UFC 291: Poirier vs. Gaethje 2 (o titul BMF) – info a výsledky

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Mimoriadne nabitý galavečer UFC 291 sa tento víkend konal v Salt Lake City. Videli sme špičkové zápasy, bitku o titul BMF a množstvo hviezdnych mien i bývalých či možno budúcich šampiónov.

☠️ POIRIER vs. GAETHJE ☠️
BLACHOWICZ vs. A. PEREIRA
INFORMÁCIEFIGHT CARDLIVESTREAM

Justin Gaethje vs. Dustin Poirier (UFC) Foto: Profimedia

Hodnotenie UFC 291: 9,7/10

  • Dátum: 30. júl 2023, 00:30 hod
  • Miesto: Salt Lake City, USA
  • Kurzy: vo všetkých stávkových kanceláriách

Výsledky: Gaethje po parádnom head kicku získal symbolický titul BMF

Novým držiteľom opasku BMF pre "najnepríjemnejšieho" muža v UFC je Justin Gaethje. A rozhodol o tom parádnym spôsobom. Dustina Poiriera knokautoval na začiatku druhého kola parádnym kopom do hlavy.

 

Súboj špičiek poloťažkej váhy bol veľmi vyrovnaný. Alex Pereira napokon Jana Blachowicza zdolal iba na body po "split decision".

Derrick Lewis v súboji ťažkej váhy knokautoval Marcosa Rogéria de Limu za 33 sekúnd.

Bobby Green zdolal Tonyho Ferguson po technickom submisii, pretože sa pri nasadenom "arm-triangle choke" zranil.

Nevídaný "brabo choke" rozhodol o víťazstve Kevina Hollanda nad Michaelom Chiesom.

Kompletné výsledky turnaja UFC 291 nájdete TU sipka

UFC 291 – informácie, dátum, čas a miesto konania

Podujatie našlo miesto pod strechou arény Delta Centre v Salt Lake City, kde hráva svoje domáce zápasy aj slávny basketbalová klub Utah Jazz. Galavečer UFC 291 štartuje v nedeľu 30. júla 2023 od 00:30 hod SELČ. Program sa začína niekoľkými zápasmi Early preliminary card a postupne vyvrcholí od 04:00 hod zápasmi hlavnej karty. Kliknite sem, stavte si bez rizika a sledujte UFC 291 NAŽIVO!

MMA sleduj priebeh zápasu tu

PREVIEW UFC 291
🥊 Hlavné zápasy: Dustin Poirier – Justin Gaethje (o titul BMF)
Jan Blachowicz – Alex Pereira
🗓️ Termín: 30. júl 2023, 00:30 hod
🌎 Miesto: Delta Center, Salt Lake City, USA
💻 Livestream Fortuna TV, Tipsport TV
📺 Priamy prenos: Premier Sport 1, VOYO

UFC 291: Dustin Poirier vs. Justin Gaethje 2 (lightweight) – o titul BMF, analýza, kurzy a tip

Titul BMF (Baddest Mother Fucker) je ocenenie dnes už aj s vlastným opaskom pre najtvrdší a najkrvilačnejších bojovníkov v klietke UFC. Prvým a jediným držiteľom tohto titulu je ešte stále Jorge Masvidal, ktorý ho získal po tom, čo v roku 2019 porazil Natea Diaza.

Rodák z Louisiany Dustin Poirier (34) je bývalým dočasným šampiónom ľahkej váhy a už niekoľko rokov je špičkou tejto divízie. O titul ho obral v roku 2019 krátko po nadobudnutí hviezdy Khabib Nurmagomedov. V roku 2021 sa oň pokúsil znova, ale aj Charles Oliveira bol nad jeho sily.

V novembri minulého roka však porazil Michaela Chandlera a stále je aktuálnou dvojkou v kategórii. Skvelý v postoji i na zemi s bilanciou 29 výhier – 7 prehier sa muž s prezývkou "The Diamond" radí k top bojovníkom v tejto hmotnostnej kategórii na svete.

Jeho rovesník z Arizony Justin Gaethje (34) má za sebou podobnú cestu. Dočasný titul v ľahkej váhe získal v roku 2020, no taktiež ho stratil s Khabibom Nurmagomedovom a s Charlesom Oliveirom ho vlani späť vybojovať nedokázal.

