Samuel Krištofič – kontroverzný a nezlomný bojovník

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti.

Samuel „Pirát“ Krištofič je slovenský bojovník, ktorého môžeme pokojne označiť za kontroverzného. Je povestný mimoriadne atraktívnym štýlom boja a ešte donedávna aj tým, že neprehral zápas knokautom alebo submisiou. To sa však v lete 2023 zmenilo.

ŽIVOTKARIÉRATITUL – ŠTATISTIKY
ZRANENIAZAUJÍMAVOSTI

Samuel Krištofič - Oktagon MMA Foto: OKTAGON MMA

Samuel Krištofič - profil
Meno Samuel Krištofič
Narodený 15. 8. 1989, Bratislava
Prezývka Pirát
Bydlisko Bratislava, Slovensko
Národnosť slovenská
Výška 183 cm
Váha 84 kg
Váhová kategória stredná váha, welterová váha
Výhry v MMA 17 (5x KO/TKO, 5x submisií, 7x na body)
Prehry v MMA 6 (1x KO/TKO, 5x na body)
Bilancia v boxe 1 remíza
Tím Spartakus Fight Gym
Hlavný tréner Attila Végh

Samuel Pirát Krištofič: život, výška, váha

Slovenský MMA bojovník Samuel „Pirát“ Krištofič sa narodil 15. augusta 1989 v Bratislave. Detstvo nemal jednoduché. Jeho otec bol notorický alkoholik. Samuela so sestrou vychovávala iba matka a finančne to mali veľmi náročné. Práve spomieky na ťažké detstvo ho však podľa jeho vlastných slov v súčasnosti motivujú a poháňajú dopredu.

Pôvodne začínal ako thajský boxer. Na scéne MMA najčastejšie nastupuje vo welterovej váhovej kategórii. Meria 183 cm a ak je to potrebné, dokáže veľmi efektívne pracovať so svojou váhou. Preslávil sa víťazstvom v populárnej reality show Oktagon Výzva II.

sipka Vyzdvihni si bonus 20 eur na tipovanie TU - online registrácia ti zaberie iba pár minút.

Pôsobenie v organizáciách XFN a Oktagon MMA

Samuel Krištofič je dlhoročným členom organizácie Oktagon. V minulosti sa však občas objavovali špekulácie o tom, že plánuje prestúpiť do XFN. Najmä v období najväčšej slávy XFN, kedy sa schyľovalo k jeho veľkému súboju s Karlosom Vémolom.

Na konci roka 2019 Krištofič opäť rozprúdil špekulácie o svojom odchode do organizácie XFN, keď si kvôli problémom s chrbtom odskočil do XFN na jeden zápas v barmskom boxe. Napriek tomuto súboju sa však na jeho členstve v Oktagone nič nezmenilo.

Od roku 2020 Krištofič spolupracuje s Attilom Véghom, keďže sa rozhodol opustiť doterajší tréningový domov Chaos Gym a zaklopal na dvere Spartakus Fight Gym. Od tohto „prestupu“ si Pirát sľubuje nový pozitívny impulz do svojej kariéry.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

XFN: Samuel Pirát Krištofič vs. Petr Kareš

Práve kvôli spomínanému zranenému chrbtu, kedy Pirát nemohol súperiť v MMA, sa rozhodol pristúpiť na zápas v barmskom boxe proti Petrovi Karešovi. Tento súboj mal zároveň pomôcť vzkriesiť stagnujúcu organizáciu XFN.

Barmský box je tvrdšia verzia boxu s povolenými údermi kolenom, lakťom aj hlavou. Boxuje sa v postoji a namiesto rukavíc majú bojovníci na rukách iba látkové omotávky. Keďže Pirát v tomto bojovom umení nemusel na zem, kde mu jeho chrbát robil značné problémy, išiel do toho.

Súboj mal pikantnú atmosféru aj kvôli tomu, že neobľúbeného Kareša mnohí považujú za hlavný dôvod, prečo sa organizácia XFN ocitla v dlhoch.

Pirát mal teda v publiku veľkú podporu, ale nezlomný Kareš napriek tomu so súperom počas celého zápasu až do časového limitu držal krok a rozhodcovia napokon vyslovili nerozhodný verdikt.

