UFC 274: Oliveira vs. Gaethje - informácie, analýza a kurzy

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Najlepšia svetová MMA zavíta do americkej Arizony, kde sa tento víkend uskutoční veľký galavečer UFC 274 s dvomi titulovými zápasmi a elektrizujúcou atmosférou.

INFORMÁCIE
OLIVEIRA vs. GAETHJE – NAMAJUNAS vs. ESPARZA
FIGHT CARDLIVESTREAM

UFC opasok Foto: Andre Luiz Moreira/Shutterstock.com

Hodnotenie UFC 274: 9,4/10

  • Dátum a čas: 7. máj 2022, 23:30 hod
  • Miesto konania: Phoenix, USA
  • Stávkové príležitosti: UFC môžete tipovať vo všetkých slovenských stávkových kanceláriách

Aktualizácia: Oliveira vyhral, ale o opasok prišiel, Namajunas titul neobhájila

O osude hlavného zápasu turnaja UFC 274 sa rozhodlo prakticky už na piatkovom vážení, keď úradujúci šampión v ľahkej váhe Charles Oliveira nesplnil stanovený limit a tak už pred zápasom vedel, že o titul prišiel. Získať ho mohol iba Justin Gaethje.

Oliveira to však nedovolil a súpera ukončil už v prvom kole po skvele uchytenom "rear-naked choke", čím opäť zveľadil svoj rekord v počte submisií v UFC na 16.

Ten druhý, chronologicky vlastne prvý, titulový zápas vo Phoenixe trval podstatne dlhšie. Po mimoriadne vyrovnaných piatich kolách v ňom napokon Carla Esparza zvíťazila na body po "split decision" a obrala Rose Namajunas o opasok šampiónky ženskej slamovej váhy.

Parádny knokaut predviedol Michael Chandler, ktorý v atraktívnom súboji "vypol" Tonyho Fergusona presným "front kickom" na začiatku druhého kola a vyslúžil si bonus za "Performance of the Night".

V ostatných dvoch zápasoch na hlavnej karte určili víťazov po neľahkom verdikte opäť bodoví rozhodcovia. Ovince Saint Preux zdolal Maurícia Ruu na "split decision" a po rovnakom rezultáte sa tešil aj Randy Brown v zápase Khaosom Williamsom.

sipka Pozrite si kompletný prehľad zápasov a výsledkov UFC 274 nájdete

UFC 274: Oliveira vs. Gaethje - informácie, dátum a miesto

Turnaj UFC 274 sa koná v hale Footprint Center, Phoenix, Arizona, kde hrá svoje domáce zápasy aj známy NBA tím Phoenix Suns. Podujatie odštartuje v sobotu 7. mája 2022 o 23:30 hod SELČ a v našom časovom pásme bude opäť prebiehať celú noc až do skorých nedeľných ranných hodín. Kliknite sem, stavte si a sledujte UFC 274 naživo!

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Tešiť sa môžeme predovšetkým na zápas o titul v ľahkej váhe Charles Oliveira vs. Justin Gaethje a tiež obhajobu opasku Rose Namajunas v ženskej slamovej váhe proti Carle Esparza. To však nie je všetko. Vo Phoenixe sa predstavia viaceré špičkové mená súčasnej UFC.

UFC 274: Charles Oliveira vs. Justion Gaethje - analýza, kurzy a tip

Rodák z brazílskeho Sao Paulo Charles Oliveira (32) pôsobí v UFC už 12 rokov a vďaka fantastickej 10-zápasovej víťaznej sérii, ktorú započal ešte v roku 2018, je dnes šampiónom v ľahkej váhe. Titul získal v máji 2021, keď v Houstone knokautoval Michaela Chandlera, a za sebou už má aj prvú úspešnú obhajobu – v decembri proti Dustinovi Poirierovi.

