UFC 281: Adesanya vs. Pereira - o titul, dátum, program, kurzy

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Tento víkend sa v New Yorku koná veľký bojový galavečer UFC 281, ktorý ponúkne dva titulové zápasy a množstvo hviezd svetového formátu. Všetky dôležité informácie, program, kurzy aj návod na livestream nájdete v článku.

INFORMÁCIE
ADESANYA / PEREIRAESPARZA / ZHANG
VÝSLEDKYLIVESTREAM

Israel Adesanya (UFC) Foto: Profimedia

Hodnotenie UFC 281: 9,7/10

  • Dátum a miesto: 12. november 2022, New York
  • Stávkové príležitosti: UFC môžete tipovať vo všetkých stávkových kanceláriách

Výsledky: Pereira v kontroverznom závere porazil Adesanyu

V parádnom zápase o titul v strednej váhe sa bojovalo až do posledného kola. Dvaja postojári a kickboxeri ukázali skvelé výmeny, ktorú napokon ukončil rozhodca po dvoch minútach piateho kola, keď Alex Pereira trafil súperovi niekoľko tvrdých úderov, po ktorých bol favorit značne otrasený.

Porazený šampión Israel Adesanya však po zápase hovoril o tom, že to bol unáhlené rozhodnutia a v zápase mohol pokračovať. Rozprúdila sa veľká diskusia, čo značí, že sa už teraz črtá odveta.

V ženskej slamovej váhe sa opäť mení šampiónka. Zhang Weili podľa predpokladov dokázala Carlu Esparzu poraziť. Utiahla ju v submisii na "rear-naked choke" už na začiatku druhého kola.

Podobne sa skončil aj veľký súboj Dustina Poiriera s Michaelom Chandlerom. Prvý menovaný sa v treťom kole dostal v grapplingu do výhody, uchytil "rear-naked choke" a bolo "vymaľované".

Pozrite si kompletné výsledky turnaja UFC 281 sipka

UFC 281: Adesanya vs. Pereira - informácie, dátum a miesto

Jeden z najlepších MMA turnajov, aký sa dá v tomto roku zažiť kdekoľvek na svete. Slávna Madison Square Garden v New Yorku zažije v noci zo soboty 12. novembra na nedeľu 13. novembra 2022 veľkolepý galavečer UFC 281. Dva titulové zápasy, hviezdami nabitá fight card a elektrizujúca atmosféra v nádhernej aréne. Turnaj štartuje v sobotu o polnoci, hlavná časť je na programe v nedeľu od 04:00 hod ráno. Kliknite sem, zaregistrujte sa, tipnite si bez rizika a sledujte špičkové UFC naživo zadarmo!

MMA sleduj priebeh zápasu tu

PREVIEW UFC 281
🥊 Hlavný zápas: Israel Adesanya - Alex Pereira (o titul)
🗓️ Dátum a čas: 13. november 2022, 00:00 hod
🌍 Miesto: Madison Square Garden, New York, USA
💻 Livestream Fortuna TV, Tipsport TV
📺 Priamy prenos: Premier Sport 1, VOYO

Túto show si rozhodne nechcete nechať ujsť, pretože v hlavnom zápase uvidíme jednu z najväčších hviezd v histórii svetovej MMA. Israel Adesanya bude v úlohe obhajcu bojovať o titul v strednej váhe proti špičkovému kickboxerovi a ešte stále nováčikovi v UFC, Alexovi Pereirovi.

V titulovom zápase ženskej slamovej váhy sa nám predstaví čerstvá šampiónka Carla Esparza, ktorú čaká prvá obhajoba opasku proti bývalej šampiónke Zhang Weili.

No a potom je tu aj stret aktuálnej dvojky a päťky v ľahkej váhe. Americký súboj Dustin Poirier vs. Michael Chandler bude plný rivality a najmä silného náboja, pretože jeho víťaz môže ísť nabudúce do boja o titul.

UFC 281: Israel Adesanya vs. Alex Pereira - analýza, kurzy a tip (Fortuna)

Nigérijčan s novozélandským pasom, Israel Adesanya (33), je v UFC absolútnou hviezdou. Šampión strednej váhy s piatimi úspešnými obhajobami a bývalý úspešný kickboxer (75–5) v tomto roku už porazil Jareda Cannoniera aj Roberta Whittakera. Teraz ho však čaká výnimočný stret s možno seberovným postojárom. Dokáže "The Last Stylebender" vylepšiť svoju skvelú profi bilanciu 23–1 ďalším víťazstvom?

