Ľudovít Lajoš Klein 🥊️ prvý Slovák v UFC a jeho zápasy

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti.

Ľudovít Klein je bojovník MMA, ktorý sa ako prvý Slovák v histórii dostal do slávnej UFC. Nastupuje v pérovej váhe a ľahkej váhe. Za sebou má už aj víťaznú premiéru a čaká ho ďalší zápas v prestížnej organizácii.

ZAČIATKYUFCKARIÉRA
ŠTATISTIKYTÍMZAUJÍMAVOSTI

Ľudovít Klein (UFC) Foto: Profimedia

Ľudovít Klein - profil
Meno Ľudovít Klein
Narodený 22. 2. 1995, Nové Zámky
Prezývka Mr. Highlight, Lajoš
Národnosť slovenská
Výška 172 cm
Váha 70 kg
Váhová kategória perová váha, ľahká váha
Výhry v MMA 21 (9x KO/TKO, 8x submisia, 4x na body)
Prehry v MMA 4 (1x KO/TKO, 2x submisia, 1x na body)
Remízy v MMA 1
Tím Spartakus Fight Gym
Trenéri Attila Végh, Roman Kollár

Ľudovít Lajoš Klein - začiatky kariéry a životopis

Ľudovít Klein začínal ako boxer, ktorému už ako 12-ročný doslova prepadol. Boxom bol úplne posadnutý a získal dokonca titul majstra Slovenska. Okrem boxu sa Klein v športovom klube v Nových Zámkoch venoval aj brazílskemu jiu-jitsu. Práve kombinácia týchto dvoch bojových umení mu dala ideálne základy na to, aby sa stal komplexným bojovníkom v klietke.

sipka Kliknite TU a vsaďte si na zápasy MMA s bonusom zadarmo

MMA sleduj priebeh zápasu tu

K zmiešaným bojovým umenia sa dostal prvýkrát v 17 rokoch, v roku 2009 sa oficiálne vydal na dráhu MMA, na ktorej pokračuje zatiaľ mimoriadne úspešne. Vo svojom prvom profesionálnom zápase v MMA v organizácii PCF 20. decembra 2014 po 27 sekundách prinútil súpera Martina Mihalíka vzdať sa.

Ľudovít Lajoš Klein - organizácie Oktagon, XFN a M-1

Svoju premiéru v česko-slovenskej MMA organizácii Oktagon zažil Klein v novembri 2017 na galavečere Oktagon 4, kde po dvoch minútach knokautoval Poliaka Krzysztofa Klaczeka svojím tradičným Head Kickom. Práve ten je jeho najsilnejšou a najobľúbenejšou zbraňou.

O rok neskôr Ľudovít Klein podpísal zmluvu s organizáciou XFN, ale kvôli jej vážnym finančným problémom sa v roku 2019 opäť vrátil do Oktagonu.

Na scéne česko-slovenskej MMA je Lajoš Klein doteraz neporazený. Vo svojej profi kariére zaznamenal celkovo iba dve prehry, obe v roku 2017. V rámci A-Fight MMA ho knokautoval Igor Tarytsa a v CWFC prehral v submisii s Aidenom Leem.

Klein však dostával výzvy od prvého zahraničného šampióna Oktagonu Poliaka Mateusze Legierskiho, k ich vzájomnému zápasu ale doteraz nedošlo.

Svoj prvý zahraničný kontrakt Klein získal v ruskej organizácii M1-Global, ale nebol to vydarený angažmán. Množstvo rôznych organizačných komplikácií aj finančné nezhody s vedením pramenili akurát k prehre so spomínaným Igorom Tarytsom, ktorý Kleinovi uštedril pomerne tvrdé KO.

Ľudovít Lajoš Klein a podpis s UFC

Jeho cesta do najlepšej MMA organizácie sveta nebola vôbec jednoduchá. Je všeobecne známe, že pozvánku do Ultimate Fighting Championship nedostane hocikto. Napriek tomu sa jeho meno v tejto súvislosti skloňovalo pomerne dlho.

Trikrát mu debut visiaci vo vzduchu prekazili rôzne zhody okolností, či už to bola nelichotivá pozícia náhradníka alebo pandémia koronavírusu.

Aj v septembri 2020 mal byť iba náhradníkom, lenže napokon to vyšlo a akcia UFC 253 sa navždy zapíše do histórie slovenského MMA. A ako bonus aj víťaznými písmenami.

