Monika Chochlíková: profil a zápasy slovenskej bojovníčky

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti.

Monika Chochlíková je pomerne výnimočný zjav v bojových umeniach. Má medzinárodné úspechy v thajskom boxe aj K1, rozbieha sa i v MMA a chcela by reprezentovať Slovensko na olympiáde.

ŽIVOTOPIS
MUAYTHAI a K1
SVETOVÉ BOJOVÉ HRY
SVETOVÉ HRY
BELLATOROKTAGON
RAJADAMNERN WORLD SERIES
ZÁPASY

Monika Chochlíková Foto: Profimedia

Monika Chochlíková - profil
Meno Monika Chochlíková
Narodený 13. 1. 1996, Trenčín, Slovensko
Prezývka Volcano
Bydlisko Trenčín
Národnosť slovenská
Výška 170 cm
Váha 52 kg
Výhry v MMA 3 (1x submisia, 2x na body)
Prehry v MMA 1 (na body)
Výhry v muay-thai 21
Prehry v muay-thai 5
Tím Victory Gym Trenčín
Hlavný tréner Tomáš Todlánek

Monika "Volcano" Chochlíková - životopis, tituly a ocenenia

Narodila sa 13. januára 1996 v Trenčíne. Jej otec je bývalý hokejista a mama robila hádzanú, takže šport mala odmalička doslova v génoch. Už od 6 rokov trénovala karate, no v 16 rokoch ju okúzlil thajský box, a tak sa vydala na novú dráhu. Odvtedy dosiahla mnoho športových úspechov, no nezabudla ani na vzdelanie. Aj keď v detstve snívala o tom, že bude veterinárkou, napokon vyštudovala športový manažment a stala sa aj profesionálnou vojačkou.

sipka Kliknite sem a tipujte bojové športy s bonusom za jednoduchú registráciu

Chochlíková meria 170 cm a jej súťažná váha je zhruba 52 kg. Významné úspechy začala zbierať od roku 2016, kedy bola prvýkrát nominovaná do reprezentácie v kickboxe. Už na prvej súťaži získala európsky titul organizácie WAKO v K1, vyhrala niekoľko svetových a európskych pohárov, v roku 2018 získala európsky titul organizácie IFMA a o rok neskôr aj svetový titul WAKO.

Okrem týchto úspechov získala vďaka svojím výkonom a výsledkom aj množstvo individuálnych ocenení. Je viacnásobnou najlepšou slovenskou bojovníčkou, v roku 2018 sa stala "vychádzajúcou ženskou hviezdou na európskom šampionáte IFMA" a napokon jej patria aj ceny pre najlepšiu neolympijskú športovkyňu Slovenska a najlepšiu neolympijskú športovkyňu Ministerstva obrany Slovenskej republiky.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Monika Chochlíková - thajský box a K1

Svoj prvý významný európsky titul WAKO získala pri svojej reprezentačnej premiére na šampionáte v Maribore v roku 2016. V roku 2017 vyhrala dva svetové poháre aj európsky pohár organizácie WAKO a skončila strieborná na Svetových hrách vo Vroclavi.

Rok po tom, čo v roku 2018 získala európsky titul IFMA a opäť aj WAKO, skončila na MS v Bangkoku organizácie IFMA (2019) na treťom mieste. Vyhrala však univerzitné hry EUSA v Záhrebe a napokon skompletizovala zbierku aj svetovým titulom WAKO, keď v Sarajeve vo finále porazila silnú Brazílčanku Marianu Nunes.

V roku 2021 pridala Monika ďalšie trofeje do svojej vitríny. Získal prestížny svetový titul na World Muaythai Council, svetový titul IFMA a striebro na MS v K1 v Taliansku.

Jeden z najväčších úspechov vo svojej kariére však zaznamenala na Svetových hrách v USA v roku 2022, kde vybojovala zlatú medailu v muay thai.