Oktagon 11: Samuel Pirát Krištofič vs. David Kozma

Krištofič nemá vo svojej profi kariére veľa prehier. Jeho doterajšia bilancia je 13 víťazstiev a 3 prehry. Tú poslednú zažil 16. marca 2019, keď podľahol Davidovi Kozmovi na akcii Oktagon 11. Súboj sa skončil až po časovom limite jednoznačným verdiktom rozhodcov v prospech Kozmu.

Piráta to však neodradilo. Ešte v tom istom roku v rámci Oktagonu porazil Andersona de Queiroza Diniza tvrdým knokautom už po 29 sekundách a neskôr na body aj Roberta Pukača.

Samuel Pirát Krištofič vs. Karlos Terminátor Vémola

V roku 2018 sa na českých, ale aj slovenských sociálnych sieťach rozpútala slovná prestrelka medzi dvoma svojskými borcami. Vémola vyzýval Piráta na súboj, s čím on nemal vôbec žiadny problém.

Háčik bol však v niečom inom. Pirát patril organizácii Oktagon a Vémola v tom čase zvažoval ponuku od XFN, ktorú napokon aj prijal. Hneď bolo jasné, že Terminátor chcel svojou výzvou iba provokovať. Musel totiž vedieť, že k zápasu za daných okolností nikdy nedôjde.

Vémola to však napravil tým, že vyzval na „zápas storočia“ Attilu Végha, ktorý je veľkým kamarátom a trénerom Krištofiča. A tento zápas sa naozaj uskutoční v roku 2024 »

Oktagon 19: Samuel Pirát Krištofič vs. Mateusz Strzelczyk

5. decembra 2020 sa v brnenskom Bobycentre Pirát po dlhom čase predstavil svojim fanúšikom v klietke v rámci galavečera Oktagon 19. Vôbec prvýkrát od septembra 2014.

Krištofičovým súperom v Brne bol poľský borec Mateusz Strzelczyk, ktorý predtým celkom jednoznačne zdolal Vlasta Čepa, ale Pirát sa nezľakol. Svoju prevahu v zápase zavŕšil po 59 sekundách druhého kola, keď po brutálnej sérii tvrdých úderov rozhodca ukončil zápas technickým KO.

Samuel Krištofič by sa mal ďalej postaviť poľskému šampiónovi Robertovi Bryczekovi. Súboj bol však odložený a nový termín zatiaľ nepoznáme.

Oktagon 25: Samuel Krištofič vs. Al Matavao

Vyliečený Pirát Krištofič sa vrátil do klietky po 6 mesiacoch 19. júna 2021 na galavečere Oktagon 25, kde mu promotéri pripravili veľmi zaujímavý zápas s bojovníkom menom Al Matavao z Americkej Samoy.

Ten od roku 2015 súťažil v MMA organizácii na Aljaške a pred rokom dokonca v známej reality show Dana White`s Contenders Series bojoval o zmluvu v UFC. Kamerunčan Tafon Nchukwi však jeho sny zmazal knokautom po krásnom head kicku a "Sweetness", ako znie Al Matavaova prezývka, sa napokon musel vybrať inou cestou. Jeho profesionálna bilancia bola 8 výhier (6 pred limitom) - 4 prehry.

Samuel Krištofič, o ktorého víťazstve neboli pred zápasom všetci presvedčení, však súboj zvládol ako skúsený harcovník. V prvom kole mal jednoznačnú prevahu, v tom druhom sa mierne trápil, ale záver mu opäť vyšiel, a tak napokon bezpečne vyhral na body.

Oktagon 26: Samuel Krištofič vs. Marcin Naruszczka - dočasný titul

Víťazstvom nad Marcinom Naruszczkom na turnaji Oktagon 26 na Štvanici získal Pirát dočasný titul v strednej váhe. Keďže v tomto súboji zaskakoval za zraneného Vémolu, ktorý medzičasom podstúpil niekoľko operácií, musí titul potvrdiť v priamej konfrontácii s Terminátorom.

