Kamil Minda - profil šampióna poľskej armády

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Vojak, štvornásobný armádny šampión v MMA, inštruktor sebaobrany a stále ašpirant na titul ťažkej váhy v Oktagone. Prečítajte si profil Kamila Mindu.

ZAČIATKYOKTAGONRFA
ŠTATISTIKYZAUJÍMAVOSTI

Kamil Minda - Oktagon MMA Foto: OKTAGON MMA

Kamil Minda - profil
Meno Kamil Minda
Narodený 14. 10. 1986, Elk, Poľsko
Prezývka King Kong
Národnosť poľská
Výška 188 cm
Váha 115 kg
Váhová kategória ťažká váha
Výhry v MMA 8x (5x KO/TKO, 1x submisia, 2x na body)
Prehry v MMA 4x (3x KO/TKO, 1x na body)
Tímy Akademia Sportów Walki Wilanów, MMA Team Elk
Tréner Miroslaw Okninski

Kamil "King Kong" Minda - začiatky v MMA

Kamil Minda ako profesionálny vojak poľskej armády so súťažnou MMA začal pomerne neskoro. V zmiešaných bojových umeniach je však 4-násobným armádnym šampiónom, čo je skutočne obdivuhodné. Medzi profesionálov si trúfol v roku 2017 a nebolo to zlé rozhodnutie. So svojimi schopnosťami si rýchlo vybudoval povesť obávaného fightera ťažkej váhy.

sipka Kliknite sem a tipujte MMA s bonusom za online registráciu

Profesionálny debut absolvoval 4. novembra 2017 na turnaji 3F - Extreme Fight Cage 6 v rodnom meste Elk, kde svojho súpera Marcina Wnuk-Lipinského knokautoval po 47 sekundách. V podobnom duchu pokračoval aj na ďalšom podujatí tejto organizácie 10. marca 2018 - Mateuszovi Pasiakovi dal KO dokonca už po 23 sekundách.

Prvá prehra v jeho profi kariére prišla v júni 2018 na podujatí Babilon MMA 4. Minda podľahol Marcinovi Kalatovi na TKO po troch minútach 1. kola.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Do súťažnej klietky sa vrátil až po vyše roku. V októbri 2019 na podujatí Profesionálnej ligy MMA s poradovým číslom 79 v hlavnom zápase večera dostal do rúk srbského bojovníka Adnana Aliča a bol to rýchly proces. Okamžite po ňom vyštartoval, Srb spadol na zem, ground and pound a koniec po 12 sekundách.

V novembri 2019 zdolal ešte Tomasza Kolcuna (KO v 2. kole) a v auguste 2020 si poradil aj s Grzegorzom Cieplinskim (na body po 3 kolách). A potom prijal ponuku česko-slovenskej organizácie.

Kamil Minda - Oktagon MMA

Keď podpísal zmluvu s Oktagonom, bolo to uprostred pandémie koronavírusu. Doteraz sa však dostal k dvom zápasom a zatiaľ neprehral. V rebríčku ťažkej váhy sa posunul na 2. miesto a mal šancu stať sa prvým šampiónom tejto divízie.

Oktagon 18: Kamil Minda vs. Daniel Dittrich

Svoj prvý zápas na našej scéne absolvoval 21. novembra 2020 na galavečere Oktagon 18 a jeho súperom bol český borec Daniel Dittrich. Ten sa na začiatku pokúsil prekvapiť high-kickom, ktorý však Minda bez väčších problémov vystihol a zhodil súpera na chrbát. Poliak bol "na koni" a to už nemohlo trvať dlho. Po 2 minútach a 59 sekundách rozhodca Michal Popelák za obrovskej prevahy poľského borca ukončil zápas TKO v prospech Mindu.

Oktagon 23: Kamil Minda vs. Kerisson Leal de Rezende

Na galavečere Oktagon 23 v sobotu 1. mája 2021 sa mal poľský vojak stretnúť v titulovom zápase ťažkej váhy so Slovákom Martinom Budayom. Ten sa však krátko pred turnajom zranil a duel bol zrušený. Minda sa na podujatí zúčastnil, dostal však náhradného súpera.