Prehľad úspechov Moniky Chochlíkovej v K1 a Muay Thai:

  • 🏆 1. miesto a európsky titul WAKO na ME 2016 v Maribore
  • 🥇 1. miesto na Svetovom pohári WAKO 2017 v Innsbrucku
  • 🥇 1. miesto na Svetovom pohári WAKO 2017 v Rimini
  • 🥈 2. miesto na Svetových hrách WAKO 2017 vo Vroclavi
  • 🥇 1. miesto na Európskom pohári WAKO 2017 v Prahe
  • 🏆 1. miesto a európsky titul IFMA na ME 2018 v Prahe
  • 🏆 1. miesto a európsky titul WAKO na ME 2018 v Bratislave
  • 🥉 3. miesto na MS 2019 IFMA v Bangkoku
  • 🥇 1. miesto na Univerzitných hrách EUSA 2019 v Záhrebe
  • 🏆 1. miesto a svetový titul WAKO na MS 2019 v Sarajeve
  • 🏆 1. miesto a svetový titul World Muaythai Council 2021
  • 🥈 2. miesto na svetovom šampionáte WAKO 2021 v Lido Di Jesolo
  • 🏆 svetový titul v muaythai organizácie WMC (2021)
  • 🏆 1. miesto a svetový titul IFMA na MS 2021 v Bangkoku
  • 🥇 1. miesto na Svetových hrách 2022 v americkom Birminghame
  • 🏆 svetový titul v muaythai organizácie WMC (2023)
  • 🥇 1. miesto na I.F.M.A Svetové bojové hry (World Combat Games) v Rijáde (2023)
  • 🏆 titul WMC Intercontinental Muaythai v bantamovej váhe (54 kg) v Thajsku

Monika Chochlíková získala titul WMC v bantamovej váhe (Road to Rajadamnern, Thajsko)

Monika Chochlíková zaznamenala ďalší historický úspech a zvíťazila v titulovom zápase o WMC opasok v bantamovej váhe. Na turnaji Road to Rajadamnern, ktorý sa konal 22. decembra 2023 porazila domácu thajskú hviezdu Ngaopragan na body.

Na svojich sociálnych sieťach popísala Chochlíková súperkine problémy s váhou, kvôli ktorým prišla o možnosť zápasiť o titul. Chochlíková aj napriek preváženiu súperky so zápasom súhlasila. Nakoniec sa raduje z druhého WMC titulu v tomto roku. V roku 2024 bude Chochlíková bojovať o titul Rajadamnern štadiónu s aktuálnou držiteľkou titulu Somratsamee.

Chochlíková získala zlato na Svetových bojových hrách v Rijáde (2023)

Monika Chochlíková získala historicky prvé zlato zo Svetových bojových hier, ktoré sa konali v októbri tohto roku v Saudskej Arábii. Chochlíkova sa počas turnaja stretla s tromi súperkami a všetky zdolala.

V prvom zápase bojovala Chochlíková proti vicemajsterke Európy IFMA Rakúšanke Rebece Hoedl, ktorú ukončila v 3. kole. V druhom zápase sa postavila proti aktuálnej vicemajsterke svete zo Španielska Desiree Dovire Ramirezovej, ktorú ukončila v prvom kole. Chochlíková zranila Španielku na perách a kvôli krvácajúcej tržnej rane doktor zápas ukončil.

Vo finále sa Chocholíková stretla s Rakúšankou, ktorá sa do finále prebojovala cez repasáž. Súčasná najlepšia slovenská thaiboxerka porazila Rakúšanku po troch kolách a domov si odniesla historicky prvé zlato zo Svetových bojových hier v thajskom boxe.

Chochlíková vs. Pircher - obhajoba titulu organizácie WMC a zásnuby (2023)

Monika Chochlíková obhájila svetový titul v muythai do 51 kg organizácie WMC. V zápase sa postavila proti Talianke Magdalene Pircher, ktorá je v súčasnosti čerstvou majsterkou Európy v muythai.

Chochlíková nedala súperke šancu ešte v prvom kole knokautovala Pircher high kickom do hlavy. Talianka sa už po kopanci nespamätala a rozhodca zápas ukončil. Monika Chochlíková má tak doma dva pásy majsterky sveta organizácie WMC.

Po zápase prišlo ešte jedno prekvapenie od jej partnera a trénera Tomáša Tadlánka, ktorý v ringu pred Monikou pokľakol a požiadal ju o ruku. Chochlíková súhlasila a domov si tak odnáša nielen titul, ale aj zásnubný prsteň.

Svetové hry 2022: Monika Chochlíková získala historické zlato - najväčší úspech

Talentovaná slovenská bojovníčka sa v roku 2022 na Svetových hrách neolympijských športov v americkom Birminghame zapísala do dejín slovenského bojového umenia. V thajskom boxe (muay thai) sa postupne prebojovala až do finále, kde porazila Maročanku Meriem El Moubarik na body a získala zlato. Ako sama priznala, tento triumf radí vo svojej kariére najvyššie.

