Peter Gabal - profil talentovaného bojovníka MMA

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Peter Gabal je mladý a talentovaný český MMA bojovník, ktorý má vo svojej profesionálnej kariére vysoké ambície. Je stále iba na začiatku, no môže dosiahnuť veľmi veľa.

ZAČIATKYOKTAGONŠTATISTIKYZAUJÍMAVOSTI

peter gabal zapasnik mma Foto: OKTAGON MMA

Peter Gabal - profil
Meno Peter Gabal
Narodený 07. 04. 1999, Praha, Česká republika
Národnosť česká
Výška 180 cm
Váha 70 kg
Váhová kategória perová váha, ľahká váha
Výhry v MMA 4 (1x KO/TKO, 2x submisia, 1x na body)
Prehry v MMA 3 (1x KO/TKO, 1x submisia, 1x na body)
Tím Reinders MMA
Tréneri Andre Reinders, Michal Soukup

Peter Gabal - začiatky v MMA

S bojovými športami začal pomerne neskoro až vo veku 16 rokov. Najprv to bol box či kickbox a neskôr presedlal na zmiešané bojové umenia, v ktorých začal aj súťažiť. Dal si totiž do života významný cieľ - živiť sa naplno MMA. Kliknite sem, zaregistrujte sa a tipujte súboje MMA aj s bonusom.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Začínal na juniorských turnajoch v amatérskej IMMAF (Medzinárodná federácia zmiešaných bojových umení) v Bahrajne či Juhoafrickej republike. Je teda juniorským vicemajstrom sveta IMMAF z roku 2018 a má aj tretie miesto z IMMAF majstrovstiev Afriky 2019.

Po týchto úspechoch sa rozhodol prestúpiť na profesionálnu scénu, aby si splnil svoj sen vybudovať si úspešnú kariéru MMA bojovníka. No a odpich mal skutočne parádny.

Peter Gabal - I Am Fighter a Oktagon

Svoju profesionálnu kariéru odštartoval v organizácii I Am Fighter. V Prahe 6. marca 2020 sa v klietke postavil proti Pavlovi Pilnému. Knokautoval ho už v prvom kole nevídaným úderom ľavačkou.

Po tomto víťazstve začal Gabal komunikovať s promotérmi Oktagon MMA a rokovať o zmluve. Dostal však na skúšku prvý zápas 21. novembra 2020 na turnaji Oktagon 18, kde bol jeho súperom Slovák Martin Mucha.

S ním sa už Peter zdržal v klietke o niečo dlhšie, ale opäť dokázal zvíťaziť, keď súpera na zemi škrtil takmer do bezvedomia. Mucha azda na poslednú chvíľu dokázal odklepať a Gabal si v druhom profesionálnom zápase pripísal druhé víťazstvo.

S Oktagonom sa napokon dohodol na pokračovaní spolupráce, čo znamenalo ďalší zápas. Ten však neprišiel tak rýchlo, dohodol sa až na leto 2021, ale práve na to najočakávanejšie podujatie v roku.

Oktagon 26: Peter Gabal vs. Dawid Kareta

Na pražskom ostrove Štvanice sa 24. júla uskutočnil veľkolepý turnaj Oktagon 26 pod holým nebom a konečne pred vypredanými tribúnami. Na fight card sa dostal aj 22-ročný Peter Gabal s poľským borcom Dawidom Karetom.

Tento česko-poľský súboj napokon trval celé tri kolá a Gabal v ňom ťahal za kratší koniec. Kareta bol jednoznačne aktívnejší a lepší počas celého priebehu. Peter Gabal prehral na body a to celkom jednoznačným rozhodnutím všetkých troch rozhodcov.

Oktagon 29: Peter Gabal vs. Roman Paulus

V decembri 2021 sa Peter Gabal predstavil na turnaji Oktagon 29 proti mladému Slovákovi Romanovi Paulusovi. Vo vyrovnanom zápase napokon prehral technickým knokautom, ktorý dostal iba 10 sekúnd pred uplynutím časového limitu v posledno treťom kole.

East PRO Fight: Peter Gabal vs. Lloyd Manning

Peter Gabal sa v októbri 2022 zúčastnil aj na turnaji East PRO Fight v Košiciach, kde si poradil s írskym bojovníkom Lloydom Manningom po submisii zhruba v polovici druhého kola. Po dvoch prehrách tak zaznamenal opäť víťazstvo.

Fabriq MMA 2: Peter Gabal vs. Tomáš Cigánik

Gabal mal pôvodne štartovať na turnaji Oktagon 39 v Mníchove, no z toho napokon vzišlo, a tak sa 25. februára 2023 predstavil na podujatí Fabriq MMA 2 v Nitre. Jeho súperom v súboji ľahkej váhy bol Tomáš Cigánik. Peter Gabal zvíťazil po troch bodoch na body.

Oktagon 41: Peter Gabal vs. Hafeni Nafuka

No a 15. apríla 2023 sa Peter Gabal prvýkrát od decembra 2021 predstavil opäť aj v organizácii Oktagon MMA. Na turnaji Oktagon 41 v Liberci bol súperom mladého českého fightera nemecký grappler Hafeni Nafuka, ktorý v profi MMA zatiaľ neprehral. A na tom sa nič nezmenilo. Gabal totiž zápas nezvládol a v polovici druhého kola ho Nafuka uchytil do "gilotíny", čo musel iba odklepať.

