Lucie Pudilová - životopis a zápasy českej MMA bojovníčky

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti.

Preslávila sa ako prvá česká žena v slávnej organizácii UFC. Teraz píše v slávnej organizácii pokračovanie druhej časti svojho príbehu. Prečítajte si Lucii Pudilovej.

PROFILUFCOKTAGON
PREHĽAD ZÁPASOVZAUJÍMAVOSTI

Lucie Pudilová Foto: Profimedia

Lucie Pudilová - profil
Meno Lucie Pudilová
Narodená 13. júna 1994, Příbram, Česká republika
Prezývka Bullet
Bydlisko Příbram, Česká republika
Národnosť česká
Výška 173 cm
Váha 61 kg
Váhové kategórie bantamová váha (2014 - súčasnosť), mušia váha (2015 - súčasnosť)
Výhry v MMA 14 (3x TKO, 2x submisia, 9x na body)
Prohry v MMA 9 (1x submisia, 8x na body)
Tímy KBC Příbram, Octagon Fighting Academy
Hlavní tréneri Ladislav Erdélyi, Ilja Škondrič

Lucie Pudilová - životopis a začiatky

Narodila 13. júna 1994 v Příbrami. Od mladosti mala veľmi blízko k bojovým umeniam a venovala sa predovšetkým thajskému boxu, v ktorom sa mimoriadne zdokonalila. Tieto výborné základy využila na svojej profesionálnej dráhe v MMA, kde často dominuje v zápasoch v postoji a vyhráva na body.

sipka Stavte si na bojové športy s parádnym bonusom za registráciu zadarmo

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Svoju profi kariéru v klietke začala v roku 2014 v českej organizácii GCF. Prvé tri zápasy vo svojom rodnom meste vyhrala technickým KO a stala sa dokonca šampiónkou GCF v bantamovej váhe.

Medzitým si párkrát odskočila aj na turnaje do zahraničia. Dvakrát sa predstavila vo Fínsku, raz vo Švédsku a posledný zápas pred podpisom životnej zmluvy absolvovala na Clash of the Titans v Plzni, kde 19. novembra 2016 zdolala Alexandru Buch.

Dostala pozvánku do UFC, podpísala zmluvu a stala sa rešpektovanou hviezdou českej bojovej scény s medzinárodným dosahom. V súčasnosti pôsobí v domácej organizácii Oktagon MMA. Jej aktuálna zápasová bilancia je 12 víťazstiev a 6 prehier.

Pudilová s výškou 173 cm a váhou 61 kg počas svojej kariéry jednoznačne preferuje bantamovú váhu, občas si však odskočí aj do mušej hmotnostnej kategórie. Viac jej však vyhovuje ťažšia divízia.

Lucie Pudilová v slávnej UFC

Ako šampiónka organizácie GCF dostala Lucie „Bullet“ Pudilová svoju príležitosť v prestížnej UFC (Ultimate Fighting Championship) 18. marca 2017 na akcii UFC Fight Night v Londýne. Hneď v premiére mala šancu na odvetu proti Švédke Line Länsbergovej, ktorej podľahla na body v roku 2015, ale opäť prehrala podobným spôsobom. Länsbergová bola dovtedy jej jedinou premožiteľkou v profesionálnej kariére.

V ďalších zápasoch v rámci UFC sa však už Pudilová dočkala víťazstva. Na akcii v Singapure zdolala Kórejčanku Ji Yeon Kim a neskôr v Texase aj Kanaďanku Sarah Moras. Boli to však jej jediné dve výhry v klietke prestížnej organizácie.

Po prehre s Taliankou Irene Aldana v septembri 2018 dostala Pudilová unikátnu príležitosť predstaviť sa na domácej pôde. UFC Fight Night totiž 23. februára 2019 zavítala do pražskej O2 Arény. Česká zápasníčka sa tam postavila Američanke Liz Carmouche a opäť, žiaľ, prehrala.

V auguste toho istého roku sa chcela Pudilová po dvoch prehrách v rade opäť vrátiť na víťaznú vlnu v New Jersey, kde sa postavila proti Antonii Ševčenkovej. V Zápase večera opäť prehrala. Súperka z Kyrgyzstanu ju uškrtila v 2. kole. Bol to však mimoriadne atraktívny a krvavý súboj.

Derniéru v UFC si Pudilova odkrútila na začiatku roka 2020. Aj tentokrát prehrala. Američanka Justine Kish jej pripravila štvrtú porážku v rade a slávna zámorská organizácia s Češkou už nepredĺžila zmluvu.

