UFC 296: Edwards vs. Covington o titul – informácie, zápasy, výsledky

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Na záver roka si UFC pripravila veľký turnaj v Las Vegas. Na galavečere UFC 296 sme videli dva titulové zápasy a opäť aj slovenského bojovníka v akcii. Prečítajte si, ako to dopadlo a pozrite si kompletné výsledky turnaja.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 EDWARDS vs. COVINGTON 🇺🇸
Pantoja vs. RoyvalBuday vs. Gaziev
InformácieVýsledkyLivestream

Leon Edwards (UFC) Foto: Profimedia

Hodnotenie UFC 296: 9,8/10

  • Termín: 16. december 2023, 23:30 hod
  • Miesto: T-Mobile Arena, Las Vegas, USA
  • Kurzy: vo všetkých stávkových kanceláriách

Výsledky UFC 296: Edwards aj Pantoja obhájili tituly, Buday prvýkrát prehral

V hlavnom zápase turnaja sa Leonovi Edwardsovi podarilo obhájiť titul vo welterovej váhe po 5-kolovej bitke s Colbym Covingtonom na body. O tom, kto by si víťazstvo zaslúžil, nebolo na konci zápasu žiadnych pochýb.

Bez väčších pochybností zvíťazil aj Alexandre Pantoja, ktorý obhajoval titul šampióna v mušej váhe proti Brandonovi Royvalovi. Päť kôl a na body.

Legendárny Tony Ferguson zaznamenal už siedmu prehru v rade, keď zrejme podľa očakávaní podľa na body Paddymu Pimblettovi.

Prvú prehru v UFC zaznamenal slovenský bojovník Martin Buday. Ten v zápase ťažkej váhy narazil na veľmi silného debutanta Shamila Gazieva, ktorý na neho nastúpil v postoji tak priamočiaro, že na to Slovák nedokázal prakticky nijak reagovať. Po 56 sekundách druhého kola rozhodca odmával technický knokaut.

Pozrite si kompletné výsledky turnaja UFC 296 »

UFC 296: informácie, termín a miesto (kedy a kde)

Presne o polnoci zo soboty 16. decembra na nedeľu 17. decembra 2023 v T-Mobile Aréne v Las Vegas vypukne veľký galavečer UFC 296. Už zo začiatku turnaja sa v rámci ťažkej váhy môžeme tešiť na Slováka Martina Budaya. Turnaj však bude pokračovať až do rána a vyvrcholí dvoma titulovými zápasmi v mušej a welterovej divízii. Kliknite sem, stavte si a sledujte UFC 296 NAŽIVO sipka

Obsadenie tohto eventu je naozaj skvelé. Headlinermi sú Leon Edwards a Colby Covington, ktorí sa pobijú o opasok welterovej váhy, ktorý obhajuje prvý menovaný. Ešte predtým uvidíme aj odvetnú bitku o titul v mušej váhe. Obhajca Alexandre Pantoja bude brániť opasok pred Brandonom Royvalom.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

PREVIEW UFC 296
🥊 Hlavný zápas: Leon Edwards – Colby Covington (o titul)
🗓️ Termín: 16. december 2023, 23:30 hod
🌎 Miesto: T-Mobile Arena, Las Vegas, USA
💻 Livestream: Fortuna TVTipsport TV
📺 Priamy prenos: Premier Sport 1, VOYO

UFC 296: Leon Edwards (c) vs. Colby Covington – o titul welterweight, analýza, kurzy, tip

Leon Edwards (32) v súčasnosti reprezentuje Anglicko, no je prvým rodákom z Jamajky, ktorý získal titul v UFC. Opasok šampióna welterovej váhy vybojoval vlani v auguste, keď v Salt Lake City parádnym "head kickom" knokautoval Kamaru Usmana a v marci tohto roku titul v odvete obhájil.

Muž s prezývkou "Rocky" v súčasnosti ťahá už 12-zápasovú sériu bez prehry a celkovo má v MMA profi bilanciu 21 výhier – 3 prehry. Je skvelý v postoji aj na zemi. Ešte nikdy neprehral pred limitom.

