UFC 290: Volkanovski vs. Rodriguez o titul – info a výsledky

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Jeden z najväčších turnajov, aký si UFC na tento rok pripravila, sa uskutoční druhý júlový víkend v Las Vegas. Pripravte sa na dva titulové zápasy a množstvo ďalších skvelých súbojov na rozsiahlej fight card.

VOLKANOVSKI vs. RODRIGUEZ
MORENO vs. PANTOJA
INFORMÁCIEVÝSLEDKYLIVESTREAM

Alexander Volkanovski (UFC) Foto: Profimedia

Hodnotenie UFC 290: 9,7/10

  • Dátum: 9. júl 2023, 00:00 hod
  • Miesto: Las Vegas, USA
  • Kurzy: vo všetkých stávkových kanceláriách

Výsledky: Volkanovski vyhral TKO, Pantoja zosadil Morena

"Alexander Veľký" zostáva jediným kráľom featherweight divízie. Volkanovski v titulovom zápase s Yairom Rodríguezom titul obhájil po dominantnom výkone, ktorý zaklincoval technickým knokautom na konci tretieho kola, kedy súpera doslova dobil.

Alexander Volkanovski teraz čaká na ďalšieho vyzývateľa. Podľa jeho vlastných slov by to mohla byť odveta o titul v ľahkej váhe s Islamom Makhachevom, ale taktiež aj ďalšie obhajoba v perovej hmotnostnej kategórii s Iliom Topuriom.

 

Brandon Moreno už nie je šampiónom mušej váhy. Mexičana totiž, pre mnohých prekvapujúco, porazil na body brazílsky vyzývateľ Alexandre Pantoja. Potvrdil tak svoje víťazstvo nad Morenom z roku 2018 a teraz sa môže pýšiť opaskom flyweight divízie UFC.

Do boja o titul v strednej váhe proti Israelovi Adesanyovi pôjde Dricus du Plessis, ktorý v eliminačnom zápase porazil Roberta Whittakera vo výkone večera po technickom knokaute v druhom kole.

Na hlavnej karte sme mohli vidieť aj tesne víťazstvo Dana Hookera nad Jalinom Turnerom napokon v catchweight zápase po "split decision" a tiež TKO za 38 sekúnd, ktoré uštedril Bo Nickal nie veľmi pripravenému náhradníkovi Valovi Woodburnovi.

Pozrite si kompletné výsledky turnaja UFC 290 sipka

UFC 290: Volkanovski vs. Rodríguez – informácie, preview, dátum, čas a miesto

Galavečer UFC 290 nesie okrúhle číslo a svojou významnosťou dosahuje strop toho, čo môže najlepšia MMA organizácia sveta ponúknuť. V noci zo soboty na nedeľu 9. júla 2023 sa bude T-Mobile Aréne v Las Vegas otriasať v základoch už od prvých minút nového dňa. Našľapaná fight card začína presne o polnoci a vyvrcholí piatimi top zápasmi od 04:00 hod ráno. Kliknite sem, tipnite si bez rizika a sledujte UFC 290 LIVE!

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Hlavnými ťahákmi turnaja sú, samozrejme, dva titulové zápasy. V tom prvom bude Brandon Moreno brániť titul v mušej váhe proti Alexandremu Pantojovi, s ktorým pred piatimi rokmi ako zelenáč v UFC prehral.

A napokon sa do klietky postavia dvaja šampióni featherweight divízie Alexander Volkanovski a Yair Rodríguez ako "interim", aby sa rozhodlo o tom, kto bude jediným právoplatým kráľom tejto váhovej kategórie na najbližšie mesiace.

PREVIEW UFC 290
🥊 Hlavný zápas: Alexander Volkanovski – Yair Rodríguez (o titul)
🗓️ Termín: 9. júl 2023, 00:00 hod
🌎 Miesto: T-Mobile Arena, Las Vegas, USA
💻 Livestream Fortuna TV, Tipsport TV
📺 Priamy prenos: Premier Sport 1, VOYO

UFC 290: Alexander Volkanovski vs. Yair Rodriguez (o titul featherweight) – analýza, kurzy a tip

Skúsený Austrálčan Alexander Volkanovski (34) bol ešte donedávna držiteľom dvoch titulov a lídrom absolútneho rebríčka Pound-for-pound. Vo februári ho však o opasok v ľahkej váhe pripravil Islam Makhachev a na čele opäť vystriedal legendárny Jon Jones.

