Patrik Kincl - kariéra a zápasy českého bojovníka MMA

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Životný príbeh a kariéra českého MMA bojovníka Patrika Kincla je ako z filmu. Úspechy a pády k nemu neodmysliteľne patria a tvoria jeho špecifickú osobnosť.

ZAČIATKY – XFNKSWOKTAGON
ŠTATISTIKYZAUJÍMAVOSTI

Patrik Kincl Foto: Profimedia

Patrik Kincl - profil
Meno Patrik Kincl
Narodený 21. júla 1989, Hradec Králové, Česká republika
Prezývka Inšpektor
Národnosť česká
Výška 180 cm
Váha 77 kg
Váhové kategórie welterová váha, stredná váha
Výhry v MMA 28 (13x KO/TKO, 7x submisia, 7x na body, 1x predčasné ukončenie rozhodcom)
Prehry v MMA 10 (2x KO/TKO, 2x submisia, 6x na body)
Bilancia v boxe 1 výhra (na body) - 1 prehra (na body)
Tím All Sports Academy

Patrik Kincl - začiatky v MMA

Rodák z Hradca Králové sa pôvodne venoval džudu. Profesionálne súťažiť v MMA začal, keď mal 18 rokov. Svoje prvé dva zápasy na podujatiach Nord Bohemia Ring 1 a 2 vyhral, ale neznamenalo to nástup na výraznú víťaznú vlnu. Kliknite sem a tipujte MMA s bonusom za online registráciu

Kincl na začiatku zápasil veľmi často, mal aj 4 či 5 zápasov v roku. Striedal dobré výsledky s horšími a i keď v rokoch 2008/2009 vyhral 5 zápasov v rade, hneď na to 4-krát prehral. V tom čase prežíval ťažké obdobie vo svojom živote a siahol si až na samé dno.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Patrik Kincl - väzenie a vzostup

Bol mladý a zišiel z cesty. Za vydieranie, ublíženie na zdraví a obmedzovanie osobnej slobody bol odsúdený na 2 roky odňatia slobody. Za mrežami mal čas zamyslieť sa nad sebou a dať sa do poriadku. Podľa všetkého to dokázal, pretože z väzenia sa vrátil ako nový človek.

Po spomínanej 4-zápasovej sérii prehier sa z basy do klietky vrátil až o 3 roky. Bol však silnejší ako kedykoľvek predtým. Práve tam sa začala jeho cesta do vrcholovej MMA.

Po návrate z väzenia ukončil 5 zápasov za sebou nekompromisne v 1. kole. Získal zmluvu v ruskej organizácii Absolute Championship Berkut (ACB) - dnešná ACA, kde v priebehu dvoch rokov absolvoval 6 zápasov s bilanciou 4 víťazstvá - 1 prehra - 1 anulovaný zápas.

Anulovaný zápas sa skončil za veľmi zvláštnych okolností. Patrik Kincl v ňom podľa rozhodcov porazil svojho súpera Arbiho Agujeva za regulárnych okolností. Výsledok však anuloval sám prezident organizácie Majrbek Chasijev, ktorý po zápase prišiel do klietky a oznámil, že zápas bude prehlásený za neplatný. Kincl a jeho tím protestovali, ale zbytočne.

Patrik Kincl - XFN

Skvelé výsledky od návratu z väzenia a najmä rešpekt, ktorý si vybudoval v Rusku, ho vyniesli medzi najlepších českých, ale aj európsky uznávaných fighterov. Aj preto si ho ulovila vtedy ambiciózna česko-slovenská organizácia XFN, ktorá chcela vo veľkom konkurovať Oktagonu. Stal sa jednou z jej najväčších hviezd.

Práve pod krídlami XFN si Kincl odkrútil svoje doteraz najslávnejšie zápasy v kariére. Medzi nimi bol aj vysoko vyhypovaný zápas s Karlosom Vémolom.

XFN 11: Patrik Kincl vs. Karlos Vémola

Karlos "Terminátor" Vémola mal v tom čase v rámci XFN za sebou už dva víťazné zápasy a Kincla bral ako ďalšiu obeť. To vyprovokovalo pred zápasom masívny obojstranný trashtalk plný urážok a veľkohubých prehlásení. Kincl dokonca kvôli tomu, aby mohol bojovať s Vémolom, prestúpi z welterovej do strednej váhy.