Colby Covington (35) pochádza z Kalifornie a v UFC pôsobí už 9 rokov. V roku 2018 získal dočasný titul vo welterovej váhe, ale to bolo zatiaľ jeho maximum. Aj bojoval dvakrát o opasok proti Usmanovi, no na rozdiel od Edwardsa, v oboch prípadoch prehral.

Naposledy bojoval v marci 2022 proti Jorgemu Masvidalovi. Vyhral, ale nahnevaný Masvidal ho potom o niekoľko dní napadol v reštaurácii na Miami Beach a spôsobil mu niekoľko zranení, z ktorých sa musel liečiť.

"Chaos" je taktiež veľmi všestranným bojovníkom. Je bývalým amatérskym americkým šampiónom vo zápasení, majstrom sveta v grapplingu a dnes je výborný aj v postoji. Okrem toho intenzívne trénuje aj brazílske jiu-jitsu, v ktorom vlastní čierny opasok. V profi MMA má bilanciu 17 výhier – 3 prehry.

NÁŠ TIP: Edwards zvíťazí (kurz 1,60sipka Stavte si bez rizika v Tipsporte

  • Edwards má viac úspešných výsledkov z ťažkých zápasov proti tým najlepším bojovníkom, takže odborníci, bookmakeri aj fanúšikovia sú mierne na jeho strane. Dáva to zmysel, pretože ho ešte nikto nedokázal ukončiť predčasne a patrí k bojovníkom s tak širokým arzenálom "zbraní", že dokáže nájsť recept prakticky na každého. Tipujeme jednotku.
TIPSPORT KURZY: EDWARDS vs. COVINGTON
EDWARDS 1 (1,60) ⭐ Remíza X (45,00) COVINGTON 2 (2,28)

UFC 296: Alexandre Pantoja (c) vs. Brandon Royval – o titul flyweight

Ďalším titulovým súbojom v tento deň v Las Vegas bude odvetná bitka v boji o opasok šampióna mušej váhy. Titul obhajuje Brazílčan Alexandre Pantoja, ktorý v júli porazil Brandona Morena.

Všestranný rodák z Rio de Janeiro, ktorý momentálne žije na Floride bude čeliť Američanovi Brandonovi Royvalovi, ktorého už raz porazil v roku 2021, keď ho "uškrtil" v submisii. To bola pre tvrdého grapplera z Colorada trpká prehra, ktorú je rozhodnutý odčiniť. Tentokrát by to znamenalo aj zisk titulu. Ako to dopadne? Stavte si v Tipsporte sipka

UFC 296: Martin Buday vs. Shamil Gaziev

Slovák Martin Buday sa po víťaznej sérii od svojho vstupu do UFC rýchlo prebojoval do elitnej 15-ky ťažkej váhy a teraz bude bojovať o udržanie sa v rebríčku. Súperi budú čoraz kvalitnejší, ale aj odmeny zo zápasov by mali postupne rásť.

V Las Vegas "Badys" narazí na dagestanského bojovníka Shamila Gazieva. Rus v súčasnosti reprezentuje Bahrajn a ma všetky predpoklady narobiť slovenskému obrovi problémy. Stavte si na výsledok zápasu TU sipka

UFC 296: fight card (karta), program, bojovníci, zápasy a výsledky

Okrem dvoch spomínaných titulových zápasov Edwads vs. Covington a Pantoja vs. Royval si tento víkend užijete aj ďalšie špičkové súboje s mimoriadne kvalitným obsadením.

Tešiť sa môžete na také mená ako Tony Ferguson, Paddy Pimblett, Josh Emmett, Irene Aldana, Ariane Lipski, no a tiež na spomínaného Martina Budaya.