Chochlíková na Svetových hrách 2022 súťažil aj v kickboxe, kde však ešte predtým skončila už vo štvrťfinále, čo pre ňu bolo sklamanie, ktoré však zlato z thajského boxu dokonale zahojilo.

Bellator: Monika Chochlíková vs. Jade Jorand

Po tejto skvelej sérii úspechov a titulov v K1 si mladú ambicióznu Slovensku všimla druhá najlepšia MMA organizácia na svete Bellator. Prispel k tomu aj Chochlíkovej solídny výtlak na sociálnych sieťach, keďže sa okrem iného živí aj ak influencerka a má už niekoľko úspešných spoluprác.

V Bellatore dostala zmluvu na jeden zápas. Ten sa konal 1. októbra 2020 v rámci galavečera Bellator 247 v talianskom Miláne. Monika Chochlíková sa do klietky postavila proti francúzskej "princeznej" Jade Jorand a zvíťazila. Zhruba minútu pred koncom 2. kola ju ukončila v submisii po technike "Body Triangle". To sa jej podarilo iba po 5 týždňoch plnohodnotnej prípravy na MMA.

Vďaka víťazstvu získala právo ďalšieho štartu v tejto prestížnej organizácii, ale kvôli koronavírusu sa nasledujúce eventy zrušili, a tak má zatiaľ v Bellatore na konte iba jeden zápas a jedno víťazstvo.

Monika Chochlíková - Oktagon a koronavírus

Ešte pred úspešnou premiérou v Bellatore sa Chochlíková zúčastnila v júni 2020 pyramídového lockdownového turnaja Oktagon Underground, kde zdolala Viktoriu Bulínovú a postúpila do ďalších bojov. Špecifické pravidlá na turnaji Oktagon UNDG jej ako skvelej postojárke maximálne vyhovovali.

Na jej následný česko-slovenský superfight proti Kláre Strnadovej, ktorý sa mal konať vo februrári 2021, sa tešilo mnoho fanúšikov. Slovenka bola vysokou favoritkou, ale z hry ju napokon asi týždeň pred podujatím vyradil koronavírus.

Ako však priznala v rozhovore pre Šport.sk, napriek tomu, že jej MMA spočiatku prišla nudná, po tom, čo sa s touto disciplínou bližšie zoznámila počas prípravy na Bellator, ju zmiešané bojové umenia začínajú baviť stále viac. Jej ďalší štart v Bellatore či Oktagone je tak určite len otázkou času.

Oktagon 25: Monika Chochlíková vs. Giulia Chinello

Vo svojom prvom zápase na riadnom turnaji Oktagon 25 sa Monika Chochlíková 19. júna 2021 zapísala, ako inak, víťazne. Súperku Giuliu Chinello doslova prestrieľala na body s veľkým prehľadom.

Oktagon 32: Monika Chochlíková vs. Alessandra Pajuelo

Monika sa 9. apríla 2022 do klietky v rámci česko-slovenskej organizácie vrátila znova. V Ostrave súbojom proti Peruánčanke Alessandre Pajuelo otvárala turnaj Oktagon 32. Očakávalo sa jej ďalšie víťazstvo a papierové predpoklady mladá slovenská hviezda aj naplnila. Zvíťazila na body.

Oktagon 37: Monika Chochlíková vs. Katharina Dalisda

Pri svojom treťom vystúpení v rámci organizácie Oktagon MMA sa Monika Chochlíková na turnaji Oktagon 37 v Ostrave 3. decembra 2022 postavila mimoriadne kvalitnej nemeckej súperke Katharine Dalisda. Ide o jednu z najlepších žien v zmiešaných bojových umeniach na európskom kontinente. Pre Moniku to bol možno i najťažší zápas v kariére a po troch kolách napokon podľahla na body. Nemá sa však za čo hanbiť.

PML 7: Monika Chochlíková vs. Magdalena Pircher – obhajoba svetového titulu WMC

V sobotu 23. septembra 2023 Monika Chochlíková v Trenčíne na turnaji PML 7 obhajovala svoj titul svetovej šampiónky organizácie WMC. Jej súperkou bola čerstvá európska šampiónka WMC, takže zápas nadobudol aj značný náboj. Favoritka bola však jasná a Chochlíková nenechala absolútne nič na náhodu. Súperku knokautovala kopom do hlavy už v prvom kole, obhájila opasok a hneď v ringu sa dokonca aj zasnúbila so svojím trénerom a partnerom Tomášom Tadlánkom.

