Jake Paul alias Problémové dieťa – životopis a kariéra v boxe

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

YouTuber, podcaster, herec, raper, influencer a boxer. Jake Paul je v súčasnosti jednou z najznámejších osobností medzi mladými Američanmi.

JAKE PAUL vs. MIKE TYSON
Životopis
InfluencerBoxerZápasyZaujímavosti

Jake Paul Foto: Profimedia

Jake Paul - profil
Meno Jake Joseph Paul
Narodený 17. januára 1997, Cleveland, Ohio, USA
Prezývka The Problem Child
Národnosť americká
Výška 185 cm
Váha 87 kg
Váhová kategória poloťažká váha
Výhry v boxe 9 (3x KO, 3x TKO, 3x na body)
Prehry v boxe 1 (na body)
Tím American Top Team, Roufusport, ATT Evolution

Jake Joseph Paul - životopis, detstvo a začiatky

Narodil sa 17. januára 1997 v Clevelande v Ohiu. Spolu s bratom Loganom však vyrastali v meste Westlake. Vychovávali ich rodičia Pamela Ann Stepnick a Gregory Allan Paul. Obaja bratia boli odmalička veľmi digitálne založení, internet bol pre nich doslova každodenným chlebíkom. Svoju "závislosť" však dokázali Jake aj Logan pretaviť do úžasných kariérnych úspechov, ktoré zasiahli aj do boxerského umenia.

sipka Kliknite sem, zaregistrujte sa a tipujte bojové športy s bonusom!

Box sleduj priebeh zápasu tu

Jake začínal v roku 2013 postovaním krátkych videí na americkú sociálnu sieť Vine. Tam postupne získal vyše 5 miliónov followerov a až 2 miliardy videní, čo boli úchvatné čísla.

V máji 2014 založil na YouTube svoj kanál, kde uverejňoval najmä rôzne kanadské žartíky, "pranky", tiež mnoho kontroverzného obsahu a aj svoj rapové diela. Darilo sa mu tam podobne ako na Vine.

A tak dostal pozvánku do seriálu Bizaardvark od Disney Channel. V programe hral postavu menom Dirk Mann, ktorá sa neustále nechala nahovoriť na rôzne výzvy. Trvalo to do roku 2017, kedy ho Disney z Bizaardvarku prepustil kvôli jeho problémovému životu. Súviselo to s rôznymi vylomeninami, kontroverziami, prankami a aj porušeniami zákona, ktoré stváral pre svojich fanúšikov na sociálnych sieťach.

Jake Paul sa tak začal naplno venovať svojej vlastnej značke, YouTube kanálu, rôznym podnikateľským aktivitám a keď sa objavil na obrazovke, boli to na rozdiel od Bizaardvarku už viac dospelácke roly.

Jake Paul - influencer, raper, YouTuber

Od roku 2017 sa Jake zároveň začal venovať a investovať do zábavného biznisu, konkrétne do spoločnosti s názvom Team 10. Tá pracovala s influenceromi a ako agentúra vytvárala obsah pre tínedžerov.

Z tejto spolupráce vznikol aj Jakeov singel s názvom "It's Everyday Bro", na ktorom sa spevom podieľalo aj niekoľko ďalších známych členov Team 10. Ten mal na jednej strane obrovský úspech, keď v priebehu jedného mesiaca nazibieral 70 miliónov pozretí, klip bol zároveň však tretím najviac "dislikeovaným" videom na stránke.

Neskôr Jake Paul vydal a neskôr z rôznych dôvodov aj vymazal niekoľko ďalších singlov. Mnohé jeho diela sa však uchytili a dodnes ich môžete vidieť a počuť na viacerých online platformách. Sú to songy ako "Malibu", "My Teachers", "Randy Savage", "Cartier Vision" alebo "Champion".

Práve skladba "Champion" súvisela so začiatkom jeho amatérskej boxerskej kariéry, ktorá sa neskôr rozbehla aj na profesionálnej úrovni a dnes pokračuje ďalej. Tento song bol akýmsi "preview" pred jeho prvým zápasom v ringu. Spolu s bratom Loganom v auguste 2018 bojovali proti inej bratskej dvojici raperovi KSI a jeho súrodencovi menom Deji Olatunji.