UFC 278: Lucie Pudilová vs. Yanan Wu - návrat do UFC

Po viac ako dvoch rokoch sa česká hviezda do najlepšej MMA organizácie sveta vráti na turnaji UFC 278, ktorý sa uskutoční 20. augusta 2022 v Salt Lake City. Jej súperkou bude Číňanka Ynana Wu, pre ktorú to bude podľa všetkého zápas o prežitie v UFC, pretože v súčasnosti má za sebou tri prehry v rade.

Lucie Pudilová a Oktagon MMA

Po odchode z UFC sa Pudilová opäť udomácnila doma v Příbrami a podpísala zmluvu s najlepšou česko-slovenskou organizáciou Oktagon MMA. V nej začala v lete 2020 na improvizovanom projekte Oktagon Underground. V pyramídovej súťaži bola síce hlavnou favoritkou na víťazstvo, ale už v prvom kole prekvapujúco podľahla amatérke Tereze Bledej. Tá je však dnes už považovaná za vychádzajúcu hviezdu českej MMA scény.

Na hlavných eventoch Oktagonu však Pudilová už potvrdila svoju vysokú kvalitu. Doposiaľ nastúpila v troch zápasoch a nenašla v nich premožiteľku. V súčasnosti je tak na čele rebríčka v bantamovej váhe a očakáva sa titulový zápas.

Pozrime sa bližšie na jednotlivé zápasy Lucie Pudilovej v Oktagone od decembra 2020 až doteraz.

Oktagon 19: Lucie Pudilová vs. Cornelia Holm

Na akcii Oktagon 19 sa Pudilová 5. decembra 2020 postavila do klietky proti Švédke Cornelii Holm, s ktorej krajankou Länsbergovou vôbec nemá dobré skúsenosti. Tentokrát to však dopadlo podstatne lepšie.

Pudilová do zápasu nenastúpila v najlepšom psychickom a ani fyzickom rozpoložení. Zápas však zvládla vynikajúco. Ukázali všetky svoje silné stránky a po troch kolách vyhrala na body jednoznačným rozhodnutím.

Oktagon 21: Lucie Pudilová vs. Marta Waliczek

O necelé dva mesiace sa česká hviezda konečne stretla v odkladanom a veľmi očakávanom zápase s poľskou trojkou Martou Waliczek. 30. januára 2021 na akcii Oktagon 21 to bol jeden z najlepších súbojov večera s množstvom tvrdých úderov, presných headkickov a ďalších strhujúcich momentov. Vyrovnanú bitku museli po troch kolách rozsúdiť až bodoví rozhodcovia a hore išla ruka Lucie Pudilovej.

Po štyroch prehrách za sebou v UFC tak rodáčka z Příbrami opäť načala víťaznú sériu, nadobudla svoje sebavedomie a vrátila sa do roly obávanej hviezdy.

Oktagon 22: Lucie Pudilová vs. Maiju Suotama

To potvrdila aj na poslednej akcii Oktagon 22. Napriek tomu, že prijala výzvu iba 3 dni pred turnajom, ktorý sa konal 27. marca 2021. Lucie Pudilová v tomto zápase na poslednú chvíľu nahradila práve svoju predchádzajúcu súperku Martu Waliczek, ktorú vyradil koronavírus.

Zápas sa kvôli nedostatku času na „zhadzovanie“ uskutočnil v tzv. catchweight do 64 kg. Pudilová v ňom mala jednoznačnú prevahu od samého začiatku. Súperku viackrát trafila mimoriadne tvrdo a po troch kolách jednoznačne vyhrala na body.

Oktagon 26: Lucie Pudilová vs. Talita Bernardo

Na veľkolepom turnaji Oktagon 26: Štvanice nastúpila česká hviezda Lucie Pudilová 24. júla 2021 pod holým nebom proti Brazílčanke Talite Bernardo. Vyrovnaný zápas sa napokon skončil veľkým prekvapením. Juhoameričanka domácu favoritku zdolala na body. Pudilová teda po troch výhrach v rade zaznamenala svoju prvú prehru v Oktagone.

Oktagon Prime 4: Lucie Pudilová vs. Marta Waliczek 2

Po prehre s Talitou sa Lucie Pudilová vrátila do klietky výnimočne v Pardubiciach na kvalitne obsadenom turnaji Oktagon Prime 4, ktorý sa konal 6. novembra 2021. Na odvetu ju vyzvala Poľka Marta Waliczek, ktorú zdolala už v januári. Hviezda českej ženskej MMA nenechala nič na náhodu a na prípadné otázky o jej forme odpovedala jasne. Vyhrala na body a odhalila cieľ pokúsiť sa o návrat do UFC.

