Petr "Monster" Kníže - kariéra českej legendy MMA

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti.

Legenda, veterán, tréner, bojovník a ašpirant na titul v jednom. To je český fighter Petr Kníže. Prečítajte si jeho životný príbeh.

ZAČIATKYKARIÉRAOKTAGONRFAVÉMOLA
FIGHT NIGHT CHALLENGE

Petr Kníže pri svojom prvom víťazstve v Oktagone. Foto: OKTAGON MMA

Petr Kníže - profil
Meno Petr Kníže
Narodený 24. júla 1977, Praha, Česká republika
Prezývka Monster
Bydlisko Praha, Česká republika
Národnosť česká
Výška 182 cm
Váha 79,6 kg
Váhové kategórie welterová váha, stredná váha
Výhry v MMA 13 - 4x KO, 4x submisia, 4x na body, 1x ostatné
(25 neoficiálnych výhier)
Prehry v MMA 3 - 1x submisia, 2x na body
Tím Monster Gym MMA
Tréner Lukáš Bárta, Ondřej Košierský

Petr Kníže - životopis, začiatky a zranená noha

Narodil sa 24. júla 1977 v Prahe. K bojovým umeniam mal v mladosti blízko, ale začínal s džudom. Napokon však stál pri celkovom zrode MMA v Českej republike. Prvé súboje ešte podľa provizórnych pravidiel, kde kolo trvalo aj 10 či 20 minút a fighteri nepoužívali rukavice, absolvoval v zafajčených garážach pri slabej žiarovke. Dnes útočí na titul v Oktagone. Kliknite sem a tipujte MMA s bonusom za registráciu.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Svoj profesionálny debut v zmiešaných bojových umeniach si odkrútil v roku 1999 na podujatí Night of the Gladiators. Jeho kariéru však do veľkej miery ovplyvnilo a takmer ukončilo vážne zranenie. Po páde z ôsmich metrov utrpel komplikovanú otvorenú fraktúru v oblasti kolenného kĺbu. Aby toho nebolo málo, v mieste zranenia sa mu začala šíriť nebezpečná infekcia a reálne hrozilo, že mu amputujú nohu.

Napokon sa z toho dostal, musel si však zvyknúť na to, že jeho zranená noha už nie je ako predtým. Má obmedzenú pohyblivosť a nedokáže ju v kolene ani ohnúť. Napriek tomu stále bojuje v mimoriadne tvrdých súbojoch MMA a svoj hendikep naopak využíva vo svoj prospech. Aby ste si to vedeli predstaviť, pozrite si nasledujúce video zo zápasu s Davidom Kozmom.

Petr Kníže - tréner v MMA Monster Gym

Ako je známe, Kníže už niekoľko rokov pracuje aj ako tréner vo svojom vlastnom MMA Monster Gyme v Prahe, kde pripravoval a pripravuje elitných borcov ako napr. Machmud Muradov z UFC či dvojnásobný český majster v MMAA Tomáš Fiala. Reklama tohto tréningového centra sa vďaka úspešným zverencom a samotným úspechom "Monstera" šíri veľmi rýchlo.

Petr "Monster" Kníže - MMA bilancia a prehľad zápasov

Dalo by sa povedať, že Petr je priekopníkom MMA v Čechách. Stál v klietke, keď ešte tento šport v našich končinách ani nevedeli pomenovať. Súťažil na rôznych lokálnych a amatérskych turnajoch, až sa napokon v roku 2016 dostal do organizácie XFN. No a 1. mája 2021 zažil víťazný debut v Oktagone. V súčasnosti má v profi kariére bilanciu 13 víťazstiev a 3 prehry. Podľa niektorých štatistík môže mať český veterán na konte navyše až 25 ďalších neoficiálnych víťazstiev výhier.

Kníže so svojou výškou 183 cm a váhou 84 kg pôvodne súťažil v strednej hmotnostnej kategórii. V Oktagone však začal vo welterovej váhe a vyhlásil, že chce v tejto divízii titul. Čo by bolo famózne zakončenie kariéry nestarnúcej legendy ďaleko po 40-ke.

