Ronald Paradeiser – kariéra a zápasy slovenského MMA bojovníka

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Ronald Paradeiser je vo svete MMA známy svojou skromnosťou a disciplinovanosťou. S týmto mentálnym nastavením môže mladý Slovák dokázať veľa.

ZAČIATKYOKTAGON MMATITULOVÝ ZÁPAS
TIPSPORT GAMECHANGER
ŠTATISTIKYZAUJÍMAVOSTI

Ronald Paradeiser Foto: OKTAGON MMA

Ronald Paradeiser - profil
Meno Ronald Paradeiser
Narodený 13. júna 1997, Gbely, Slovensko
Prezývka Rony
Národnosť slovenská
Výška 187 cm
Váha 70 kg
Váhová kategória ľahká váha
Výhry v MMA 19 (11x KO/TKO; 3x submisia, 5x na body)
Prehry v MMA 8 (1x KO/TKO; 5x submisia, 2x na body)
Tím Cvičisko

Ronald Paradeiser - životopis a začiatky

Narodil sa 13. júna 1997 v Gbeloch a odmalička inklinoval k športu. Jeho rodičia boli rovnako naladení a výrazne ho v tom podporovali. Venoval s mnohým aktivitám. Už ako malý chlapec začal navštevovať tréningy karate a ako mnohí ďalší rovesníci, chcel byť aj futbalistom. Na trávniku sa však v konkurencii ostatných nepresadil, a tak zostal iba pri karate.

sipka Kliknite sem a tipujte MMA s bonusom za jednoduchú online registráciu

Budoval si vzťah k bojovým športom a najmä prísnej disciplíne a sústredeniu, ktoré tréneri karate učia už od útleho veku. S týmto nastavením vyrastal a keď prišiel na strednú školu do Bratislavy, ako "bojaschopný" sa veľmi rýchlo ocitol v prostredí zmiešaných bojových umení.

Začal navštevovať tréningy MMA, kde mohol svoje schopnosti z karate zužitkovať a zároveň rozvíjať o ďalšie. Už ako 16-ročný absolvoval svoj prvý amatérsky zápas a neotáľal ani so štartom na profesionálnej úrovni.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Rony Paradeiser - MMA kariéra

Profesionálnu kariéru v MMA Paradeiser odštartoval pôvodne už v roku 2014, keď bol ešte tínedžer. Jeho prvý zápas na podujatí Gape Fight Night v Bratislave však nedopadol dobre. Michal Petriš ho dostal na "gilotínu" už v prvom kole, no okolo tohto zápasu bolo veľa kontroverzie.

Ronalda však prehry a neúspechy už od mladosti motivovali k tomu, aby na sebe pracoval ešte viac. Nepatril medzi tých, ktorí sa vzdávajú, a to mu zostalo doteraz. Rozhodol sa na sebe viac pracovať a nejaký čas navštevoval skôr amatérske turnaje, kde sa mu veľmi darilo.

Medzi profesionálov sa vrátil po dvoch rokoch a bol to zaujímavý medzinárodný turnaj vo Viedni, kde čelil domácemu Rakúšanovi Mikailov Özenovi. Tentokrát to dopadlo lepšie. Paradeiser súpera knokautoval v druhom kole.

V nasledujúcom období sa trochu hľadal. Nastupoval na rôznych turnajoch doma i v zahraničí a taktiež jeho súperi boli prevažne zahraniční. Až napokon zakotvil v ambicióznom projekte novozniknutej česko-slovenskej organizácie Oktagon MMA, kde to dotiahol až na titul šampióna.

Ronald Paradeiser - Oktagon MMA (Oktagon Výzva)

Premiéru absolvoval 29. júla 2017 na podujatí Oktagon 3 pod holým nebom na pražskej Štvanici. Zbil tam Jan Širokého na TKO. Pred parádnym publikom sa uviedol veľmi dobre. Bol to však mladý chalan, ktorý ešte nemal veľké meno. Vďaka jeho priezvisku si ho však domáca scéna zapamätala.

Ešte v tom istom roku ho zlákala aj konkurenčná XFN, kde absolvoval jeden zápas, v ktorom sa zdržal presne 27 sekúnd. Toľko trvalo, kým na turnaji v Karlových Varoch knokautoval Jaroslava Poborského.

