UFC 285: Jones vs. Gane - informácie, fight card, kurzy

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

V Las Vegas sa tento víkend bude otriasať zem. Do klietky sa totiž vracia sám veľký Jon Jones a zabojuje o titul šampióna v ťažkej váhe. Prečítajte si najdôležitejšie informácie o tomto veľkom turnaji, pozrite si našu analýzu, kurzy a tipujte.

INFORMÁCIE – VÝSLEDKYLIVESTREAM
JON JONES vs. CIRYL GANE
VALENTINA SHEVCHENKO vs. ALEXA GRASSO

UFC 285 Foto: Profimedia

Hodnotenie UFC 285: 9,8/10

  • Dátum a miesto: 4. – 5. marec 2023, Las Vegas, USA
  • Stávkové príležitosti: UFC môžete tipovať vo všetkých stávkových kanceláriách

Výsledky UFC 285: Jon Jones sa vrátil ako nový šampión ťažkej váhy

V hlavnom zápase večera rozhodol legendárny Jon "Bones" Jones o svojom víťazstve a zisku titulu v ťažkej váhe už po 124 sekundách, keď utiahol Cirala Ganeho do "gilotíny", z ktorej nebolo úniku.

Ženská bitka o opasok v mušej váhe sa skončila prekvapením. Valentina Shevchenko svoju ôsmu obhajobu v rade nezvládla a zaznamenala prvú prehru od roku 2018. Mexičanka Alexa Grasso ju na zemi v submisii takmer rozdrvila tvár. Vďaka chvatu s názvom "face crank" ukončila zápas vo štvrtom kole v čase 4:34 a stala sa vôbec prvou mexickou rodáčkou, ktorá získala titul v UFC.

Submisiou, konkrétne chvatom "rear-naked choke" zvíťazil na hlavnej karte aj Shavkat Rakhmonov nad Geoffom Nealom. Ukončil to v poslednej minúte tretieho kola. A Bo Nickal zase utiahol Jamieho Picketta do "arm-triangle choke" už v prvom kole.

Vyrovnaný bol súboj Mateusza Gamrota s Jalinom Turnerom, kde prvý menovaný napokon vyhral po "split decision".

Pozrite si kompletné výsledky turnaja UFC 285 sipka

UFC 285: Jones vs. Gane - informácie, dátum a miesto

Dlhoočakávaný návrat jedného z najlepších MMA bojovníkov všetkých čias je tu. Bývalý šampión v ťažkej váhe, Jon Jones, vstúpi do oktagonu po dvoch rokoch a bude znova bojovať uvoľnený opasok. V T-Mobile Aréne v Las Vegas sa v noci zo soboty nedeľu (4. – 5. marca 2023) predstaví aj ďalšia veľká hviezda. Kliknite sem, stavte si bez rizika a sledujte UFC 285 NAŽIVO!

MMA sleduj priebeh zápasu tu

PREVIEW UFC 285
🥊 Hlavný zápas: Jon Jones - Ciryl Gane (o titul)
🗓️ Dátum a čas: 4. – 5. marec 2023, 23:30 hod
🌎 Miesto: T-Mobile Arena, Las Vegas, USA
💻 Livestream Fortuna TV, Tipsport TV
📺 Priamy prenos: Premier Sport 1, VOYO

UFC 285: Jon Jones vs. Ciryl Gane (heavyweight) - o titul, analýza, stávky, kurzy a tip

Jon "Bones" Jones (35), celým menom Jonathan Dwight Jones, je absolútnou celebritou UFC. Rodák z newyorského Rochesteru je bývalý dlhodobý kráľ rebríčka "pound-for-pound" ako najlepší MMA fighter hviezdnej organizácie. Bol šampiónom poloťažkej váhy s celkovo až jedenástimi úspešnými obhajobami a v poloťažkej váhe drží rekord s opaskom, ktorý vlastnil 1501 dní.

S bilanciou 26 výhier a 1 prehra bol Jones totálnym postrachom všetkých súperov v UFC. Na jeho komplexné bojové zručnosti, obrovskú silu a dynamiku doplatila nejedna hviezda. Naposledy bojoval v roku 2020, keď v Houstone porazil Dominicka Reyesa a znova obhájil titul. Bude taký suverénny aj v ťažkej váhe?

