Radovan Úškrt - profil a štatistiky slovenského MMA bojovníka

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Slovenský bojovník s atraktívnym štýlom prežil úspešný návrat do diania v profesionálnej MMA. Jeho hviezda znova stúpa. Kde sa až zastaví? Prečítajte si článok o kariére Radovana Úškrta.

PROFILZAČIATKYOKTAGON
ŠTATISTIKYBOJOVÝ ŠTÝLZAUJÍMAVOSTI

Radovan Úškrt (Slovensko) Foto: OKTAGON MMA

Radovan Úškrt - profil
Meno Radovan Úškrt
Vek 32 rokov
Národnosť slovenská
Výška 180 cm
Váha 77 kg
Váhová kategória stredná váha, welterová váha
Výhry v MMA 8 (8x KO/TKO)
Prehry v MMA 4 (1x KO/TKO, 2x SUB, 1x BODY)
Tím Octagon Fighting Academy
Tréner Ilja Škondrič

Radovan Úškrt - začiatky kariéry v profi MMA

Prvé profesionálne zápasy Radovana Úškrta v zmiešaných bojových umeniach sa datujú do roku 2014, kedy začínal na turnajoch na Slovensku, v Česku a vyskúšal si aj zahraničie v Chorvátsku. Vytvoril si výborný základ, urobil dobré výsledky, vybudoval si povesť obávaného knokautera a neskôr z toho mohol vyťažiť. Klikni sem, zaregistruj sa a tipuj MMA aj s bonusom sipka

Pri svojom profesionálnom debute sa postavil proti vtedy len 21-ročnému Talianovi Marvinovi Vettorimu. Talentovaný grappler vtedy slovenského postojára porazil a neskôr prerazil aj v slávnej UFC.

Kariéra Úškrta je však pretkaná aj viacerými "zmiznutiami". Prvýkrát sa stiahol v roku 2015, keď ho vyradilo zranenie. Takmer tri roky ho v profi klietke nikto nevidel, až sa zrazu objavil ako účastník druhej série reality show Oktagon Výzva.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Radovan Úškrt vo finále reality show Oktagon Výzva 2

Ako je známe, tento televízny projekt, ktorý stál pri zrode dnes už veľkej česko-slovenskej organizácie Oktagon MMA, mapoval prípravu mladých bojovníkov rozdelených do slovenského a českého tábora.

Spolu s Radom Úškrtom v druhej sérii Slovensko reprezentovali aj dnes už hviezdny Samuel Krištofič, Tomáš "Bolo" Meliš a Patrik Grünner. V českom tíme účinkovali Pavel Simandl, Ondřej Raška, Pavel Salčák a Michal Kotalík.

Vtedy 26-ročný Bratislavčan Rado Úškrt si ako jediný zástupca gymu OFA počínal výborne. Vo štvrťfinále a semifinále knokautoval Čechov Pavla Simandla a Pavla Salčáka zhodne už v prvom kole. Vo finále potom narazil na krajana Samuela Krištofiča...

Oktagon 4: Radovan Uškrt vs. Samuel Krištofič (finále Oktagon Výzvy 2)

Finále druhej série Oktagon Výzvy bolo súčasťou galavečera Oktagon 2 v bratislavskej Hant Aréne, kde sa predstavili viaceré hviezdy česko-slovenskej bojovej scény. Highlightom večera bol súboj Attilu Végha s Travisom Fultonom, no vrcholom bola práve bitka medzi Radovanom Úškrtom a "Pirátom" Krištofičom.

Radovi sa tentoraz nepodarilo silného súpera knokautovať v prvom kole. Zápas sa dostal do tretieho kola. Krištofič bol aktívnejší, no na signifikantné údery to bolo vyrovnané. O dva roky starší "Pirát" napokon vyhral na submisiu, keď zhruba minútu pred koncom tretej časti dobre uchytil "arm-triangle choke" a Úškrt už nemal nárok.

Oktagon 9: Radovan Uškrt vs. Lukasz Bugara

Napriek prehre však Radovan v Oktagon Výzve zažiaril a jeho profesionálna kariéra sa tak naplno rozbehla. Podpísal zmluvu s Oktagon MMA a už o necelý rok (15. septembra 2018) sa predstavil v prvom riadnom súboji na turnaji Oktagon 9. Jeho súperom bol Poliak Lukasz Bugara a Rado nezostal svojej povesti nič dlžný. Knokaut v prvom kole.

Oktagon 11: Radovan Úškrt vs. Máté Kertész

Na turnaji Oktagon 11, ktorý sa konal 16. marca 2019, narazil slovenský striker na veľmi ťažkú prekážku. Maďar Máté Kertész si pár rokov predtým úspešne vyskúšal aj Bellator a aj keď mal za sebou prehru s Davidom Kozmom, na Slováka si veril.