Dátum tohto zápasu zatiaľ nie je známy, nepoznáme ani poradové číslo galavečera či miesto konania. Po augustovom zákroku lekári odhadovali, že Vémola sa bude zotavovať pol roka. On však tvrdil, že mu stačia tri mesiace a v decembri bude pripravený zobrať Krištofičovi opasok späť do svojej moci. A tak sa po ďalších ťahaniciach dohodol megazápas na 30. decembra 2021 na turnaji Oktagon 30.

Už po pár dňoch však Karlos Vémola šokoval oznámením, že zo zápasu kvôli zlému stavu svojho ramena odstupuje a opäť hrozí koniec kariéry. Ešte predtým by sa však "Terminátor" naposledy chcel postaviť "Pirátovi", vyhrať titul a odísť na vrchole slávy.

Oktagon 31: Samuel Krištofič vs. Patrik Kincl - neúspešný titulový zápas

Po odstúpení Vémolu dostal Krištofič do titulového zápasu nového vyzývateľa - Patrika Kincla. Pôvodne sa mal zápas uskutočniť už 30. decembra na turnaji Oktagon 30, kvôli nepriaznivej pandemickej situácii sa napokon promotéri rozhodli tento duel presunúť o dva mesiace na turnaj Oktagon 31. Ten sa uskutočnil 26. februára 2022 v pražskej O2 aréne.

Český borec, ktorý legionárči najmä v špičkovej poľskej organizácii KSW, avizoval, že Krištofiča oberie o opasok a to napokon splnil celkom s prehľadom. Slovenský bojovník ťahal v štyroch z piatich kôl za kratší koniec. Krištofič napokon prehral na body a svoj titul dočasného šampióna strednej váhy prišiel.

Oktagon 36: Samuel Krištofič vs. Zdeněk Polívka

Po ôsmich mesiacoch sa do MMA klietky vrátil Samuel Krištofič 15. októbra 2022 na turnaji Oktagon 36 vo Frankfurte, kde si na rozbeh po dlhšej pauze zmeral sily s českým borcom Zdeňkom Polívkom v strednej váhe. U "Piráta" to bol tak trochu nezvykle profesorský výkon, ktorý mu zaručil bezproblémový, no zároveň aj trochu nudný priebeh zápasu. Po troch kolách vyhral na body.

Oktagon 40 (GameChanger): Samuel Krištofič vs. Alex Lohoré

Samuel Krištofič bol najväčšou slovenskou hviezdou v miliónovom projekte Tipsport GameChanger. Prvé kolo vyraďovacieho pyramídového turnaja sa uskutočnilo 4. marca 2023 v Ostrave ako galavečer Oktagon 40. "Pirát" v ňom nastúpil v mimoriadne atraktívnom súboji proti francúzskemu "kingovi" Alexovi Lohorému a dostal poriadnu bitku. Napriek tomu vydržal do konca, no prehral na body.

Oktagon 45 (Special): Samuel Krištofič vs. Robert Bryczek - prvá prehra pred limitom

Po nie príliš vydarenom období nastúpil Samuel Krištofič 28. júla 2023 na turnaji Oktagon 45: Special na pražskej Štvanici na mimoriadne dôležitý zápas z pohľadu svojej kariéry. Bola to eliminačná bitka o post jednotky a právo titulového vyzývateľa v strednej váhe.

Jeho súperom bol poľský "striker" Robert Bryczek a bol to nečakane rýchly proces. Poliak slovenského "Piráta" doslova zboxoval už za 55 sekúnd a po technickom knokaute bolo po zápase. Krištofič prvýkrát v kariére prehral zápas pred limitom.

Oktagon 51: Samuel Krištofič vs. Karlos Vémola

Možno na svoj životný zápas nastúpil Samuel Krištofič 29. decembra 2023 v pražskej O2 Aréne na turnaji Oktagon 51. Čelil domácej legende Karlosovi Vémolovi a celé Česko i Slovensko očakávalo veľkú bitku. Tá sa však skončila už po necelých dvoch minútach, keď Pirát trafil pravačkou Terminátora presne a tvrdo, ten padol k zemi a bol to knokaut! Prečítajte si o tomto zápase viac »

Samuel Pirát Krištofič – prehľad všetkých zápasov v profi MMA:

Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
???
Výhra Karlos Vémola 1 (1:48) KO Oktagon 51 29.12.2023
Prehra Robert Bryczek 1 (0:55) TKO Oktagon 45: Special 28.07.2023
Prehra Alex Lohoré 3 (5:00) Na body Oktagon 40 04.03.2023
Výhra Zdeněk Polívka 3 (5:00) Na body Oktagon 36 15.10.2022
Prehra Patrik Kincl 5 (5:00) Na body Oktagon 31 26.02.2022
Výhra Marcin Naruszczka 5 (5:00) Na body Oktagon 26 24.07.2021
Výhra Al Matavao 3 (5:00) Na body Oktagon 25 19.06.2021
Výhra Mateusz Strzelczyk 2 (0:59) TKO Oktagon 19 05.12.2020
Výhra Robert Pukac 5 (5:00) Na body Oktagon MMA - Oktagon 14: Bitva O Truny
14.09.2019
Výhra Anderson de Queiroz Diniz 1 (0:29) KO Oktagon MMA - Oktagon 12
08.06.2019
Prehra David Kozma 5 (5:00) Na body Oktagon MMA - Oktagon 11
16.03.2019
Prehra Grzegorz Siwy 3 (5:00) Na body Oktagon MMA - Oktagon 9
15.09.2018
Výhra Ondrej Raska 1 (3:14) KO Oktagon MMA - Oktagon 6
26.05.2018
Prehra Nodar Kudukhashvili 3 (5:00) Na body FNG - Fight Nights Global 84
02.03.2018
Výhra Radovan Uskrt 3 (2:02) Submisia Oktagon MMA - Oktagon 4 Challenge Finals 2
12.11.2017
Výhra Ondrej Raska 2 (1:40) Submisia Oktagon 2 - Challenge Qualification: Semifinals
01.09.2017
Výhra Kalman Kovacs 1 (4:40) Submisia Dark Night Nove Zamky - Dark Night Vol. 2
24.06.2017
Výhra Bohumil Lungrik 3 (5:00) Na body Oktagon MMA - Oktagon 2
07.04.2017
Výhra Laszlo Szogyenyi 2 (3:23) Submisia X Fight - X Fight 1 20.05.2016
Výhra Tomas Vasicek 1 (3:27) TKO LCC - Fight Night
30.04.2016
Výhra Martin Sudor 2 (5:00) Na body FoG - Fight of Gladiators 5
09.04.2016
Výhra Martin Kostolansky 3 (5:00) Na body PCF 13 - Revenge
21.11.2015
Výhra Eduard Jedinak 1 (1:46) Submisia CFN - Champions Fight Night 1
10.07.2015

Fight Night Challenge (box): Samuel Krištofič vs. Alexander Cverna

Dva týždne pred Vianocami "Pirát" prekvapil informáciou o svojej účasti na premiérovom podujatí organizácie Fight Night Challenge, ktoré sa uskutoční 27. decembra 2021. Tam sa v boxerskom ringu postavil proti českému ťažkotonážnikovi Alexandrovi Cvernovi. V súboji s o borcom, ktorý je o dve váhové kategórie ťažší ako on, napokon vybojoval remízu. Nechýbali však tvrdé údery ani tržné rany.

Oktagon Underground (box): Samuel Krištofič vs. Miloš Petrášek

V sobotu 21. mája 2022 sa Samuel Krištofič opäť postavil do boxerského ringu v pražskej O2 aréne na veľkom podujatí Oktagon: Vémola vs. Marpo. "Pirát" tentoraz boxovať proti silnému domácemu fighterovi Milošovi Petráškovi, ktorý bol výrazným favoritom zápasu. Napriek tomu však nesklamal a po výbornom výkone a najmä veľmi atraktívnom zápase z oboch strán, Krištofič aj z tohto boxerského súboja odišiel po nerozhodnom výsledku.

Fight Night Challenge 2 (box): Samuel Krištofič vs. Matej Király

Samuel Krištofič má box evidentne veľmi rád, a tak sa v krátkom čase opäť postavil do ringu. Tentoraz na podujatí Fight Night Challenge 2, kde 3. júna 2022 v Bratislave boxoval proti Matejovi Királymu. A tentoraz už zvíťazil.