V tejto hmotnostnej kategórii má totiž Francúz Ciryl Gane (32) rozhodne viac skúseností, i keď celkovo sa s Jonesovou kariérou porovnávať nemôže. Gane už bol dočasný šampiónom v ťažkej váhe, keď v auguste 2021 v boji o "interim" titul porazil Derricka Lewisa. Pozíciu však v januári minulého roka neobhájil v bitke s Francisom Ngannou.

Chlapík s tvrdými päsťami a neľútostným zovretím naposledy v klietke zdolal Taia Tuivasu na domácom turnaj v Paríži v septembri 2022. Jeho celková profi bilancia je 11 výhier – 1 prehra. Takže aj on vyzerá veľmi nebezpečne a konzistentne.

TIP: Jon Jones zvíťazí (kurz 1,60sipka Stavte si vo Fortune

FORTUNA KURZY: JONES vs. GANE
JONES 1 (1,60) ⭐ Remíza X (45,00) GANE 2 (2,37)

Pomerne jasným papierovým favoritom je pred zápasom podľa bookmakerov Jones. Niet divu, tento chlap je "monštrum". K tejto prognóze sa prikláňame aj my a odporúčame tipovať jednotku. Priebeh však predpokladať ťažko. Obaja borci disponujú širokými zbraňami, rozhodnúť to môže jeden dobre trafený úder, jedna chyba na zemi. No veríme Jonesovi.

UFC 285: Valentina Shevchenko vs. Alexa Grasso (women's flyweight) - o titul, kurzy a tip na výsledky

Jedna z najväčších hviezd v histórii ženskej MMA, Valentina Shevchenko (34), bude v Las Vegas obhajovať titul v mušej váhe už po ôsmykrát. Ruska momentálne žijúca v Kirgizsku je okrem iného aj bývalý svetovou šampiónkou v muay thai, kickboxe a takewondo.

Ide o absolútne komplexnú zápasníčku, ktorá má zvladnúť všetky bojové umenia na top úrovni. Prekvapiť ju je ťažké. Pri súčasnej bilancii 23 výhier – 3 prehry a aktuálnej 9-zápasovej víťaznej sérii budeme v UFC ťažko hľadať lepšiu ženskú fighterku ako ona.

O opaku sa nás však pokúsi presvedčiť Mexičanka Alexa Grasso (29), ktorá sa posledné dva roky postupne približuje k titulu a teraz prišla jej prvá veľká príležitosť. Zaslúžila si ju po tom, čo postupne zdolala Kim Ji-yeon, Maycee Barber, Joanne Wood a Viviane Araujo.

Grasso je prevažne postojárkou, no výrazne sa zlepšila v jiu-jitsu a možno sa nám v tomto životnom zápase predvedie v špičkovej komplexnej forme, akú sme u nej ešte nevideli. Proti Ševčenkovej totiž iba s boxom nepochodí. Vylepší si rodáčka z Guadalajary svoje štatistiky (15 výhier – 3 prehry), alebo si pripíše prvú prehru od roku 2020?

TIP: Valentina Shevchenko zvíťazí (kurz 1,14sipka Stavte si vo Fortune

FORTUNA KURZY: SHEVCHENKO vs. GRASSO
SHEVCHENKO 1 (1,14) ⭐ Remíza X (50,00) GRASSO 2 (5,70)

Tento zápas je podľa stávkových kancelárií tutovka. Shevchenko by ho mala ovládnúť. Grasso zatiaľ nemá na konte skúseností z ťažkých zápasov a nestále proti tým najlepším bojovníčkam sveta. V tomto smere to vidíme na jasnú jednotku aj my. Poraziť Valentinu v súčasnosti zrejme nedokáže nikto. Iba ona sama alebo zranenie.

UFC 285 - fight card (karta), bojovníci, zápasy, program + výsledky

Predstavili sme si dva hlavné titulové zápasy a tu si môžete prezrieť kompletne celú fight card turnaja UFC 285. Zo známych mien sa môžete tešiť napr. na Jamieho Picketta, Cody Garbrandta, Dricusa du Plessisa, Viviana Araujo či Amandu Ribas.

