Sebastián Fapšo alias "slovenský tank" – životopis MMA bojovníka

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Rodák z Považskej Bystrice s prezývkou "slovenský tank" si v živote prešiel peklom, z ktorého sa dostal vďaka obetavosti svojho staršieho brata. Prečítajte si jeho príbeh.

ŤAŽKÉ DETSTVOBOJOVÉ ŠPORTY
OKTAGONRFA – ŠTATISTIKY
ZAUJÍMAVOSTI

Sebastián Fapšo - Oktagon UNDG Foto: OKTAGON MMA

Sebastián Fapšo - profil
Meno Sebastián Fapšo
Narodený 27. júna 2001, Považská Bystrica, Slovensko
Prezývka Tank
Národnosť slovenská
Výška 180 cm
Váha 80 kg
Váhové kategórie stredná váha
Tím Kickbox BODY GYM Poprad, Octagon Fighting Academy
Tréner Lukáš Body, Ilja Škondrič

Sebastián Fapšo – životopis a ťažké detstvo

Život Sebastián v detstve výrazne poznačili obaja rodičia, ktorí bohužiaľ často prepadali alkoholu. Rodina doslova živorila. Ako malý chlapec býval v rôznych priestoroch bez elektriny, toalety či teplej vody. Už ako školák si musel sám zarábať na jedlo, pretože by inak zostal o hlade.

sipka Kliknite sem a tipujte bojové športy s bonusom za jednoduchú online registráciu

Vzhľadom na neschopnosť rodičov postarať sa o deti, hrozil Sebastiánovi v určitom veku detský domov. Doslova ich naháňala sociálka. Keď mal 14 rokov a hrozilo najhoršie, jeho o štyri roky starší brat Pavol sa vykašľal na školu, aby ho zachránil.

Ak by nebolo brata, ktorý sa už ako 18-ročný začal o mladšieho súrodenca starať a vzal si ho do opatrovníctva, Sebastián by zrejme skončil veľmi zle. Jeho vyhliadky na normálny a úspešný život by boli zrejme zničené. Sám priznáva, že bratovi vďačí absolútne za všetko.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Sebastián Fapšo – bojové športy: box, kickbox, muay-thai

Možno to bolo o tom, že niekde potreboval vybiť všetku negatívnu energiu. Možno to bol jeho útek z krutej reality, na ktoré žiadne dieťa nie je stavané. Bojový šport sa však preňho stal dokonalým únikom. Boxovať začal už v 15-ich rokoch.

Keďže tomu dával úplne všetko, začal sa veľmi rýchlo zlepšovať. V klube Piahan GYM Považský Bystrica pod vedením trénera Jozefa Piačeka sa naučil viac ako len základy boja. Prišiel ako nevychovaný a stratený chalan, no skúsený kouč ho doslova prevychoval.

Keď z boxu presedlal na kickbox, prestúpil k trénerovi Lukášovi Bodymu do klubu Kickbox BODY GYM Poprad a trikrát týždenne cestoval z Považskej Bystrice pod Tatry.

Podobne ako Piaček aj tréner Body si vzal mladého bojovníka pod svoje krídla. Doslova ho prijal do rodiny a aby nemusel kvôli tréningom prespávať na hoteloch, poskytol mu nocľah. Pod vedením popradského kouča dosiahol Sebastián niekoľko významných úspechov.

V roku 2019 sa stal juniorským majstrom sveta v asociácii WAKO K1, profesionálnym majstrom Rakúska ISKA a tiež amatérskym majstrom Slovenska WKN. Až prišiel čas, kedy sa rozhodol vo svojej kariére opäť posunúť ďalej a vyskúšať MMA.

Sebastián Fapšo a jeho víťazná radosť. Foto: OKTAGON MMA

Sebastián Fapšo – začiatky v MMA

V porovnaní s boxom a kickboxom je MMA oveľa komplexnejším odvetvím. Keďže ide o zmiešané bojové umenia, zápasník musí byť nielen skvelý postojárom a strikerom, ale musí zvládať aj techniku boja na zemi, grappling, wrestling a pomôžu aj zručnosti v ďalších umeniach.

