Attila - dokumentárny film Attilu Végha

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Dokumentárny film s názvom Attila dobyl slovenské, ale aj české kinosály na začiatku roka 2020. Príbeh slovenskej MMA legendy Attilu Végha v súčasnosti boduje aj na Netflixe.

Attila Végh - zápas storočia, Oktagon MMA Foto: ČTK, Krumphanzl Michal

Attila - dokumentárny film v kinách, dátum, premiéra, Netflix

Nízkonákladový dokumentárny film Attila, ktorý mapuje životnú a športovú cestu legendárneho slovenského fightera Attilu Végha, mal v slovenských kinách premiéru 30. januára 2020. V návštevnosti veľmi rýchlo porážal aj veľké hollywoodske trháky a bol jasným signálom toho, že celosvetový boom MMA už naplno zasiahol aj Slovensko.

sipka Kliknite sem a sledujte MMA zápasy naživo a zadarmo!

Začiatkom roka 2021 sa dokument Attila objavil aj na celosvetovej platforme Netflix, kde opäť zabodoval. Na slovenskej, ale aj českej verzii Netflixu patril medzi najsledovanejšie filmy už po prvých dňoch. Patrilo mu dokonca aj samotné prvenstvo a veľmi dlho sa držal v top 10.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Film Attila - režisér, kamera, obsadenie

Režisérom filmu je Petr Větrovský, ktorý chcel pôvodne natočiť s Attilom iba krátku vizitku. To, čo z ich spolupráce napokon vzniklo je veľkolepý a najmä nezamýšľaný úspech. Samozrejme, veľmi tomu pomohlo aj víťazstvo Attilu Végha v "Zápase storočia" v novembri 2019, teda krátko pred kinopremiérou dokumentu. O kameru sa postaral Dominik Besler.

Vo filme sa okrem Attilu, jeho najbližšej rodiny a priateľov objavujú aj známe tváre ako Patrik "Rytmus" Vrbovský, Majk Spirit, promotéri Oktagonu Pavol Neruda a Ondřej Novotný, sám Karlos Vémola, tréneri Ilja Škondrič, Matúš Mečár, Edo Gerek, Samuel Krištofič aj kontroverzný slovenský podnikateľ Norbert Bödör, ktorý tiež býval Attilovým koučom.

Chýba medzi nimi snáď už len jeho dnes najslávnejší zverenec Ľudovít Klein, ktorému ako tréner veril a priviedol ho až medzi absolútnu svetovú špičku MMA.

Dokument Attila - MMA kariéra, Bellator, Oktagon aj Vémola

Film sa začína pohľadom do detstva Attilu Végha, fotografie a slová členov jeho najbližšej rodiny svedčia o tom, aký bol dnes tvrdý MMA bojovník ako dieťa, kedy a prečo sa rozhodol pre bojové umenia a ako sa prebíjal na ceste k dospelosti. Je to príbeh úspechov a pádov, ako na hojdačke.

Unikátne súkromné zábery odhaľujú to, čo sa dialo za oponou, keď Attila na začiatku svojej kariéry nemal peniaze, keď bol na samom dne a takmer sa na MMA vykašľal. Do príbehu zasahujú vyjadrenia jeho priateľov, parťákov aj sponzorov.

Dokument, samozrejme, zachytáva aj najslávnejšie obdobie kariéry rodáka z Dunajskej Stredy, keď odišiel do USA, aby postupnými krokmi, víťazstvo za víťazstvom kráčal za titulom v prestížnej organizácii Bellator.

Po emotívnom víťazstve príbeh kontruje do opačného pólu. Prehra pri obhajobe titulu v Bellatore, prehra v súboji o titul v KSW, prehra v titulovom zápase M-1... Najčiernejšie obdobie v kariére Attilu Végha. Divák sa doslova dokáže vžiť do kože zlomeného človeka, ktorému sa náhle otočili chrbtom nielen sponzori, partneri, ale aj najbližší priatelia a zo samého vrcholu spadol až na dno.

Scenár chronologicky pokračuje Véghovou kariérou až do organizácie Oktagon MMA a vrcholí "Zápasom storočia" s Karlosom Vémolom, o ktorom netreba viac hovoriť. Attila Végh sa 9. novembra 2019 v pražskej O2 Aréne stal prvým na svete, kto dokázal "Terminátora" knokautovať. A to už po 2 minútach 1. kola.

Príbeh sa končí narodením Attilovho potomka.

Attila Végh seriál - Netflix, dátum, premiéra

Po veľkom úspechu celovečerného filmu Attila v kinách aj na video platformách, pripravujú Attila Végh a režisér Větrovský aj seriál, ktorý by sa mal opäť objaviť aj na Netflixe už v novembri 2021.

V minimálne 8 epizódach diváci dostanú ešte lepší a konkrétnejší pohľad na život, kariéru a osobnosť hlavného hrdinu, ktorý sám vystúpil na najvyššie priečky a v súčasnosti trénuje prvého Slováka v UFC Lajoša Kleina.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Attila Végh

Attila Végh – slovenská MMA legenda

Attila Pumukli Végh je aktuálne najlepším slovenským MMA bojovníkom. Svoj najvýznamnejší úspech dosiahol v americkej organizácii Bellator.

Karlos Vémola

Karlos Vémola – legendárny český MMA bojovník

Karlos „Terminátor“ Vémola je jeden z najvýraznejších českých MMA bojovníkov v súčasnosti. Bol prvým Čechom, ktorý sa predstavil v UFC.

Oktagon MMA (logo)

Oktagon MMA – všetko o česko-slovenskej organizácii

Kompletné informácie a program najväčšej česko-slovenskej MMA organizácie Oktagon spolu s prehľadnm programom akcií.