Oktagon 4: Ronald Paradeiser vs. Matěj Kuzník - kritická prehra

November 2017 bol pre Ronyho ťažkým obdobím. Po zdanlivo dôslednej príprave v krvavom zápase podľahol Matějovi Kuzníkovi v submisii a bral to ako veľké sklamanie. Práve vtedy reálne uvažoval o tom, ako ďalej. Napokon sa však opäť zaprel a pochopil, že ak chce v MMA niečo dokázať, musí do toho dať skutočne všetko.

Vrátil sa silnejší, veď následne vyhral tri zápasy v rade, porazil Vladislava Genova, Aziza Dauliatova aj Alistona Cordeira Aguiara. Nakopnúť ho mala aj štvrtá séria reality show Oktagon Výzva, ale kvôli zraneniu z nej rýchlo odstúpil.

Oktagon 12: Ronald Paradeiser vs. Mateusz Legierski

8. júna 2019 však Rony neuspel. V tvrdom zápase so silným Mateuszom Legierskim prehral v druhom kole po technickom knokaute, keď ho Poliak tvrdou ranou poslal k zemi a "dokončil". Súťaživý Paradeiser chcel s neskorším šampiónom ľahkej váhy Oktagonu odvetu, tej sa však nedočkal.

Oktagon 14: Ronald Paradeiser vs. Leo Brichta

Paradeiser sa vrátil späť na víťaznú vlnu v septembri 2019, keď dokázal poraziť talentovaného českého fightera Lea Brichtu. Vôbec prvýkrát v profesionálnej kariére vyhral zápas po submisii, keď súperovi nasadil "Armbar" a ten to musel odklepať.

Oktagon 16: Ronald Paradeiser vs. Karol Ryšavý

Bol hlavný zápas večera, 26. septembra 2020 bol Rony Paradeiser síce pred prázdnymi tribúnami, ale inak stredobodom pozornosti. S týmto tlakom si však poradil veľmi dobre. Pred sebou mal kvalitného súpera, no znova ukázal výrazne zlepšenie v grapplingu a aj Ryšavého porazil v submisii. Už v prvom kole ho chytil pod krk a bolo po zápase.

Oktagon 21: Ronald Paradeiser vs. Ivan Buchinger - titulový zápas

A tak dostal Paradeiser šancu zabojovať o uvoľnený titul v ľahkej váhe proti legendárnemu Ivanovi Buchingerovi. Opasku sa vzdal práve Mateusz Legierski, ktorý odišiel do poľskej KSW.

Veľký súboj 30. januára 2021 v Brne však Ronymu radosť nepriniesol. Skúsený Buchinger ho veľmi rýchlo dostal na zem, kde patrí medzi svetovú špičku a tam mu nedal žiadnu šancu. Už v polovici prvého kola mu zovrel hrdlo a bolo rozhodnuté.

Oktagon 25: Ronald Paradeiser vs. Arda Adas

V júni 2021 sa však Paradeiser vrátil opäť výborne pripravený a proti nebezpečnému Nemcovi Arda Adasovi predviedol výborný a sústredený výkon. Tentokrát bojoval takticky, ale mal jasnú prevahu. Po troch kolách bol verdikt rozhodcov jednoznačne v jeho prospech.

Super League MMA 2: Ronald Paradeiser vs. Gilber Ordonez Huila

Ronald Paradeiser sa mal pôvodne 11. septembra 2021 predstaviť v Bratislave na veľkolepom podujatí Oktagon 27 proti silnému Francúzovi Abou Tounkarovi. Zápas sa však napokon nekonal.

Rony si to však vynahradil účasťou na Super League MMA 2 v Berlíne o mesiac neskôr – 9. októbra 2021. Tam sa stretol s Kolumbijčanom Gilberom Ordonezom Huilom, ktorého porazil v submisii, čím v prvom zápase mimo česko-slovenskej zóny po štyroch rokoch potvrdil úlohu jasného favorita.

