Miloš Petrášek - kariéra MMA bojovníka

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Český MMA bojovník Miloš "Meloun" Petrášek patrí medzi najnebezpečnejších borcov v strednej a poloťažkej váhe tuzemskej scény. Vo svojej kariére už zažil vrcholy a pády. A o tom je jeho príbeh.

ZAČIATKYKARIÉRA MMA
OKTAGONZÁPASYZAUJÍMAVOSTI

Miloš Petrášek - Oktagon MMA Foto: OKTAGON MMA

Miloš Petrášek - profil
Meno Miloš Petrášek
Narodený 7. júna 1993
Prezývka Meloun
Národnosť česká
Výška 188 cm
Váha 93 kg
Váhové kategórie poloťažká váha, stredná váha
Výhry v MMA 12 (4x KO/TKO, 8x submisia)
Prehry v MMA 7 (1x KO/TKO, 1x submisia, 5x na body)
Tím Reinders MMA
Tréneri André Reinders, Michal Novotný

Miloš Petrášek - detstvo

Spolu s bratom Ondřejom mal k bojovým športom blízko už od detstva a to vďaka ich otcovi, ktorý mal dobrého kamaráta venujúceho sa bojovým umeniam. Ako osemročný už trénoval techniky sebaobrany sambo a tiež jeho bojovú verziu. Po boku staršieho brata však navštevoval aj tréningy v zápasení. Aj keď sa na to miestami takmer vykašľal, napokon v sebe objavil veľký talent.

Pomohla tomu aj posilňovňa, ktorú začal pravidelne navštevovať už v 14-ich. Keď potom ako junior nastupoval na zápasy, dokázal porážať aj oveľa skúsenejších borcov. A niekde tam sa nachádzajú začiatky jeho kariéry. Klikni sem, zaregistruj sa a tipuj MMA aj s bonusom.

Miloš Petrášek - začiatky v MMA

Keď si uvedomil, že mu to v bojových športoch skutočne ide, začal sa na ne viac sústrediť a v 18 rokoch postupne prešiel na zmiešané bojové zmenia. Bol silný, mal dobré základy, ale nezačal ideálne.

Svoj prvý profesionálny zápas vo februári 2012 prehral. Bolo to na podujatí GCF 8 a jeho súperom bol Miroslav Nos, pre ktorého to bol prvý aj posledný profi zápas v klietke. Petrášek však od neho dostal bitku a prehral na body.

To ho však neodradilo, ale naopak motivovalo, aby na sebe začal viac pracovať. Výsledok? V priebehu nasledujúcich troch rokov vyhral 7 zápasov v rade. Všetky ukončil už v prvom kole, ako skúsený grappler väčšinou submisiou.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Miloš Petrášek - GCF, XFN aj šanca na UFC

Vďaka skvelým výsledkom si "Melouna" pochopiteľne začali všímať i vo svete a prišla prvá ponuka zo slávnej organizácie UFC. Bolo to tesne pred zápasom s Maďarom Csabom Hoczom, ktorý sa konal v jeho Poděbradoch 31. januára 2016 na podujatí GCF 33.

Miloš bol od začiatku zápasu jasne lepším, mal obrovskú prevahu, mlátil súpera do hlavy, skúšal naňho rôzne chvaty, napokon však zápas nešťastným spôsobom prehral. Hocz to všetko vydržal a v druhom kole ho uškrtil nohami v triangli. Petrášek stratil vedomie a skončil v nemocnici.

Malo to však širší dopad a triesky lietali všade naokolo. Ukončil spoluprácu s trénerom, takmer rok vôbec nesúťažil a zdalo sa, že sa na to definitívne vykašle.

Trauma, sklamanie, pocit zlyhania zo zápasu s Hoczom? Táto jediná prehra po siedmich víťazstvách za sebou mladého českého bojovníka celkom vyhodila z psychickej rovnováhy. Témou už nebolo UFC, ale otrepať sa vôbec z toho, čo sa stalo.

Po desiatich mesiacoch sa mohol vrátiť späť na víťaznú vlnu v súboji s Michalom Bobrowskim. S mladým Poliakom sa krútil v klietke celé tri kolá a napokon prehral na body.