UFC: Ľudovít Lajoš Klein vs. Shane Young - víťazný debut

Len týždeň po podpise zmluvy s UFC dostal Klein veľmi nečakanú šancu na premiéru. Keďže na poslednú chvíľu vypadol súper Shanea Younga, Klein bol povolaný ako náhradník, aby sa 26. septembra 2020 Novozélanďanovi postavil na ostrove Yas v Abú Dhabí.

Klein za pár dní dokonca nestihol ani schudnúť, aby splnil limit váhovej kategórie, ale Young so súbojom napriek tomu súhlasil. Zinkasoval však väčší podiel z odmeny.

Shane Young mal pred týmto súbojom veľmi dobré výsledky, keď v siedmich posledných zápasoch prehral iba raz. Celkovo od roku 2012 v UFA Novozélanďan zaznamenal iba štyri prehry, ani raz však KO. To sa však malo zmeniť.

Klein netrápil súpera príliš dlho a v podstate s ním urobil rýchly proces. „Head kick“ už po 76 sekundách poslal Younga na zem, kde ho slovenský borec dorazil a dal mu konečne pocítiť chuť poriadneho knokautu v UFC.

Napriek víťazstvu však Kleina kvôli nesplneniu váhového limitu viacero známych bojovníkov kritizovalo. Bolo to však rozhodnutie Younga, ktorý prijal súboj aj napriek tomu.

sipka Neprehliadnite: Ako sledovať UFC naživo online? Poradíme TU

UFC Fight Night: Ľudovít Klein vs. Michael Trizano

Lajoš Klein sa 8. mája 2021 na evente UFC Fight Night: Rodriguez vs. Waterson v Las Vegas postavil na svoj druhý zápas v rámci prestížnej MMA organizácie. Jeho súperom bol Američan Michael Trizano. Pre ktorého to bol prvý súťažný zápas od roku 2019, kedže laboroval so zraneným kolenom a neskôr aj boľavým členkom.

„The Lone Wolf“ (v prekl. „Osamelý Vlk“) však Kleina dokonale zaskočil. Prišiel pripravený fyzicky i takticky. Vedel, čo má od slovenského borca čakať a na čo si dať pozor. Zápas bol v spočiatku pomerne vyrovnaný, obaja fighteri sa sústredili predovšetkým na obranu v postoji. Klein mal v prvých dvoch kolách mierne navrch, žiadny rezolútny high-kick ani tvrdý úder však z jeho strany neprišiel.

Naopak na začiatku tretieho kola si naskočil na tvrdý úder z Trizanovej zadnej ruky, po ktorom nasledovali ďalšie a „Mr. Highlight“ zostal otrasený a evidentne rozhodený. Američan sa dostal na koňa, čo sa Lajoš v závere snažil zvrátiť ďalších neúplným take-downom v zápase. V ňom sa však dostal do problémov v posledných sekundách iba o vlások unikol uškrteniu v gilotíne.

Rozhodcovia to nemali jednoduché a napokon sa priklonili na stranu domáceho bojovníka. Michael Trizano teda vyhral na body, i keď pre mnohých veľmi prekvapujúco a nespravodlivo.

UFC Fight Night: Ľudovít Klein vs. Nate Landwehr

Tretím súperom slovenského bojovníka v UFC bol bývalý šampión ruskej organizácie M-1 Global, Američan s prezývkou "The Train" Nate Landwehr. Išlo o nebezpečného chlapíka, ktorý má veľmi dobré štatistiky a je známy najmä výbornou kondíciou a vytrvalosťou.

Lajoš Klein napokon 16. októbra 2021 na podujatí UFC Fight Night 195 Landwehrovi podľahol. Američan bezradného zverenca legendárneho Attilu Végha v treťom kole utiahiol "anakondou" a Klein odklepal. Po druhej prehre v treťom zápase teraz čaká prvého Slováka v UFC boj o udržanie v elitnej organizácii.

UFC 272: Ľudovít Klein vs. Devonte Smith

Štvrtým a existenčným zápasom pre slovenského bojovníka v UFC bol stret s Američanom Devonte Smithom. Keďže Klein prehral predchádzajúce dva zápasy v organizácii, ak si chcel zabezpečiť predĺženie zmluvy, musel v tomto zápase uspieť. V sobotu 5. marca 2022 teda v Las Vegas bojoval o všetko.

