Svetové hry 2022: Monika Chochlíková má zlato v muay thai!

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Slovenská bojovníčka Monika Chochlíková dosiahla najväčší úspech vo svojej kariére. Na Svetových hrách 2022 v americkom Birminghame vybojovalo zlatú medailu v thajskom boxe.

Prepísala históriuTakmer nenastúpilaKoniec v kickboxe?

Svetové hry 2022: Monika Chochlíková má zlato v muay thai! Foto: Pixabay

Monika Chochlíková prepisovala históriu

Talentovaná rodáčka z Trenčína prepísala históriu hneď niekoľkokrát. Najprv sa stala vôbec prvou športovkyňou v histórii, ktorá sa na Svetové hry kvalifikovala hneď v dvoch disciplínach – súťažila v kickboxe aj v thajskom boxe (muay thai).

V kickboxe síce skončila vo štvrťfinále bez medaily, čo ju citeľne mrzelo, keďže aj v tomto športe patrí medzi absolútnu svetovú špičku, no sklamanie v sobotu (17.7.) večer vystriedala obrovská radosť.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

Už postup do finále v ženskom muay thai do 51 kg bol veľkým úspechom. V boji o najcennejšiu medailu narazila Monika Chochlíková na veľmi silnú súperku, úradujúcu majsterku sveta, Maročanku Meriem El Moubarik. Slovenka išla do súboja s jasnou taktikou, ktorej sa držala od začiatku zápasu a priniesla jej úspech. Vyhrala na body jednoznačne trikrát 30–27.

"Zápas bol technický, i keď možno nie tak kondične náročný ako tie predošlé. Vedela som, že ju musím prekopať, a na to som sa sústredila. Napokon sa mi to podarilo, vďaka čomu som vyhrala prvé dve kolá a to tretie som si ustrážila tak, aby mi neublížila. Je to tam!" skonštatovala šťastná zlatá medailistka Chochlíková bezprostredne po zápase.

Najcennejší kov z thajského boxu je prvou zlatou medailou pre Slovensko na Svetových hrách od roku 2009. Čakalo sa na ňu dlhých 13 rokov. Chochlíková tak dokázala, že je najlepšou slovenskou neolympijskou športovkyňou súčasnosti.

Finálový zápas takmer vynechala

Na svoj životný zápas však 26-ročná Slovenka takmer ani nenastúpila. "Ráno to nevyzeralo bohvieako. Dve hodiny pred zápasom som zvracala. Rozmýšľali sme s tímom, či zápas nezrušíme. Povedali sme si však, že už keď som sa do finále dostala a pre účasť v ňom veľa odtrpela a prešla si náročným obdobím vrátane diét, tak na súboj nastúpim," prezradila Chochlíková.

Jej tréner a priateľ v jednej osobe, Tomáš Tadlánek, ktorý bol tiež pri rozhodovaní o tom, či Monika nastúpi alebo nie, mal napokon obrovskú radosť: "Sme neskutočne šťastní! Vymazali sme Maročanku, čo je absolútna svetová topka, majsterka sveta, a Monika z toho urobila úplne jednoduchý zápas."

Koniec kariéry v kickboxe?

Monika Chochlíková, ktorú poznáme aj z domácej MMA organizácie Oktagon, už v v thajskom boxe aj kickboxe dosiahla prakticky úplne všetko. Zlato na Európe, na svete a teraz aj na Svetových hrách. Je zároveň jedinou športovkyňou na planéte, ktorá má z tohto podujatia medaily z oboch týchto športov, keďže v roku 2017 získala striebro v kickboxe.

Napriek tomu sa po tohtoročných Svetových hrách slovenská multišportovkyňa zrejme definitívne rozhodne, čo urobí so svojou kickboxerskou kariérou. V rozhovore pre olympic.sk totiž naznačila, že túto disciplínu možno zanechá.

"O ukončení kariéry v kickboxe uvažujem už dlhšie. Boli tam však iné veci, pre ktoré som nechcela a nemohla ešte odísť z kickboxu. Venujem sa viacerým bojovým športom a zrejme je lepšie vydať sa na užšiu cestu a sústrediť sa len na niečo konkrétne," povedala Chochlíková.

Tá okrem kickboxu a thajského boxu pred pár rokmi veľmi dobre rozbehla aj kariéru v MMA, pričom má za sebou už aj debut v slánom Bellatore. No a párkrát sme ju videli bojovať aj v spomínanej organizácii Oktagon MMA.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Lucie Pudilová

Lucie Pudilová - životopis a zápasy českej MMA bojovníčky

Preslávila sa ako prvá česká žena v slávnej organizácii UFC. Teraz píše v slávnej organizácii pokračovanie druhej časti svojho príbehu.

Ľudovít Klein (UFC)

Ľudovít Lajoš Klein 🥊️ prvý Slovák v UFC a jeho zápasy

Ľudovít Klein je bojovník MMA, ktorý sa ako prvý Slovák v histórii dostal do slávnej UFC✨ A hneď pri svojom debute dokázal zvíťaziť❗✌

Martin Buday

Martin Buday – takmer neporaziteľný slovenský obor v MMA

⚡Martin Buday⚡ je absolútnou slovenskou špičkou v ťažkej váhe MMA a druhým Slovákom v histórii, ktorý sa prebojoval do slávnej UFC.