Alex Pereira (35) bude rozhodne proti tomu. Rodák z brazílskeho Sao Paulo je niekoľkonásobný šampión kickboxerskej organizácie Glory aj WGP a ešte stále sa profesionálne venuje aj tomuto športu, kde má momentálne bilanciu 33 výhier (21 KO) – 7 prehier. Na MMA sa Pereira začal poriadne sústrediť až od roku 2020. V UFC debutoval iba pred rokom, no v troch doterajších zápasoch si počínal zatiaľ suverénne. V júli knokautoval Seana Stricklanda v prvom kole. Celkovo má v zmiešaných bojových umeniach bilanciu 6 výhier – 1 prehra.

TIP: Adesanya zvíťazí (kurz 1,53sipka Stavte si a sledujte naživo vo Fortune

Stavte si na výsledok zápasu Adesanya vs. Pereira vo Fortune.

Podľa bookmakerov je favoritom úradujúci šampión Adesanya a my s k tejto prognóze taktiež prikloníme. Jeho nesmierne bohaté skúsenosti z mnohých ťažkých titulových zápasov v MMA, ale aj dlhá a úspešná minulosť kickboxera ho jednoznačne posúvajú pred Pereiru. Toho by sme však úplne neodpisovali. Keďže pôjde o súboj dvoch ortodoxných postojárov, rozhodnúť môže prakticky jediný úder. No prehra šampióna by bola až senzáciou.

UFC 281: Carla Esparza vs. Zhang Weili - stávky, kurzy, tip

Carla Esparza (35) je šampiónkou slamovej váhy iba od mája, kedy v tesnom súboji zdolala Rose Namajunas po "split decision". Skúsená Američanka s mexickými, ekvádorskými i írskymi koreňmi a profi bilanciou 19 výhier – 6 prehier tak stojí v celkom novej pozícii obhajkyne. Zároveň aj ako čerstvo vydatá žena sa teraz pokúsi udržať opasok do konca roka.

Lenže Číňanka Zhang Weili (33) už o titul bojovala mnohokrát a v týchto vodách vie plávať veľmi dobre. Opasok v UFC získala v roku 2019 a držala ho dva roky, keď ju oň pripravila práve Rose Namajunas (aj v odvete), ktorú potom "oholila" zase Esparza. V júni tohto roku Weili druhýkrát v kariére zdolala Poľku Joannu Jedrzejczyk a vydobyla si právo zabojovať o titul znova. Doteraz prehrala iba trikrát (22–3).

TIP: Zhang Weili zvíťazí (kurz 1,25sipka Stavte si vo Fortune

Stavte si na výsledok zápasu Carla Esparza vs. Zhang Weili vo Fortune.

Na základe kurzov v stávkových kanceláriách môžeme povedať, že Weili je pomerne vysokou favoritkou tohto zápasu. Napriek tomu, že je od súperky o dva roky mladšia, má podstatne bohatšie skúsenosti z takýchto a iných veľkých zápasov. Výkričníkom však môžu byť jej dve prehry v rade s Namajunas, ktorú Esparza dokázala poraziť. Napriek tomu vsádzame na Číňanku.

UFC 281 - fight card, bojovníci, program, zápasy (výsledky)

Na fight card turnaja UFC 281 nájdeme naozaj mnohé hviezdne mená súčasnej svetovej MMA. O titulových zápasoch už ani nemusíme hovoriť, zvýrazňovali sme aj Poiriera s Chandlerom, no spomeňme aj Dana Hookera, Dominicka Reyesa, Molly McCann či Wellingtona Turmana. V akcii bude aj Michael Trizano, ktorého si slovenskí fanúšikovia môžu pamätať zo zápasu s Ľudovítom Kleinom.