Klein začal zápas veľmi dobre. V úvode trafil niekoľko dobrých úderov aj jeden zo svojich high kickov. Jeho súper sa potácal, no dokázal kontrovať. Smith sa po ďalších úderoch snažil Slováka najmä zaklinčovať. Lajoš si však vždy dokázal vytvoriť tlak a nedovolil súperovi ani jeden z pokusov o takedown.

Keď Smith v treťom kole pochopil, že tento zápas zrejme nevyhrá, otvoril hru a chcel nášho borca prekvapiť zdrvujúcim úderom. Nepochodil. Klein si prevahu postražil a zvíťazil na body (split decision).

UFC 277: Ľudovít Klein vs. Ignacio Bahamondes - zrušený zápas

Ďalší zápas Lajoša Kleina v UFC bol už dohodnutý. Na turnaji UFC 277 v Texase sa mal 30. júla 2022 stretnúť s mladým Čiľanom Ignaciom Bahamondem. Ten však kvôli problémom s vízami v USA musel z duelu odstúpiť a Klein dostal narýchlo nového súpera.

UFC Fight Night (Londýn): Ľudovít Klein vs. Mason Jones

Namiesto Texasu tak slovenský bojovník v UFC zápaslť neďaleko domova na európskej pôde. Prijal totiž narýchlo súboj na turnaji UFC Fight Night 208 v londýnskej O2 aréne už 23. júla 2022. Súperom mu bol Walešan Mason Jones, ktorého bookmakeri aj odborníci favorizovali na víťazstvo.

"Lajoš" však všetky papierové predpoklady zotrel. V zápase bol aktívnejší a nebezpečnejší od začiatku. Jones mal iba niekoľko svetlých momentov, no už po dvoch kolách bolo jasné, že ak Kleina neukončí, tak to prehrá. Slovák si však napokon aj poslednú 5-minútovku postrážil a vyhral celkom bez pochybností na body 30–27, 30–27, 30–27.

UFC 286: Ľudovít Klein vs. Jai Herbert - najbližší zápas

V sobotu 18. marca 2023 sa Ľudovít Klein do londýnskej O2 arény vrátil znova. Predstavil sa na veľkom číslovanom galavečeri UFC 286. Jeho súperom bol tentoraz tvrdý anglický knokauter Jai Herbert, ktorý mal 15-centimetrovú výškovú prevahu. Napriek tomu bol však miernym papierovým favoritom slovenský bojovník.

Zápas to bol napokon veľmi vyrovnaný, silné aj slabé momenty mali obaja borci, Herbert bol napomenutý a dokonca stratil bod za to, že Kleina až dvakrát kopol kolenom do slabín. Na zemi mal však Angličan zrejme prevahu, na signifikantné údery však celkovo viedol Slovák. Aj preto sa z toho napokon zrodila zrejme zaslúžená remíza. Prečítajte si o tomto zápase viac sipka

UFC on ESPN 50: Ľudovít Klein vs. Ignacio Bahamondes

Prvý augustový víkend (5.8.2023) čakal Lajoša Kleina ďalší duel v rámci slávnej UFC. Tentokrát sa predstavil na turnaji UFC on ESPN 50 (UFC Fight Night: Sandghagen vs. Nurmagomedov) v Nashville, Tennessee. Jeho súperom bol nebezpečný striker z Chile s výbornou formou Ignacio Bahamondes.

Slovák predviedol možno najlepší výkon v kariére, roztrhal všetky papierové prognózy a po troch kolách vyhral na body celkom zaslúžene a evidentne. Zaznamenal tak svoje štvrté víťazstvo v elitnej organizácii, ktoré ho určite opäť posunie na vyššie poschodia.

UFC Fight Night 238: Lajoš Klein vs. AJ Cunningham

Prvý zápas v roku 2024 čakal Ľudovíta Kleina 2. marca v Las Vegas. Na turnaji z kategórie UFC Fight Night sa mal pôvodne postaviť vysokému a veľmi nebezpečnému Španielovi Joelovi Álvarezovi. Ten však napokon nastúpiť nemohol kvôli problémom s vízami. Lajoš tak čelil novému súperovi Američanovi AC Cunninghamovi, pre ktorého to bol debut v UFC.

A zápas netrval dlho. Klein mal od prvých momentov jasnú prevahu v postoji, ktorú 24 sekúnd pred koncom prvého kola premenil na víťazstvo. Po dobre trafenom front kicku išiel Cunningham k zemi, kde ho Lajoš dokončil na technický knokaut.

