Conor Notorious McGregor – MMA zápasy, štatistiky a životopis

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti.

Conor McGregor je jeden z najslávnejších MMA zápasníkov v histórii. Jeho popularita zásadným spôsobom ovplyvnila vzostup tohto športu. Počas jedného roka dokázal vyhrať v UFC zápasy hneď v troch váhových kategóriách.

ŽIVOTOPIS - UFC - ŠTATISTIKY
ZAUJÍMAVOSTI - FAQ

Conor McGregor - najväčšia hviezda UFC Foto: ČTK/PA/PA Wire (Connor McGregor)

Conor McGregor - profil
Meno Conor Anthony McGregor
Narodený 14. júla 1988, Crumlin, Dublin, Írsko
Prezývka Notorious
Bydlisko Dublin, Írsko
Národnosť írska
Výška 175 cm
Váha 77 kg
Váhové kategórie perová váha (2008 - 2015), ľahká váha (2008 - 2012, 2016 - 2018), velterová váha (2016, 2020 - súčasnosť)
Výhry v MMA 22 (19 KO, 1 submisia, 2 na body)
Prehry v MMA 6 (4 submisie, 2 TKO)
Tím Straight Blast Gym Ireland - SGB
Hlavný tréner John Kavanagh
Další tréneri Owen Roddy (box), John Connor (sila a kondícia), Ido Portal (pohyb), Sergey Pikulskiy (wrestling), George Lockhart (výživa)

Conor McGregor – životopis

Conor McGregor je Ír a v írčine jeho meno znie Conchúr Antóin Mac Gréagóir. V angličtine jeho celé meno znie Conor Anthony McGregor. Narodil sa 14. júla 1988 v Dubline, v štvrti Crumlin, kde prežil aj svoje detstvo.

V mladosti sa venoval predovšetkým futbalu, ale vo veku 12 rokov začal boxovať v crumlinskom boxerskom klube. Kým sa dostal až k MMA vyskúšal rôzne bojové športy ako taekwondo, karate, capoeira alebo kickbox. Počas toho sa zároveň učil za inštalatéra.

Svoj prvý zápas v MMA absolvoval 17. februára 2007 už ako 18-ročný. V amatérskom zápase pod záštitou agentúry Irish Ring of Truth čelil Kieranovi Campbellovi. McGregor zápas vyhral technickým KO v prvom kole a vybojoval si tak profesionálnu zmluvu. V roku 2008 začal trénovať v klube Straight Blast Gym v Dubline pod trénerom Johnom Kavanaghom.

Conor McGregor je dnes pravdepodobne najznámejší MMA zápasník všetkých čias, ale to nutne neznamená, že je aj najlepší. Jeho príbeh totiž znie ako rozprávka, v ktorej inštalatér z Írska dobil americkú profesionálnu ligu UFC, keď sa stal držiteľom titulu v ľahkej aj perovej váhe zároveň.

sipka Vsaďte si na bojové športy s parádnym bonusom za online registráciu

Conor McGregor – MMA

Písal sa 9. marec 2009, keď McGregor absolvoval svoj prvý profesionálny zápas. Jeho súperom bol Gary Morris a McGregor ho v druhom kole porazil technickým KO. Po prvých šiestich zápasoch mal bilanciu 4 víťazstvá a 2 prehry. Vtedy ešte nič nenasvedčovalo tomu, že by mal zažiť oslnivú kariéru.

V roku 2011 McGregor započal sériu 15 výhier po sebe. Jeho prvým vrcholom bol rok 2012, kedy McGregor získal titul majstra v perovej aj ľahkej váhe organizácie CWFC a stal sa tak vôbec prvým Írom, ktorý držal tituly v dvoch kategóriách zároveň. Začala sa oňho logicky zaujímať najväčšia svetového MMA organizácia, a tak v roku 2013 Ír podpísal zmluvu s UFC.