UFC 296: FIGHT CARD
Main card (04:00 h)
Welterweight Leon Edwards (BODY) 5(5:00) Colby Covington
Flyweight Alexandre Pantoja (BODY) 5(5:00) Brandon Royval
Welterweight Shavkat Rakhmonov (SUB) 2(4:56) Stephen Thompson
Lightweight Tony Ferguson 3(5:00) Paddy Pimblett (BODY)
Featherweight Josh Emmett (KO) 1(1:57) Bryce Mitchell
Preliminary card (02:00 h)
Light Heavyweight
Alonzo Menifield (BODY)
3(5:00) Dustin Jacoby
Women's Bantamweight Irene Aldana (BODY) 3(5:00) Karol Rosa
Bantamweight Cody Garbrandt (KO) 1(3:42) Brian Kelleher
Women's Flyweight Casey O'Neill 2(1:18) Ariane Lipski (SUB)
Early preliminary card (00:00 h)
Flyweight Tagir Ulanbekov (SUB) 2(4:25) Cody Durden
Featherweight Andre Fili (TKO) 1(3:32) Lucas Almeida
Heavyweight Martin Buday 2(0:56) Shamil Gaziev (TKO)

Kde sledovať UFC 296 sipka LIVE stream zadarmo, TV priamy prenos a PPV online

Televízny priamy prenos z UFC 296, kde sa predstaví aj slovenský bojovník Martin Buday, zatiaľ potvrdila iba televízia Premier Sport 1 a ako obvykle môžeme počítať aj so živým prenosom streamovacej služby Voyo. Obe tieto kanály sú však spoplatnené. Stále čakáme, či sa turnaj objaví aj v programe niektorej z bežne dostupných slovenských staníc. Mohla by ťo byť napr. TV DajTo, ktorá už UFC so Slovákmi v minulosti vysielala.

Zákazníci popredných slovenských stávkových kancelárií sa môžu opäť tešiť na livestream zadarmo. Odporúčame konkrétne Tipsport TV sipka Ak sa totiž v Tipsporte zaregistrujete teraz ako nový zákazník, dostanete športové prenosy na prvých 7 dní okamžite zadarmo a bez ďalších podmienok aj stávkový kredit v hodnote 20 EUR iba za overenie dokladov.

Ďalšou možnosťou, ako si UFC 296 pozrieť naživo, ak z nejakého dôvodu nemáte prístup k livestreamu zadarmo či slovenským televíziám, je oficiálny medzinárodný PPV (pay-per-view) stream UFC Fight Pass. V predpredaji si prístup k prenosu môžete zakúpiť za výhodnejšiu cenu.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

1️⃣ Kedy sa uskutoční galavečer UFC 296?

Turnaj sa začína o polnoci zo soboty 16. na nedeľu 17. decembra 2023. Dejiskom je Las Vegas v USA, preto si v noci opäť veľmi nepospíte. Kvalita fight card však stojí za to.

2️⃣ Kto nastúpi v hlavných úlohách na turnaji UFC 296?

Galavečer ponúkne dva titulové zápasy. V tom hlavnom v samom závere bude Leon Edwards obhajovať titul vo welterovej váhe proti Colbymu Covingtonovi. Predtým uvidíme titulový odvetu medzi Alexandre Pantojom a Brandonom Royvalom. Ešte na začiatku už v drohom zápase v poradí bude bojovať Slovák Martin Buday v ťažkej váhe proti Shamilovi Gazievovi.

3️⃣ Ako sledovať UFC 296 naživo?

Televízny priamy prenos, streamovacia služba, oficiálne PPV aj livestream zadarmo. Možností, ako si pozrieť UFC 296 je veľa. Informácie a návod, ako na to, nájdete v tomto článku »

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Martin Buday

Martin Buday – takmer neporaziteľný slovenský obor v MMA

⚡Martin Buday⚡ je absolútnou slovenskou špičkou v ťažkej váhe MMA a druhým Slovákom v histórii, ktorý sa prebojoval do slávnej UFC.

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

Lukáš Mandinec - Alejandro Ferreiro (PML)

Nová éra PML: spolupráca s Oktagon MMA a generálny partner Fortuna

Známa slovenská postojárska organizácia PML oznámila významné novinky pre rok 2024. Začína sa nová éra, ktorá prinesie niekoľko zmien k...