Pirát Krištofič v reality show Survivor 2024

Ďalšou zaujímavou skúsenosťou Samuel Krištofiča bude účasť v populárnej reality show Survivor 2024. Program moderuje promotér Oktagonu Ondřej Novotný a už sa v ňom v minulosti predstavil nejeden známy či menej známy bojovník. Odkedy budete môcť Piráta v Survivore sledovať, si prečítajte TU »

Zranenia a zdravotné problémy

Zranenie v dolnej časti chrbta, ktoré Krištofiča v roku 2019 na dlhší čas vyradilo z klietky, bolo doteraz jeho najvážnejším zdravotným problémom v kariére. Chrbát mu komplikoval súboje na zemi dokonca aj počas tréningov.

V tomto stave sa neodvážil vstúpiť do oktagonu zoči-voči skutočnému súperovi. Všetko napokon vyriešila operácia a po nej sa Pirát vrátil spomínaným víťazstvom nad Strzelczykom.

Krištofič prišiel aj o účasť na Oktagone 22 (27. marca 2021), kde sa mal postaviť Francúzovi Alexovi Lohorému. Pár týždňov pred galavečerom si totiž na tréningu potrhal väzy v kolene.

Sociálne siete a interner: Instagram, Sherdog ...

Instagramový profil Samuela Piráta Krištofiča sleduje viac ako 110 tisíc fanúšikov a ich počet stále rastie. Uverejňuje tam aktuálne novinky, zaujímavosti a predovšetkým fotky zo zápasov.

Svoj profil má Samuel Pirát Krištofič aj na Sherdogu – najväčšej webovej stránke o MMA. Samozrejme, tam nájdeme kompletný prehľad zápasov, štatistiky, údaje a ďalšie zaujímavosti o tomto borcovi.

Nástupovka: hudba (song) pri nástupe do klietky

Každý bojovník MMA má svoju nástupovku, čiže song, ktorý hrá pri jeho príchode do arény a nástupe do ringu. Sú takí, ktorí si na každý zápas vyberajú inú pieseň, iní sa tej svojej držia počas celej kariéry.

Pirát patrí do tej druhej skupiny. Jeho nástupovka je však na slovenského bojovníka veľmi netradičná. Je to song od skupiny Zaprešić Boys s názvom „Igraj moja Hrvatska“ a ako vyplýva už z názvu, spieva sa v nej o Chorvátsku. Vlastne ide o akúsi hymnu chorvátskych futbalových ultras. Má však skutočne bojovný a motivačný nádych.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

Kedy uvidíme Piráta znova v zápase?

Samuel Krištofič naposledy nastúpil 29. decembra 2023 na galavečere Oktagon 51 proti Karlosovi Vémolo, ktorého parádnym spôsonom knokautovla už v prvom kole. Meno jeho ďalšieho súpera ani termín zápasu zatiaľ nepoznáme.

Kde Pirát momentálne trénuje a zápasí?

Pirát sa niekoľko rokov pripravoval a trénoval v Chaos Gym, ale v polovici roku 2020 sa rozhodol pre zmenu. Prestúpil do Spartakus Fight Gym k trénerovi Attilovi Véghovi. Je dlhoročným členom organizácie Oktagon MMA.

V akej váhovej kategórii Pirát nastupuje?

Samuel Krištofič bojuje najmä v strednej váhovej kategórii, kde okrem iného patria aj takí borci ako napr. Karlos Vémola, Milan Ďatelinka, Jakub Běle, Václav Mikulášek a ďalší. Vidieť ho však môžeme aj vo welterovej váhe.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Oktagon MMA (logo)

Oktagon MMA – všetko o česko-slovenskej organizácii

Kompletné informácie a program najväčšej česko-slovenskej MMA organizácie Oktagon spolu s prehľadnm programom akcií.

Attila Végh

Attila Végh – slovenská MMA legenda

Attila Pumukli Végh je aktuálne najlepším slovenským MMA bojovníkom. Svoj najvýznamnejší úspech dosiahol v americkej organizácii Bellator.

Gábor Boráros - OKTAGON MMA

Gábor Boráros - historicky prvý šampión Oktagonu

Šampión Oktagon Výzvy a prvá skutočná hviezda organizácie Oktagon MMA ⭐ Prečítajte si príbeh svojského a neprehliadnuteľného slovenského...