Rajadamnern World Series: Monika Chochlíková vs. Somratsamee – zápas o svetový titul

V marci 2024 Monika Chochlíková nastúpila v Bangkoku na legendárnom štadióne Rajadamnern do zápasu o svetový titul World Series v thajskom boxe. Účasť si vybojovala a zaslúžila, no proti obhajkyni titulu mladučkej Thajčanke Somratsamee to mala veľmi ťažké. Napriek tomu s favoritkou vydržala celých päť kôl až do konca a mala aj svetlé momenty prevahy. Dominancia domácej bojovníčky bola však evidentná. Chochlíková napokon jednomyseľne a jednoznačne prehrala na body.

Monika Chochlíková - zápasy, štatistiky, bilancia

O Chochlíkovej úspechoch a tituloch sme si už povedali. Vieme, že dlhodobo súťaží v thajskom boxe a K1, kde má na profesionálnej úrovni bilanciu 21 víťazstiev - 4 prehier. V MMA zatiaľ nastúpila na štyri profesionálne zápasy v Bellatore a v Oktagone. Môžeme si k tomu priadať aj triumf na Oktagon Underground, ktorý sa však nepočíta do oficiálnych štatistík. V nasledujúcej tabuľke nájdete prehľad jej vybraných najvýznamnejších zápasov od roku 2018.

PROFESIONÁLNA KARIÉRA MMA
Výsl. Súperka Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
Prehra Katharina Dalisda 3 (5:00) Na body Oktagon 37 03.12.2022
Výhra Alessandra Pajuelo 3 (5:00) Na body Oktagon 32 09.04.2022
Výhra Giulia Chinello 3 (5:00) Na body Oktagon 25 19.06.2021
Výhra Jade Jorand 2 (3:50)
Submisia Bellator 247 01.10.2020
PROFESIONÁLNA KARIÉRA K1 A MUAY THAI
Výsl. Súperka Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
Prehra Somratsamee 5/5 Na body Rajadamnern World Series 09.03.2024
Výhra Ngaoprajan Looksaikongdin 5/5 Na body Road to Rajadamnern: Final 22.12.2023
Výhra Rebecca Hödl
3/3 Na body Svetové bojové hry v Rijáde Október 2023
Výhra Magdalena Pircher 1/3 KO Professional Muaythai League 7 23.09.2023
Výhra Karaked Por Muangthai 3/3 TKO Rajadamnern World Series 05.08.2023
Výhra Tugbanur Kivrak 2/3 KO Professional Muaythai League 6 21.01.2023
Výhra Juliette Lacroix 3 (3:00) Na body Professional Muaythai League 3 11.06.2022
Výhra Aline Seiberth 3 (3:00) Na body

Professional Muaythai League 1

29.01.2022
Výhra Lenka Semethová 3 (3:00) Na body National Muaythai Championship
25.01.2020
Výhra Adriana Vrbová 3 (2:00) Na body National Muaythai Championship 25.01.2020
Výhra Mariana Nunes 3 (2:00) Na body WAKO World Championship K1 26.10.2019
Výhra Stasa Veic 3 (2:00) Na body WAKO World Championship K1 25.10.2019
Výhra Xantippi Raftopoulou 2 (0:44) KO WAKO World Championship K1
24.10.2019
Výhra Monica Balasoui 3 (2:00) Na body WAKO World Championship K1 22.10.2019
Výhra Ewa Pietrzykowska 3 (2:00) Na body EUSA Combat Games WAKO K1 03.08.2019
Výhra Paulina Saczuk 3 (2:00) Na body EUSA Combat Games WAKO K1 02.08.2019
Výhra Antonina Osetska 3 (2:00) Na body EUSA Combat Games WAKO K1 01.08.2019
Prehra Bui Yen Ly 3 (3:00) Na body IFMA World Championship 27.07.2019
Výhra Anastasia Kulinich 3 (3:00) Na body IFMA World Championship 26.07.2019
Výhra Hoi Ling Kwok 3 (3:00) Na body IFMA World Championship 22.07.2019
Prehra Aurore Dos Santos 5 (2:00) Na body Enfusion Slovakia – World Title
28.04.2019
Výhra Adriana Vrbová 3 (3:00) Na body National Muaythai Championship 23.02.2019
Výhra Maryna Taran 3 (3:00) Na body Muay Thai Evening X 09.02.2019
Výhra Sylvia Juskiewicz 3 (3:00) Na body ENFUSION #75 01.12.2018
Výhra Michaela Kerlehová 3 (2:00) Na body WAKO European Championship K1 19.10.2018
Výhra Marina Djekič 3 (2:00) Na body WAKO European Championship K1 17.10.2018
Výhra Sibel Karabulut 3 (2:00) Na body WAKO European Championship K1 16.10.2018
Výhra Hiba Hosni 3 (3:00) Na body Muay Thai Evening 9,1 01.09.2018
Výhra Juliet Lacroix 3 (3:00) Na body IFMA European Championship 07.07.2018
Výhra Galina Degtiareva 3 (3:00) Na body IFMA European Championship
05.07.2018
Výhra Valentyna Sentiurina 3 (3:00) Na body IFMA European Championship
01.07.2018
OKTAGON UNDERGROUND
Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
Výhra Viktória Bulínová 3 (3:00)
Na body Oktagon Underground Superfight 20.06.2020