Po tom, čo sa skupina Team 10 postupne rozpadla, Paul vydal ďalší song "I'm Single" a založil nové zoskupenie, s ktorým pokračovali v podobnom zábavnom biznise ako predtým.

Jake sa však napokon vo svojej šoubiznisovej kariére rozhodol viac sústrediť na hudbu a svoj YouTube kanál, kde pravidelne prispieva rôznymi vlogmi, zábavnými videami a iným obsahom. Vydal niekoľko ďalších úspešných singlov a keďže sa popri tom všetkom zrejme stále nudil, nechal sa nahovoriť na box.

Jake Paul - profesionálny box

Po tom, čo si s bratom Loganom v roku 2018 vyskúšali tzv. amatérsky zápas "bielych golierov" proti KSI a jeho bratovi, kde Jake Paul vyhral po technickom knokaute v piatom kole, pristúpil slávny influencer aj na profesionálne zápasy.

V Spojených štátoch sa trend boxerských zápasov známych osobností začal šíriť veľmi rýchlo a práve bratia Paulovci sa našli aj v tomto druhu zábavy. Logan Paul už dokonca boxoval aj proti samotnému Floydovi Mayweatherovi.

Príležitosti postaviť sa do ringu sa doslova hrnuli. Stačilo sa dohodnúť na zápase. Zisky z takýchto podujatí pre hlavných aktérov boli a stále sú obrovské.

Box: Jake Paul vs. AnEsonGib

Pred Vianocami 2019 Jake Paul oznámil svoj debut v profesionálnom boxe proti inému známemu YouTuberovi s umeleckým menom AnEsonGin (alebo iba Gib). Zápas sa odohral 30. januára 2020 v Miami na podujatí, kde sa bojovalo o titul v strednej váhe WBO medzi Demetriusom Andradem a Lukeom Keelerom. Jake Paul napokon Giba vyriešil veľmi rýchlo na TKO už po 2 minútach a 18 sekundách v prvom kole.

Box: Jake Paul vs. Nate Robinson

S jedlom rastie chuť a tak už o niekoľko mesiacov Jake stál v ringu proti ďalšej známej tvári. Tentokrát to bol basketbalový veterán z NBA Nate Robinson. Zápas bol súčasťou exhibičného galavečera v Staples Center v Los Angeles, kde legendárny Mike Tyson v súboji "starých pánov" boxoval proti Royovi Jonesonovi Jr. Podujatie sa napokon konalo 28. novembra 2020. Jake Paul knokautoval Robinsona v druhom kole.

Box: Jake Paul vs. Ben Askren

Po dvoch výhrach proti "neboxerom" si J. Paul trúfol nebezpečného súpera. Vyzval legendu UFC, bývalého šampióna Bellatoru aj organizácie ONE, veľkého Bena Askrena. Ten už síce nebol vo svojich najlepších rokoch, ale stále išlo o muža, ktorý sa preslávil v bojových umeniach. Zápas sa napokon konal 17. apríla 2021 v Atlante, mal neskutočnú sledovanosť a Jake Paul vyhral po zvláštnom technickom knokaute v prvom kole. Tí, čo zápas a najmä rozhodujúci úder videli, nešetrili kritikou. Bolo takmer jasné, že priebeh a výsledok súboja bol vopred dohodnutý.

Box: Jake Paul vs. Tyron Woodley

Posledným súperom mladého rýchlopečeného boxera bol Askrenov kamarát a parťák z American Top Teamu legendárny Tyron Woodley. S bývalým šampiónom welterovej váhy UFC sa sa Jake Paul stretol 30. augusta 2021 a tentokrát to skutočne nemal jednoduché.

Mimoriadne vyrovnaná bitka trvala celých 8 kôl a ustáli ju obaja borci. Víťaza napokon určili až bodoví rozhodcovia. Jake Paul napokon vyhral tesným väčšinovým rozhodnutím. Na skóre to vyzeralo 78:74 v prospech YouTubera, ktorý tak aj po štvrtom profesionálnom zápase zostáva stále neporazený.