Držiteľ niekoľkých rekordov UFC, napr. v počte submisií, ukončení pred limitom či výkonov večera, sa môže pýšiť bilanciou 32 výhier – 8 prehier. Často bojuje na zemi, na konte má až 20 triumfov po submisii, z toho 15 v UFC.

Američan Justin Gaethje (33), ktorý bude v Arizone vlastne doma, pôsobí v elitnej organizácii iba od roku 2017, no už takisto stihol siahnuť na titul. V máji 2020 sa po výhre nad Tonym Fergusonom stal dočasným šampiónom ľahkej váhy, no práve na opasok o pár mesiacov prehral v súboji s Khabibom Nurmagomedovom.

Bývalý neporazený šampión organizácie WSOF, ktorý má v profi MMA impozantné štatistiky, 23 výhier (19 knokautov) – 3 prehry, teraz chce právoplatný titul šampióna od Oliveiru.

TIP: Charles Oliveira zvíťazí (kurz 1,60sipka Stavte si a sledujte naživo vo Fortune!

Tipujeme víťazstvo Charlesa Oliveiru.

Rozdiel medzi Oliveirom a Gaethjem je predovšetkým v preferovanom spôsobe boja. Kým Brazílčan obľubuje grapplingové, wrestlingové techniky a submisie, Američan radšej rieši veci highlightovými knokautami. Papierovým favoritom je skúsenejší a komplexnejší Oliveira a my v tomto prípade budeme súhlasiť. "Do Bronx" disponuje viacerými zbraňami, vďaka ktorým by mal v nedeľu ráno titul ubrániť. Ak sa nenechá knokautovať.

UFC 274: Rose Namajunas vs. Carla Esparza 2 - odveta, kurzy a tip

Zaujímavosťou je, že oba súperky sa stretli prvýkrát práve pri svojom vstupe do UFC na turnaji The Ultimate Fighter v roku 2014. Vtedy uspela Carla a získala titul šampiónky v slamovej váhe. Teraz ho však obhajuje Rose a má súperka čo vracať.

Rose Namajunas (29) je favoritkou tohto odvetného zápasu. Rodáčka z Milwaukee vo Wisconsine síce nemá na konte tak veľa profi zápasov (bilancia 11–4), ale pozbierala niekoľko veľmi cenných "skalpov", takže svoju silu demonštrovala dostatočne.

V titulových zápasoch už dvakrát zdolala Joannu Jedrzejczyk, s Jéssicou Andrade má výrovnanú bilanciu (1:1) a naposledy dva razy po sebe zvíťazila aj nad Zhang Weili, keď najprv získala stratený opasok a potom ho obhájila.

Kalifornčanka s latinsko-americkým i írskym pôvodom Carla Esparza (34), ktorá v minulosti bojovala aj v Bellatore či organizácii Invicta, kde získala titul. Svoj "inauguračný" titul pri vstupe do UFC stratila hneď v prvom oficiálnom zápase proti spomínanej Joanne Jedrzejczyk a odvtedy sa k ďalšiemu zápasu o opasok nedostala. Až doteraz.

Vďaka piatim výhram v rade Carla získala právo vyzvať šampiónku UFC vôbec prvýkrát v kariére. V grapplingu zručna a celkovo komplexný bojovníčka s bilanciou 18 výhier – 6 prehier môže prekvapiť. Nie je však favoritkou zápasu.

TIP: Zápas sa skončí na body (kurz 1,60sipka Stavte si vo Fortune!

Tipujeme, že tento zápas sa skončí na body.

Ak vás zaujímajú celkové kurzy, tak na výhru Namajunas si môžete vo Fortune vsadiť za 1,45. Víťazstvo Esparzy má kurz 2,75 a prípadná remíza je za 45,00. My však očakávame vyrovnaný zápas, ktorý by mohol trvať plných 5 kôl a verdikt vynesú bodoví rozhodcovia.