V klietke to 28. júna 2018 vyzeralo spočiatku na jasnú záležitosť pre favorizovaného Vémolu. Prvé dve kola boli jednoznačne v jeho réžii. V tom treťom však Kincl povstal z popola a vyrovnal hru. Avšak víťazom zápasu sa po rozhodnutí na body stal Vémola. Bola to prvá a jediná prehra Patrika Kincla v XFN.

XFN 15: Patrik Kincl vs. Petr Ondruš

Obaja predtým prehrali s Vémolom a túžili po odvete. Aby sa k nej ale dostali, museli vyhrať tento vzájomný zápas. Vianočný súboj 27. decembra 2018 netrval dlho. Kincl súpera ukončil v submisii už po 3 minútach 35 sekundách.

Veľká odveta s Vémolom bola na spadnutie, veľmi veľa to znamenalo práve pre samotného Patrika Kincla, ktorý Karlosovi určite mal čo vracať. XFN sa však v tom čase kvôli prehnanému konkurenčnému súboju s organizáciou Oktagon MMA dostala do vážnych finančných problémov a kvôli nevyplateným odmenám bojovníkom napokon musela zrušiť kompletne celý program.

Odveta s Vémolom, takisto ako Kinclov plánovaný súboj s Makhmudom Muradovom, sa už nekonali. Možno na to príde jedného dňa, keď sa všetci opäť stretnú v rámci jednej organizácie.

Patrik Kincl - prestup do KSW

Kincl sa však po konci v XFN vybral inou cestou ako väčšina bojovníkov. Namiesto toho, aby sa upísal konkurenčnému Oktagonu, vybral si poľskú organizáciu KSW. Tá sa svojho času radila medzi top 10 najlepších na svete a stále má vysokú kvalitu. A na poľskej MMA scéne sa český borec uviedol famózne.

KSW 57: Patrik Kincl vs. Tomasz Drwal

Svoju premiéru v KSW kvôli zraneniam aj koronavírusu Kincl absolvoval až 19. decembra 2020 a dal si veľmi pekný vianočný darček. Vrátil sa späť do svojej welterovej váhy a domácu hviezdu Tomasza Drwala, ktorý bol kedysi prvým Poliakom v UFC, knokautoval už v 1. kole po 4 minútach a 23 sekundách.

KSW 61: Patrik Kincl vs. Tomasz Romanowski

V sobotu 5. júna 2021 na galavečere KSW 61 nastúpil Patrik Kincl na svoj zatiaľ posledný zápas v rámci prestížnej poľskej organizácie. Jeho súperom bol doma známy Tomasz Romanowski, víťaz poľskej MMA reality show "Tylko Jeden".

V 1. kole mal Kincl veľké problémy. Poliak ho triafal často, presne a tvrdo. Romanowski mal túto časť zápasu bodovo jednoznačne na svojej strane. Do 2. kola však českých fighter nastúpil oveľa lepšie. Bol aktívnejší a nebezpečnejší. Podarilo sa mu súpera zhodiť, na zemi sa mu dostal na chrbát a bezmocný Romanowski potom dostával do hlavy jednu tvrdú ranu za druhou. Rozhodca ukončil duel TKO v prospech Kincla v čase 3:36 min (2. kolo).

KSW 63: Patrik Kincl vs. Roberto Soldič - neúspešný titulový zápas

Patrik Kincl sa v roku 2021 dočkal aj titulového zápasu o opasok šampióna welterovej váhy v KSW. Poľská organizácia oznámila jeho zápas s Chorvátom Robertom Soldičom, ktorý bol vrcholom programu na turnaji KSW 63. Kincl však svoju šancu na prestížny titul 4. septembra vo Varšave premrhal. Soldič bol silnejší a v treťom kole ho ukončil technickým knokautom.

Oktagon 31: Patrik Kincl vs. Samuel Krištofič - titul v strednej váhe

Rodák z Hradca Králové však dostal celkom nečakane ďalšiu šancu získať titul. Po tom, čo Karlos Vémola náhle odstúpil od dlho pripravovaného česko-slovenského zápasu so Samuel Krištofičom, hľadali promotéri Oktagon MMA adekvátnu náhradu.