V tomto bode nastal zlom. Bol to jeho posledný zápas v rámci organizácie GCF, začal spolupracovať s novým trénerom André Reindersom a podpísal zmluvu s vtedy ambicióznou XFN. Tam nastúpil v priebehu dvoch mesiacov na dva zápasy a oba vyhral. Poradil si s Michalom Teššíkom aj Charlesom Andradem.

Miloš "Meloun" Petrášek - Oktagon MMA

S organizáciou XFN sa však následne nedohol na podmienkach pre budúcu sezónu, a tak ho zlákal konkurenčný Oktagon. Premiéru v rýchlo sa rozvíjajúcej česko-slovenskej organizácii absolvoval 17. marca 2018 na turnaji Oktagon 5, kde zmlátil Ukrajinca Nikitu Buligu a vyhral TKO. Uspel aj v druhom zápase proti Brazílčanovi Wilianovi Robertovi Alvesovi, ktorého knokautoval v polovici druhého kola.

Keďže ho v Oktagone začali považovať za svoj veľký klenot, dohodli mu zápas s bývalým borcom z UFC, Američanom Jeremym Kimballom. A tam sa začína príbeh, ktorý toho veľa ovplyvnil a výrazne zasahuje aj do súčasnosti. Je to príbeh troch krutých prehier.

Oktagon 10: Miloš Petrášek vs. Jeremy Kimball

Keď arogantný Američan v novembri 2018 priletel do Prahy, nesplnil váhový limit a vyjadroval sa v štýle, že sa môže hneď otočiť a letieť domov. Bola to urážka Oktagonu aj samotného Melouna. Miloš mu to chcel vrátiť v klietke, ale on naopak po ťažkom zhadzovaní nebol vo svojej koži. Už pred koncom prvého kola dostal tvrdý úder a prehral.

Oktagon 11: Miloš Petrášek vs. Jeremy Kimball

Petrášek si vypýtal okamžitú odvetu, ktorá sa konala už o štyri mesiace. Kimball opäť prišiel úplne v pohode, váhový limit splnil a opäť vyhral. Tentokrát síce Meloun vydržal celé tri kolá a prehral až na body, nebolo mu to však nič platné.

Oktagon 15: Miloš Petrášek vs. Joachim Christensen

Po dvoch sklamaniach a s imperatívom víťazstva dostal Petrášek v novembri 2019 ďalšiu šancu zdolať silného súpera a dokázať svoje kvality. Dánsky veterán so skúsenosťami z UFC ho poriadne potrápil. Po troch kolách sa však s trénerom Raindersom tešil, boli presvedčení o víťazstve, no rozhodcovia mali iný názor. Petrášek opäť prehral na body. A to vyvolalo veľké hádky, zničilo niekoľko vzťahov a navždy upravilo postoj samotného Melouna k mnohým ľuďom.

Oktagon 26: Miloš Petrášek vs. Vlado Neferanovič

Po troch prehrách v rade sa Meloun musel opäť psychicky pozbierať. Veľa ľudí ho zradilo, mnohí sa mu otočili chrbtom a nádejne rozbehnutú kariéru musel opäť "resuscitovať" odznova. Jeho návrat bol naplánovaý na 24. júla 2021 na veľkolepom galavečere Oktagon 26: Štvanice pod holým nebom.

Jeho súperom bola ďalšia zahraničná akvizícia v Oktagone, tentokrát Chorvát Vlado Neferanovič. Petrášek potvrdil, že dlhšia pauza, mentálny kouč a tvrdý tréning mu pomoholi a urobili z neho ešte silnejšiu beštiu. Svojho súpera zovrel do "kimury" už po troch minútach a konečne sa dočak vytúženého vítazstva.

Oktagon Prime 5: Miloš Petrášek vs. Rafael De Sousa Xavier - zrušený zápas

Takmer na deň presne po ôsmich mesiacoch od svojho posledného vystúpenia proti Neferanovičovi sa Petrášek mal postaviť do klietky znova 26. marca 2022. Na turnaji Oktagon Prime 5 v Šamoríne si mal zmerať sily s v Oktagone neporazeným Brazílčanom Rafaelom De Sousa Xavierom. Zápas bol však napokon zrušený.