Conor McGregor – UFC

Do UFC prišiel McGregor ako veľká voda. Pri svojom debute 6. apríla 2013 vyradil Američana Marcusa Brimagea za 67 sekúnd. Za tento knokaut získal rovno ocenenie „Knockout of the Night“ (knokaut večera). V ďalšom dueli v UFC porazil na body Maxa Hollowaya. Ďalšie tri súboje v priebehu nasledujúceho pol roka McGregor vždy vyhral technickým KO.

Priamo v klietke McGregor vyzýval na zápas šampióna v perovej váhe Josého Alda. Ten sa ale zranil a zo zápasu odstúpil. A tak na UFC 189 prišiel na rad zápas o titul s Chadom Mendesom. Proti nemu McGregor opäť zvíťazil na TKO a stal sa tak dočasným držiteľom titulu UFC v perovej váhe.

O päť mesiacov neskôr (12. decembra 2015) sa už s Josém Aldom stretol. Zápas trval rekordne krátkych 13 sekúnd, po ktorých McGregor svojho súpera knokautoval. Vzápätí vyzval šampióna ľahkej váhy, ktorým bol v tom čase Rafael Dos Anjos. Tento súboj sa však nikdy nekonal.

Conor McGregor vs. Nate Diaz

Kvôli zraneniu Dos Anjosa však došlo na zápas proti Nateovi Diazovi. Ten bol v tom čase už veľmi skúseným bojovníkom, ale stále sa mu nedarilo dosiahnuť požadovanú hmotnosť. Súboj 5. marca 2016 sa preto odohral vo velterovej váhe. Ako sa napokon ukázalo, pre McGregora to bol veľký problém. Napriek tomu, že Ír do zápasu vstúpil veľmi aktívne, nevydržal nasadené tempo a na konci druhého kola sa musel vzdať, čím Diaz vyhral.

Po tomto dueli McGregora nezaujímalo nič iné ako odveta a k tej sa dostal o necelých šesť mesiacov. Zápas sa odohral vo velterovej váhe a trval celých 5 päťminútových kôl. McGregor bol výrazne aktívnejší a na konci zaslúžene vyhral na body.

Conor McGregor vs. Eddie Alvarez

Necelé tri mesiace po odvete s Diazom (12. novembra 2016) tu bol ďalší titulový zápas – Conor McGregor vs. Eddie Alvarez, v ktorom McGregor túžil po titule aj v ľahkej váhe. A splnilo sa mu to, po technickom KO v druhom kole pomerne pohodlne vyhral.

Týmto víťazstvom sa McGregor zapísal do histórie MMA. Stal sa totiž prvým zápasníkom, ktorý držal tituly v dvoch rôznych váhových kategóriách zároveň a tiež v priebehu jedného roka vyhral v UFC zápasy v troch rôznych váhových kategóriách.

Conor McGregor vs. Floyd Mayweather

V lete roku 2017 prišiel čas na netradičný a dlho očakávaný boxerský zápas. Conor bol po svojich historických zápisoch taký sebavedomý, že vyzval na súboj neporazeného boxerského šampióna Floyda Mayweathera. Samozrejme, išlo predovšetkým o show a peniaze – nie o Bitcoiny, ale o poriadny balík amerických dolárov.

Na začiatku súboja sa zdalo, že McGregor bude mať šancu vyhrať a v prvých kolách bol možno aj lepším a aktívnejším bojovníkom. Postupne ale začal iniciatívu preberať Mayweather a v 10. kole zvíťazil technickým KO.

Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov

Išlo o jeden z najsledovanejších zápasov v histórii UFC. Khabib Nurmagomedov bol v tom čase neporazeným šampiónom v ľahkej váhe. Dovtedy neprehral dokonca ani jedno kolo. Rus svoju dominanciu demonštroval 6. októbra 2018 aj v klietke. V prvých dvoch kolách Conor McGregor ťahal za kratší koniec. Tretie kolo sa ale Írovi podarilo vyhrať na body a fanúšikovia začali veriť, že by McGregor mohol zvíťaziť.

To sa však nestalo. Vo štvrtom kole po škrtení Khabibom musel McGregor zápas odklepnúť a vzdať sa. Po dueli sa strhla obrovská bitka a írsky zápasník bol dokonca zozadu napadnutý jedným z fanúšikov, ktorí vtrhli do klietky.

