Ronald Paradeiser je šampiónom ľahkej váhy Oktagon MMA – rozhovor

Slovenský zápasník Ronald Paradeiser zdolal v titulovom zápase matadora MMA Ivana Buchingera, ktorý musel po zápase do nemocnice na zašitie pery a rany na líci. Rony sa stal šampiónom ľahkej váhy organizácie Oktagon a získal aj bonus 5000 eur za výkon večera. V pozápasovom rozhovore nám prezradil svoje prvé dojmy z fightu.

ronald-rony-paradeiser-je-sampionom-lahkej-vahy.jpg Foto: Oktagon MMA

Po troch pokusoch o titul uspel slovenský zápasník Ronald Paradeiser v odvetnom zápase s Ivanom Buchingerom, ktorého v 3 kolích rozsekal a to doslova. Domov si odniesol opasok šampióna ľahkej váhy organizácie Oktagon MMA.

sipka Klikni sem a tipuj bojové športy aj s bonusom

Už v prvom kole Rony dominoval a Bukiho zasypal tvrdými ranami. Nechýbalo veľa a takmer Buchingera ukončil. V druhom kole už mal Buchinger problém s množstvom inkasovaných úderov a hoci Paradeisera pohneval niekoľkými nepríjemnými údermi, táto časť zápasu išla definitívne na stranu Paradeisera.

Po treťom kole mal Buchinger na tvári dve veľké tržné rany – jednu pod okom a roztrhnutú peru mal takmer k nosu. Tréneri na čele s Attilom Véghom už nedovolili Buchingerovi pokračovať do štvrtého kola a zápas tak skončil v prospech Ronalda Paradeisera. Po skončení turnaja Oktagon 50 nám v pozápasovom rozhovor prezradil svoje dojmy zo zápasu.

Rozhovor s Ronym Paradeiserom
Foto: Oktagon MMA

Veľká gratulácia Rony, si novým šampiónom ľahkej váhy. Na tretí pokus to vyšlo, s akými pocitmi si nastupoval do zápasu?

"So žiadnymi, bol som proste sústredený. Chcel som to urvať, vedel som, čo mám robiť. Mal som to vizualizované a mal som to odmakané. Vedel som presne, čo chcem robiť. S tým som do toho išiel. Trošku ma prekvapilo, že Buchinger toho toľko zožral. Možno som sa tam na začiatku trošku zbláznil a urobil nejaké chyby. Mal som dávať menej tých bômb a viac takých ľahších úderov, ale to nevadí, učím sa. Som šťastný, viem že som získal zlato, je to doma a idem sa z toho tešiť.“

V prvom kole, keď si Bukiho zasypal neskutočnými ranami, čo chýbalo k tomu, aby si ho ukončil?

"Ako hovorím, menej bomby a viac takej presnosti. Viac som sa mal sústrediť na jeho bradu, namiesto toho, že mu odstrelím hlavu strašným granátom. Mal som sa viac sústrediť na tie bodky. To mi hneď po zápase povedali aj tréneri. Ale je to tak, ako to je, a možno som aj radšej, že je to takto. Skúsil som si toho Buchingera a zistil som, že nemá lepší wrestling, že to ja som ho hádzal viac. Takže som rád aj za túto skúsenosť. V zápasoch sa učíte najmä na chybách a čím ťažšie zápasy máte, tým viac sa viete naučiť.“

Boli podľa teba v zápase také momenty, keď si pocítil, že nejaký z Bukiho úderov naozaj prešiel?

"Ale áno. Dostával som na nos také čapáky, ale vedel som, že ma to nenahúli. Vedel som, že tam nemám taký KO úder, ja mám tvrdú hlavu. Jediné, čo ma prekvapilo, boli také tie krátke údery pri stene. To bolo fakt nepríjemné, tým že tam mal ten guard, tak ma prekvapil. Ale inak to bolo všetko v poriadku.“

Na tlačovej konferencii sa do teba pustil Keita, čo hovoríš na jeho trashtalk?

"To nebol trashtalk, on hovoril, že je najlepší ako to hovorí vždy. Mohol bojovať o ten pás, mohol to obhajovať. Ale teraz mám opasok ja, takisto by som ho možno mal, aj keby sme zápasili spolu s Keitom. Teraz nemôže nič hovoriť, keď zápas opakovane odmietal. Manažment Oktagon to tlačil, aby bol ten zápas tu v Ostrave. Určite by to malo väčšiu odozvu ako ja a Buchinger. A takisto by to malo väčšiu odozvu ako Keita a Samsonidse, bol by to určite zaujímavejší zápas a zaujímalo by to viac ľudí. On si vybral kategóriu 66 kg. Ja mu rozumiem, že je odo mňa menší a furt frfle na to, že som veľký. Tak čo, mám byť malý? Ja nemôžem navážiť do tých 70 kg."

Keď hovoríš o váhe, vravel si, že je to pre teba vždy ťažké urobiť váhu. Aké to bolo teraz? Akým spôsobom išli dole tie posledné kilá/gramy?

"Teraz to bolo veľmi dobre. Mal som to dobre vypočítané, naplánované, išlo to podľa mňa fakt ľahko. Ale takto, nebolo to ľahké, chudnem mordor. Chudnem tých 12 kíl, ale išlo to v rámci možností celkom dobre."

Vďaka za rozhovor.

"Pozdravujem všetkých fanúšikov bojových športov a verím, že mi držíte palce."

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 20 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 20 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 20 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

oktagon-50-ivan-buchinger.jpg

Rozhovor s Ivanom Buchingerom pred zápasom s Paradeiserom na Oktagon 50

Päťdesiaty turnaj Oktagonu prinesie titulový zápas o opasok šampióna ľahkej váhy dvoch skvelých slovenských zápasníkov MMA.

Oktagon 50 - tlačová konferencia a verejné váženie

Oktagon 50: Tlačová konferencia a verejné váženie VIDEO

Tlačová konferencia Oktagon Time odtajnila rebríček P4P a priniesla meno prvého kráľa organizácie Oktagon MMA. Známy je už aj dátum odvety...

Matěj Peňáz - Oktagon MMA

Matěj Peňáz – český kickboxer so záľubou v MMA

Vynikajúci český kickboxer a thaiboxer Matěj Peňáz známy svojou všestrannosťou od roku 2020 nastupuje aj v MMA zápasoch v organizácii...