Tvrdý súboj napokon prešiel do druhého kola a iba 12 sekúnd pred jeho koncom maďarský borec trafil niekoľko presných úderov, po ktorých Úškrt nemohol pokračovať a prehral technickým knokautom.

Oktagon 35: Radovan Úškrt vs. Denis Kurdinov (návrat)

Po prehre s Kertészom sa Úškrt znova "vyparil". Svet medzitým zasiahla pandémie koronavírusu, ktorý ochromil dianie aj v bojových športoch. Rado však nezaháľal, podľa vlastných slov neustále trénoval, no k ďalšiemu zápasu nastúpil až po viac ako troch rokoch, 17. septembra 2022 na turnaji Oktagon 35 v Brne.

Postavil sa proti nemu nie veľmi známy ukrajinský fighter Denis Kurdinov. No a Úškrt potvrdil, že slová o svedomitej príprave neboli iba vymyslené. Súpera opäť knokautoval v prvom kole. Už po 72 sekundách.

Oktagon 38: Radovan Úškrt vs. Ole Magnor

Už o pár mesiacov, 30. decembra 2022, sa Úškrt zúčastnil aj veľkého vianočného galavečera Oktagon 38 v pražskej O2 Aréne. Organizátori mu tam pripravili ďalšieho legionára – nórskeho Vikinga Ole Magnora. Ani ten však nevydržal do druhého kola. Rado ho "vypol" (knokautoval) po sérii tvrdých pastí v čase 3:54.

Rado Uškrt v projekte Oktagon: Tipsport GameChanger

Po sérii skvelých výsledkov a parádnej show, ktorú Úškrt v klietke predvádzal svojím dynamickým a priamočiarym štýlom sa v roku 2023 ocitol aj na súpiske lukratívneho projektu Oktagon MMA: Tipsport GameChanger. Ide o veľký pyramídový turnaj, ktorý bude prebiehať v priebehu celého roka až do samotného finále. Bojuje sa v ňom o úžasný balík 1 milión eur!

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

Oktagon 40 (GameChanger): Radovan Úškrt vs. Melvin Van Suijdam

V prvom kole projektu Tipsport GameChanger, 4. marca 2023 na galavečere Oktagon 40 v Ostrave, sa Radovan Úškrt postavil holandskému bojovníkovi Melvinovi van Suijdamovi. Išlo o úvodný level pyramídového turnaja, ťakže víťaz postúpil a porazený v boji o miliónové odmeny skončil. Žiaľ, Rado bol tým smutnejším. Prehral na body.

Oktagon 45 (Special): Radovan Úškrt vs. Tato Primera

Na špeciálnom rozlúčkovom podujatí so Štvanicou, Oktagon 45, sa Rado Úškrt v piatok 28. júla 2023 stretol so známym španielskym borcom Tatom Primerom. V divokom a trochu kontroverznom zápase napokon súpera porazil po technickom knokaute päť sekúnd pred koncom druhého kola. Voči tomuto výsledku však realizačný tím porazeného fightera podal sťažnosť.

PML 9: Radovan Úškrt vs. Adam Horváth – zrušený zápas

V sobotu 13. apríla 2024 mal zažiť Radovan Úškrt svoju premiéru v organizácii Professional Muaythai League. Na zmiešanom turnaji PML 9 v Trenčíne sa v rámci MMA mal postaviť proti maďarskému bojovníkovi Adamovi Horváthovi. Kvôli zraneniu však Úškrt napokon do zápasu nastúpiť nemohol.

Radovan Úškrt - all fights, record, zápasy, štatistiky, bilancia

Pohľad na celkové štatistiky v profesionálnej kariére Radovana Úškrta je zatiaľ celkom pekný. Od roku 2014 až doteraz má na konte 8 výhier (všetky KO/TKO) a 3 prehry. Kompletný prehľad zápasov, súperov a výsledkov nájdete v tejto tabuľke:

RADOVAN UŠKRT
PROFESIONÁLNA KARIÉRA: ZÁPASY, VÝSLEDKY, ŠTATISTIKY
Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Turnaj Dátum
(Zrušené) Adam Horváth - - PML 9 13.04.2024
Výhra Tato Primera 2 (4:55) TKO Oktagon 45: Special 28.07.2023
Prehra Melvin Van Suijdam 3 (5:00) BODY Oktagon 40 04.03.2023
Výhra Ole Magnor 1 (3:54) KO Oktagon 38 30.12.2022
Výhra Denis Kurdinov 1 (1:12) TKO Oktagon 35 17.09.2022
Prehra Maté Kertész 2 (4:48) TKO Oktagon 11 16.03.2019
Výhra Lukasz Bugara 1 (1:45) KO Oktagon 9 15.09.2018
Prehra Samuel Krištofič 3 (2:02) SUB Oktagon 4 - Finals 12.11.2017
Výhra Pavel Salčák 1 (1:10) KO Oktagon 2 - Semifinals 01.09.2017
Výhra Pavel Simandl 1 (2:06) TKO Oktagon 2 - Quaterfinals 05.08.2017
Výhra Jakub Steidl 1 (2:45) TKO GCF Challenge - Cage Hodonín 4 05.12.2014
Výhra Vladimír Lendvay 1 (1:40) TKO PCF 10 - Comeback 08.11.2014
Prehra Marvin Vettori 1 (1:49) SUB Only Men Stuff - European MMA League 1 08.02.2014