Conor McGregor vs. Dustin Poirier 1 a 2

Pred týmto veľkým zápasom Conor McGregor stihol 18. januára 2020 za 40 sekúnd vyriešiť Donalda Cerroneho. No a 23. januára 2021 sa do klietky postavil v rámci podujatia UFC 257 v mimoriadne vyhrotenom zápase proti Dustinovi Poirierovi.

Bola to odveta po šiestich rokoch. Počas ich prvého súboja dokázal McGregor slávneho Poiriera poraziť v polovici prvého kola. Tentokrát to však dopadlo celkom inak.

McGregor išiel do zápasu ako výrazný favorit, ale nezvládol ho. V prvom kole Poirier ustál niekoľko veľmi tvrdých úderov a presnými low-kickmi postupne obmedzoval pohyb írskeho velikána. V polovici druhého kola zasypal Poirier McGregora niekoľkými presnými údermi a populárny Notorious inkasoval prvý knokaut vo svojej kariére. Úplne nečakaný výsledok ale dáva tušiť, že títo borci sa v klietke nevideli naposledy. Obaja to bezprostredne po zápase aj potvrdili.

Conor McGregor vs. Dustin Poirier 3

Dlhoočakávaná odveta a tretí vzájomný zápas dvoch veľkých rivalov sa uskutočnil 10. júla 2021 v Las Vegas na galavečere UFC 264. Súboj sledoval so zatajeným dychom celý svet. McGregor začal aktívnejšie, úvodná minúta možno patrila jemu, ale Poirier dokázal už v prvom kole zápas zlomiť na svoju stranu.

Bojovníci sa ocitli na zemi, McGregor sa neúspešne pokúsil o gilotínu, aby následne stratil výhodnú pozíciu a Poirier sa dostal na koňa. Američan mlátil súpera ako sa dalo. Ír sa bránil iba sporadicky lakťami.

Až v samom závere sa McGregorovi podarilo postaviť. Okamžite sa pokúsil zvrátiť vývoj prvého kola, ale po rýchlej kombinácii veľmi zle dostúpil na ľavú nohu, škaredo si zranil členok, padol na zem a aj keď Poirier ho už v posledných sekundách nestihol doraziť, lekár konštatoval, že Conor s vážnym zranením členka nemôže pokračovať. Prehral technickým knokautom.

https://www.fightlive.sk/rubriky/ufc/ufc-264-poirier-vs-mcgregor-3-informacie-a-vysledky_1148.html

Conor McGregor – prehľad všetkých MMA zápasov:

Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
Prehra Dustin Poirier 1 (5:00) TKO UFC 264 10.7.2021 Las Vegas (USA)
Prehra Dustin Poirier 2 (2:32) TKO UFC 257 23.1.2021 Abú Dhabí (SAE)
Výhra Donald Cerrone 1 (0:40) TKO UFC 246: McGregor vs Cowboy 18.1.2020 Las Vegas (USA)
Prehra Khabib Nurmagomedov 4 (3:03) Submisia UFC 229: Nurmagomedov vs McGregor 6.10.2018 Las Vegas (USA)
Výhra Eddie Alvarez 2 (3:04) TKO UFC 205: Alvarez vs. McGregor 12.11.2016 New York (USA)
Výhra Nate Diaz 5 (5:00) Na body UFC 202: Diaz vs. McGregor 2 20.8.2016 Las Vegas (USA)
Prehra Nate Diaz 2 (4:12) Submisia UFC 196: McGregor vs. Diaz 5.3.2016 Las Vegas (USA)
Výhra José Aldo 1 (0:13) KO UFC 194: Aldo vs. McGregor 12.12.2015 Las Vegas (USA)
Výhra Chad Mendes 2 (4:57) TKO UFC 189: Mendes vs. McGregor 11.7.2015 Las Vegas (USA)
Výhra Dennis Siver 2 (1:54) TKO UFC Fight Night: McGregor vs. Siver 18.1.2015 Boston (USA)
Výhra Dustin Poirier 1 (1:46) TKO UFC 178: Johnson vs. Cariaso 27.9.2014 Las Vegas (USA)
Výhra Diego Brandão 1 (4:05) TKO UFC Fight Night: McGregor vs. Brandao 19.7.2014 Dublin (Írsko)
Výhra Max Holloway 5 (3:00) Na body UFC Fight Night: Shogun vs. Sonnen 17.8.2013 Boston (USA)
Výhra Marcus Brimage 1 (1:07) TKO UFC on Fuel TV: Mousasi vs. Latifi 6.8.2013 Štokholm (Švédsko)
Výhra Ivan Buchinger 1 (3:40) KO CWFC 51 31.12.2012 Dublin (Írsko)
Výhra Dave Hill 2 (4:10) Submisia CWFC 47 2.6.2012 Dublin (Írsko)
Výhra Steve O'Keefe 1 (1:33) KO CWFC 45 18.2.2012 Kentish Town (Anglicko)
Výhra Aaron Jahnsen 1 (3:29) TKO CWFC: Fight Night 2 8.9.2011 Ammán (Jordánsko)
Výhra Artur Sowinski 2 (1:12) TKO Celtic Gladiator 2: Clash of the Giants 11.6.2011 Port Laoise (Írsko)
Výhra Patrick Doherty 1 (0:04) KO Immortal Fighting Championship 4 16.4.2011 Letterkenny (Írsko)
Výhra Mike Wood 1 (0:16) KO Cage Contender 8 12.3.2011 Dublin
Výhra Hugh Brady 1 (2:31) TKO Chaos FC 8 12.2.2011 Londonderry (Írsko)
Prehra Joseph Duffy 1 (0:38) Submisia Cage Warriors 39: The Uprising 27.11.2010 Cork (Írsko)
Výhra Connor Dillon 1 (4:22) TKO Chaos FC 7 9.10.2010 Londonderry (Írsko)
Výhra Stephen Bailey 1 (1:22) TKO K.O.: The Fight Before Christmas 12.12.2008 Dublin (Írsko)
Prehra Artemij Sitenkov 1 (1:09) Submisia Cage of Truth 3 28.6.2008 Dublin (Írsko)
Výhra Mo Taylor 1 (1:06) TKO Cage Rage Contenders – Ireland vs. Belgium 3.5.2008 Dublin (Írsko)
Výhra Gary Morris 2 (0:08) TKO Cage of Truth 2 8.3.2008 Dublin (Írsko)


Conor McGregor – manželka Dee Devlin a deti

McGregor žije so svojou manželkou Dee Devlin už viac ako desať rokov. Rovnako ako on, aj ona pochádza z Írska a ak máte chuť, pravidelne dáva rodinné fotky na svoj Instagram. Spoločne majú syna Conora, ktorý sa narodil v roku 2017, a dcérku Coriam (2019).

V roku 2018 dokonca McGregor so svojím synom zahajovali v USA nesmierne populárny SuperBowl, čiže finále NFL najprestížnejšej ligy amerického futbalu na svete.

Conor McGregor – tetovania a whiskey

Írsky bojovník si veľmi potrpí na farebné tetovania, ktoré pokrývajú veľkú časť jeho tela. Predovšetkým jeho potetovaný hrudník si v spojitosti s ním vybaví snáď každý. Na jeho hrudi je vyobrazený gorilí samec, ktorý sa kŕmi ľudským srdcom a pod ním má vytetované svoje priezvisko McGregor a prezývku Notorious, čo znamená „povestný“ alebo „preslávený“. Na ľavom predlaktí má pre zmenu džungľu červených ruží s veľkou dýkou.

Conor McGregor má tiež svoju vlastnú značku whiskey, ktorú rád propaguje na svojich tlačových konferenciách. Jeho whiskey sa volá Proper Twelve a na trhu sa uchytila veľmi dobre. McGregor hovorí, že už v roku 2018 dosiahol so svojou whiskey obrat vyše jednej miliardy dolárov.

