Lucia Szabová – profil neporazenej slovenskej bojovníčky

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Azda najväčší slovenský talent medzi ženami v MMA. Jedna z top bojovníčok na česko-slovenskej scéne a v profi klietke stále neporazená Bratislavčanka Lucia Szabová má pred sebou veľmi úspešnú kariéru.

ZAČIATKYAUTONEHODAOKTAGON
ŠTATISTIKYZAUJÍMAVOSTI

Lucia Szabová a jej víťazná radosť. Foto: OKTAGON MMA

Lucia Szabová - profil
Meno Lucia Szabová
Narodená 23. decembra 1997, Bratislava
Prezývky Silent Killer, Queen Bee
Národnosť slovenská
Výška 170 cm
Váha 61 kg
Váhová kategória bantamová váha
Thajský box profi 12 - 0
Výhry v MMA 5 (1x KO, 3x submisia, 1x na body)
Prehry v MMA 0
Tím Hanuman Gym Bratislava
Tréneri Fero Starý, Tomáš Madér

Lucia Szabová - životopis, detstvo a začiatky

Narodila sa v Bratislave tesne pred Vianocami v roku 1997. K bojovým umeniam mala blízko odmalička, keďže brat aj otec robili džudo. A tak sa k nim pridala. Tento šport ju držal niekoľko rokov a ešte na základnej škole skúšala aj rôzne iné pohybové aktivity. Nič ju však nenadchlo. Až kým neprišla na tréning v thajskom boxe.

sipka Kliknite sem, zaregistrujte sa a tipujte MMA s bonusom!

Trénovala, pracovala na seba a snívala o tom, že bude bojovať v ringu s inými dievčatami. Tento sen sa jej splnil pomerne rýchlo a jej výsledky boli obdivuhodné. V amatérskych ani profi zápasoch ju v thajskom boxe nikto nedokázal poraziť. Stala sa majsterkou Slovenska a snívala ďalej, chcela ísť na olympiádu.

To sa jej síce nesplnilo, ale úspechov v tomto športe pozbierala neúrekom. Okrem majstrovstiev Slovenska vyhrala v roku 2018 aj Slovak Open a ako postojárka sa postupne začala približovať viac a viac k MMA.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Lucia Szabová - MMA, Oktagon Výzva a autonehoda

Podľa jej vlastných slov to bolo celkom prirodzené. K MMA sa dostala prostredníctvom účasti v reality show Oktagon Výzva. Jej štvrtá séria bola o ženách, opäť Slovensko vs. Česko. A práve tam Lucia zažiarila naplno. Zdolala Kamilu Eliášovú a Michaelu Dostálovú a postúpila do finále, ktoré malo byť pôvodne súčasťou turnaja Oktagon 15.

Jej finálovou súperkou mala byť obávaná Sandra Mašková, na veľkolepom galavečeri v pražskej O2 Aréne však Szabová napokon chýbala. Dôvodom bola vážna autonehoda, do ktorej sa zaplietlo vozidlo prevážajúce slovenské bojovníčky. Ten deň na tom mieste vyhasol aj ľudský život.

Lucia Szabová vyviazla "iba" s natrhnutými väzmi v ramene, čo bolo, samozrejme, dostatočne vážne zranenie na to, aby nemohla bojovať vo finále. To sa však napokon aj tak preložilo na turnaj Oktagon 16, ktorý bol kvôli pandémii koronavírusu zrušený a finále znova odložené. Napokon aj Szabovú označili za šampiónku Oktagon Výzvy 4.

Lucia "Silent Killer" Szabová - Oktagon Underground

Po prvej vlne pandémie v roku 2020 sa organizovala špeciálna akcia bez divákov s názvom Oktagon Underground. Išlo o pyramídový turnaj s postojárskymi pravidlami, ktorý mal priniesť atraktívne súboje a dramatické vyvrcholenia.

Lucia Szabová sa zúčastnila ženskej časti pavúka v kategórii do 61 kg. Ten bol rozdelený na slovenskú a českú časť. Szabová začala víťazstvom nad Paulou Marčišovou, ktorú udolalal v submisii už po 19 sekundách a vytvorila tak rekord celého turnaja. V nasledujúcom zápase (slovenskom finále) bojovala v ťažkom zápase proti dobrej kamarátke Lucii Krajčovič a vyhrala na body.

V ženskom superfinále, ktoré bolo vrcholom celého podujatia, Szabová narazila na mimoriadne nebezpečnú Češku Terezu Bledú. Bol to opäť mimoriadne vyrovnaný zápas, ktorý trval celé tri kolá. Napokon ho vyhrala na body Bledá, ale protesty zo slovenskej strany hovorili o veľkej kontroverzii.