Oktagon 31: Lucie Pudilová vs. Priscila de Souza - zrušený zápas

Česká hviezda sa mala vrátiť do klietky na veľkolepom turnaji Oktagon 31 v pražskej O2 Aréne 26. februára 2022. Postaviť sa mala Brazílčanke Priscile de Souza. Tá však napokon pred zápasom ani na druhý pokus nesplnila váhový limit, keď prevážila o takmer dve kilá. Pudilovej tréner John Kavanagh tak rozhodol, že jeho zverenkyňa na zápas nenastúpi.

Oktagon 32: Lucie Pudilová vs. Caroline Yariwake da Cruz

Lucie sa však napokon na veľkom turnaji objavila v sobotu 9. apríla 2022 v Ostrave. Ako jedna z hviezd galavečera Oktagon 32 si zmerala sily s Brazílčankou Caroline Yariwake da Cruz a vyšla z toho víťazne. Česká fighterka zvíťazila na body a rozbehla možno ďalšiu víťaznú šnúru pri svojej ceste späť do UFC.

UFC 278: Lucie Pudilová vs. Wu Yanan - víťazný návrat

Lucie Pudilová sa opäť vrátila do top organizácie sveta na turnaji UFC 278 v Salt Lake City cez víkend 20. – 21. augusta 2022. Svoju druhú etapu v UFC odštartovala proti mladej Číňanke Wu Yanan, ktorá musela zvíťaziť, pretože bojovala o novú zmluvu a nemala za sebou dobré výsledky. Predpokladali sme, že Pudilová tento zápas dotiahne do víťazného konca a to sa potvrdilo.

Češka bola jasne lepšia od začiatku, škrtila a držala súperku často na zemi. Napokon to práve na zemi aj ukončila, keď Číňanku zasypala spŕškou tvrdých lakťov, po ktorých rozhodca tento jednostranný "világoš" ukončil v čase 4:04 druhého kola. Pudilová vyhrala TKO.

UFC Fight Night: Lucie Pudilová vs. Joselyne Edwards

V druhom zápase po svojom návrate do UFC sa Lucie Pudilová 15. apríla 2023 v Kansas City postavila do klietky proti Panamčanke Joselyne Edwards. Tá najprv nesplnila váhový limit, takže zápas prebiehal v "catchweight". No a potom sa z toho vykľul takmer škandál, keď rozhodcovia vyrovnaný súboj, v ktorom azda celý svet videl prevahu Pudilovej, prisúdili po "split decision" víťazstvo na body EdwardsovejPozrite si našu analýzu tohto súboja sipka

UFC Vegas 82: Lucie Pudilová vs. Ailín Pérez

V sobotu 18. novembra 2023 nastúpila Lucie Pudilová vo svojom treťom zápase od návratu do UFC proti Argentínčanke Ailín Pérez. Rovesníčky a štýlovo podobné bojovníčky predviedli dobrý vyrovnaný zápas prevažne v postoji. Češka nebola favoritkou duelu a napokon v ňom ťahala i za kratší koniec. Po troch kolách prehrala na body.

Prehľad všetkých profi zápasov Lucie Pudilovej

V nasledujúcej tabuľke nájdete kompletný prehľad, dátumy a výsledky všetkých súbojov, ktoré Lucie Pudilová vo svojej profesionálnej MMA kariére absolvovala. Jej bilancia je 14 víťazstiev a 9 prehier. Z toho až 6 porážok si pripísala v UFC.

Výsl. Súperka Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
??? ??? ???
Prehra Ailín Pérez 3 (5:00) Na body UFC Vegas 82 18.11.2023
Prehra Joselyne Edwards 3 (5:00) Na body UFC on ESPN 44 15.04.2023
Výhra Wu Yanan 2 (4:04) TKO UFC 278 20.08.2022
Výhra Caroline Yariwake da Cruz 3 (5:00) Na body Oktagon 32 09.04.2022
Výhra Marta Waliczek 3 (5:00) Na body Oktagon Prime 4 06.11.2021
Prehra Talita Bernardo 3 (5:00) Na body Oktagon 26 24.07.2021
Výhra Maiju Suotama 3 (5:00) Na body Oktagon 22 27.03.2021
Výhra Marta Waliczek 3 (5:00) Na body Oktagon 21 30.01.2021
Výhra Cornelia Holm 3 (5:00) Na body Oktagon 19 05.12.2020
Prehra Justine Kish 3 (5:00) Na body UFC Fight Night 166 - Blaydes vs. dos Santos 25.01.2020
Prehra Antonina Shevchenko 2 (1:20) Submisia UFC Fight Night: Covington vs. Lawler 03.08.2019
Prehra Liz Carmouche 3 (5:00) Na body UFC Fight Night: Błachowicz vs. Santos 23.02.2019
Prehra Irene Aldana 3 (5:00) Na body UFC 228- Woodley vs. Till 08.09.2018
Výhra Sarah Moras 3 (5:00) Na body UFC Fight Night: Cowboy vs. Medeiros 18.02.2018
Výhra Ji Yeon Kim 3 (5:00) Na body UFC Fight Night: Holm vs. Correia 17.06.2017
Prehra Lina Länsberg 3 (5:00) Na body UFC Fight Night: Manuwa vs. Anderson 18.03.2017
Výhra Alexandra Buch 1 Submisia Clash FC: Clash of the Titans 19.11.2016
Výhra Eeva Siiskonen 2 (4:06) Submisia MMA Imatra: Carelia Fight 12 10.09.2016
Výhra Melinda Fábián 3 (5:00) Na body GCF 34: Back In The Fight 5 25.03.2016
Prehra Lina Länsberg 3 (5:00) Na body Battle of Botnia 2015 28.11.2015
Výhra Suvi Salmimies 3 (5:00) Na body Cage 31 19.09.2015
Výhra Julija Stoliarenko 2 (5:00) TKO GCF Challenge: Back in the Fight 4 27.03.2015
Výhra Lenka Smetánková 1 (3:00) TKO GCF Challenge: Back in the Fight 3 14.02.2014