PROFESIONÁLNA KARIÉRA V MMA - PREHĽAD ZÁPASOV
Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
??? ??? ???
Prehra Steven Krt 3 (5:00) Na body RFA x IAF 11.11.2023
Prehra David Kozma 5 (5:00) Na body Oktagon 32 09.04.2022
Výhra Kaik Brito 3 (5:00)
Na body Oktagon 28 25.09.2021
Výhra Andrea Fusi 1 (2:45) Submisia Oktagon 23 01.05.2021
Výhra Simon Carlsen 1 (3:43) TKO IAF 1 - Knize vs. Carlsen 10.10.2019
Výhra Gregor Herb 3 (5:00) Na body XFN 11 - Back to the O2 Arena 28.06.2018
Výhra David Kozma 3 (5:00) Na body XFN 6 - X Fight Nights 6 07.12.2017
Výhra Miroslav Hladký 2 (1:09) Submisia XFN 4 - X Fight Nights 4 15.09.2017
Výhra Shamil Kinzhinov 2 (4:45) Submisia Fight Night 1 - West Collision 03.03.2017
Výhra Alik Tseiko 3 (5:00) Na body XFN 2 - X Fight Nights 2 18.12.2016
Výhra Olgierd Michalski 1 (1:45) TKO NOW - Night of Warriors 10 05.11.2016
Výhra Kacper Karski 2 (4:08) DQ MMAA - MMAA Arena 3 07.03.2014
Prehra Karlos Vémola 3 (3:25) Submisia MMAA 2 - Vemola vs. Knize 10.11.2013
Výhra Norbert Polgar 1 (0:56) TKO XCF - Underground Fist 1 19.06.2011
Výhra Slavomir Popluhar 1 TKO Extravaganza - MMA 27.05.2006
Výhra Roman Vanicky 1 Submisia NOTG - Night of the Gladiators 18.02.1999

Petr "Monster" Kníže vs. Karlos "Terminátor" Vémola

O jednu z mála prehier Monstera, sa postaral kedysi dávno sám veľký Karlos Vémola. Obaja borci proti sebe nastúpili na akcii amatérskej organizácie MMA v roku 2013. Vémola sa práve vrátil z UFC a prehlasoval o sebe, že je najlepší český bojovník. To pochopiteľne Petr Kníže nemohol prekusnúť iba tak a pred zápasom sa vytvorila pomerne ostrá atmosféra.

Tá poznačila aj samotný súboj, ktorý sa takmer celý čas odohrával na zemi, kde sú obaja veľmi silní. Vémola napokon zvíťazil, keďže Kníže pri jeho povestnom škrtení omdlel. Po zápase si dvaja kohúti dokonca odmietali podať ruky. Našťastie dnes sú z nich už tréningoví parťáci.

Oktagon 21: Petr Kníže vs. Leandro Silva - zrušený zápas

Skúsený Čech mal pôvodne debutovať už na Oktagone 21. Jeho dohodnutý súboj s bývalým fighterom UFC Brazílčanom Leandrom Silvom však na poslednú chvíľu museli zrušiť. Kníže sa totiž týždeň pred galavečerom zranil. V klietke ho nahradil Francúz Alex Lohoré a prehral.

Oktagon 23: Petr Kníže vs. Andrea Fusi - víťazný debut

Svoju premiéru v česko-slovenskej organizácii absolvoval na galavečere Oktagon 23, ktorý sa konal 1. mája 2021 v Brne. Jeho súperom bol Talian Andrea Fusi a "Monster" bol vysokým favoritom aj podľa bookmakerov. Skúsený Pražák v klietke nedopustil žiadne prekvapenie.

Kníže mal jednoznačnú prevahu od samého začiatku. Veľmi rýchlo v prvom kole dostal Fusiho na zem a už po 2 minútach a 45 sekundách ho škrtením prinútil kapitulovať. Bolo to rýchle a bezproblémové víťazstvo, ktorým Petr dokázal, že s ním stále treba počítať a najmä, že to s útokom na titul myslí smrteľne vážne.

Oktagon 28: Petr Kníže vs. Kaik Brito

Petr Kníže sa stal jedným z ťahákov veľkého turnaja Oktagon 28, ktorý sa konal 25. septembra 2021 v pražskej hale O2 Universum. Promotéri mu dohodli zápas s brazílskym mladíkom Kaikom Britom, ktorý nemal dopredu jasného favorita.