Oktagon 36: Miloš Petrášek vs. Stephan Pütz

Český fighter sa tentoraz postavil najťažšiemu súperovi v kariére. Na turnaji Oktagon 36 vo Frankfurte 15. októbra 2022 čelil najlepšiemu nemeckému bojovníkovi v histórii Stephanovi Pützovi. V zápase nesklamal, no ťahal za kratší koniec. Domáca hviezda si udržiavala prevahu v podstate od začiatku až do konca a Petrášek prehral na body celkom zaslúžene.

Miloš Petrášek - all fights, record, bilancia, zápasy, štatistiky

Príbeh a priebeh Petráškovej kariéry vidíte aj v tejto tabuľke. Má dve veľmi úspešné série a dve čierne obdobia. To druhé ešte stále trvá. Profesionálna bilancia rodáka z Poděbrad je v súčasnosti 12 výhier (všetky pred limitom) - 7 prehier.

Okrem najbližšieho naplánovaného zípasu s Neferanovičom, sa v poslednej dobe opäť začal skloňovať aj Melounov súboj so Slovákom Samuelom Krištofičom, ktorý už v minulosti bol na spadnutie. Podľa všetkého vôbec nie je vylúčené, že sa tak čoskoro udeje.

PROFESIONÁLNA MMA KARIÉRA
Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
Prehra Stephan Pütz 3 (5:00) Na body Oktagon 36 15.10.2022
Výhra Vlado Neferanovič 1 (3:08) Submisia Oktagon 26 24.07.2021
Prehra Joachim Christensen 3 (5:00) Na body Oktagon 15 09.11.2019
Prehra Jeremy Kimball 3 (5:00) Na body Oktagon 11 16.03.2019
Prehra Jeremy Kimball
1 (4:27) TKO Oktagon 10 17.11.2018
Výhra Willian Roberto Alves 2 (2:35) TKO Oktagon 7 28.07.2018
Výhra Nikita Buliga 2 (5:00) TKO Oktagon 5 17.03.2018
Výhra
Charles Andrade 3 (1:25) Submisia XFN 6 07.12.2017
Výhra Michal Tessik 1 (2:03) Submisia XFN 5 21.10.2017
Prehra Michal Bobrowski 3 (5:00) Na body GCF 36 12.11.2016
Prehra Csaba Hocz 2 (2:24) Submisia GCF 33 31.01.2016
Výhra
David Marcina 1 (0:53) KO GCF 32 28.11.2015
Výhra Arunas Vilius 1 (1:35) Submisia GCF 31 22.05.2015
Výhra David Sirila 1 (2:36) TKO GCF 30 25.02.2015
Výhra Pavel Bechtold 1 Submisia GCF 26 07.12.2013
Výhra Martin Koustký 1 (1:10) Submisia GCF 20 30.03.2013
Výhra Tomáš Stehlík 1 (0:55) Submisia GCF 18 01.12.2012
Výhra Jan Havelka 1 (1:08) Submisia GCF 15 24.10.2012
Prehra Miroslav Nos 3 (5:00) Na body GCF 8 10.02.2012

Oktagon Underground (box): Miloš Petrášek vs. Samuel Krištofič

Český bojovník známy aj výbornýmí boxerskými schopnosťami mohol ukázať, čo dokáže v postoji 21. mája 2022 na veľkom turnaji Oktagon Underground: Vémola vs. Marpo v O2 aréne v Prahe. Jeho súperom bol kvalitný slovenský fighter Samuel Krištofič. Obaja predviedli skvelý zápas, plný presných a tvrdých úderov. Napokon sa však zaslúžene rozišli s remízou.

Miloš Petrášek - váhová kategória, bojový štýl a klub

S výškou 188 centimetrov a svalnatou atletickou postavou už bojoval v strednej aj poloťažkej váhe. Ak sa však po sérii nevydarených zápasov opäť bude chcieť vrátiť do strednej divízie, bude musieť zo svojich viac ako 93 kilogramov zhadzovať výraznejšie.