Jeho tréner Lukáš Body je mimoriadne skúsený kickboxer, no v MMA veľkú prax nemá. Aj preto požiadal o spoluprácu Ilju Škondriča a jeho Octagon Fighting Academy, kde sa Fapšo pod vedením skúsených koučov aj ďalších sparing partnerov pripravuje na novú etapu kariéry.

Vzhľadom na svoj mladý vek a fakt, že do 18 rokov sa venoval predovšetkým kickboxu, Fapšo doposiaľ nemá na svojom konte oficiálny profesionálny zápas v MMA. V klietke sa však už fanúšikom predviedol a bolo sa na čo pozerať.

Sebastián Fapšo – Oktagon MMA / Oktagon Underground

Talentovaný bojovník dostal príležitosť od prestížnej česko-slovenskej organizácie Oktagon MMA práve počas pandemického roka 2020. Promotéri totiž pripravili alternatívny "lockdownový" turnaj s názvom Oktagon Underground, kde sa predstavilo množstvo skvelých postojárov.

Bojovalo sa podľa upravených pravidiel, ktoré umožňovali iba boj v stoji. Doraziť súpera na zemi alebo grapplingové techniky boli vylúčené. To prinieslo mimoriadne atraktívne zápasy, kde zažiaril aj húževnatý Fapšo.

Oktagon UNDG Superfinále: Sebastián Fapšo vs. Jakub Bahník

Sebovi sa dostalo pri debute v Oktagone 4. júla 2020 veľkej pocty, keď bol nominovaný hneď na superfinálový zápas proti už pomerne skúsenému MMA bojovníkovi Jakubovi Bahníkovi. Ten taktiež patrí medzi skvelých strikerov, ale to, čo si preňho pripravil Fapšo, absolútne nečakal.

Mladý debutant na konci prvého kola ako blesk z jasného neba vytiahol z jedného kroku naskakované koleno, ktoré cez Bahníkovu obranu trafilo priamo do tváre. Čech padol k pletivu a bolo hotovo. Nádherný knokaut, ktorý si bude Oktagon ešte dlho pamätať.

Oktagon UNDG Last Man Standing: Sebastián Fapšo vs. Matěj Kozubovský

Ďalšiu príležitosť na turnaji typu Oktagon Underground dostal Fapšo 27. februára 2021 na podujatí s názvom "Last Man Standing". Tam sa predviedol proti špecialistovi na K1 Matějovi Kozubovskému a bol to teda vyrovnaný zápas. Po troch kolách verdikt o víťazovi priniesli až bodoví rozhodcovia a priklonili sa na stranu Sebastiána Fapša.

Po týchto dvoch ochutnávkach klietky Oktagonu už Fapšovi chýba len premiéra na oficiálnom galavečeri. Je však pripravený na skutočnú MMA? Na turnajoch sa zatiaľ objavuje ako spolukomentátor a mnohí by ho už chceli vidieť v akcii.

RFA Grand Opening: Sebastián Fapšo vs. Bernard Plavec – podľa pravidiel Real Fight

Na začiatku roku 2022 sa stal Sebastián Fapšo jedným z prvých oficiálne predstavených bojovníkov v novej organizácii Real Fight Arena (RFA). Na svoj premiérový zápas nastúpil 14. mája 2022 v NTC aréne v Bratislave proti českému borcovi Bernardovi Plavcovi a bol to rýchly proces. Fapšo súpera knokautoval za necelé dve minúty!

