Momo – slovenský raper, jeho profil, životopis a úspechy

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Vlastným menom sa volá Roman Grigely. Patrí medzi najúspešnejších hudobníkov slovenskej rapovej scény. Aj on je jednou z mnohých osobností nášho šoubiznisu, ktorá sa rozhodla vkročiť do boxerského ringu. Prečítajte si o ňom viac.

ŽIVOTRODINAHUDBA
Fight Night Challenge

Momo (Roman Grigely) Foto: Fight Night Challenge

Momo (raper) - profil
Meno Roman Grigely
Narodený 8. január 1988, Bratislava, Slovensko
Prezývka Momo (kedysi eMO2)
Národnosť slovenská
Výška 189 cm
Váha 100 kg
Bilancia v boxe nadchádzajúci zápas proti Marcelovi Hossovi
Gym Tvrdá päsť Takácsovci

Roman Grigely (Momo): životopis, nedokončená škola a hudobné začiatky

Narodil sa v bratislavskej Petržalke 8. januára 1988. Vyrastal teda v uliciach najväčšieho slovenského sídliska, ktoré nie vždy býva bezpečné a slušné. Ako mladý si prešiel rôznymi extrémami. Nemal v živote na ružiach ustlané.

Rapovať začal už v 12 rokoch a išlo to tak trocha ruka v ruke s pouličným životom. Rozhodol sa dokonca odísť zo strednej školy a venovať sa najmä hudbe a zábave.

Prvé veľké peniaze vďaka hudbe zarobil vo veku 25 rokov a to ho, bohužiaľ, negatívne poznačilo. Začal priveľa míňať a správať sa tak, že dnes o tom hovorí "vtedy mi preplo". Ako však jeho kariéra a život pokračovali, nachádzal postupne sám seba a aj správnu životnú cestu.

Fight Night Challenge 5: Momo vs. Hossa – raper prijal výzvu v profesionálnom boxe

Tak ako už niekoľko iných známych raperov pred ním, aj Momo sa ocitol v centre pozornosti promotérov celebritnej boxerskej organizácie Fight Night Challenge. Nabral odvahu a prihlásil sa do zápasu s výnimočným súperom.

V sobotu 2. decembra 2023 sa na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave v rámci turnaja FNC 5 postaví do ringu proti bývalému hokejistovi NHL Marcelovi Hossovi. Ten údajne box trénoval už dva roky. Momo tak už niekoľko mesiacov tvrdo maká, dodržuje správnu životosprávu a snaží sa dostať do čo najlepšej fyzickej i technickej formy.

Box sleduj priebeh zápasu tu

Momo a jeho rodina, manželka a deti: trojnásobný otec

S prvou manželkou Sandrou má Momo dcérku Preu. Vzťah však nevydržal a rozviedli sa. Po nej prišla do jeho života nová žena Katarína. Rozhodol sa opäť zosobášiť a v roku 2021 sa mu narodila druhá dcéra Elizabeth. No a v roku 2022 sa slovenský raper stal trojnásobným otcom, keď mu manželka porodila ďalšiu dcéru Isabell.

Kataríne Momo na začiatku ich vzťahu venoval dokonca pieseň, ktorý má dnes na YouTube už viac ako 1 milión pozretí.

Momo: hudobná tvorba, albumy, single, videoklipy, ocenenia

Svoj debutový album, na ktorom postupne postavil svoj úspech, Momo vydal v roku 2008 a mal názov "Nepatrím Medzi...". Bol to dosť agresívny diss na mnohých konkurenčných raperov, najmä skupine H16.

Druhý album "Stratená Rovnováha" mu vyšiel v roku 2011. Následne založil svoje vlastné vydavateľstvo "Nedám Sa Okoňovať Records" a pod ním prišiel s tretím albumom "Za Očami".