Patrik Kincl výzvu prijal a so slovenským borcom sa mal stretnúť už v 30. decembra 2021 na jubilejnom turnaji Oktagon 30. Zápas však napokon kvôli nepriaznivej pandemickej situácii preložili na Oktagon 31, ktorý sa konal 26. februára 2022.

Držiteľ dočasného titulu v strednej váhe Samuel "Pirát" Krištofič napokon padol. Kincl pred zápasom avizoval, že mu nedá šancu a to potvrdil aj na pľaci. Český bojovník ukázal obrovskú dominanciu a prevahu mal minimálne v štyroch z piatich kôl. Patrik Kincl tak zdolal Samuela Krištofiča a stal sa novým právoplatným šampiónom strednej váhy organizácia Oktagon MMA.

Oktagon 35: Patrik Kincl vs. Alex Lohoré - prvá obhajoba titulu

Po úspešnom zisku titulu v strednej váhe čakal Patrika Kincla prvý vyzývateľ v boji o udržanie si opasku šampióna. Bol ním Francúz Alex Lohoré, ktorý už v minulosti o tento titul neúspešne bojoval s Karlosom Vémolom. Stretli sa na turnaji Oktagon 35 v Brne 17. septembra 2022, no a Kincl z toho urobil naozaj rýchly proces. Súpera knokautoval už po necelých dvoch minútach.

Oktagon 43: Patrik Kincl vs. Karlos Vémola - druhá obhajoba titulu

Druhým vyzývateľom Kincla, čo by šampióna strednej váhy Oktagon MMA, bol sám veľký Karlos Vémola. Aktuálný šampión poloťažkej váhy a bývalý držiteľ opasku strednej váhy, ktorý ho chcel jednoducho späť. Obaja borci sa stretli po piatich rokoch od predchádzajúceho zápasu, kedy Vémola zvíťazil.

Zápas sa uskutočnil na galavečere Oktagon 43 v Prahe v sobotu 20. mája 2023 a bola to poriadna lomenica. Po dlhých, úmorných, tvrdých, krvavých aj divácky atraktívnych piatich kolách Kincl úplne zaslúžene vyhral na body a druhýkrát obhájil svoj titul.

Oktagon 54: Patrik Kincl vs. Piotr Wawrzyniak – tretia obhajoba titulu

K tretej obhajobe titulu v strednej váhe sa Kincl postavil 2. marca 2024 na turnaji Oktagon 54 v Ostrave. Jeho vyzývateľom bol vtedy dočasný šampión Poliak Piotr Wawrzyniak. Český "Inspektor" si úlohu favorita postrážil a zvíťazil po submisii v treťom kole. Zostal tak právoplatným šampiónom aj naďalej.

Kincl Patrik - all fights: prehľad zápasov, štastistiky a bilancia

Český fighter vo svojej profi kariére doposiaľ absolvoval 34 zápasov. Jeho súťažná bilancia je veľmi pozitívna: 28 výhier (21 pred limitom) - 10 prehier. Jeden zápas v Rusku sa za zvláštnych okolností skončil anulovaním. Kincl je česká aj východoeurópska špička v strednej váhe. Kompletný prehľad jeho zápasov nájdete v nasledujúcej tabuľke.

Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
???
Výhra Piotr Wawrzyniak 3 (1:50) Submisia Oktagon 54 02.03.2024
Výhra Karlos Vémola 5 (5:00) Na body Oktagon 43 20.05.2023
Výhra Alex Lohoré 1 (1:54) KO Oktagon 35 17.09.2022
Výhra Samuel Krištofič 5 (5:00) Na body Oktagon 31 26.02.2022
Prehra Roberto Soldič 3 (2:55) TKO KSW 63 11.09.2021
Výhra Tomasz Romanowski 2 (3:36) TKO KSW 61 05.06.2021
Výhra Tomasz Drwal 1 (4:23) KO KSW 57 19.12.2020
Výhra Mattia Schiavolin 3 (5:00) Na body PFN - Prague Fight Night 27.06.2019
Výhra Petr Ondruš 1 (3:35) Submisia XFN 15 - X Fight Nights 15 27.12.2018
Výhra Alexander Dolotenko 1 (2:39) TKO XFN 13 - X Fight Nights 13 10.11.2018
Prehra Karlos Vémola 3 (5:00) Na body XFN 11 - Back to the O2 Arena 28.06.2018
Výhra Vitor Nobrega 1 (4:29) TKO XFN 6 - X Fight Nights 6 07.12.2017
Výhra Mohamed Sayah 3 (5:00) Na body XFN 5 - X Fight Nights 5 21.10.2017
Výhra Igor Fernandes 1 (4:59) KO ACB 63 - Celinski vs. Magalhaes 01.07.2017
Anul. Arbi Agujev 2 (4:42) Anulované ACB 52 - Another Level of MMA Fighting 21.01.2017
Výhra Sergey Khandozhko 3 (5:00) Na body ACB 32 - Battle of Lions 26.03.2016
Výhra Renat Lyatifov 3 (5:00) Na body ACB 26 - Grand Prix Final 2015 28.11.2015
Výhra Robert Pukac 3 (5:00) Na body Full Fight 1 - Slovakia and Czech vs. Russia 30.05.2015
Prehra Albert Duraev 3 (4:50) Submisia ACB 16 - Grand Prix Berkut 2015 Stage 3 17.04.2015
Výhra Laszlo Soltesz 1 TKO GCF Challenge - Eastern Best 3 11.10.2014
Výhra Valid Abdurachmanov 1 (4:30) TKO GCF 27 - Road to the Cage 21.03.2014
Výhra Peter Stacho 1 TKO GCF 25 - Over the Top 06.10.2013
Výhra Wanderson Silva 1 (4:42) Submisia CF - Cage Fighters 3 28.07.2013
Výhra Markus Di Gallo 1 (4:25) Submisia CFS 7 - Cage Fight Series 7 12.05.2013
Prehra Magnus Cedenblad 2 (2:32) TKO Superior Challenge 5 - Pride and Fury 01.05.2010
Prehra Andre Reinders 3 (5:00) Na body HC 5 - Hell Cage 5 28.03.2010
Prehra August Wallen 1 (4:03) Submisia
The Zone FC 5 - Bushido 07.11.2009
Prehra Alexander Shlemenko 3 (5:00) Na body HC 4 - Hell Cage 4 20.09.2009
Výhra Maksim Nevolia 1 (4:26) Submisia HC 3 - Hell Cage 3 29.03.2009
Výhra Vasily Krilov 2 (2:16) Submisia MFC - Mix Fight Combat 21.02.2009
Výhra Tom Haddock 1 (2:39) Submisia HC 2 - Hell Cage 2 19.10.2008
Výhra Boquihu Boquihu 2 TKO FA 3 - Fight Arena 3 14.06.2008
Výhra David Kedzuch 2 (1:19) KO GFF 7 - Gladiators Free Fight 7 25.05.2008
Prehra Teemu Inkeroinen 2 (5:00) Na body The Cage Vol. 10 - Neoblood 26.04.2008
Výhra Peter Kirkegaard 3 (2:42) TKO FG 6 - Fighter Gala 6 15.03.2008
Prehra Nikolai Koubti 3 Na body XFC - Xtreme Fighting Championship 16.02.2008
Prehra Tomas Kuzela 2 (5:00) Na body GFF 6 - Gladiators Free Fight 6 25.11.2007
Výhra Dawid Warchol 3 (2:13) TKO NBR 2 - Nord Bohemia Ring 2 14.07.2007
Výhra Tomas Majlar - - NBR 1 - Nord Bohemia Ring 1 25.03.2007

Fight Night Challenge: Patrik Kincl vs. Attila Végh

Patrik Kincl sa na poslednú chvíľu dostal aj do hlavného zápasu premiérového turnaja novej organizácie Fight Night Challenge, ktorý sa uskutočnil 27. decembra 2021 v Brne. V ňom boxoval proti slovenskej legende Attilovi Véghovi, ktorého pôvodný súper Američan Emanuel Newton nemohol do Európy priletieť kvôli pozitívnemu testu na koronavírus. Po štyroch kolách Kincl podľahol Véghovi na body.

Patrik Kincl - výška, váha a štýl boja

Kincl meria 180 cm a jeho súťažná váha vo welterovej kategórii je pochopiteľne 77 kg. Mimo súťaže však bežne váži aj viac ako 84 kg. Práve preto si rád vyskúšal aj strednú hmotnostnú divíziu.