"Alexander Veľký" je však stále kráľom perovej divízie, čo však bude musieť teraz potvrdiť proti dočasnému šampiónovi a vyzývateľovi z Mexika. Čo s jeho skvelou formou urobí domáca prehra s Makhachevom, čo bola prvá porážka za ostatných 10 rokov a iba druhá v kariére?

Iba 168 cm vysoký postojár s bilanciou 25 výhier (12 knokautov) a 2 prehry si väčšinou cestu za víťazstvom našiel i zo svojich "nižších poschodí". Papierovým favoritom je aj tentokrát a pomerne výrazným.

Yair Rodríguez (30) totiž zatiaľ nemá za sebou tak veľa víťazných elitných zápasov, no úspech s Joshom Emmettom z neho naposledy urobil dočasného šampióna. Rodák z mexického mesta Perral v štáte Chihuahua je skvelým kickboxerom s čiernym opaskom z taekwonda, ktorý sa však za pár rokov vypracoval aj na výborného grapplera. V submisii zatiaľ v kariére neprehral a naopak na zemi dokáže vyhrávať aj tie najťažšie zápasy.

"Panter" bude mať v nedeľu ráno výškovú prevahu, keďže so 180 cm má o celých 12 čísel viac ako jeho súper. To však na Volkanovskiho platí iba veľmi zriedka. Čaká ho podobný štýl súpera ako Max Holloway či Frankie Edgar, s ktorými v kariére zatiaľ vyhrať nedokázal.

Ambiciózny Mexičan chce však umlčať všetkých kritikov a postarať sa o jedno z najväčších prekvapení tohto roka. Doteraz má na konte 15 výhier a 3 prehry. Vyhral dva zápasy v rade, i keď Brian Ortega musel skončiť kvôli zraneniu ramena. A môže byť komplexnejším bojovníkom ako Volkanovski. To sa však ukáže až v klietke.

NÁŠ TIP: Volkanovski zvíťazí (kurz 1,22sipka Stavte si vo Fortune!

FORTUNA KURZY: VOLKANOVSKI vs. RODRÍGUEZ
VOLKANOVSKI 1 (1,22) ⭐ Remíza X (50,00) RODRÍGUEZ 2 (4,29)

Pri všetkej úcte ku kvalitám Rodríguez neočakávame, že už nadišiel jeho čas. Volkanovski možno začína byť zo všetkých titulových zápasov postupne unavený, no stále je to absolútna svetová špička. V perovej váhe možno ešte výraznejšie ako v lightweight divízii.

Pre Mexičana to bude výborná skúsenosť a skvelá škola do budúcnosti. Alexander Veľký však titul obháji. Očakávame knokaut, pretože v postoji Yair máva defenzívne medzery. Tipujte jednotku sipka

UFC 290: Brandon Moreno vs. Alexandre Pantoja 2 (o titul flyweight) – analýza a tip

O titul budú v Las Vegas cez víkend bojovať aj Brandon Moreno a Alexandre Pantoja v mušej váhe. Obhajcom je prvý menovaný Mexičan, no druhý menovaný Brazílčan ho už v minulosti dokázal poraziť. Ako vyzerajú kurzy, akú formu majú obaja borci a ako môže tento zápas dopadnúť? Prečítajte si našu analýzu sipka

UFC 290 – fight card (karta), zápasy, bojovníci, program a výsledky

Na hlavnej karte turnaja nájdeme okrem dvoch spomínaných titulových súbojov Volkanovski vs. Rodríguez a Moreno vs. Pantoja aj eliminačný zápas v strednej váhe medzi Robertom Whittakerom a Dricusom du Plessisom, z ktorého vzíde ďalší vyzývateľ pre Israela Adesanyu.