Ostrieľaný štyridsiatnik napokon v ťažkom zápase vybojoval víťazstvo na body po troch kolách. Už po prvom kole, ktoré mu vôbec nevyšlo, mal zlomený nos. Potom sa však pozviechal a dokázal v klietke presadiť svoj spôsob boja. Držal súpera v klinči, dominoval na zemi, čo mu napokon postupne prinieslo potrebné body na úspech.

Oktagon 32: Petr Kníže vs. David Kozma

Týždeň pred Veľkou nocou, 9. apríla 2022, sa Petr Kníže v Ostrave na turnaji Oktagon 32 pokúsil "na staré kolená" vybojovať titul proti jednému z najsilnejších bojovníkov v organizácii Davidovi Kozmovi. Bol to drsný a atraktívny zápas, z ktorého však "Monster" vzišiel ako porazený. Kozma vyhral na body celkom jednoznačne.

Nová etapa: Petr Kníže podpísal zmluvu s organizáciou RFA

V júli 2022 obehla česko-slovenskú bojovú scénu prekvapujúca správa, ktorá vyvolala veľký rozruch. Nová organizácia Real Fight Arena, ktorej sa už podarilo zlákať niekoľko bojovníkov z Oktagon MMA, sa pochválila výnimočným úlovkom. Podstatne lepšie finančné podmienky presvedčili aj veterána, akým je Petr Kníže.

RFA 4: Petr Kníže vs. Jozef Wittner - zrušený zápas

Už na jeseň, 8. októbra 2022, mal mať "Monster" premiéru na turnaji RFA 4. V košickej Steel Aréne sa česká legenda mala postaviť slovenskému grapplerovi Jozefovi Wittnerovi. Petr Kníže bol favoritom. Zápasom bol však napokon zrušený.

Fight Night Challenge 4: Petr Kníže vs. Rytmus - premiéra v boxe

V sobotu 13. mája 2023 zažil český MMA veterán svoju premiéru aj v boxerskom ringu. Bol totiž súčasťou galavečera Fight Night Challenge 4, kde bojujú celebrity i profesionálni bojovníci. Petr Kníže boxoval proti slovenskému raperovi Rytmusovi, alias Patrikovi Vrbovskému. Samozrejme, podľa očakávaní zvíťazil. Rytmus však s ním vydržal až do konca na body.

RFA x IAF: Petr Kníže vs. Steven Krt - zápas o titul

Petr Kníže bol nominovaný do veľkého zápasu o spoločný titul dvoch organizácií na špeciálnom turnaji RFA x IAF v Prahe, ktorý sa konal 11. novembra 2023. Jeho súperom bol Steven Krt, od ktorého víťazstvo prakticky nikto nečakal. "Monster" bol vysokým favoritom podľa odborníkov aj stávkových kancelárií, ale napokon to nezvládol. Prehral na body a v závere kariéry sa takýmto spôsobom do histórie nezapíše.

Petr Kníže - Instagram, Facebook, Sherdog a Tapology

Jeho instagramový profil @mma_monster_ sledujte vyše 22 tisíc followerov. Zverejňuje tu fotky a videá zo zápasov, vlastnej prípravy, tréningov svojich zverencov atď. Podobný obsah nájdete aj na jeho Facebooku.

Profily má aj na známych MMA weboch ako Sherdog či Tapology, kde však niektoré informácie o jeho kariére nemusia byť celkom presné, keďže je to už pán bojovník, ktorý je na scéne viac ako dve dekády.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 20 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 20 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 20 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

MMA súboje v klietke sa tešia veľkej obľube.

MMA (Mixed Martial Arts) – história, pravidlá a zaujímavosti

MMA je v našich končinách stále viac populárnejší bojový šport. V tomto článku vám prinášame prehľad všetkých základných informácií,...

Oktagon MMA (logo)

Oktagon MMA – všetko o česko-slovenskej organizácii

Kompletné informácie a program najväčšej česko-slovenskej MMA organizácie Oktagon spolu s prehľadnm programom akcií.

Leandro Silva (Oktagon MMA)

Leandro "Apollo" Silva - životný príbeh a kariéra

Brazílsky fighter Leandro Silva, ktorý v súčasnosti pôsobí v česko-slovenskej organizácii Oktagon, má skúsenosti aj z UFC a za sebou úžasný...