Potom Momo vydával pravidelne prakticky takmer každý rok jeden nový album v tomto poradí: "Rival" (2014), "Heroin" (2015), "Riival" 2017, "Wlk" (2018), "Out.srd" (2019), "Extras" (2020), "MXI" (2021), "Dravec" (2022), "Street Hamlet" (2023).

Okrem toho robil a stále robí rôzne spolupráce s inými skupinami, hudobníkmi alebo členmi niektorých sólo projektov. Niekoľkokrát už spolupracoval s Rytmusom, Separom, Pil C, Flexkingom, Petrom Pannom a ďalšími.

Medzi najúspešnejšie videoklipy, ktoré Momo vydal sám alebo v rôznych spolupráca patria "Je*em Tvoje Love" s Ektorom a Maiky Beatz (6,5 mil. zhliadnutí), "Ja som Bratislava" (6,1 mil.), "Bol som to Ja" (5,3 mil.) či "Sny" (5 mil.), čo je featuring s Majkom Spiritom.

Samozrejme, za svoje hudobné počiny Momo už dostal množstvo ocenení ako Platinové platne, Ruka Hore Awards a ďalšie. Ďalšie ho veľmi pravdepodobne ešte len čakajú.

Momo (eMO2): umelecké, meno, prezývka, Instagram

Raper vlatným menom Roman Grigely v súčasnosti vystupuje pod umeleckým menom "Momo", ktoré sa tak nejak zrejme vyvinulo s jeho mladíckej raperskej prezývky "eMO2". Tak ho však dnes už nikto nenazve a málo ľudí si na to pamätá.

Jeho profil na Instagrame @momo_wlk má zhruba 90 tisíc sledovateľov. Momo tam uverejňuje fotografie a videá z osobného i rodinného života, z tréningov, z hudobnej kariéry a vystúpení, zdieľa svoje úspechy, radosti a novinky pre fanúšikov.

Momo a Adrián Pernecký, starosta Malých Levár: hádka, konflikt so zbraňou, nebezpečné vyhrážanie a súd

V posledných rokoch sa do povedomia verejnosti dostal aj Momov veľký konflikt so starostom obce Malé Leváre, Adriánom Perneckým.

Začalo sa to v roku 2018 kvôli parkovaniu. Pernecký vtedy v nákupnom centre zabral parkovacie miesto pre rodiny s deťmi, kde chcel zaparkovať práve Momo, ktorý v aute viezol aj svoju dcérku. Starosta nemal so sebou žiadne dieťa, čo rapera nahnevalo, vulgárne sa pohádali a obaja si napľuli do tváre. V tom však Pernecký vytiahol na Moma a jeho dcéru zbraň.

Prípad sa dostal až na okresný súd v Trenčíne, ktorý Perneckého uznal vinného z nebezpečného vyhrážania. Po jeho odvolaní bola celá vec postúpená na Krajský súd a ten starostu prehlásil za nevinného. Rozhodnutie súdu bolo však označené ako nezákonné a prípad putoval na Najvyšší súd. Odtiaľ späť na opravné konanie na Krajský súd a telenovala pokračovala niekoľko rokov.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Stavte si bez rizika a sledujte Fight Night Challenge naživo vo Fortune!

Fight Night Challenge 5: Momo vs. Hossa – informácie, zápasy, výsledky

Slovenská showbiz-bojová organizácia Fight Night Challenge sa prezentovala v decembri s ďalším turnajom. Videli sme zaujímavé boxerské...

filip-grznar-zivotopis.jpg

Filip Grznár: kulturista, bojovník, influencer – životopis a úspechy

Český kulturista a MMA zápasník Filip Grznár je známy nielen svojimi úspechmi v kulturistike, ale aj kontroverznými hláškami.

Tyson Fury ako kráľ

Box – najpopulárnejší bojový šport

V tomto článku sa dozviete niečo o histórii, pravidlách, váhových kategóriách, najvýraznejších osobnostiach a ďalších zaujímavostiach zo...