UFC 285 - FIGHT CARD (VÝSLEDKY)
Main card
Heavyweight
(o titul)
Jon Jones (SUB) 1(2:04) Ciryl Gane
Women's Flyweight
(o titul)
Valentina Shevchenko (c) 4(4:34) Alexa Grasso (SUB)
Catchweight (175 lb)
Geoff Neal 3(4:17) Shavkat Rakhmonov (SUB)
Lightweight Mateusz Gamrot (BODY) 3(5:00) Jalin Turner
Middleweight Bo Nickal (SUB) 1(2:54) Jamie Pickett
Preliminary card
Bantamweight Cody Garbrandt (BODY)
3(5:00) Trevin Jones
Middleweight Derek Brunson 2(4:59) Dricus du Plessis (TKO)
Women's Flyweight Viviane Araujo 3(5:00) Amanda Ribas (BODY)
Middleweight Julian Marquez 2(4:12) Marc-Andre Barriault (TKO)
Early preliminary card
Welterweight Ian Garry (TKO) 3(4:22) Song Kenan
Bantamweight Cameron Saaiman (BODY) 3(5:00) Leomana Martinez
Women's Strawweight Jessica Penne 2(2:14) Tabatha Ricci (SUB)
Bantamweight Da'Mon Blackshear 3(5:00) Farid Basharat (BODY)
Lightweight Esteban Ribovics 3(5:00) Loik Radzhabov (BODY)

Ako a kde sledovať naživo UFC 285 - livestream zadarmo, priamy prenos v TV a PPV

Televízny priamy prenos bude v nedeľu (5.3.) ráno od 04:00 hod vysielať kanál Premier Sport 1 a turnaj si v rovnakom čase môžete pozrieť naživo aj cez streamovaciu službu VOYO. Ak by ste nemali inú možnosť, môžete si zaplatiť aj oficiálne PPV (pay-per-view) UFC Fight Pass.

UFC 285 však môžete sledovať celkom zadarmo prostredníctvom livestreamu na Fortuna TV! Prístup k nemu majú všetci registrovaní zákazníci, ktorí si v priebehu uplynulých siedmich dní vo Fortune vsadili akýkoľvek tiket a v noci zo soboty na nedeľu budú mať na hráčskom konte kladný finančný zostatok.

Zaregistrujte sa vo Fortune tu a teraz sipka dostanete okamžitý prístup ku všetkým športovým livestreamom a tiež trojitý vstupný bonus: 30 EUR kredit + 30 EUR stávka bez rizika + 30 free spinov do online kasína.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

1️⃣ Kedy sa začína turnaj UFC 285?

Turnaj UFC 285 štartuje zápasmi "Early preliminary card" už v sobotu 4. marca 2023 od 23:30 hod. Súboje hlavnej karty potom prídu na rad v nedeľu 5. marca od 04:00 hod ráno.

2️⃣ Kto nastúpi v hlavnom zápase UFC 285?

Tento turnaj má dva hlavné veľké zápasy. Tým najväčším je súboj o titul v ťažkej váhe Jon Jones vs. Ciryl Gane. A v ženskej mušej váhe si zmerajú silu úradujúca šampiónka Valentina Shevchenko s Alexou Grasso. Kompletnú fight card UFC 285 si pozrite TU sipka

3️⃣ Ako a kde sa dá UFC 285 sledovať live?

V televízii, online i zadarmo cez livestream stávkových kancelárií. UFC 285 možete sledovať, akokoľvek si vyberiete. Prečítajte si návod na priamy prenos z turnaja sipka

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

Ľudovít Klein

UFC 286: Lajoš Klein vs. Jai Herbert - dátum, analýza, kurzy

Ľudovít Klein už pozná meno svojho ďalšieho súpera v UFC✨ Opäť sa predstaví na turnaji v Londýne a opäť bude čeliť britskému bojovníkovi.

Martin Buday (UFC)

UFC Fight Night: Buday vs. Collier - informácie a výsledok

Martin Buday zvíťazil aj vo svojom treťom zápase v slávnej UFC✨ V súboji s Jakeom Collierom síce najprv ťahal za kratší koniec, no potom to...