Oktagon 31: Ronald Paradeiser vs. Losene Keita - o dočasný titul

Z titulovej prehry s Buchingerom na začiatku roka 2021 sa Paradeiser otrepal, keď v júni zdolal silného tureckého Nemca Ardu Adasa. Potom si odskočil do Berlína a napokon sa znova vrátil na domácej scéne na podujatí Oktagon 31, ktoré sa uskutočnilo 26. februára 2022.

Jeho súperom bol doposiaľ neporazený Losene Keita a v ponuke bola predovšetkým šanca na titul dočasného šampióna v ľahkej váhe. Mladý Slovák ju však nevyužil. Keitovi podľahol na body a "interim" šampiónom sa stal Keita.

Oktagon 35: Ronald Paradeiser vs. Iamik Furtado

Rony sa vrátil do klietky opäť po siedmich mesiacoch 17. septembra 2022 v Brne. Tam sa totiž konal veľký turnaj Oktagon 35. Paradeiser dostal mimoriadne zaujímavého súpera a opäť to bol legionár. Tentokrát talentovaného Slováka preveril "Africký Lev" Iamik Furtado z krajiny Guinea-Bissau. No a Ronald ukázal veľkú dominanciu, mal prevahu v každom kole a vyhral na body celkom jednoznačne 30-27, 30-27, 30-27.

Oktagon 37: Ronald Paradeiser vs. Felipe da Silva Maia

Paradeiser sa predstavil aj na ostravskom turnaji Oktagon 37, ktorý sa konal 3. decembra 2022. Jeho súperom tu bol Brazílčan Felipe da Silva Maia a pred zápasom sa hovorilo kadečo. Súboj však napokon trval iba 21 sekúnd. Rony totiž súpera okamžite knokautoval.

Oktagon 39: Ronald Paradeiser vs. Vlado Šikić

Iba dva mesiace po poslednom zápase sa Ronald Paradeiser vrátil do klietky znova v rámci turnaja Oktagon 39 v nemeckom Mníchove 11. februára 2023. Za súpera opäť dostal zaujímavého legionára, tentoraz chorvátskeho "strikera" Vlada Šikića. Rony predviedol v Nemecku skvelý a dominantný výkon, ktorý v druhom kole korunoval sériu tvrdých úderov, po ktorých sa tešil z výhry technickým knokautom.

Oktagon 44: Ronald Paradeiser vs. Andrew Fisher

Rony Paradeiser zvládol vyhrať aj štvrtý zápas v rade, keď na turnaji Oktagon 44 v nemeckom Oberhausene 17. júla 2023 porazil britského fightera Andrewa Fishera po technickom knokaute v treťom kole. Talentovaný slovenský MMA zápasník má tak v rámci organizácie Oktagon MMA na konte skvelú sériu a v rebríčku ľahkej váhe je jasnou jednotkou. Schyľuje sa teda k odvetnej titulovej bitke s Losene Keitom.

Oktagon 50: Ronald Paradeiser vs. Ivan Buchinger – odveta o titul

V roku 2021 Ronald Paradeiser legendárnemu Ivanovi Buchingerovi v titulovom zápase podľahol. Teraz prišiel čas na odplatu. V sobotu 9. decembra 2023 v Ostrave na turnaji Oktagon 50 dokonal svoju pomstu.

Mladý Slovák si veril a svoje sebavedomie demonštroval proti jednému z najlepších slovenských MMA bojovníkov všetkých čias aj v klietke. Rony vo výkone večera Bukiho doslova "roztrhal" a ten po treťom kole kvôli výrazným zraneniam na tvári nemohol pokračovať. Paradeiser vyhral na TKO a stal sa šampiónom ľahkej váhy »

Oktagon 54: Ronald Paradeiser vs. Attila Korkmaz (Tipsport GameChanger)

Rony Paradeiser sa v tomto roku napokon stal najväčšou hviezdou novej edície miliónovej pyramídy Tipsport GameChanger. V prvom kole vyzval úradujúceho šampióna ľahkej váhy Oktagon MMA nebojácny Nemec Attila Korkmaz. Zápas sa uskutočnil v rámci galavečera Oktagon 54 v Ostrave 2. marca 2024.

Slovenský zápasník sa napokon stal jediným z česko-slovenských účastníkov osemfinále GameChangera, ktorý postúpil priamo ďalej. Korkmaza v ťažkom a vyrovnanom zápas po troch kolách zdolal na body po "split decision".

