Box: Spence vs. Crawford o titul – informácie a výsledky

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Na konci júla sa v Las Vegas boxovalo o titul absolútneho svetového šampióna vo welterovej váhe. Terence Crawford vyzval Errola Spenca Juniora. Ako to dopadlo?

SPENCE 🆚 CRAWFORD
INFORMÁCIEANALÝZAKURZY a TIP
FIGHT CARD – LIVESTREAM

Errol Spence Jr. a Terence Crawford Foto: Profimedia

Hodnotenie boxu Spence vs. Crawford: 9,2/10

  • Termín: 30. júl 2023
  • Miesto: Las Vegas, USA
  • Stávky: vo všetkých stávkových kanceláriách

Výsledky: Absolútnym svetovým šampiónom welterovej váhy sa stal Terence Crawford

Welterová váha v boxe má nového absolútneho šampióna. Cez víkend sa ním stal Terence Crawford, ktorý v Las Vegas porazil Errola Spenca Juniora po technickom knokaute v deviatom kole, čím podčiarkol svoju jasnú dominanciu od začiatku zápasu. Crawfordovi tak patria titul IBF World, WBA Super World, WBC World a WBO World.

 

Boj o tituly WBC Silver a WBO Latino v ľahkej váhe vyhral Isaac Cruz, ktorý zdolal Giovanniho Cabrera tesne na body po "split decision".

Novým šampiónom WBC World v bantamovej váhe je Alexandro Santiago, ktorý porazil Nonita Donaireho na body celkom jasne a jednohlasne.

Pozrite si kompletné výsledky turnaja TU sipka

Box: Spence vs. Crawford – preview, dátum, čas a miesto

Titulový súboj o štyri svetové opasky vo welterovej váhe medzi dvoma americkými neporazenými boxermi Errolom Spencom Juniorom a Terencom Crawfordom bude vrcholom turnaja, ktorý sa uskutoční v noci zo soboty 29. na nedeľu 30. júla 2023 v T-Mobile Aréne v Las Vegas. Jeden z dvojice pocíti chuť prehry prvýkrát. Kliknite TU sipka zaregistrujte sa a stavte si aj na tento zápas úplne bez rizika!

Box sleduj priebeh zápasu tu

PREVIEW BOX: SPENCE vs. CRAWFORD
🥊 Hlavný zápas: Errol Spence Jr. – Terence Crawford (o titul)
🗓️ Termín: 30. júl 2023, 00:00 hod
🌍 Miesto: T-Mobile Arena, Las Vegas, USA
📺 Priamy prenos: Showtime PPV

Errol Spence Jr. vs. Terence Crawford: o tituly IBF, WBA, WBC, WBO Welterweight – analýza, kurzy a tip

Rodák z newyorského Lond Islandu, Errol Spence Jr. (33), sa profesionálnemu boxu venuje už 11 rokov a stále nenašiel premožiteľa. Ešte predtým bol aj štvornásobným americkým amatérskym šampiónom a vyhral aj prestížny turnaj v USA Golden Gloves. Boxoval aj na OH 2012 v Londýne, kde prehral vo štvrťfinále s Andreyom Zamkovoyom a po tomto dueli ukončil svoju amatérsku kariéru s číslami 135 výhier – 12 prehier.

Ako profík rástol postupne. K prvému titulovému zápasu sa dostal až po piatich rokoch a 21 víťazstvách. Svoju šancu v anglickom Sheffielde využil, keď Kella Brooka knokautoval v 11. kole a získal svetový opasok IBF. V roku 2019 k nemu v Los Angeles po výhre nad Shawnom Porterom pridal aj titul WBC.

Krátko na to, 10. októbra 2019, mal doma v Dallase na svojom Ferrari 488 Spider vážnu nehodu vo vysokej rýchlosti a skončil v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. Nebol pripútaný, a tak z auta pri náraze vypadol. Mal škaredé zranenia tváre, ale prekvapujúco žiadne zlomeniny. Bolo obrovským šťastím, že prežil.

Do ringu sa vrátil zhruba po roku, obhájil tituly IBF aj WBC, no a v apríli minulého roka v Arlingtone v Texase knokautoval Yordenisa Ugása a získal aj tretí opasok WBA (Super). Jeho celková profi bilancia je 28 výhier (22 knokautov) – 0 prehier.

POROVNANIE ERROL SPENCE 🇺🇸 TERENCE CRAWFORD 🇺🇸
Prezývka The Truth Bud
Tituly IBF, WBC, WBA (Super) WBO
Vek 33 rokov 35 rokov
Bilancia 28–0–0 39–0–0
Knokauty 22 30
Váha 66 kg 66 kg
Výška 177 cm 173 cm
Dosah 183 cm 188 cm
Postoj southpaw southpaw

Jeho súper Terence Crawford (35) sa narodil v meste Omaha v Nebraske. Boxuje už od siedmich rokov, takže tento šport má doslova vpísaný do DNA. Na amatérskej úrovni mal štastistiky 70 víťazstiev – 12 prehier a taktiež získal niekoľko amerických titulov. Mal ambície aj šancu kvalifikovať sa na OH 2008, ale v kľúčovom zápase prehral a sen sa rozplynul.

Mladý boxer sa však nenechal demotivovať a pracoval na sebe ďalej. Práve v roku 2008 odštartoval svoju profesionálnu kariéru v ringu a po piatich rokoch sa tešil z prvého úspechu, keď získal titul šampióna Severnej Ameriky v ľahkej váhe. O necelý rok to bol už svetový titul WBO. O ďalší rok k nemu pridal aj opasok The Ring.