Box: Jake Paul vs. Tyron Woodley 2

Na 18. decembra 2021 mal Jake Paul na boxerskom galavečera v Tampe na Floride naplánovaný zápas proti azda najsilnejšiemu boxerovi doteraz. Jeho neporaziteľnosť mal preveriť iný neporazený borec so slávnym menom Tommy Fury. Brat šampióna ťažkej váhy Tysona Furyho však napokon odstúpil. Náhrada sa však našla veľmi rýchlo.

Okamžite sa prihlásil na odvetu Tyron Woodley. Pomsta sa mu však nevydarila. Napriek tomu, že zápas bol veľmi vyrovnaný a Paul v ňom neraz ťahal za kratší koniec, v závere 6. kola mu vyšiel úder z pravej zadnej ruky, ktorý Woodley dokonale uspal - knokaut! Jake Paul zostáva neporazený.

Box: Jake Paul vs. Hasim Rahman Jr. (Tommy Fury) ❌ dvakrát zrušený zápas

Na svoj šiesty profesionálny exhibičný boxerský zápas mal Jake Paul v slávnej Madison Square Garden v New Yorku, 6. augusta 2022, nastúpiť pôvodne proti Tommymu Furym, na ktorého sa chystal už dlhšiu dobu. Ten však nedostal víza do USA, a tak si youtuber našiel veľmi rýchlo iného protivníka. Bol ním iný profesionálny boxer Hasim Rahman Jr., syn bývalého svetového šampióna Hasima Rahmana. Ani tento zápas sa však napokom nekonal. Z Rahmana sa totiž vykľul klamár a podvodník. Prečítajte si o tom viac sipka

Box: Jake Paul vs. Anderson da Silva

Po dvoch zrušených súperoch v augustovom termíne sa Jake Paul definitívne začal sústrediť na iný zápas. Napokon sa mu podarilo dohodnúť s legendárnym brazílskym MMA fighterom, boxerom a bývalým šampiónom strednej váhy UFC Andersonom da Silvom. Pre amerického youtubera to bude doteraz zrejme najťažší súper. Stretli sa 29. októbra 2022 vo Phoenixe a Jake Paul po skvelom výkone opäť zvíťazil. Tentokrát na body, ale celkom jednoznačne. Pozrite si viac TU sipka

Box: Jake Paul vs. Tommy Fury - nový termín a miesto

Jake Paul sa napokon s nevlastným bratom kráľa ťažkej váhy Tysona Furyho stretol. Tommy Fury v auguste 2022 síce nemohol vycestovať do USA, no tentoraz sa proti sebe postavili na inom mieste. V nedeľu 26. februára 2023 v Saudskej Arábii. Nikto presne nevedel, čo od tohto zápasu čakať.

Hovorilo sa o tom, že Fury bude nepripravený, hovorilo sa aj o tom, že Paul prvýkrát prehrá. Napokon to bol poriadne dramatický box na ôsem kôl. Tommy Fury bol dokonca počítaný na zemi, no napokon celkovú prevahu dokázal využiť a poraziť Jakea Paula na body. Prečítajte si o tom zápase viac sipka

Box: Jake Paul vs. Nate Diaz

Po tom, čo sa Jake Paul otrepal z prvej porážky v ringu si ihneď dohodol ďalší obrovský zápas. V auguste 2023 sa v Dallase postavil proti legendárnemu bijcovi z UFC, premožiteľovi Conora McGregora a nenávidenému Nateovi Diazovi. A vrátil sa späť na víťaznú cestu. Počas desiatich kôl mal v ringu značnú prevahu, súpera poslal aj k zemi a napokon zvíťazil na body celkom zaslúženePrečítajte si o tomto podujatí viac sipka

Box: Jake Paul vs. Andre August

V ďalšom zápase už 16. decembra 2023 na Floride sa Jake Paul postavil v ringu profesionálnemu, i keď nie celkom známemu, boxerovi Andre Augustovi. Podľa stávkových kancelárií bol mladý youtuber opäť vysokým favoritom. A to dokonale potvrdil. Súperovi zasadil parádny knokaut už v prvom kole.