Conor McGregor – sociálne siete a Sherdog

McGregor má, samozrejme, aj svoj profil na Instagrame a na ňom neuveriteľných vyše 33 miliónov fanúšikov. Na jeho profile @thenotoriousmma nájdete fotky nielen z príprav na zápasy, ale tiež fotky s inými slávnymi osobnosťami, jeho deti a manželku. Nechýba ani častá propagácia jeho značky whiskey Proper Twelve.

Ak si chcete pozrieť niektoré slávne víťazstvá Conora McGregora, tak ich samozrejme nájdete na YouTube. Možno vás ale prekvapí, že McGregor je aktívny aj na Twitteri. Na svojom účte má v súčasnosti vyše 8 tisíc tweetov a sleduje ho vyše 8 miliónov používateľov.

Profil Conora McGregora na špecializovanom americkom webe Sherdog patrí medzi tie najnavštevovanejšie. Nájdete na ňom prehľad všetkých McGregorových zápasov a ďalšie osobné údaje.

Conor McGregor – kniha a film

McGregor sa stal námetom už pre viacero kníh. Najslávnejšou je publikácia od jeho trénera Johna Kavanagha, ktorá sa volá Učiť sa a vyhrávať. Tá bola v roku 2017 preložená aj do slovenčiny.

McGregor zažiaril aj na filmovom plátne, keď bol o ňom v roku 2017 natočený dokument s príznačným názvom Conor McGregor – Notorious. Snímka mapuje jeho život a zápasy.

sipka Knihy a dokumenty vznikli aj o boxerovi Mikeovi Tysonovi – jeho profil TU

Aký je majetok Conora McGregora?

McGregor rád svetu predvádza svoje bohatstvo a luxus, v ktorom žije. Rád hovorí, že kým sa stal slávnym, tak trénoval box za 10 eur na hodinu. Odhaduje sa, že jeho majetok je na úrovni približne sto miliónov eur. Ale nie sú to len peniaze zarobené zápasením v MMA. Podľa serveru Daily Mail spolupracuje McGregor napríklad s firmami Burger King, Beats by Dre, Monster Energy, David August, BSN, Anheuser-Busch, HiSmile alebo so stávkovou kanceláriou Betsafe.

Čo znamená „Surprise, Surprise Muthafucka! The King is Back“?

Po prehre s Diazom si McGregor veľmi želal odvetu. Keď ju dostal a zvíťazil, svoju výhru komentoval práve slovami „Surprise, Surprise Muthafucka! The King is Back!“ Táto hláška zľudovela a stala sa veľmi obľúbenou. A tak si dnes môžete kúpiť aj oficiálne suveníry UFC s touto hláškou, ako napríklad tričká, mikiny a ďalšie predmety.

sipka TU si prečítajte životopis Slováka, ktorý sa postavil Conorovi McGregorovi

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

Je Conor McGregor najlepší MMA zápasník všetkých čias?

Celosvetovo známy írsky zápasník dokázal tento šport presláviť ako nikto iný. Je právom považovaný za ikonu MMA a jeho meno neustále priťahuje pozornosť. Z hľadiska výsledkov v klietke sa radí medzi najúspešnejších bojovníkov v histórii UFC. Ešte lepším zapasníkom však bol Khabib Nurmagomedov, ktorý McGregora porazil. Ír nikdy trpkosť tejto porážky nepriznal.

Kde sa aktuálne umiestňuje v rebríčku a kedy ho znovu uvidíme v akcii?

Conorovi McGregorovi momentálne patrí po veľmi prekvapivej porážke od Dustina Poirera až 4. priečka v rebríčku ľahkej váhy UFC. Prehľad zápasov aj zaujímavostí o Conorovom živote nájdete TU.

Aké sú najväčšie míľniky jeho športovej kariéry?

Kontroverzný Ír toho vo svojej bohatej kariére dokázal naozaj veľa. Počas jedného kalendárneho roka napríklad vybojoval tri tituly v rôznych váhových kategóriách. Obrovské peniaze zarobil tiež vďaka boxerskému zápasu s fenomenálnym Floydom Mayweatherom. Viac o jeho dychberúcom živote sa dočítate v tomto článku.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.