V marci tohto roku "The Highlight" v Londýne porazil Rafael Fizieva a momentálne je trojkou divízie. Od Poiriera sa líši bojovým štýlom a zručnosťami. Gaethje je predovšetkým postojár. Bojuje päsťami a na zemi sa vôbec necíti dobre. Pri celkových štatistikách 24 výhier – 4 prehry je v submisii "negatívny" 1–2.

NÁŠ TIP: Poirier zvíťazí (kurz 1,66sipka Stavte si vo Fortune!

  • Keď sa títo dvaja borci stretli prvýkrát v roku 2018, bol to súboj, ktorý sa zapísal do histórie a získal mnohé ocenenia "Zápas roka". Poirier vyhral po technickom knokaute na začiatku štvrtého kola. Favoritom je aj tentokrát a tak nejak očakávame, že si túto pozíciu postráži aj v odvete. V postoji je totiž Gaethjemu vyrovnaným súperom, no disponuje aj dodatočnými zbraňami, ktoré dokáže využiť v submisii na zemi. Tipujeme jednotku.
FORTUNA KURZY: POIRIER vs. GAETHJE
POIRIER 1 (1,66) ⭐ Remíza X (40,00) GAETHJE 2 (2,22)

UFC 291: Jan Blachowicz vs. Alex Pereira (light heavyweight) – analýza a tip

Poľský "Tešínsky princ" Jan Blachowicz (40) si už v slávnej zámorskej organizácii stihol urobiť veľké meno. Prišiel v roku 2014 ako šampión KSW a za šesť rokov vystúpil aj na trón poloťažkej váhy UFC. Dokázal poraziť aj opovážlivého vyzývateľa Israela Adesanyu, no titul potom stratil po prehre s Gloverom Teixeirom. Keď sa po zranení jeho ďalšieho držiteľa Jiřího Procházku uvoľnil, v decembri minulého roka oň Blachowicz zabojoval znova. S Magomedom Ankalaevom však iba remizoval.

Bývalý majster sveta v thajskom boxe je klasickým príkladom európskej MMA školy. Komplexný a všestranne pripravený silový fighter, ktorý vás dokáže zmlátiť do bezvedomia aj utiahnuť do páky, z ktorej sa nedostanete. Jeho celková bilancia v profi kariére je 29 výhier – 9 prehier – 1 remíza.

O niečo mladší Brazílčan Alex Pereira (36) vlani šokoval svet, keď v zápase o titul v strednej váhe v New Yorku knokautoval Israela Adesanyu. V apríli tohto roku však v odvete dostal KO už v druhom kole a o opasok prišiel. Bývalý elitný kickboxer a šampión organizácií Glory, WGP či WAKO, má v UFC za sebou iba päť zápasov, ale okamžite sa zaradil medzi absolútnu špičku.

Teraz ho čaká debut v poloťažkej váhe, kde si môže vydýchnuť od drastického chudnutia a vyskúšať svoje kickboxerské zbrane aj na väčších chlapoch. Stačia však jeho doterajšie zatiaľ chabé skúsenosti z MMA na túto výzvu. Štatistiky má "Poatan" zatiaľ výborné 7–2, ale deväť zápasov nie je veľa.

NÁŠ TIP: Blachowicz zvíťazí (kurz 1,73sipka Stavte si vo Fortune!

  • Aj keď Pereira jednoznačne patrí medzi top bojovníkov v strednej váhe, obávame sa, že v light heavyweight divízii to bude mať podstatne ťažšie. Predsa len, vyvrátiť takého chlapa, akým je Blachowicz, nie je jednoduché. Zatiaľ sa to podarilo iba dvom mužom. Naproti tomu tvrdé rany a takmer sto kíl živej váhy a hybnej sily, ktorými Poliak disponuje, budú pre Brazílčana ťažkou prekážkou. Očakávame víťazstvo Blachowicza. Musí však udržať pevnú obranu.
FORTUNA KURZY: BLACHOWICZ vs. A. PEREIRA
BLACHOWICZ 1 (1,73) ⭐ Remíza X (40,00) A. PEREIRA 2 (2,11)

UFC 291 – fight card, zápasy, program a výsledky

Na hlavnej karte sa môžeme tešiť na mení ako Michael Chiesa, Tony Ferguson, Stephen Thompson a napokon dva hlavné ťaháky – najprv to bude Jan Blachowicz proti Alexovi Pereirovi a nakoniec Dustin Poirier v odvetnom zápase s Justinom Gaethjem.