Z ostatných zaujímavých mien na fight card môžeme vypichnúť napr. Jalina Turnera s Danom Hookerom v ľahkej váhe, Robbie Lawlera, Jacka Della Maddalenu či Jimmyho Cruta. Kompletný program a po skončení galavečera aj výsledky nájdete v nasledujúcej tabuľke:

UFC 290: FIGHT CARD
PROGRAM, ZÁPASY, VÝSLEDKY
Main card
Featherweight
(o titul)
Alexander Volkanovski (TKO) 3(4:19) Yair Rodríguez
Flyweight
(o titul)
Brandon Moreno
5(5:00) Alexandre Pantoja (BODY)
Middleweight Robert Whittaker 2(2:23) Dricus du Plessis (TKO)
Catchweight (158 lb) Jailn Turner 3(5:00) Dan Hooker (BODY)
Middleweight Bo Nickal (TKO) 1(0:38) Val Woodburn
Preliminary card
Welterweight Robbie Lawler (KO) 1(0:38) Niko Price
Catchweight (130 lb) Tatsuro Taira (BODY) 3(5:00) Edgar Cháirez
Women's Strawweight Yazmin Jauregui 1(0:20) Denise Gomes (TKO)
Light Heavyweight Jimmy Crute 2(1:55) Alonzo Menifield (SUB)
Early preliminary card
Light Heavyweight Vitor Petrino (SUB) 3(3:42) Marcin Prachnio
Bantamweight Cameron Saaiman (TKO) 1(3:10) Terrence Mitchell
Flyweight Shannon Ross 1(0:17) Jesús Santos Aguilar (KO)
Lightweight Kamuela Kirk 3(5:00) Esteban Ribovics (BODY)

Ako a kde sledovať naživo UFC 290 – LIVE stream zadarmo, TV priamy prenos, PPV online

Tento UFC megaturnaj s dvoma titulovými a jedným eliminačným zápasom si v nedeľu ráno od 04:00 hod budete môcť pozrieť v priamom prenose na televíznej stanici Premier Sport 1. S česko-slovenskými komentátormi si vychutnáte naživo zápasy hlavnej karty v rovnakom čase aj na streamovacej službe VOYO.

Organizácia, samozrejme, vždy ponúka aj možnosť zakúpiť si svoje oficiálne PPV (pay-per-view) UFC Fight Pass, takže môžete využiť aj túto možnosť, ale máme pre vás podstatne lepší nápad...

Ste zákazníkom stávkovej kancelárie Fortuna? Výborne, pretože aj UFC 290 si potom pozrieť úplne zadarmo prostredníctvom online livestreamu na Fortuna TV. Stačí vám mať tento týždeň vsadený aspoň jeden ľubovoľný tiket a v nedeľu ráno na hráčskom konte finančný zostatok aspoň pár centov.

Nie ste ešte zákazníkom stávkovej kancelárie Fortuna? Zaregistrujte sa tu a teraz sipka Okrem širokej ponuky športových prenosov zadarmo na vás čaká aj trojitý vstupný bonus, s ktorým si na víkendové UFC budete môcť vsadiť aj úplne bez rizika až za 30 EUR.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

1️⃣ Kedy sa koná turnaj UFC 290?

Turnaj UFC 290 je na programe v noci zo soboty na nedeľu 9. júla 2023, pričom prvý zápas by sa mal začať už od polnoci a súboje hlavnej karty potom od 04:00 hod ráno.

2️⃣ Kto bude bojovať hlavnom zápase na UFC 290?

Tento turnaj má hlavné zápasy vlastne dva. Najprv sa o titul v mušej váhe pobijú obhajca Brandon Moreno s Alexandrem Pantojom. Potom príde vrchol večera, teda bitka o titul jediného šampióna perovej váhy Alexander Volkanovski vs. Yair Rodríguez. Kompletnú fight card si pozrite TU sipka

3️⃣ Ako sa dá UFC 290 sledovať naživo?

Možností, ako si tento mimoriadne kvalitný turnaj vychutnať naživo, je niekoľko. Nájdete ho v priamom prenose v televízii aj na niekoľkých kanáloch online. Návod, ako sledovat UFC 290 úplne zadarmo, nájdete v tomto článku.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

Ľudovít Klein (UFC)

UFC: Klein vs. Bahamondes – informácie a výsledok

Tento víkend sa Lajoš Klein predstavil na turnaji UFC on ESPN 50 v súboji s nebezpečným Čiľanom.

KSW 84: Vojčák vs. Stošić – video, informácie, výsledok

KSW 84: Vojčák vs. Stošić – video, informácie, výsledok

Až doteraz neporazeného slovenského obra Štefana Vojčáka pri debute v poľskej KSW dokázal knokautovať Srb Darko Stošić.