Ľudovít Lajoš Klein - all fights, record, zápasy, štatistiky a bilancia

V nasledujúcej tabuľke nájdete kompletný prehľad všetkých zápasov, súperov, výsledkov a turnajov, ktorých sa Lajoš Klein zúčastnil v profesionálnej, ale aj amatérskej MMA kariére. Profi bilancia slovenského borca s prezývkou "Mr. Highlight" je 21 výhier (17 pred limitom) – 4 prehry – 1 remíza.

Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
???
Výhra AJ Cunningham 1 (4:36) TKO UFC Fight Night 238 02.03.2024
Výhra Ignacio Bahamondes 3 (5:00) Na body UFC on ESPN 50 05.08.2023
Remíza Jai Herbert 3 (5:00) Remíza UFC 286 18.03.2023
(Zrušený) Ignacio Bahamondes - - UFC 277 30.07.2022
Výhra Mason Jones 3 (5:00)
Na body UFC Fight Night 208 23.07.2022
Výhra Devonte Smith 3 (5:00) Na body UFC 272 05.03.2021
Prehra Nate Landwehr 3 (2:22) Submisia UFC Fight Night 195 16.10.2021
Prehra Michael Trizano 3 (5:00)
Na body UFC Fight Night: Rodriguez vs. Waterson 8.5.2021
Výhra Shane Young 1 (1:16) KO UFC 253 26.9.2020
Výhra Lukasz Sajewski 1 (3:49) TKO Oktagon Prime 3 15.2.2020
Výhra Joao Paulo Rodrigues de Souza 3 (0:46) KO Oktagon 14 14.8.2019
Výhra Willian Lima 1 (2:27) TKO Oktagon 12 8.6.2019
Výhra Arbi Mezhidov 3 (5:00) Na body XFN 14 18.11.2018
Výhra Kamil Selwa 2 TKO XFN 11 28.6.2018
Výhra Matej Kuznik 4 (5:00) TKO Oktagon 5 17.3.2018
Výhra Krzysztof Klaczek 1 (2:00) KO Oktagon 4
Prehra Aiden Lee 1 (2:34) Submisia CWFC 87 14.10.2017
Výhra Moric Besztercei 1 (4:56) Submisia Dark Night Nové Zámky 24.6.2017
Výhra Ahmed Abdulkadirov 2 (0:44) Submisia ACB 60 13.5.2017
Výhra Khusein Maltsagov 2 (3:29) KO ACB 56 1.4.2017
Prehra Igor Tarytsa 1 (4:58) KO A-Fight MMA 24.2.2017
Výhra Aleksander Jankovic 1 Submisia FoG 5 9.4.2016
Výhra Michal Stefek 1 (0:40) Submisia HC 30 5.3.2016
Výhra Samuel Ribansky 2 (0:00) Submisia HC 28 26.9.2015
Výhra Adam Nemeth 1 (1:00) Submisia HC 27 4.7.2015
Výhra Kamil Tarnawski 2 (1:35) Submisia PCF 12 16.5.2015
Výhra Martin Mihalik 1 (0:27) Submisia PCF 11 20.12.2014
Amatérska MMA kariéra
Prehra Gadzhi Rabadanov - - WMMAA 27.11.2015
Výhra Lukas Nagy 1 (1:56) KO PCF 10 8.11.2014
Prehra Magomed Yunusilau - - WMMAA 11.9.2014
Výhra Ioan Vranceaunu 2 (3:00) Na body WMMAA 11.9.2014

Ľudovít Lajoš Klein vs. Lukasz Sajewski

Vo februári 2020 na akcii Oktagon Prime 3 Ľudovít Klein porazil Lukasza Sajewskiho. Zápas sa začal ako pomerne vyrovnaný súboj a Klein v ňom nemal výraznú prevahu. Keď však v prvom kole svojím tradičným tvrdým Head Kickom poslal Sajewskiho na zem, kde ho navyše pokropil sériou tvrdých úderov, rozhodca v 3. minúte a 49. sekunde vyhlásil technický knokaut v prospech Slováka.

Ľudovít Lajoš Klein - tím a príprava

Lajoš Klein sa už dlhodobo pripravuje a trénuje pod vedením Attilu Végh a Romana Kollára v známom slovenskom Spartakus Fight Gyme. Práve Végh a Kollár ho pripravili aj na UFC.

