Box: Usyk vs. Joshua 2 - dátum, informácie a tip na výsledok

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti.

Rok 2022 je rokom veľkých odvetných súbojov v boxerskom ringu. Videli sme ich už niekoľko a teraz nás čaká jeden z najväčších. Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua sa opäť pobijú o štyri svetové opasky šampióna ťažkej váhy.

ZOSTRIH ZÁPASU
KURZYFIGHT CARD a VÝSLEDKYPRENOS

Anthony Joshua Foto: ČTK/PA/David Parry

Výsledky: Anthony Joshua opäť prehral, Oleksandr Usyk obhájil titul v ťažkej váhe (VIDEO)

Neporazený Ukrajinec Oleksandr Usyk nastúpil v ukrajinských národných farbách de facto priamo z vojnového frontu a opäť predviedol svoj typický rýchly a dynamický box. Od začiatku zápasu sa snažil byť aktívnejší a nebezpečnejší.

Anthony Joshua však zmenil svoj pasívny prístup v porovnaní s prvým vzájomným duelom. Každý úder a každú kombináciu sa snažil súperovi opätovať a mal podstatne viac svetlých momentov ako vlani.

Čo sa však zdalo byť rozhodujúce, bola obrana. Kým AJ sa márne pokúšal preraziť Usykove vysoké krytie, Ukrajinec naopak svojimi údermi prešiel pomedzi Joshuove rukavice často a rany padali Britovi do tváre. To sa vyzývateľ snažil kompenzovať spodnými údermi a niekoľkokrát Usykovi poriadne vyrazil dych.

Ukrajinský boxer však dokázal pre seba vyhrať zlomové kolá pred koncom, čo všetci vrátane Joshuu vedeli, a tak sa Anthony snažil v poslednej trojminútovke zúfalo súpera preboxovať, či dokonca knokautovať. Šampión však nič také nedovolil. Ustál to s prehľadom.

Napriek tomu, že sa víťazstvo Usyka po 12 kolách zdalo byť jasné, jeden z trojice rozhodcov (Američan) to videl naopak. Britský a ukrajinský rozhodcovia však spravodlivo uznali víťazstvo Oleksandra Usyka.

Pozrite si zostrih najdôležitejších momentov zápasu Usyk vs. Joshua 2:

sipka Kliknite sem a nájdete kompletné výsledky všetkých zápasov tohto galavečera

Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua (Rage on the Red Sea) - informácie, porovnanie, dátum a miesto

Keď sa stretli pred rokom v Londýne, šampiónom aj favoritom bol Anthony Joshua. Lenže Oleksandr Usyk prekvapil svet, keď domáceho miláčika dokázal poraziť na body a zobrať mu všetky tituly. Rivalita však pokračuje. Odvetný súboj sa 20. augusta 2022, presúva k Červenému moru do mesta Jeddah v Saudskej Arábii. Máme sa na čo tešiť. Kliknite sem, zaregistrujte sa a vsaďte si na Usyka alebo Joshuu aj s 20-eurovým bonusom!

Box sleduj priebeh zápasu tu

OLEKSANDR USYK 🇺🇦 POROVNANIE ANTHONY JOSHUA 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
35 rokov vek 32 rokov
19–0 bilancia 24–2
13 knokauty 22
191 cm výška 198 cm
198 cm dosah 208 cm
southpaw postoj orthodox

Box: Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua (odveta) - video, analýza, kurzy a tip

Kým Ukrajina v súčasnosti musí brániť svoje územie, slobodu a samostatnosť pred ruskou inváziou, ukrajinský boxer Oleksandr Usyk bude brániť svoje tituly v ťažkej váhe pred Angličanom, ktorému ich pred rokom vzal. Olympijský víťaz z Londýna 2012 v ťažkej váhe, majster sveta aj majster Európy má momentálne všetko, čo najlepší boxer sveta v ťažkej váhe môže mať.

Chýba mu len jediné – prehra. Rodák z mesta Simferopol na Kryme za deväť rokov svojej profesionálnej boxerskej kariéry ešte neprehral. Nasledovník bratov Vitalija a Vladimira Kličkovcov, ktorí momentálne pomáhajú brániť Ukrajinu, za posledné dva roky zdolal Dereka Chisoru aj Anthonyho Joshuu a ťažkej váhe kraľuje právom.

Usyk bojuje v postoji "southpaw", známom aj ako "južná tlapa". Títo boxeri vychádzajú z vysunutej pravej ruky a pravej nohy. Je ich menej ako tých ortodoxných, ktorým je Joshua, a aj preto im vedia pri správne zvolenej taktike narobiť problémy.

VIDEO: Prvý zápas Anthony Joshua vs. Oleksandr Usyk (25.09.2021)

Anthony Joshua na najvyššie poschodia profesionálneho boxu prenikol najmä knokautom Vladimira Klička v roku 2017. Nasledovali ďalšie výhry nad Carlosom Takamom, Josephom Parkerom, Alexandrom Povetkinom, malé zaváhanie s Andym Ruizom, ktoré o pár mesiacov v odvete napravil, potom knokautoval aj Kubrata Puleva, no zrazu narazil na tvrdú ukrajinskú stenu.