Postupne prešiel do ľahkej welterovej váhy, kde taktiež veľmi rýchlo pozbieral opasky, WBO, WBC aj The Ring a bez problémov ich obhajoval. V roku 2017 po knokaute Juliiusa Indonga už v treťom kole získal aj tituly WBA (Super) a IBF v ľahkej welterovej váhe a vtedy sa rozhodol prejsť definitívne do čistej welterweight.

Okamžite získal titul WBO, keď knokautoval Jeffa Horna a po šiestich nasledujúcich obhajobách v rade, v ktorých všetkých súperov knokautoval, sa stal hegemónom na tomto tróne. S profi bilanciou 39 výhier (30 knokautov) – 0 prehier je štatisticky najlepším boxerom welterovej váhy súčasnosti. Aby sa však stal absolútnym šampiónom, musí získať všetky opasky.

NÁŠ TIP: Spence zvíťazí (kurz 2,27sipka Stavte si vo Fortune!

FORTUNA KURZY: SPENCE vs. CRAWFORD
SPENCE 1 (2,27) ⭐ Remíza X (17,00) CRAWFORD 2 (1,72)

Bude to stret dvoch štýlovo aj kvalitatívne veľmi podobných boxerov. Azda i jeden z najväčších svetových zápasov v histórii welterovej váhy. Bookmakeri sa mierne prikláňajú na stranu Crawforda. Možno preto, že si na ceste do welterovej váhy prešiel ľahkou i ľahkou welterovou divíziou a má tiež na konte viac zápasov na profi úrovni.

Na druhej strane môže byť Spence v tejto hmotnostnej kategórii viac ostrieľaný, keďže zvládol už veľmi veľa titulových súbojov bez väčšej ujmy. "The Truth" má zároveň podstatne bohatšie skúsenosti aj úspechy z amatérskej dráhy, čo z neho robí víťaza, ktorý si šancu na titul absolútneho svetového šampióna, keď mu chýba už len jeden opasok, nenechá ujsť. Tipujeme jednotku.

Spence vs. Crawford – fight card, program, zápasy (výsledky)

Okrem hlavného zápasu medzi Errolom Spencom a Terencom Crawfordom boli na fight card oficiálne aj ďalšie dva titulové zápasy. Kompletný program turnaja a potom aj výsledky nájdete v nasledujúcej tabuľke:

BOX: SPENCE vs. CRAWFORD – FIGHT CARD

Welterweight
(o tituly IBF, WBA, WBC, WBO)

Errol Spence Jr. 9(12)
2:32
Terence Crawford (TKO)
Lightweight
(o titul WBC Silver)
Isaac Cruz (BODY) vs. Giovanni Cabrera
Bantamweight
(o titul WBC World)
Nonito Donaire vs. Alexandro Santiago (BODY)
Super bantamweight Jose Salas Reyes (TKO) vs. Aston Palicte
Super middleweight Steven Nelson (BODY) vs. Rowdy Legend Montgomery
Super welterweight Yoenis Tellez (TKO) vs. Sergio Garcia
Lightweight Demler Zamora (BODY) vs. Nikolai Buzolin
Welterweight Kevin Ceja Ventura vs. Deshawn Prather (BODY)
Lightweight Jabin Chollet (TKO) vs. Michael Portales
Super featherweight Justin Viloria (TKO) vs. Pedro Penunuri Borgaro

Ako sledovať naživo Box: Spence vs. Crawford – PPV LIVE stream online alebo priamy prenos v TV?

Aj keď ide o svetovo významný profesionálny zápas, v našich končinách veľký ohlas nevyvoláva, a tak zrejme ťažko predpokladať, že by sa ho chytila niektorá z domácich televízií ako to býva napr. pri zápasoch o titul v ťažkej váhe. Boxerský galavečer s Errolom Spencom a Terencom Crawfordom v hlavných úlohách si však budete môcť pozrieť prostredníctvom plateného prenosu Showtime PPV, prípadne cez platformu PPV.com.

S najväčšou pravdepodobnosťou turnaj nebude ani v ponuke livestreamov našich stávkových kancelárií. Fortuna však už má vypísanú rozšírenú kurzovú ponuku na hlavný titulový zápas s avízom na live stávky v reálnom čase počas súboja. Zaregistrujte sa vo Fortune na tomto odkaze sipka priebeh duelu budete môcť sledovať na jej webe online a popri tom si budete môcť vsadiť naživo úplne bez rizika vďaka vstupným bonusom, ktoré ako nový zákazník dostanete.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Jake Paul

Box: Jake Paul vs. Nate Diaz - informácie a výsledok

Jake Paul sa v auguste opäť postavil do ringu proti hviezdnej legende UFC 🥊️ Tentoraz to bol neľútostný Nate Diaz.

Tyson Fury ako kráľ

Box – najpopulárnejší bojový šport

V tomto článku sa dozviete niečo o histórii, pravidlách, váhových kategóriách, najvýraznejších osobnostiach a ďalších zaujímavostiach zo...

Deontay Wilder vs. Tyson Fury - box

Kalendár slovenských a zahraničných zápasov v boxe 2024

Pozrite sa na najzaujímavejšie česko-slovenské a zahraničné galavečery v boxe. Prinášame vám prehľadný kalendár akcií u nás i vo svete.🏆