Box: Jake Paul vs. Ryan Bourland

V sobotu 2. marca 2024 Jake Paul nastúpil na svoj ďalší profesionálny zápas v boxe v meste San Juan v Portoriku. Jeho súperom bol tentokrát americký profesionálny boxer s biklanciou 17–2 Ryan Bourland. Paul ho zmlátil na technický knokaut už v prvom z ôsmich vypísaných kôl.

Box: Jake Paul vs. Mike Tyson

Jake Paul pokračuje vo svojej (ne)riadenej kariére exhibičného boxera a teraz vyzval skutočne "veľkú rybu". 20. júla 2024 sa na AT&T Stadium v Texase postaví legendárnemu, obávanému, nezničiteľnému bývalému šampiónovi Mikeovi Tysonovi. Zápas s vyše 30-ročným vekovým rozdielom bude vysielať Netflix. Bude to show? Bude to tvrdý súboj?

Prečítajte si našu analýzu, pozrite si kurzy a stavte si už teraz »

Jake Paul - all fights, record, box, zápasy, kariéra, štatistiky

Napriek všetkému, čo si o jeho boxerskej kariére môžeme myslieť, Jake Paul je momentálne v ringu stále neporazený. Jeho profesionálna bilancia je 9–1, celkovo 10–1.

JAKE PAUL: PROFESIONÁLNY BOX
Výsl. Súper Kolo (čas) Spôsob Dátum
Mike Tyson 20.07.2024
Výhra Ryan Bourland 1/8 (2:37) TKO 02.03.2024
Výhra Andre August 1/10 (2:01) KO 16.12.2023
Výhra Nate Diaz 10/10 (3:00) Na body 06.08.2023
Prehra Tommy Fury 8/8 (3:00) Na body 26.02.2023
Výhra Anderson Silva 8/8 (3:00) Na body 29.10.2022
Výhra Tyron Woodley 6/8 (2:12)
KO 18.12.2021
Výhra Tyron Woodley 8/8 (3:00) Na body 29.08.2021
Výhra Ben Askren 1/8 (1:59) TKO 17.04.2021
Výhra Nate Robinson 2/6 (1:24) KO 28.11.2020
Výhra AnEsonGib 1/6 (2:18) TKO 30.01.2020
JAKE PAUL: AMATÉRSKY BOX
Výsl. Súper Kolo (čas) Spôsob Dátum
Výhra Deji Olatunji 5 (3:00) TKO 25.08.2018

Jake Paul - podvody, problémy so zákonom a kontroverzie

Ako sme naznačili už na začiatku, milionár Jake Paul nie je práve ideálnym vzorom ľudí mladých ľudí a prezývka "Problémové dieťa" mu dokonale sedí. Napriek tomu, že práve oni jeho tvorbu, obsah a životný štýl najviac "hltajú". Už veľakrát prekročil hranice a neraz aj hranice zákona.

J. Paul rozbehol v januári 2018 na internetovej stránke Edfluence vzdelávací program pre mladých ľudí, ktorých chcel učiť, ako zarábať na internete. Kurz bol platený a stál 7 dolárov, pričom Jake sľuboval, že po zaplatení bude mať každý užívateľ prístup ku kompletnej sérii videoprednášok.

Namiesto toho platiaci zákazníci dostali iba pár chudobných tipov. Za poplatok tiež užívateľom sľuboval, že ich zaradí do svojho nového formujúceho sa projektu s názvom "Team 1000", ale ani to nebola pravda. Bol obviňovaný z podvodu a dokonca okrádania mladých ľudí.

V minulosti Paul viackrát porušoval nočný kľud v susedstve, organizoval bujaré párty aj počas pandémie COVID-19 a napriek lockdownom, dopúšťal sa výtržností, zapájal sa do bitiek, spôsoboval pohoršenie opitosťou a inými neprístojnosťami na verejnosti... Zoznam jeho prehreškov je naozaj obsažný.