Ronald Paradeiser - all fights, record, zápasy, štatistiky a bilancia

Talentovaný striker v súčasnosti možno nemá extrémne famóznu bilanciu, Paradeiser však stále zbiera a skúseností a podľa vlastných slov až v priebehu kariéry pochopil, čo chce v MMA dosiahnuť. V súčasnosti má na konte 19 výhier (14 pred limitom) a 8 prehier.

RONALD PARADEISER: PREHĽAD PROFI ZÁPASOV MMA
Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
???
Výhra Attila Korkmaz 3 (5:00) Na body Oktagon 54 02.03.2024
Výhra Ivan Buchinger 3 (5:00) TKO Oktagon 50 09.12.2023
Výhra Andrew Fisher 3 (1:29) TKO Oktagon 44 17.06.2023
Výhra Vlado Šikić 2 (2:08) TKO Oktagon 39 11.02.2023
Výhra Felipe da Silva Maia 1 (0:21) KO Oktagon 37 03.12.2022
Výhra Iamik Furtado 3 (5:00) Na body Oktagon 35 17.09.2022
Prehra Losene Keita 5 (5:00) Na body Oktagon 31 26.02.2022
Výhra Gilber Ordonez Huila 2 (4:10) Submisia Super League MMA 2 09.10.2021
Výhra Arda Adas 3 (5:00) Na body Oktagon 25 19.06.2021
Prehra Ivan Buchinger 1 (2:29) Submisia Oktagon 21 30.01.2021
Výhra Karol Ryšavý 1 (3:30) Submisia Oktagon 16 26.09.2020
Výhra Leo Brichta 2 (3:41) Submisia Oktagon 14 14.09.2019
Prehra Mateusz Legierski 2 (1:41) TKO Oktagon 12 08.06.2019
Výhra Aliston Cordeiro Aguiar 3 (5:00) Na body Oktagon Prime 1 26.04.2019
Výhra Aziz Dauliatov 3 (5:00) Na body Oktagon 10 17.11.2018
Výhra Vladislav Genov 1 (5:00) TKO Oktagon 6 26.05.2018
Prehra Matěj Kuzník 2 (4:29) Submisia Oktagon 4 12.11.2017
Výhra Jaroslav Poborský 1 (0:27) KO XFN 4 15.09.2017
Výhra Jan Široký 2 (0:40) TKO Oktagon 3 29.07.2017
Výhra Michal Stefanov 3 TKO Fusion FN 15 15.06.2017
Prehra Matěj Truhan 2 (5:00) Na body MFC 21.01.2017
Prehra Michal Wiencek 2 Submisia Cage Club - Fight Night 1 22.10.2016
Výhra Adrian Barkac 1 (0:38) TKO PCF 14 18.06.2016
Výhra Hovhanes Markarian 1 (3:12) TKO X Fight 20.05.2016
Prehra Burak Kizilirmak 2 (0:00) Submisia LCC 30.04.2016
Výhra Mikail Özen 2 (1:47) TKO Iron Fist Gym Vienna - Vendetta 10 12.03.2016
Prehra Michal Petriš 1 Submisia Gape Fight Night 1 - Open Air 2014 22.06.2014

Rony Paradeiser - Oktagon Underground

Počas pandémie koronavírusu a lockdownom sa Paradeiser ako skvelý postojár zúčastnil aj špeciálneho pyramídového turnaja Oktagon Underground, ktorý mal pravidlá upravené práve pre strikerov.

Zdolal postupne Milana Kratochvílu, Denisa Farkaša a vo slovenskom finále aj svojho niekdajšieho premožiteľa pri profesionálnej premiére Michala Petriša. Konečne sa tak revanšoval za prehru v zvláštnom zápase v roku 2014.

Stal sa tak slovenským šampiónom Oktagon Underground do 80 kg, ale v česko-slovenskom superfinále podľahol Matoušovi Kohoutovi na body.

Oktagon Underground (box): Ronald Paradeiser vs. Vladimír Moravčík

"Rony" sa opäť predstavil na turnaji formátu Oktagon Underground v sobotu 21. mája 2022 v pražskej O2 aréne. Tam sa konal veľký boxerský galavečer s Karlosom Vémolom a Marpom v hlavných úlohách. Paradeiser si pritom zmeral sily v boxe s krajanom Vladimírom Moravčíkom, no ťahal za kratší koniec. Po štyroch kolách prehral na body.