Napriek tomu, že v klietke často bojuje s nervozitou, ktorá mu zvykne zväzovať ruky, je Petrášek zrejme jeden z najlepších grapplerov na česko-slovenskej MMA scéne. V submisii ho ešte nikto neporazil. Naopak takto vyhral väčšinu svojich zápasov. Vďaka combat sambo je však mimoriadne nebezpečný aj v postoji. Má srdce pre tento šport a preto ide v mnohých prípadoch naplno od prvej sekundy zápasu.

Jeho súčasný tréner André Reinders ho vo svojom gyme Reinders MMA určite pripraví na všetko. Vidí v ňom obrovský potenciál, ktorý však Meloun musí zvládnuť najmä v hlave, zbaviť sa démonov z neúspechov aj podrazov minulosti a ísť si koncentrovane za svojím. K tomu mu pomáha aj profesionálna mentálna príprava.

MMA sa venuje aj Milošov starší brat Ondřej Petrášek a zatiaľ mu to ide veľmi dobre. Začal v roku 2012 a doteraz má skvelú bilanciu 7 výhier - 1 prehra. V marci 2021 absolvoval dokonca víťaznú premiéru v Oktagone, kde knokautoval Tomáša Fialu.

Miloš Petrášek - živobytie, manželka a zaujímavosti

Meloun nie je MMA bojovníkom na plný úväzok. Možno by ním bol, nebyť ťažkej prehry v roku 2016 s Csabom Hoczom. Mohol už bojovať v UFC za veľké peniaze. Možno by ho tento šport uživil, nebyť troch posledných prehier v rade s Kimballom a Christensenom.

Mimo klietky je to veľmi pokojný, skromný a rodinny založený chlapec. Možno aj preto ho počas celej kariéry zápasy tak znervózňujú. Nie je to bitkár. Snaží sa byť profesionál na maximálnej úrovni.

Od roku 2019 je ženatý a spolu s manželkou chovajú pitbulla Hagrida.

Vďaka svojej pohodovej povahe a kvalitám v oktagone je veľmi obľúbeným sparing partnerom pre tých najlepších borcov v Čechách, ale i zo zahraničia. Pozývajú si ho do prípravy také mená ako Jiří Procházka, Karlos Vémola, Michal Martínek a ladil formu už aj legendárnemu Švédovi Ilirovi Latifimu.

Tvár sympatického bojovníka sme aj napriek jeho takmer dvojročnej zápasovej pauze mohli vídať na rôznych miestach. V komentátorských štúdiách Oktagonu, v talkshow a mihol sa občas aj okolo klietky počas zápasov niektorých spriatelených bojovníkov. Je to zaujímavý človek, vždy má čo povedať, jeho príbeh má hĺbku a preto je obľúbeným respondentom na rozhovory.

Miloš Petrášek - Instagram, Facebook

Aký by to bol MMA fighter bez kvalitného Instagramu. Melouna na jeho profile @milos_petrasek sleduje už takmer 50 tisíc ľudí a je predpoklad, že toto číslo bude rásť. Určite aj preto, že sa chystá opäť viac vyhrávať a potom je to v jeho záujme i kvôli rôznym reklamným spoluprácam, ktorých má viac.

Pomerne veľa sledovateľov mal aj jeho športový profil na Facebooku "Miloš Petrášek MMA Fighter". Ten však od roku 2018 už prakticky nijako neaktualizuje.

Miloš Petrášek - Sherdog, Tapology, FightMatrix

Ak by ste Melouna, ktorý sa takmer dostal do UFC, hľadali aj na známych MMA weboch, určite budete úspešní. Nájdete ho všade, na Sherdogu, na Tapology i na FightMatrix.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Oktagon MMA (logo)

Oktagon MMA – všetko o česko-slovenskej organizácii

Kompletné informácie a program najväčšej česko-slovenskej MMA organizácie Oktagon spolu s prehľadnm programom akcií.

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

Lucie Pudilová - Oktagon MMA

Oktagon 26: Lucie Pudilová vs. Talita Bernardo - tip na zápas

Hviezda českej ženskej MMA Lucie Pudilová sa na veľkolepom turnaji Oktagon 26 na Štvanici 24. júla opäť postaví do klietky. Jej súperkou...