Pre mladého Brazílčana Kerissona Leal de Rezende to bola európska premiéra v profi klietke. Mal vtedy za sebou 5 víťazstiev a 2 prehry. Bol veľkou neznámou a napokon s Mindom vydržal až do konca zápasu.

Poliak ho demoloval množstvom tvrdých a presných úderov, dostal ho na zem a viackrát takmer ukončil. Na druhej strane Rezende prekvapil súpera poriadne tvrdým kolenom aj presným high-kickom do hlavy. Po dlhých a tvrdých troch kolách napokon Minda vyhral na body.

Oktagon 25: Kamil Minda vs. Martin Buday - titulový zápas

Hneď po zápase s Kerissonom si pre Mindu prišiel do klietky sám Martin Buday, aby si ho zavolal do titulového zápasu. Ten sa uskutočnil v sobotu 19. júna 2021 na galavečere Oktagon 25.

Mnohí odborníci očakávali rýchly knokaut už v 1. kole, ale to napokon prinieslo iba veľmi opatrné oťukávanie, v ktorom sa favorizovaný Buday javil až príliš pasívne. Minda bol aktívnejší aj v 2. kole. Mal viac úderov a viac tlačil. Zhruba minútu pred druhou pauzou však Buday trafil Poliaka tvrdou ranou rovno na nos, ten otvoril obranu, dostal ďalšiu ranu a išiel k zemi, kde rozhodca veľmi rýchlo zápas ukončil TKO v prospech Martina Budaya. Minda to teda bude musieť skúsiť nabudúce.

Oktagon 32: Kamil Minda vs. Tadej Dajčman

Prvýkrát od prehry s Budayom sa Kamil Minda vrátil do boja v rámci organizácie Oktagon MMA 9. apríla 2022 v Ostrave. Na galavečere Oktagon 32 sa v ťažkej váhe postavil Tadejovi Dajčmanovi, s ktorým bojoval celé tri kolá, ale ťahal za kratší koniec – prehral na body.

RFA 4: Kamil Minda vs. Tomáš Možný - debut v organizácii Real Fight Arena

Poľský ťažkotonážnik sa po dvoch prehrách v rade v organizácii Oktagon MMA rozhodol zmeniť svoje pôsobisko. Upísal sa tak novej organizácii RFA, ktorá bude výrazne konkurovať Oktagonu. Jeho cieľom je získať titul šampióna v ťažkej váhe. Debut mu však v sobotu 8. októbra 2022 v košickej Steel Aréne nevyšiel podľa predstáv. Napriek tomu, že silného slovenského kickboxera Tomáša Možného niekoľkokrát už mal "na lopate", v závere druhého kola inkasoval tvrdý úder, po ktorom išiel k zemi a tam ho súper dorazil. Minda prehral TKO.

RFA 6: Kamil Minda vs. Radovan Kulla

"King Kong" ani po prehre pri debute nevzdal svoje ambície zabojovať o titul v organizácii Real Fight Arena. Na turnaji RFA 6 v Prievidzi sa 12. novembra 2022 opäť pokúsil prerušiť nelichotivú sériu troch prehier v rade, ktorú ťahal od neúspešnej bitky o titul v Oktagone s Martinom Budayom. A tentokrát to vyšlo. Slováka Radovana Kullu ukončil na začiatku druhého kola v ťažkej váhe netradičným spôsobom na submisiu.

Kamil Minda - all fights: prehľad zápasov, štatistiky, bilancia

Keďže, ako je známe, Minda do 30-ky súťažil predovšetkým na armádnych turnajoch, nemá v profesionálnej kariére na konte veľa zápasov. Začal až v roku 2017. Odvtedy si pripísal 8 víťazstiev a 4 prehry. Až 5-krát vyhral spôsobom KO/TKO. Ako tradičný "ťažkotonážnik" nestráca čas v submisiách.