"Prelims" ponúknu napr. aj zaujímavý stret dvoch ťažkých výh Derricka LEwisa s Marcosom Rogeriom de Limom. A turnaj by mal otvoriť pútavý ženský zápas Miranda Maverick vs. Priscila Cachoeira.

UFC 291: FIGHT CARD, PROGRAM, ZÁPASY, VÝSLEDKY
Main card
Lightweight Dustin Poirier 2(1:00) Justin Gaethje (KO)
Light Heavyweight Jan Blachowicz 3(5:00) Alex Pereira (BODY)
Heavyweight Derrick Lewis (TKO) 1(0:33) Marcos Rogério de Lima
Lightweight Tony Ferguson 3(4:54) Bobby Green (TSUB)
Welterweight Michael Chiesa 1(2:39) Kevin Holland (SUB)
Preliminary card
Welterweight Gabriel Bonfim (SUB) 1(1:13) Trevin Giles
Catchweight 128,5 lb
C.J. Vergara (BODY)
3(5:00) Vinicius Salvador
Middleweight Roman Kopylov (KO) 2(0:33) Claudio Ribeiro
Welterweight Jake Matthews (SUB) 2(2:37) Darrius Flowers
Early preliminary card
Welterweight Matthew Semelsberger 3(2:36) Uroš Medić (TKO)
Women's Flyweight Miranda Maverick (SUB) 3(2:11) Priscila Cachoeira

Ako sledovať naživo UFC 291 – LIVE stream zadarmo na Fortuna TV, priamy prenos na Premier Sport 1 a online PPV (UFC Fight Pass)

Televízny priamy prenos z UFC 291 v Salt Lake City prinesie v nedeľu 30.7. od 04:00 hod stanica Premier Sport 1 a živé vysielanie pobeží aj v ponuke streamovacej služby VOYO. Oba kanály sú však spoplatnené, rovnako ako oficiálne PPV UFC Fight Pass.

Zadarmo môžete celý turnaj sledovať prostredníctvom livestreamu na Fortuna TV. Ak ste si v priebehu tohto týždňa vsadili aspoň jeden ľubovoľný tiket a v noci zo soboty na nedeľu budete mať na tipérskom účte aspoň pár plusových centov, prístup k živému vysielaniu máte skutočne úplne zdarma.

Zaregistrujte sa vo Fortune hneď teraz ako nový zákazník a okrem množstva športových prenosov vrátane UFC získate okamžite aj prvú stávku bez rizika až do výšky vkladu 30 EUR. Po prvom vklade a jeho pretipovaní si zároveň môžete uplatniť stávkový kredit v hodnote ďalších 30 EUR a v online kasíne až 30 FREE spinov na rôzne hry.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

1️⃣ Kedy sa začína galavečer UFC 291?

Galavečer UFC 291 štartuje presne 30 minút po polnoci (00:30 hod) SELČ v nedeľu 30. júla 2023. Zápasy hlavnej karty sú na programe od 04:00 hod ráno.

2️⃣ Kto bude bojovať o titul na turnaji UFC 291?

Na turnaji UFC 291 sa nebude bojovať o titul šampiónov v žiadnej váhovej kategórií. V hre však bude opasok BMF pre najtvrdšieho a najnepríjemnejšieho bojovníka na okruhu. Pobijú sa oň Dustin Poirier a Justin Gaethje. Kompletný program zápasov UFC 291 nájdete TU sipka

3️⃣ Kde môžem sledovať naživo UFC 291?

K dispozícii bude televízny priamy prenos, online vysielanie, oficiálne PPV, ale aj livestream uplne zadarmo. Návod, ako si UFC 291 pozriete bez akýchkoľvek poplatkov nájdete v tomto článku.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Oktagon 45: Štvanice

Oktagon 45: Sanikidze vs. Keita – fight card a výsledky

Rozlúčka na Štvanici! Galavečer Oktagon 45 bude posledným na pražskom ostrove. A bude to intenzívne. Pripravte sa na najväčšie hviezdy❗✨

Errol Spence Jr. a Terence Crawford

Box: Spence vs. Crawford o titul – informácie a výsledky

Na konci júla sa v Las Vegas boxovalo o svetové tituly vo welterovej váhe 🥊️✨ Terence Crawford vyzval Errola Spenca Juniora.

Ľudovít Klein (UFC)

UFC: Klein vs. Bahamondes – informácie a výsledok

Tento víkend sa Lajoš Klein predstavil na turnaji UFC on ESPN 50 v súboji s nebezpečným Čiľanom.