Lucia Szabová - Oktagon MMA

Po vydarenej účasti v Oktagon Výzve aj Oktagon Underground prišli prirodzene na rad hlavné galavečery Oktagonu. A práve tam Szabová ukázala svoju silu a schopnosti. Získala nálepku "neporazenej" bojovníčky, ktorá stále čaká na prvú premožiteľku. Zatiaľ však možno v profi klietke nestále proti tým najsilnejším na česko-slovenskej scéne.

Oktagon 18: Lucia Szabová vs. Anzelika Petkeviciute

Debutové predstavenie slovenského talentu v Oktagone trvalo iba 43 sekúnd. Szabová 21. novembra 2020 vybavila mladú Litovčanku v submisii tak rýchlo, že tá ani nestihla nasať atmosféru galavečera, ktorý sa však konal bez prítomnosti divákov.

Oktagon 21: Lucia Szabová vs. Rizlen Zouak

Druhou súperkou mladej Bratislavčanky v Oktagone bola 30. januára 2021 už skúsenejšia Rizlen Zouak, francúzska olympionička v džude. Szabová mala v zápase problémy a to najmä na začiatku, keď dostala tvrdú ranu do nosa. Slovenka však dokázala ťažký priebeh zápasu zvrátiť zhruba po minúte a pol druhého kola, kedy v submisii dostala Francúzku na armbar a tá to odklepala. Vďaka tomuto obratu Lucia získala finančnú odmenu za Výkon večera.

Oktagon 22: Lucia Szabová vs. Christina Netza

V marci 2021 sa Szabová postavila do klietky proti gréckej bojovníčke Christine Netza. Bola favoritkou a v zápase to potvrdila. Tentokrát však nie v submisii, ale parádnym knokautom po efektnom high kicku. Bolo to jej tretí profesionálny zápas a tretie víťazstvo v rade.

Oktagon 26: Lucia Szabová vs. Cornelia Holm

Aj po štvrtý krát dostala mladá Slovenka zahraničnú súperku. Na letnom turnaji na Štvanici pod holým nebom v sobotu 24. júla 2021 sa jej na galavečere Oktagon 26: Štvanice pod holým nebom postavila 33-ročná Švédka Cornelia Holm.

Doteraz neporazená Bratislavčanka však zvládla aj svoj štvrtý zápas v MMA. So silnou severankou si poradila na body a dostala ocenenie a bonu za "Výkon večera". Szabová je tak v MMA stále bez prehry.

Oktagon 47: Lucia Szabová vs. Alexandra Andersröd (pravidlá Underground)

Svoj veľký návrat po dvoch rokoch si Lucia Szabová naplánovala v rodnej Bratislave na turnaji Oktagon 47, ktorý sa konal 7. októbra 2023 na Zimáku Ondreja Nepelu. Bojovala v postojárskom zápase pod pravidlami Underground, ktoré jej veľmi vyhovujú, proti dvojnásobnej švédskej šampiónke Alexandre Andersröd. Po troch kolách zvíťazila na body.

Oktagon 55: Lucia Szabová vs. Róza Gumienna

Prvýkrát od pôrodu sa Lucia Szabová postavila do profesionálneho MMA zápasu 23. marca 2024 na turnaji Oktagon 55 v Stuttgarte. Jej súperkou bola Poľka Róza Gumienna. Svoj návrat po takmer troch rokoch "Silent Killer" okorenila víťazstvom. Poľskú súperku ukončila na submisiu 22 sekúnd pred koncom tretieho kola.

Lucia Szabova - all fights, record, štatistiky, zápasy, bilancia

Histórii MMA zápasov "Queen Bee", ako tiež Szabovú prezývajú, je zatiaľ pomerne krátka. Má za sebou iba tri profesionálne zápasy pod hlavičkou česko-slovenskej organizácie Oktagon s bilanciou 4-0. Ak by sme rátali aj štarty na Oktagon Underground, je to osem zápasov s bilanciou 7-1.