Peter Gabal - all fights, record, zápasy, štatistiky, bilancia

Nie je to dlhý zoznam. Peter Gabal na profi úrovni zatiaľ nastúpil len v dvoch zápasoch a jeho bilancia je (4–3). Na amatérskej úrovni, kde sa pýši aj titulom vicemajstra sveta, má bilanciu 16 výhier – 5 prehier. Kompletné záznamy a štatistiky z týchto zápasov však nie sú k dispozícii.

PROFESIONÁLNA MMA KARIÉRA
Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
Prehra Hafeni Nafuka 2 (2:42) Submisia Oktagon 41 15.04.2023
Výhra Tomáš Cigánik 3 (5:00) Na body Fabriq MMA 2 25.02.2023
Výhra Lloyd Manning 2 (2:25) Submisia East PRO Fight 29.10.2022
Prehra Roman Paulus 3 (4:50) TKO Oktagon 29 04.12.2021
Prehra Dawid Kareta 3 (5:00) Na body Oktagon 26 24.07.2021
Výhra Martin Mucha 2 (2:37) Submisia Oktagon 18 21.11.2020
Výhra Pavel Pilný 1 (3:28) KO I Am Fighter 2 06.03.2020

Peter Gabal - váhové kategórie, bojový štýl a tréner

Mladý český zápasník vo svojej kariére nastupuje v nižších hmotnostných kategóriách. Počas svojich amatérskych čias, ale i v poslednom zápase bojoval v ľahkej váhe. Najbližší zápas v Oktagone však absolvuje v perovej váhe.

Pri výške 180 cm a súťažnej váhe do 70 kg je veľmi rýchlym, agilným a dynamickým bojovníkom. Box a kickbox z neho urobili nebezpečného postojára, ktorý má rovnako tvrdé päste aj kopy.

S výnimkou posledného zápasu proti Martinovi Muchovi iba veľmi zriedka ukončoval súperov v submisii. Peter je však veľmi mladý, stále sa vyvíja, zlepšuje a rozširuje svoje schopnosti, takže budeme sledovať, či sa vyprofiluje na komplexného fightera.

Gabal v súčasnosti trénuje po boku špičkových bojovníkov v preslávenom českom gyme Reinders MMA pod vedením trénera Andre Reindersa. Spolupracuje však aj s Michalom Soukupom.

Peter Gabal - najťažší súper, zamestnanie, nový Vémola

Podľa vlastných slov najťažší súper, s akým sa doteraz v boji stretol, je Reziuan Khotov, s ktorým prehral vo finále MS juniorov IMMAF v roku 2018. Ich vzájomný zápas si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

Gabal vo voľnom čase miluje cestovanie, turistiku a exotické krajiny. V Prahe vyštudoval Strednú odbornú školu pre administratívu v EÚ a v súčasnosti pracuje ako štátny zamestnanec. Popri pracovných povinnostiach sa už niekoľko rokov snaží žiť životom profesionálneho športovca.

Keď sa objavil na česko-slovenskej MMA scéne, začalo sa o ňom hovoriť aj ako o novom českom Karlosovi Vémolovi. Na úroveň tejto legendy zatiaľ Gabal ani zďaleka nemá, ale určite by rád kráčal v jeho šľapajách a zbieral podobné úspechy.

Peter Gabal - organizácia ONE FC (ONE Championship)

Peter sa netají ani tým, že jeho veľkým snom je preraziť v medzinárodnej organizácii ONE Fighting Championship. Ak bude pokračovať v takýchto výkonoch ako doteraz aj naďalej, tento sen sa mu určite môže splniť.

Dokonca môže dosiahnuť aj viac. Hranice neexistujú. Veď Gabal už v mladosti porazil aj borcov, ktorí v súčasnosti nastupujú v prestížnych organizáciách ACA či Bellator.

Peter Gabal - Sherdog, Tapology

Napriek mladému veku a krátkej profesionálnej kariére nájdete profil a štastistiky Petra Gabala aj na známych MMA portáloch ako Sherdog či Tapology. Nájdete tam prehľad jeho zápasov v profi či amatérskej kariére, súperov, turnaje, osobné informácie, umiestnenie v rebríčkoch a pod.

Peter Gabal - sociálne siete Instagram a Facebook

S budovaním profi kariéry si Peter Gabal zveľaďuje aj svoje profily na sociálnych sieťach. MMA fighteri sa sústredia najmä na Instagram, kde ho pod menom @petergabal_mma v súčasnosti sleduje zhruba 15 tisíc followerov.

Okrem súkromného profilu má ten športový aj na Facebooku. AJ tam sa snaží pracovať s rôznymi príspevkami, nevenuje sa mu však natoľko a sleduje ho zatiaľ iba okolo 500 ľudí.

Petra Gabala si stále viac začínajú všímať aj médiá, a tak sa už objavil v niekoľkých podcastoch a videorozhovoroch. Zaujímavé interview poskytol v januári 2021 pre RP Records - YouTube kanál o bojových športoch.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Karlos Vémola

Karlos Vémola – legendárny český MMA bojovník

Karlos „Terminátor“ Vémola je jeden z najvýraznejších českých MMA bojovníkov v súčasnosti. Bol prvým Čechom, ktorý sa predstavil v UFC.

Oktagon MMA (logo)

Oktagon MMA – všetko o česko-slovenskej organizácii

Kompletné informácie a program najväčšej česko-slovenskej MMA organizácie Oktagon spolu s prehľadnm programom akcií.

Tyson Fury ako kráľ

Box – najpopulárnejší bojový šport

V tomto článku sa dozviete niečo o histórii, pravidlách, váhových kategóriách, najvýraznejších osobnostiach a ďalších zaujímavostiach zo...