RFA 4: Sebastián Fapšo vs. Joilton Lutterbach

Slovenský "tank" sa predstavil aj na turnaji RFA 4 v košickej Steel Aréne 8. októbra 2022. Jeho súperom bol ostrieľaný brazílsko-nemecký fighter Joilton Lutterbach, ktorý prekvapil skvelým výkonom. Fapšo ťahal vo všetkých troch kolách za kratší koniec. Brazílčan rýchlejší, dynamickejší a aktívnejší. Celkom zaslúžene zvíťazil. Fapšo prehral na body.

RFA Ring Tour (Trnava): Sebastián Fapšo vs. Maxo Merebashvili

Fapšo sa predstavil aj ako hlavná hviezda nového konceptu organizácie RFA Ring Tour. Prvý turnaj tohto postojárskeho projektu sa uskutočnil v sobotu 28. januára 2023 v Trnave. Sebastián čelil gruzínskemu borcovi Maxovi Merebashvilimu a po vyrovnanom priebehu napokon zvíťazil na body. Viac informácii o tomto zápase a celkom turnaji RFA Ring Tour: Trnava nájdete TU sipka

RFA 12: Sebastián Fapšo vs. Radovan Vuković

V septembri 2023 sa Sebastián Fapšo predstavil pred domácim publikom vo svojej rodnej Považskej Bystrici na turnaji RFA 12, kde pod postojárskymi pravidlami RealFight čelil Čiernohorcovi Radovanovi Vukovićovi. Slovenský "tank" zápas ukončil knokautom. Bolo to koleno 15 sekúnd pred koncom prvého kola. Fapšo sa týmto víťazstvom zároveň kvalifikoval do boja o titul.

RFA 15: Sebastián Fapšo vs. František Puraš

Obrovské prekvapenie na účet Fapša sa zrodilo 9. marca 2024 v Bratislave na turnaji RFA 15. Favorizovaný bojovník dostal knokaut už za tri minúty po tvrdom kope do hlavy. Jeho František Puraš tak neuveriteľným spôsobom prekvapil. Fapšo sa z tejto prehry musí otriasť.

Sebastián Fapšo – prehľad zápasov, výsledky, štastistiky a bilancia

Aj keď Underground turnaje sa neradia medzi oficiálne profi zápasy, v prípade Fapša ich zatiaľ môžeme považovať za jeho jediné. To sa však už čoskoro zmení.

SEBASTIÁN FAPŠO
POSTOJÁRSKE ZÁPASY, VÝSLEDKY, ŠTATISTIKY
Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
Prehra František Puraš 1. kolo KO RFA 15 09.03.2024
Výhra Radovan Vuković 1. kolo KO RFA 12 09.09.2023
Prehra Magomedsaygid Alibekov 3. kolo BODY Fair Fight 20 18.02.2023
Výhra Maxo Merebashvili 3 (3:00) BODY RFA Ring Tour: Trnava 28.01.2023
Prehra Joilton Lutterbach 3 (3:00) BODY RFA 4 08.10.2022
Výhra Bernard Plavec 1 (1:48) KO RFA Grand Opening 14.05.2022
Výhra Jozef Kolodzej 3. kolo KO MTE 11 07.08.2021
Prehra Zaurs Džavadovs ? BODY LNK Fight Night 16 29.08.2020
SEBASTIÁN FAPŠO
OKTAGON UNDERGROUND
Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
Výhra Matěj Kozubovský 3 (3:00) BODY Oktagon UNDG: Last Man Standing 27.02.2021
Výhra Jakub Bahník 1 (2:39) KO Oktagon UNDG: Superfinále 04.07.2020

MTE11: Sebastián Fapšo vs. Jozef Kolodzej

Fapšo sa 7. augusta 2021 predstavil aj na prestížnom turnaji Muay Thai Evening 11 v Trenčíne, kde bojoval s Jozefom Kolodzejom, s ktorým mal dovtedy vyrovnanú bilanciu. Sebastián tentokrát zvíťazil.

Fair Fight 20: Sebastián Fapšo vs. Magomedsaygid Alibekov

Z RFA si Sebastián Fapšo 18. februára 2023 odskočil aj na turnaj Fair Fight 20 v ruskom Jekaterinburgu, kde bojoval v kickboxe s Rusom Magomedsaygidom Alibekovom a prehral na body.