V septembri minulého roku to bol v Londýne veľmi dlhý a pre oboch únavný zápas, po ktorom bol Joshua pred domácim publikom smutný. V súboji dvoch olympijských víťazov z roku 2012 (AJ triumfoval na OH v superťažkej váhe) neuspel. Bolo to nečakané, no za dva roky už druhá prehra pre britského boxera, ktorý bol zvyknutý na to, že prakticky všetko okolo seba knokautoval.

Joshuu viacerí kritizovali aj za to, že sa úmyselne vyhýbal zápasu s Tysonom Furym. V máji tohto roku dokonca unikla videonahrávka, kde kvôli tomu nadáva a vyhráža sa študentom Loughborough University, ktorí ho konfrontovali s otázkou, prečo nechce boxovať s Furym.

Náš TIP: Anthony Joshua zvíťazí (kurz 2,50sipka Stavte si v Tipsporte!

Vsaďte si na výsledok zápasu Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua v Tipsporte!

Tentokrát je už na rozdiel od prvého zápasu favoritom Oleksandr Usyk. Prispelo k tomu minuloročné víťazstvo, ale aj to, čo sa v súčasnosti deje okolo Anthonyho Joshuu. Zdá sa trochu, ako keby sa jeho obraz dokonalého boxera, ktorý si vybudoval, postupne začínal rúcať. Jeho problémová mladosť nie je tajomstvom, ale teraz ide o niečo iné.

Napriek tomu všetkému, i papierovým predpokladom, si však myslíme, že AJ sa na tento zápas pripraví, ako keby bojoval o život. Musí si totiž napraviť reputáciu. Musí dokázať, že je momentálne číslo jeden v ťažkej váhe a musí zavrieť ústa všetkým kritikom. Naposledy bol príliš pasívny, čo sa mu vypomstilo. Teraz bude Joshua útočiť, využiť môže aj svoje fyzické predispozície a zvíťazí.

Usyk vs. Joshua II - fight card, program, zápasy, výsledky

V Jeddahu to nepochyne bude veľký boxerský galavečer. A zúčastní sa na ňom aj slovenský boxer. Jozef Jurko sa v zápase poloťažkej váhe postaví neporazenému Ukrajincovi Danielovi Lapinovi.

BOX:  OLEKSANDR USYK vs. ANTHONY JOSHUA 2 - FIGHT CARD (VÝSLEDKY)

Heavyweight

(o tituly WBA, IBF, WBO, IBO)

Oleksandr Usyk (BODY) 12/12 Anthony Joshua

Heavyweight

(IBF eliminačný zápas)

Zhilei Zhang 12/12 Filip Hrgovič (BODY)

Light Heavyweight

(WBC eliminačný zápas)

Callum Smith (TKO) 4/12 Mathieu Bauderlique
Cruiserweight Badou Jack (BODY) 10/10 Richard Rivera
Heavyweight Andrew Tabiti 5/8 James Wilson (vzdal)
Super bantamweight Ramla Ali (TKO) 1/8 Crystal Nova
Light Heavyweight Daniel Lapin (BODY) 8/8 Jozef Jurko 🇸🇰
Super middleweight Benjamin Whittaker (BODY) 6/6 Peter Nosic
Lightweight Bader Al Samreen (TKO) 4/4 Fuad Tarverdi
Light welterweight Ziyad Al Maayouf (TKO) 1/4 Hector Alatorre
Welterweight Money Kicks 4/4 Traycho Georgiev (BODY)

Ako sledovať zápas o titul v ťažkej váhe Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua 2 naživo - priamy prenos, livestream, online PPV (DAZN)

Aj toto podujatie bude exkluzívne vysielať globálna športovo-zábavná streamovacia platforma DAZN, bez ktorej si už svetový box ani nevieme predstaviť. Funguje tradičným spôsobom, prístup na sledovanie jedného turnaja si môžete zakúpiť ako PPV (pay-per-view), alebo využiť výhodnejšie mesačné predplatné.

DAZN bude vysielať tento galavečer celosvetovo. Neskôr sa však môžu pripojiť aj ďalšie popredné športové televízne kanály či online platformy. Livestream na webe stávkových kancelárií však nečakajte. Ak ste zvyknutí na to, že si na Tipsport môžete vždy pozrieť naživo aktuálne turnaje UFC, svetový profi box je niečo iné.

Ak sa však teraz zaregistrujete ako nový zákazník Tipsportu, získate okamžite kredit 20 EUR na prvé stávky a tiež prístup ku všetkým športovým livestreamom na prvých 7 dní. A potom si už môžete užívať ponuku atraktívnych kurzov na box aj iné športy, live stávky, živé prenosy a víťazné tikety.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 20 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 20 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 20 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Jake Paul (vs. Tommy Fury)

Box: Jake Paul vs. Tommy Fury - informácie, livestream a kurzy

Jake Paul ide znova do ringu 🥊️ konečne vyzve Tommyho Furyho, s ktorým sa mal stretnúť už v auguste minulého roka ⭐ Kedy a kde❓

Tyson Fury ako kráľ

Box – najpopulárnejší bojový šport

V tomto článku sa dozviete niečo o histórii, pravidlách, váhových kategóriách, najvýraznejších osobnostiach a ďalších zaujímavostiach zo...

Mike Tyson (2023)

Mike Tyson – legenda, ktorú môžete milovať alebo nenávidieť

Mike Tyson je kontroverzný boxerský fenomén, ktorého pozná celý svet. Nesie si so sebou mnoho úspechov i škandálov. Prečítajte si príbeh...