UFC 281: ADESANYA vs. PEREIRA - FIGHT CARD, ZÁPASY, VÝSLEDKY
Main card
Middleweight ⭐ Israel Adesanya 5(2:01) Alex Pereira (TKO)
Women's Strawweight ⭐ Carla Esparza 2(1:05) Zhang Weili (SUB)
Lightweight Dustin Poirier (SUB) 3(2:00) Michael Chandler
Bantamweight Franker Edgar 1(2:01) Chris Gutiérrez (KO)
Lightweight Dan Hooker (TKO) 2(4:06) Claudio Puelles
Preliminary card
Lightweight Brad Riddell 1(3:20) Renato Molcano (SUB)
Light Heavyweight Dominick Reyes 1(1:20) Ryan Spann (KO)
Women's Flyweight Molly McCann 1(3:37) Erin Blanchfield (SUB)
Middleweight Andre Petroski (BODY) 3(5:00)
Wellington Turman
Early preliminary card
Lightweight Matt Frevola (KO) 1(2:30) Ottman Azaitar
Women's Strawweight Karolina Kowalkiewicz (BODY) 3(5:00) Silvana Gómez Juárez
Featherweight Michael Trizano (KO) 1(4:51) Choi Seung-woo
Bantamweight Julio Arce 3(5:00) Montel Jackson (BODY)
Light Heavyweight Carlos Ulberg (KO) 1(3:44) Nicolae Negumereanu

Ako, kde a kedy sledovať NAŽIVO UFC 281: Adesayna vs. Pereira - livestream zadarmo, priamy prenos v TV a PPV

Televízny priamy prenos z newyorského galavečera UFC 281, resp. z jeho hlavnej vrcholovej časti, prinesie v nedeľu (13.11.) od 04:00 hod ráno už tradične platený športový kanál Premier Sport 1. Živý prenos nájdete v rovnakom čase tiež v ponuke streamovacej služby VOYO. No a vždy je k dispozícii aj možnosť zakúpiť si oficiálne PPV (pay-per-view) cez UFC Fight Pass.

Vy si však môžete pozrieť špičkové zápasy UFC 281 aj celkom zadarmo prostredníctvom livestreamu na Fortuna TV. Registrovaní zákazníci stávkovej kancelárie Fortuna môžu najlepšiu svetovú MMA sledovať naživo online na akomkoľvek (aj mobilnom) zariadení kdekoľvek sa nachádzajú. Stačí mať v priebehu 7 dní pred vybraným podujatím vsadený akýkoľvek tiket a na hráčskom konte kladný zostatok aspoň pár centov.

Kliknite sem, zaregistrujte sa vo Fortune ešte dnes a ako nový zákazník dostanete okrem okamžitého prístupu k livestreamom zadarmo aj atraktívny trojitý vstupný bonus, vďaka ktorému si môžete na UFC 281 ihneď vsadiť prakticky zadarmo a celkom bez rizika.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

1️⃣ Kedy štartuje galavečer UFC 281?

V newyorskej Madison Square Garden to celé odštartuje v našom časovom pásme presne o polnoci zo soboty 12. novembra na nedeľu 13. novembra 2022. Hlavná časť, resp. hlavná karta je na programe od 04:00 hod v nedeľu ráno.

2️⃣ Kto bude bojovať v hlavných zápasoch na UFC 281?

Vrcholom galavečera v New Yorku bude súboj o titul v strednej váhe medzi úradujúcim šampiónom Israelom Adesanyom a Alexom Pereirom. O titul sa bude bojovať aj v ženskej slamovej váhe, opasok bráni Carla Esparza proti Zhang Weili. Veľkým ťahákom je však aj duel v ľahkej váhe Dustin Poirier vs. Michael Chandler. Pozrite si kompletnú fight card sipka

3️⃣ Ako a kde sledovať turnaj UFC 281 naživo?

Priamy prenos v televízii, platený PPV stream aj livestream zadarmo. Možností, ako sledovať UFC 281 naživo je niekoľko. Prečítajte si návod ako na to sipka

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

Floyd Mayweather Jr. vs. Deji (Global Titans)

Global Titans: Mayweather vs. Deji - analýza, fight card a tip

Floyd Mayweather sa opäť postaví do ringu v exhibičnom zápase. Tentokrát proti youtuberovi Dejimu ✨ 🥊️ ktorému box chutí stále viac.

RFA 6

RFA 6: Ďatelinka vs. Humburger - informácie, karta, kurzy

Je tu v poradí šiesty oficiálny turnaj organizácie Real Fight Arena 🥊️ Už túto sobotu (12.11.) sa v Prievidzi koná nabitý galavečer RFA 6✨