Tréneri Lucie Pudilovej

V súčasnosti sa Lucie pripravuje a trénuje najmä vo svojom rodnom meste v klube KBC Příbram pod vedením kouča Ladislava Erdélyiho. Zároveň však navštevuje aj tréningové centrum Octagon Fighting Academy, kde sa jej venuje známy Ilja Škondrič.

Lucie Pudilová na internete a sociálnych sieťach

Keďže česká bojovníčka patrí medzi najznámejšie na svete, jej profil, samozrejme, nájdeme aj na najväčších weboch tohto druhu, ako sú SherdogTapology. Nájdete tam prehľad všetkých zápasov, štatistiky, osobné informácie a pod.

Ako každý MMA bojovník, má Lucie taktiež svoj účet Instagrame, kde pravidelne pridáva fotky z prípravy, zápasov a iných zaujímavých udalostí vo svojej kariére. Samozrejme, jej počet followerov sa určite nedá porovnávať napr. s Karlosom Vémolom, aktuálne však presahuje 82 tisíc a stále rastie.

Súkromný život Lucie Pudilovej

To, čo však Lucie nepúšťa na Instagram a iné sociálne siete, je jej súkromný život. Ten si veľmi dobre stráži aj pred novinármi a fanúšikmi. Zistiť akékoľvek pikošky z jej osobného priestoru je takmer nemožné.

Vyhýba sa odpovediam na otázky o svojom partnerovi, nikto ho nepozná a nikdy sa s nikým v spoločnosti neukázala. Známa je iba jej inklinácia k šampiónovi poloťažkej váhy v UFC – Jon Bones Jones je už niekoľko rokov jej veľkým vzorom.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

1️⃣ Kde v súčasnosti Lucie Pudilová zápasí?

Lucie Pudilová sa v auguste 2022 po dvoch rokoch vrátila do UFC, kde víťazstvom nad Číňankou Wu Yanan odštartovala svoju druhú kapitolu v top organizácii sveta. V ďalších dvoch však prehrala. Viac o jej kariére si môžete prečítať v článku.

2️⃣ Prečo Pudilová prvýkrát skončila v UFC?

Prestížna organizácia sa jednoducho po štvrtej prehre v rade rozhodla nepredĺžiť s českou bojovníčkou zmluvu. A to napriek tomu, že jej zápasy vždy patrili a patria medzi tie najatraktívnejšie. V roku 2022 sa však Lucie Pudilová do UFC vrátila.

3️⃣ Aké sú najväčšie úspechy Lucie Pudilovej?

Okrem toho, že pôsobí v najslávnejšej organizácii UFC, kde nastúpila doteraz v 10 zápasoch s bilanciou 3 víťazstvá a 7 prehier, je tiež šampiónkou organizácie GCF.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Lucia Szabová a jej víťazná radosť.

Lucia Szabová – profil neporazenej slovenskej bojovníčky

Azda najväčší slovenský talent medzi ženami v MMA 🔥 Jedna z top bojovníčok na česko-slovenskej scéne a v profi klietke stále neporazená.

Karlos Vémola

Karlos Vémola – legendárny český MMA bojovník

Karlos „Terminátor“ Vémola je jeden z najvýraznejších českých MMA bojovníkov v súčasnosti. Bol prvým Čechom, ktorý sa predstavil v UFC.

Oktagon MMA (logo)

Oktagon MMA – všetko o česko-slovenskej organizácii

Kompletné informácie a program najväčšej česko-slovenskej MMA organizácie Oktagon spolu s prehľadnm programom akcií.