Jake Paul - dezinformácie a konšpirácie o COVID-19

Populárny influencer v novembri 2020 "zahviezdil" aj v populárnom interview pre The Daily Beast, kde sa v rozhovore s moderátorom Marlowom Sternom vyjadroval o pandémii koronavírusu, že je to iba vymyslený hoax a žiadna reálna hrozba v skutočnosti neexistuje. Šíril nepresné, vymyslené a zavádzajúce informácie o tom, že obyčajná chrípka zabila v roku 2020 v USA rovnako veľa ľudí ako COVID-19 a spochybňoval nosenie rúšok a respirátorov.

Za tento rozhovor a svoje absurdné slová si Jake Paul, samozrejme, vyslúžil obrovskú vlnu kritiky, ale na druhej strane získal aj ďalších fanúšikov z radov antivaxerov, popieračov koronavírusu a mnohých dezinformátorov, konšpirátorov. A čo je najhoršie, uverilo mu aj množstvo mladých ľudí, ktorí ešte nemali dostatočný prehľad o realite.

Jake Paul - osobný život a obvinenia zo znásilnenia

Zašlo to ešte ďalej. V apríli 2021 ho jedna z "hviezdičiek" TikToku, Justine Paradise, obvinila z núteného zo sexuálneho napadnutia a nútenéhom pohlavného styku. Paul, samozrejme, všetko poprel.

Už o pár dní však vyšiel v The New York Times článok s vyjadreniami modelky a herečky Railey Lollie, ktorá tvrdila, že sa na nej Jake Paul ešte v roku 2017 dopustil podobného útoku.

Mimo Jakeových "úletov" sú známe i jeho oficiálne prominentné vzťahy. Randil s YouTuberkou Alissou Violet, so spomínanou modelkou Erikou Costell, taktiež s YouTuberkou Tanou Mongeau a od začiatku roka 2021 mal tvoriť pár s ďalšou americkou modelkou Juliou Rose.

Momentálne Jake Paul raní s holandskou rýchlokorčuliarkou Juttou Leerdam.

Jake Paul - filmové úlohy, seriálové roly a ocenenia

Ako väčšina amerických celebrít aj Jake Paul si už zahral vo viacerých filmoch a seriáloch. Už sme spomínali, že hral Dirka Manna v serii Bizaardvark od Disney, zahral si aj v seriáloch The Monroes či Walk the Prank, The Price Is Right alebo Ridiculousness, kde hral sám seba.

Vidieť sme ho mohli vo filmoch Dance Camp či Mono. V tituloch Airplane Mode a Mainstream si opäť zahral sám seba.

Už od roku 2014 bol viackrát nominovaný na rôzne ocenenia za svoju tvorbu. Prvé ceny však získal až v roku 2017. Konkrétne vyhral Radio Disney Music Award v kategórii Social Media Star a uspel aj v ankete Teen Choice Awards ako internetová hudobná hviezda a YouTuber.

Jake Paul - sociálne siete Instagram a YouTube

Tento chlapík, pochopiteľne, absolútne dominuje sociálnym sieťam vo svojom obore. Na Instagram má jeho profil @jakepaul už vyše 25,9 miliónov followerov. Jeho YouTube kanál má v súčasnosti už vyše 20 miliónov odberateľov a stále rastie.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Mike Tyson (2023)

Mike Tyson – legenda, ktorú môžete milovať alebo nenávidieť

Mike Tyson je kontroverzný boxerský fenomén, ktorého pozná celý svet. Nesie si so sebou mnoho úspechov i škandálov. Prečítajte si príbeh...

Karlos Vémola

Karlos Vémola – legendárny český MMA bojovník

Karlos „Terminátor“ Vémola je jeden z najvýraznejších českých MMA bojovníkov v súčasnosti. Bol prvým Čechom, ktorý sa predstavil v UFC.

Attila Végh

Attila Végh – slovenská MMA legenda

Attila Pumukli Végh je aktuálne najlepším slovenským MMA bojovníkom. Svoj najvýznamnejší úspech dosiahol v americkej organizácii Bellator.