UFC 274 - fight card, program, zápasy (výsledky)

Absolútnym ťahákom podujatia je, samozrejme, súboj úradujúceho šampióna v ľahkej váhe Charlesa Oliveiru proti Justinovi Gaethjemu. Opasok bude obhajovať aj jedna z najlepších žien v súčasnej UFC Rose Namajunas, ktorú vyzve Carla Esparza.

Tešiť sa môžeme na súboj Michaela Chandlera s Tonym Fergusonom. Predstavia sa tiež Donald Cerrone, Norma Dumont, v ťažkej váhe si zmerajú sily Blagoy Ivanov s Marcosom Rogériom de Limom.

Fight card turnaja UFC 274 jednoducho ponúka veľa kvalitnej svetovej MMA.

UFC 274 - KARTA, ZÁPASY, PROGRAM / VÝSLEDKY
Main card
Lightweight Charles Oliveira (SUB) 1(3:22) Justin Gaethje
Women's Strawweight Rose Namajunas 5(5:00) Carla Esparza (BODY)
Lightweight Michael Chandler (KO) 2(0:17) Tony Ferguson
Light Heavyweight Maurício Rua 3(5:00) Ovince Saint Preux (BODY)
Welterweight
Randy Brown (BODY) 3(5:00) Khaos Williams
Preliminary card
Welterweight Francisco Trinaldo (BODY) 3(5:00) Danny Roberts
Catchweight 146,5 lb Macy Chiasson (BODY) 3(5:00) Norma Dumont
Flyweight Brandon Royval (SUB) 1(2:14) Matt Schnell
Heavyweight Blagoy Ivanov (BODY) 3(5:00) Marcos Rogério de Lima
Early preliminary card
Welterweight André Fialho (KO) 1(2:35) Cameron VanCamp
Women's Flyweight Tracy Cortez (BODY) 3(5:00)
Melissa Gatto
Flyweight Kleydson Rodrigues 3(5:00) C.J. Vergara (BODY)
Women's Strawweight Ariane Carnelossi 3(5:00) Lupita Godinez (BODY)
Bantamweight Journey Newson (BODY) 3(5:00) Fernie Garcia

Kde sledovať turnaj UFC 274: Oliveira vs. Gaethje naživo - livestream online, priamy prenos v TV a VOYO

Aj tento turnaj bude vysielať prostredníctvom livestreamu stávková kancelária Fortuna. Nájdete ho v ponuke Fortuna TV na daný deň a prístup k živému prenosu dostanete, ak máte ako registrovaný zákazník akýkoľvek kladný zostatok na hráčskom konte.

Ak sa vo Fortune zaregistrujete teraz, čaká vás trojitý vstupný bonus 30 € kredit, 30 € stávku bez rizika a 30 free spinov do kasína, ale aj okamžitý prístup ku všetkým prenosom Fortuna TV na prvé dni.

Televízny priamy prenos s kvalitným aj odborným slovenským či česko-slovenským komentárom prinesie v noci zo soboty na nedeľu televízia Premier Sport 1, ktorá vysiela všetky turnaje UFC. Naživo môžete UFC 274 sledovať aj prostredníctvom streamovacej služby VOYO, ktorú môžete mať už za 5,99 € mesačne.

Kúpiť si môžete aj PPV (pay-per-view) prístup, teda oficiálny UFC Fight Pass, či už na jeden turnaj alebo ako predplatné v merítku mesiacov.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

Fortuna - stav si bez rizika!

Fortuna: tipujte bojové športy s bonusmi

Stávková kancelária Fortuna 🥊️ Ako si vytvoriť účet, ako vkladať a vyberať peniaze, Fortuna TV + priame prenosy z UFC a stávka 30 € bez...

UFC - najlepšia MMA organizácia sveta

Kalendár MMA turnajov 2024: UFC, Oktagon a ďalšie

Pozrite sa na kompletný program galavečerov MMA na Slovensku, v Česku i vo svete. V článku nájdete prehľadný zoznam najdôležitejších...