Jeho štýl boja je veľmi aktívny a dynamický. Zvyčajne nenecháva nič na náhodu a snaží sa zápas ukončiť v čo najkratšom čase. Vďaka dobrým základom z džuda je však zručný aj v klinči či na zemi. V submisii prehral iba 2 zápasy. Nemá rád dlhé zápasy.

Patrik Kincl - tréner Davida Dvořáka v UFC

Okrem toho, že sám bojuje v jednej z najlepších organizácii v Európe, stíha Patrik Kincl aj koučovať. A nie hocikoho. Je totiž trénerom Davida Dvořáka - mladého českého bojovníka, ktorý v súčasnosti nastupuje v mušej váhe slávnej UFC.

Patrik Kincl - zaujímavosti, tetovanie a manželka

Nie je veľmi známe, že Patrik Kincl má za sebou už aj premiéru v profesionálnom boxe. Stalo sa tak v roku 2020, keď kvôli pandémii čakal na premiéru v KSW a na základe zmluvy nemohol súťažiť v inej MMA organizácii. Keďže na box sa tieto pravidlá nevzťahovali, rozdal si to v rámci prípravy s poloamatérom Martinom Valentom. A zvíťazil.

Zaujímavé je aj to, že napriek parádnej kariére a veľkej popularite zatiaľ Patrik nemá žiadnu bojovú prezývku. A keďže má už po 30-ke, vyzerá to tak, že sa bez nej zaobíde.

Tak ako mnoho iných MMA fighterov, aj Kincl má veľmi rád tetovania. Na tele ich má niekoľko a pozornosť púta najmä obrovská lebka cez celý chrbát. Ozdobený však má aj hrudník, ramená a ďalšie časti tela.

Jeho manželkou je volejbalistka Dana Kinclová. Tá sa okrem športu živí aj ako výživová poradkyňa a fitness inštruktorka.

Patrik Kincl - podcast Fight and Talk

Dôkazom toho, že z Kincla sa po dvojročnom väzení stal celkom iný človek, sú nielen famózne výsledky na scéne MMA a slušný usporiadaný život, ale aj jeho vlastné aktivity a projekty, ktorým sa venuje.

Jedným z nich pomerne známy podcast Fight and Talk. V ňom spolu s Tomášom Kvapilom bližšie otvárajú najmä témy bojových športov doma a v zahraničí. Pozývajú si zaujímavých hostí a vedú zábavné, zaujímavé a často aj poučné debaty.

Patrik Kincl - MMAsters League

Ďalším vlastným projektom Patrika Kincla je MMAsters League. Ako spolumajiteľ a usporiadateľ prostredníctvom tejto "ligy" organizuje turnaje a zápasy v zmiešaných bojových umeniach, boxe aj muay-thai. Jeho plány do budúcnosti sú však odvážne. Chcel by z toho vybudovať uznávanou domácu organizáciu.

Patrik Kincl - Instagram a Facebook

Patrik Kincl má na naše pomerne aj celkom slušnú základňu fanúšikov na sociálny sieťach. Jeho oficiálny instagramový profil @patrik_kincl sleduje viac ako 100 tisíc followerov. Zdiľa tu veľa príspevkov z MMA, či už je to príprava, tréningy, zápasy, podpora iných bojovníkov a najmä svojho zverenca Davida Dvořáka v UFC. Občas sa objaví aj niečo z jeho osobného života. Podobne to vyzerá aj na jeho Facebooku.

Patrik Kincl - Sherdog a Tapology

Rodáka z Hradca Králové, samozrejme, nájdeme aj na známych MMA weboch ako Sherdog a Tapology. Jeho profily sú tu presné a obsažné. Osobné info, prehľad zápasov, štatistiky, bilancia, poradia v rebríčku, grafy, porovnania a pod.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

MMA súboje v klietke sa tešia veľkej obľube.

MMA (Mixed Martial Arts) – história, pravidlá a zaujímavosti

MMA je v našich končinách stále viac populárnejší bojový šport. V tomto článku vám prinášame prehľad všetkých základných informácií,...

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

David Dvořák (UFC)

David Dvořák - profil a zápasy českého fightera v UFC

Mladý a talentový český MMA bojovník, ktorý od roku 2020 súťaží v mušej hmotnostnej kategórii slávnej organizácie UFC.