MMA ZÁPASY
Výsl. Súperka Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
??? ??? ???
Výhra Róza Gumienna 3 (4:38) Na body Oktagon 55 23.03.2024
Výhra Cornelia Holm 3 (5:00) Na body Oktagon 26 24.07.2021
Výhra Christina Netza 1 (1:30) KO Oktagon 22 27.03.2021
Výhra Rizlen Zouak 2 (1:25) Submisia Oktagon 21 30.01.2021
Výhra Anzelika Petkeviciute 1 (0:43) Submisia Oktagon 18 21.11.2020
POSTOJÁRSKE ZÁPASY
??? ??? ???
Výhra Alexandra Andersröd 3 (3:00) Na body Oktagon 47 07.10.2023
Prehra Tereza Bledá 3 (3:00) Na body Oktagon UNDG Superfinále 04.07.2020
Výhra Lucia Krajčovič 3 (3:00) Na body Oktagon UNDG 6 20.06.2020
Výhra Paula Marčišová 1 (0:19) Submisia Oktagon UNDG 4 06.06.2020

Úspechy mladej Slovenky sa však nerátajú iba v zmiešaných bojových umeniach. Ako dieťa začínala s džudo, kde má na konte viac ako 100 zápasov. Po prechode do muay thai zbierala ďalšie víťazstvá a triumfy. Na svojom Instagrame uvádza celkovú bilancia v bojových športoch 39 výhier (8 knokautov) - 5 prehier. Takto vyzerá jej vitrínka slávy.

  • 🥇 majsterka Slovenska v thajskom boxe
  • 🥇 šampiónka Oktagon výzvy 4
  • 🥇 víťazka Slovak Open 2018

Lucia Szabová - zaujímavosti, rodina, syn, dieťa a bojový štýl

Viete, prečo sa Lucka ako dieťa začala biť? Boli to súrodenecké hádky a škriepky s o tri roky mladším bratom. Keď ten začal chodiť na džudo, v ktorom ich otec bol už dlhoročným skúseným harcovníkom, pridala sa aj ona. Takto sa vytvoril jej vzťah k bojovým športom, ktorý z nej raz môže urobiť veľkú hviezdu.

V septemberi 2022 Szabová porodila syna, ktorého s partnerom Andrejom pomenovali Dragan. Dnes sú tak štastnou rodinoiu a Lucia je popri kariére bojovníčky už navždy mamou.

Džudo jej dalo skvelé základy v grapplingu v klinči i na zemi. Thajský box, ktorému sa začala venovať neskôr, z nej urobil jednu z najlepších postojárok na tuzemskej scéne. A tak je z nej veľmi nebezpečná súperka pre kohokoľvek v bantamovej váhe. Výborná na zemi, na rovných nohách a skvelá výdrž. Niekedy by sme však mohli povedať, že potrebuje zlepšiť obranu.

Lucia Szabová - sociálne siete Instagram a Facebook

Na svojom instagramovom účte @luciaszabova_ má členka Hanuman Gym Bratislava už viac ako 23 tisíc followerov. Pričom toto číslo neustále rastie. Nájdeme tam príspevky z jej súkromia, tréningov, výletov, nejaké reklamné spolupráce a všetko to, čo k MMA bojovníče patrí. Aktívne je aj na Facebooku, kde však nemá toľko sledovateľov.

Lucia Szabova - Sherdog, Tapology, FightMatrix

Ak by ste hľadali mladú Slovenku na najväčších svetových MMA weboch, ako sú Sherdog, Tapology alebo FightMatrix, nebude tam chýbať. I keď možno nie všetky informácie o nej budú kompletné, štatistiky, bilancia, prehľad súperiek a ďalšie podstatné dáta tam nájdete.

Szabová sa pritom vôbec netají tým, že by jedného dňa chcela skutočne preraziť medzi svetovú elitu v ženskej MMA v slávnej UFC. Je vzorom je legendárna Ronda Rousey, ktorá toho už v klietke dokázala viac než dosť.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

oktagon-26-kritofi-vs-naruszczka.jpg

Oktagon 26: Krištofič vs. Naruszczka - informácie a fight card

Dlhoočakávaný turnaj Oktagon 26: Štvanice má veľkú zmenu v hlavnom zápase. Zraneného Karlosa Vémolu nahradí v titulovom zápase s Marcinom...

Samuel Krištofič - Oktagon MMA

Samuel Krištofič – kontroverzný a nezlomný bojovník

Samuel "Pirát" Krištofič je slovenský MMA bojovník povestný atraktívnym štýlom boja a ešte donedávna aj tým, že neprehral zápas knokautom...

Marcin Naruszczka - Oktagon MMA

Marcin Naruszczka - profil poľského majstra MMA

Marcin Naruszczka je skutočný poľský majster bojových umení MMA 🥊️ Bývalý šampión strednej i poloťažkej váhy si prišiel do česko-slovenskej...