Rony Paradeiser - zaujímavosti, povaha, tréningy a sny (UFC, Bellator)

Pokojný, pokorný, sústredený, pozitívny a rodinne založený. Asi takto by sa dal charakterizovať Ronald Paradeiser ako človek. Číta knihy o osobnom rozvoji a na rozdiel od iných fighterov sa nevenuje trash talku.

Pripravuje sa v gyme Octagon Fighting Academy pod vedením trénerom Ilju Škondriča a Borisa Topčiča. Práve vďaka nim sa dokázal výrazne zlepšiť v technikách grapplingu, čo z neho robí podstatne kvalitnejšieho bojovníka. Pred sebou má však ešte veľmi veľa práce, pretože jeho ciele a sny sú naozaj veľké.

Paradeiser sa nemieni uspokojiť s priemerom. Niekoľkokrát sa nechal počuť, že sa chce zaradiť medzi desať najlepších bojovníkov v ľahkej váhe na svete. Chce titul vo významnej svetovej organizácii. Samozrejme, myslí najmä na UFC, ktorá má najväčšiu popularitu aj najkvalitnejšie mená, potešil by ho aj Bellator, ONE Championship či Fight Night Global.

Zúčastnil sa dokonca aj kempu v Novom Mexiku v gyme JacksonWink, kde robil sparingy hviezdam UFC ako Carlos Condit, Mike Perry či slávny Jon "Bones" Jones. Ten ho údajne zmlátil ako psa.

Ronald Paradeiser - výška, váha a bojový štýl

Rony je so 187 centimetrami pomerne vysoký, ale so súčasnou váhou 70 kilogramov skôr atletickejší a subtilnejší bojovník. A tak napriek tomu, že pri svojom vzraste by mohol súťažiť aj v ťažších váhach, dlhodobo sa sústredí na ľahkú hmotnostnú kategóriu. To mu v zápasoch často dáva výhodu vo výške a rozpätí rúk.

Paradeiser je perfektne fyzicky pripravený borec. V postoji si dokáže držať súperov od tela a vysielať neuveriteľne presné a rýchle údery. Práve jeho pohyblivosť je tou najsilnejšou zbraňou, ktorou disponuje. Prekvapiť dokáže tiež parádnymi headkickmi. Tieto prednosti získal aj vďaka skvelým základom z karate a thajského boxu.

Rony Paradeiser - sociálne siete Instagram a Facebook

Aj keď to k jeho športovej kariére patrí, Paradeiser nie je vyslovene typ vysadený na sociálne siete. Vie však, že pre jeho veľké ciele ich do budúcnosti bude potrebovať. V súčasnosti jeho instagramový profil @pararony sleduje zhruba 22 tisíc followerov, ktorým ukazuje príspevky z tréningov, prípravy, zápasov, niečo z reklamných spoluprác, ale aj trochu zo súkromného a rodinného života.

Na Facebooku ho nájdeme iba pod jeho súkromným profilom, na ktorom však z profesionálneho hľadiska nie je ani zďaleka taký aktívny ako na Instagrame.

Ronald Paradeiser - Sherdog, Tapology, FightMatrix

Profil, štatistiky, prehľad zápasov, súperov, turnajov či vývoj jeho postavenia vo svetových rebríčkoch MMA nájdete na známych weboch ako Sherdog, Tapology a pod. Sú tu veľmi podrobné informácie o každom fighterovi a Paradeiser nemôže byť výnimkou.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Oktagon MMA (logo)

Oktagon MMA – všetko o česko-slovenskej organizácii

Kompletné informácie a program najväčšej česko-slovenskej MMA organizácie Oktagon spolu s prehľadnm programom akcií.

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

Ilja Škondrič - RFA

Ilja Škondrič - životopis krstného otca slovenskej MMA

"Krstný otec" slovenského MMA založil prvý slovenský gym Octagon Fighting Academy 💪 Ilja Škondrič má za sebou bohatú kariéru zápasníka a...