Sebastián Fapšo – výška, váha a bojový štýl

So 180 cm a zhruba 80 kg súťažnej váhy sa Sebo radí do strednej váhy. Zdobí ho mimoriadne dobrá fyzická kondícia a skvelá postava so silnými rukami aj nohami. Vyniká tiež rýchlosťou, ktorý získal v boxe a kickboxe. Jeho tréner Lukáš Body o ňom hovorí, že obľubuje bitku hlava-nehlava. Je to totiž srdciar, ktorý sa do súboja vždy vloží úplne celý.

Sebastián "Tank" Fapšo – prezývka, prehrešky a zaujímavosti

Ako už viackrát sám povedal, prezývka "Tank" alebo "Slovenský tank" k nemu patrí preto, že tanky necúvajú. A ani Sebastián sa nepovažuje za človek, ktorý cúva alebo sa vzdáva.

Napriek tomu, že dnes je už celkom inde ako pred 5 rokmi, podľa trénera Bodyho sa ešte stále má v čom polepšiť. Vie sa o ňom, že sa občas zaplietol do pouličnej bitky s chuligánmi, čo mu jeho kouč vôbec neschvaľuje. A tiež by si želal, aby sa zlepšil v škole.

Lukáš Body si toto právo hodnotiť život Sebastiána Fapša berie nielen preto, že je jeho prísny tréner. Keďže ho spolu s manželkou počas korony kvôli tréningom na niekoľko dní v týždni ubytovávali vo svojej domácnosti v Poprade, stal sa súčasťou rodiny, ktorá ma svoje pravidlá.

Sebastián Fapšo – video, príbeh, vlastný song, nástupovka?

Nie je veľa športovcov, ktorí majú na Slovensku vlastnú pieseň. Sebastián Fapšo sa však už v mladom veku môže pochváliť tým, že má svoj song. Pochádza z produkcie rappera menom Anonym. Je celkom možné, že sa v budúcnosti stane jeho nástupovkou pred zápasmi v MMA.

Teraz si ju môžete vypočuť aj s úvodnými slovami samotného Fapša o jeho neľahkom detstve a minulosti. Pieseň má jednoduchý a výstižný názov "Tank".

Sebo Fapso – sociálne siete Instagram a Facebook

"Slovenský tank" nájdeme, samozrejme, aj na Instagrame. Jeho profil @sebastianfapsozhruba 30-tisíc followerov a toto číslo bude postupne rásť. Už teraz je totiž medzi fanúšikmi, ktorí sa nevedia dočkať jeho profesionálneho MMA debutu, veľmi obľúbený. Aktívny je aj na Facebooku.

Sebastian Fapso – Tapology, Sherdog

Keďže Sebo zatiaľ nemá na konte profi zápas v MMA, na známom webe Sherdog jeho profil doposiaľ chýba. Nájdete ho však na portáli Tapology, kde nechýbajú záznamy o jeho zápasov v Oktagon Underground a niekoľko posledných zápasov v kickboxe. Tiež tu nájdeme jeho osobné informácie.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Oktagon MMA (logo)

Oktagon MMA – všetko o česko-slovenskej organizácii

Kompletné informácie a program najväčšej česko-slovenskej MMA organizácie Oktagon spolu s prehľadnm programom akcií.

Ilja Škondrič - RFA

Ilja Škondrič - životopis krstného otca slovenskej MMA

"Krstný otec" slovenského MMA založil prvý slovenský gym Octagon Fighting Academy 💪 Ilja Škondrič má za sebou bohatú kariéru zápasníka a...

Tyson Fury ako kráľ

Box – najpopulárnejší bojový šport

V tomto článku sa dozviete niečo o histórii, pravidlách, váhových kategóriách, najvýraznejších osobnostiach a ďalších zaujímavostiach zo...