UFC 263: Leon Edwards vs. Nate Diaz - kurzy a tip

Najlepšia MMA organizácia sveta zavíta 13. júna 2021 do Glandale v Kalifornii. Galavečer UFC 263 ponúkne okrem iného dva titulové zápasy a napokon aj súboj Leon Edwards vs. Nate Diaz.

Nate Diaz - UFC Foto: ČTK/AP/L.E. Baskow

UFC 263 - informácie, dátum a miesto

Okrem dvoch titulových zápasov v strednej a mušej váhe bude 13. júna 2021 na UFC 263 v Glandale pútať pozornosť aj súboj Leona Edwardsa s Nateom Diazom. Ten sa mal pôvodne konať už 16. mája na UFC 262, pre Diazovo zranenie ho však preložili. Kliknite SEM a tipujte UFC aj s bonusom za online registráciu!

Fightcard turnaja, ktorý nesie názov UFC 263 Adesanya vs. Vettori 2, sa zatiaľ postupne skladá. Potvrdené sú súboje o titul Israel Adesanya vs. Marvin Vettori a Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno. Okrem toho aj ďalšie zápasy vrátane Edwardsa s Diazom.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

UFC 263: Leon Edwards vs. Nate Diaz - analýza, kurzy a tip

Leon "Rocky" Edwards má v UFC za sebou skvelú 8-zápasovú víťaznú šnúru, počas ktorej vyletel v rebríčku welterovej divízie poriadne vysoko. Ak by sa jeho posledný zápas 13. marca 2021 neskončil nesúťažnou remízou po tom, čo svojho súpera Belala Muhammada nešťastne pichol do oka, mohol byť už "jednotkou".

Skvelý kickboxer a držiteľ fialového opasku v brazílskom jiu-jitsu má v klietke obdivuhodnú bilanciu 18 víťazstiev - 3 prehry. Radí sa medzi komplexných fighterov, ktorí dokážu rozhodovať zápasy akýmkoľvek spôsobom. Rodák z Jamajky s britským pasom je podľa vypísaných kurzov vysokým papierovým favoritom.

To aj preto, že Nate Diaz sa vracia po takmer 2 rokoch. Naposledy zažil v ringu porážku od Jorge Masvidala v boji o symbolický opasok BMF šampióna. Američan je vynikajúci v submisii a patrí medzi najviac srdnatých bojovníkov v UFC. Jeho zápasy proti Conorovi McGregorovi či Michaelovi Johnsonovi sú nezabudnuteľné.

Kalifornčan ma v profi kariére bilanciu 20 víťazstiev - 12 prehier. Je potrebné upozorniť na to, že v submisii prehral iba jediný krát a to ešte v roku 2006. Dá sa preto očakávať, že Diaz sa bude snažiť dostať súpera na zem, keďže je veľmi silný v bojových umeniach ako grappling a wrestling.

TIP: Edwards zvíťazí s kurzom 1,19 sipka Stavte si v Tipsporte s bonusom

Leon Edwards zvíťazí.

Diaz je bojovný typ skvelý na zemi a vysoký kurz na jeho víťazstvo láka veľa tipérov. Objektívne by to však bolo obrovské prekvapenie. Edwards ešte nikdy vo svojej profesionálnej kariére neprehral zápas po submisii, ešte nikdy to v klietke nemusel vzdať. Má skvelú formu a obrovskú výdrž. Aj keby to bola vojna na 5 dejstiev, všetko hovorí pre výhru Angličana.

Nech to už dopadne akokoľvek, na základe charakteru a vlastností oboch borcov sa určite máme na čo tešiť. Podľa mnohých expertov to môže byť jeden z najlepších zápasov tohto roka. A ak ste už zabudli na to, čo dokáže Nate Diaz, pripomeňte si ho v tomto skvelom zostrihu.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

Kamaru Usman

Kamaru Usman - najlepší v dejinách welterovej váhy

Bývalý šampión welterovej váhy v UFC patrí medzi tých absolútne najlepších zápasníkov sveta.

Conor McGregor

Conor McGregor – životopis, zápasy a štatistiky v UFC

Conor McGregor je jeden z najslávnejších MMA zápasníkov v histórii. Jeho popularita zásadným spôsobom ovplyvnila vzostup tohto športu.