Radovan Úškrt - váhová kategória, bojový štýl a tréner

Tento Bratislavčan nastupuje vo svojej kariére v dvoch hmotnostných kategóriách: v strednej váhe,kde je slovenskou dvojkou, a welterovej váhe, kam sa vrátil po dvoch rokoch. Meria 180 centimetrov, takže 77 kilogramov po zhadzovaní zvládne bez väčších problémov.

Úškrt je veľmi ortodoxným postojárom. Na zem ide veľmi zriedka, najmä vtedy, ak nemá na výber. Ak má v zápase prevahu, snaží sa všetko riešiť v postoji. Päsťami aj kopmi. Je veľmi rýchly, agilný, dynamický a pohyblivý. Na nič nečaká a súpera chce zvyčajne dostať už na začiatku.

Už v Oktagon Výzve sa Rado predstavil ako člen známeho bratislavského Gymu Octagon Fighting Academy u Ilju Škondriča. No neraz sme ho mohli vidieť ako sparring partnera hviezdneho Lajoša Kleina zo Spartacus Fight Gymu.

Radovan Úškrt vs. Marvin Vettori (profesionálny debut)

Pozrime sa ešte bližšie na jeho dávny zápas s Marvinom Vettorim. Stretli sa 8. februára 2014 na turnaj European MMA League 1: Only Men Stuff. Ani Talian, ktorý dnes žiari v UFC, vtedy ešte nemal slávne meno. No rozbiehal sa a patril k veľkým talentom európskej MMA.

Bolo to osemfinále pyramídy vo welterovej váhe. Zápas začal veľmi z ostra a z hurta. Kým Úškrt sa snažil súpera prekvapiť vysokými kopmi, Vettori nepripúšťal tlak a okamžite sa snažil o takedown. To sa mu veľmi rýchlo podarilo a i keď sa Slovák snažil spod súpera dostať, tomu sa podarilo priškrtiť jeho hlavu "triangle choke" a Úškrt zakrátko musel odklepať.

Radovan Úškrt - zaujímavosti, poľovníctvo, Martin Buday (UFC)

O Radovi Úškrtovi je známe, že medzi jeho záľuby patria okrem bojových športov aj príroda, cestovanie a najmä je to vášnivý poľovník, ktorý sa svojimi úlovkami rád pochváli i na sociálnych sieťach.

Keď sme spomínali, že je parťákom Ľudovíta Kleina, musíme spomenúť najmä to, že je tiež veľmi dobrým kamarátom aj druhého slovenského bojovníka v UFC, Martina Budaya. Patril dokonca do jeho podporného tímu, ktorý s ním na prvé zápasy slávnej organizácie cestoval do USA.

Radovan Uskrt online - Sherdog, Tapology, Instagram či Facebook

Napriek tomu, že ide o fanúšikmi obľúbeného bojovníka, na sociálnych sieťach zatiaľ nie je až tak známy. Určite sú za tým aj jeho výpadky, kedy bol na scéne prakticky celkom neviditeľný a neaktívny. Teraz je však späť a vďaka účasti v populárnom projekte GameChanger sa jeho meno určite dostane do povedomia oveľa viac.

Profil Radovana Úškrta nájdete na známych bojových portáloch ako Sherdog či Tapology, kde si môžete pozrieť podrobný zoznam jeho zápasov, štatistiky a ďalšie informácie.

Ak by vás zaujímalo viac z jeho života či kariéry, zájdite na jeho Instagram @radovanuskrt, kde má momentálne niečo vyše 10 tisíc followerov. Niektoré príspevky pridáva aj na svoje Facebook.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Oktagon MMA (logo)

Oktagon MMA – všetko o česko-slovenskej organizácii

Kompletné informácie a program najväčšej česko-slovenskej MMA organizácie Oktagon spolu s prehľadnm programom akcií.

Štrbák vs. Ryšavý - Oktagon 21 (MMA)

Sledujte MMA online naživo – live streamy a priame prenosy zápasov

Pozrite sa, kde a akým spôsobom môžete sledovať priame prenosy a livestreamy z MMA zápasov a galavečerov.

Zaregistrujte sa v Tipsporte a získajte vstupný bonus až 30 EUR!

Tipsport: bonusy, bojové športy, Oktagon livestream

TIPSPORT stávková kancelária ▷ ponuka bojových športov, 🔹LIVESTREAM na OKTAGON, návod na registráciu 🔹s bonusom, možnosti vkladu a výberu.