Monika Chochlíková - vysnívaná olympiáda a UFC

Ako už vieme, mladá Trenčanka bola vyhlásená za najlepšiu neolympijskú športovkyňu Slovenska aj najlepšiu neolympijskú športovkyňu Ministerstva obrany SR vo svojich disciplínach. Stále však sníva o tom, že sa thajský box alebo K1 jedného dňa stanú olympijskými disciplínami a ona bude môcť zabojovať o medailu na tomto najväčšom športovom podujatí na svete.

UFC ju zatiaľ nezaujíma, i keď z Bellatoru do najlepšej MMA organizácie sveta už nie je ďaleko. Zatiaľ sa však sústredí najmä na svojej postojárskej disciplíny, kde má ešte nejaké nesplnené ciele a nedosiahnuté tituly. Ak si to všetko jedného dňa odškrtne, potom možno príde na rad aj slávna UFC.

Monika Chochlíková - tréner, klub, zaujímavosti a prezývka

Chochlíková žije v Trenčíne, kde vo Victory Gyme aj trénuje a pripravuje sa na svoje zápasy pod vedením trénera Tomáša Tadlánka, ktorý sa stal zároveň jej životným partnerom. Sú spolu už viac ako osem rokov a podľa všetkého tento vzťah funguje.

Aj keď bola odmalička tak trochu "chlapčisko", vždy milovala zvieratá. Snívala o tom, že raz bude veterinárkou, no ako sama vraví, zrejme by nedokázala operovať živé tvory. Tak sa rozhodla bojovať päsťami a budovať si svoju kariéru v armáde a možno i športovom manažmente. Jedného dňa by si však chcela založiť vlastný útulok pre opustená zvieratá.

Jej prezývka je "Volcano" (v preklade "Vulkán" alebo "Sopka"), ktorá zrejme vychádza z jej charakteru aj bojového štýlu. Je priama, dynamická, cieľavedomá, v zápasoch útočná a výbušná. Okrem toho je podľa svojho partnera a trénera v jednej osobe aj "alfou", ktorá si rada presadzuje svoje.

Monika Chochlíková - Sherdog a Tapology

Profily úspešnej slovenskej bojovníčky nájdeme aj na najväčších fighterských weboch ako Sherdog alebo Tapology. Okrem jej profilu a základných informácií tu však nájdeme iba ten jeden či dva zápasy, ktoré absolvovala v rámci MMA. Časom sa jej štatistiky aj na týchto portáloch určite rozšíria o ďalšie výsledky v Bellatore či Oktagone.

Monika Chochlíková - Instagram a Facebook

Keďže si Monika privyrába aj ako influencerka, jej profil na Instagrame @monikachochlikova získava stále viac sledovateľov, momentále sa ich počet pohybuje už nad 50 tisíc. Sama však vie, že bojové športy ako muay-thai alebo K1 nemajú na sociálnych sieťach taký výtlak ako dokážu vytvoriť tí najlepší MMA bojovníci. Profil má Monika aj na Facebooku, ale používa ho najmä na súkromné účely.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 20 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 20 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 20 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

MMA súboje v klietke sa tešia veľkej obľube.

MMA (Mixed Martial Arts) – história, pravidlá a zaujímavosti

MMA je v našich končinách stále viac populárnejší bojový šport. V tomto článku vám prinášame prehľad všetkých základných informácií,...

Oktagon MMA (logo)

Oktagon MMA – všetko o česko-slovenskej organizácii

Kompletné informácie a program najväčšej česko-slovenskej MMA organizácie Oktagon spolu s prehľadnm programom akcií.

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.