Virálne boli Kleinove videá z Instagramu, na ktorých tesne pred svojou premiérou v UFC počas karantény tvrdo makal na hotelovej izbe dlho do noci.

No a bol to práve Attila Végh, ktorý už pár rokov dopredu predpovedal, že jeho zverenec sa jedného dňa stane prvým Slovákom v UFC. Nemýlil sa. Dôvera v schopnosti a odhodlanie mladého Lajoša sa mu vyplatila. Rovnako tak, ako sa Lajošovi vyplatila spolupráca s Véghom a Kollárom.

Ľudovít Lajoš Klein - zaujímavosti

Klein ma jedno mimoriadne obľúbené tréningové miesto, kde sa rád pripravuje. Je to kemp v Thajsku na ostrove Phuket a konkrétne Tiger Muay Thai Gym. Slovenský bojovník sa tam opakovane vracia.

Jeho hlavným sponzorom je spoločnosť Rebuy Stars, ktorá ponúka zábavné casino hry a poker. Klein mu propaguje výrazným spôsobom.

Ako človek je Lajoš veľmi pokojný a pohodový typ. Svoj voľný čas najradšej trávi s rodinou a priateľmi. A ako sám tvrdí, je šťastne zadaný.

Momentálne je však prioritou v jeho živote kariéra. Je súčasťou UFC a preto do toho dáva všetko. Chce neustále posúvať svoje hranice. Práve toto veľké tréningové odhodlanie a ukážkový prístup sú popri jeho talente významným dôvodom, prečo to dotiahol na MMA scéne tak ďaleko. Pritom jeho kariéra je stále iba na začiatku.

Jeho medzinárodnou prezývkou je „Mr. Highlight“ a to aj vďaka jeho štýlu boja a najmä efektnému Head Kicku, ktorým často ukončuje zápasy.

Ľudovít Lajoš Klein - Sherdog, Tapology, Instagram, Facebook, Twitter

Slovenská hviezda MMA má, samozrejme, profily na viacerých sociálnych sieťach, nechýba na Facebooku, Twitteri ani Instagrame, kde má na profile s názvom lajosko.klein už viac ako 87 tisíc fanúšikov.

Na sociálnych sieťach je Klein veľmi aktívny. Tento šport si to totiž vyžaduje. Preto veľmi často uverejňuje mnoho fotiek z tréningu aj zo súkromia, sponzorské príspevky a pod.

Meno Ľudovít Klein nemôže chýbať ani na najznámejších weboch o MMA, ako sú SherdogTapology. Nájdeme tam všetky dôležité informácie, štatistiky, kompletný prehľad jeho zápasov a zaujímavosti.

sipka Čítajte tiež: Má Baba Jaga na UFC? Profil Václava Mikuláška nájdete TU

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

1️⃣ Aká je zápasová bilancia Ľudovíta Lajoša Kleina?

Celková bilancia Lajoša Kleina v profi zápasoch je 21 víťazstiev, 4 prehry a 1 remíza.

2️⃣ Čím sa preslávil Ľudovít Lajoš Klein?

Ako prvý Slovák v histórii získal zmluvu s prestížnou UFC. Udialo sa tak v septembri 2020. Len o niekoľko dní neskôr z pozície náhradníka nastúpil na svoj premiérový zápas proti Shaneovi Youngovi, ktorého ukončil parádnym high kickom.

3️⃣ Kto je ďalším súperom Ľudovíta Lajoša Kleina v UFC?

Lajoš sa naposledy predstavil 2. marca 2024 v Las Vegas proti americkému debutantovi A.J. Cunninghamovi. Ten na poslednú chvíľu nahradil jeho pôvodného súpera Joel Álvareza. Jeho ďalší súper zatiaľ nie je známy. Kompletný prehľad všetkých Kleinových zápasov nájdete TU sipka

18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Ľudovít Klein vs. Michael Trizano - UFC

Ľudovít Klein spoznal súpera aj termín ďalšieho zápasu v UFC

Ľudovít Klein spoznal meno svojho druhého súpera v slávnej UFC. Po víťaznom debute v ľahkej váhe prestížnej MMA organizácie ho tentoraz...

Attila Végh

Attila Végh – slovenská MMA legenda

Attila Pumukli Végh je aktuálne najlepším slovenským MMA bojovníkom. Svoj najvýznamnejší úspech dosiahol v americkej organizácii Bellator.