Profesionálna MMA kariéra
Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
Výhra Radovan Kulla 2 (0:55) Submisia RFA 6 12.11.2022
Prehra Tomáš Možný 2 (4:07)
TKO RFA 4 08.10.2022
Prehra Tadej Dajčman 3 (5:00) Na body Oktagon 32 09.04.2022
Prehra Martin Buday 2 (4:01) TKO Oktagon 25 19.06.2021
Výhra Kerisson Leal de Rezende 3 (5:00) Na body Oktagon 23 01.05.2021
Výhra Daniel Dittrich 1 (2:59) TKO Oktagon 18 21.11.2020
Výhra Grzegorz Cieplinski 3 (5:00) Na body FEN 29 22.08.2020
Výhra Tomasz Kolcun 2 (1:44) KO 3F - Mazurska Gala MMA 09.11.2019
Výhra Adnan Alic 1 (0:12) TKO PLMMA 79 18.10.2019
Prehra Marcin Kalata 1 (3:09) TKO Babilon MMA 4 08.06.2018
Výhra Mateusz Pasiak 1 (0:23) KO 3F - EFC 7 10.03.2018
Výhra Marcin Wnuk-Lipinski 1 (0:47) TKO 3F - EFC 6 04.11.2017

Kamil Minda - výška, váha, štýl boja a klub

Poľský "King Kong" meria 188 cm a váži zhruba 115 kg, čo z neho robí dokonalú zbraň. Vďaka vojenskému výcviku a skvelej kondícii je na rozdiel od iných bojovníkov ťažkej váhy veľmi rýchly a dynamický. Má doslova bleskové nástupy do zápasov, keď okamžite vybehne po súperovi s cieľom doraziť ho.

V súčasnosti sa pripravuje pod vedením trénera Miroslawa Okninského v Akademii Sportów Walki Wilanów a navštevuje aj klub MMA Team Elk vo svojom rodnom meste.

Kamil Minda - vojak a inštruktor sebaobrany

Ako dlhoročný vojak poľskej armády, 4-násobný armádny šampión v MMA a nádejný šampión ťažkej váhy v Oktagone má Minda tie najlepšie preferencie a predpoklady pre inštruktora bojových umení a sebaobrany. Práve touto profesijou si popri armáde a MMA v súčasnosti privyrába.

Kamil Minda - Sherdog, Tapology, FightMatrix

Profily Kamila Mindu nájdeme aj na známych MMA weboch ako Sherdog, Tapology či FightMatrix, avšak všade tak trochu chýbajú niektoré jeho osobné informácie. Prehľad zápasov, štastistiky a bilancia sú však dostupné a presné. Na portáli Tapology sú okrem uskutočnených zápasov evidované aj tie plánované a zrušené. Okrem toho web disponuje skvelými grafmi, číslami a porovnaniami.

Kamil Minda - Instagram, Facebook

Aj tajomný vojak má svoje kontá na sociálnych sieti. I keď nemá také veľké množstvo sledovateľov ako iní fighteri. Na Instagrame ho pod profilom @1410kingkong sleduje zhruba tisíc followerov. Na Facebooku používa svoj súkromný profil aj na propagáciu svojej športovej kariéry.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Ďalší Slovák v UFC? Martin Buday má životnú šancu!

Ďalší Slovák v UFC? Martin Buday má životnú šancu!

Ďalší Slovák je na prahu slávnej UFC. Martina Budaya delia od podpisu zmluvy s najlepšou svetovou MMA organizáciou dve víťazstvá. Nebude to...

Martin Buday

Martin Buday – takmer neporaziteľný slovenský obor

⚡Martin Buday⚡ je absolútnou slovenskou špičkou v ťažkej váhe MMA a druhým Slovákom v histórii, ktorý sa prebojoval do slávnej UFC.

Oktagon MMA (logo)

Oktagon MMA – všetko o česko-slovenskej organizácii

Kompletné informácie a program najväčšej česko-slovenskej MMA organizácie Oktagon spolu s prehľadnm programom akcií.