Milan Ďatelinka – slovenský MMA bojovník

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti.

Milan Ďatelinka je slovenský MMA fighter, ktorý prestúpil z organizácie Oktagon MMA do novovzniknutého podniku Real Fight Arena. Prečítajte si jeho príbeh.

ZAČIATKYOKTAGONVÉMOLARFA
ZÁPASYZAUJÍMAVOSTI

milan-atelinka.jpg Foto: OKTAGON MMA

Milan Ďatelinka - profil
Meno Milan Ďatelinka
Narodený 9. 11. 1995, Považská Bystrica, Slovensko
Prezývky Mr. Comeback, Ďateľ, Lolo
Národnosť slovenská
Výška 189 cm
Váha 84 kg
Váhová kategória stredná váha
Výhry v MMA 9 (6x KO/TKO, 3x submisia)
Prehry v MMA 7 (3x KO/TKO, 4x submisia)
Tím CSW Slovakia, Boxerňa Žilina, Spartakus Fight Gym
Tréneri

Róbert Gajdičiar, Matej Štubňa, Attila Végh

Milan Ďatelinka – životopis a začiatky

Ďatelinka sa narodil 9. novembra 1995 v Považskej Bystrici. Mal iba 2 roky, keď náhle prišiel o otca, na ktorého si prakticky ani nepamätá. Ako dieťa sa venoval predovšetkým basketbalu. Až v puberte sa rozhodol presedlať na bojové športy a to napriek tomu, že jeho rodina bola rezolútne proti. Dnes sa toto jeho rozhodnutie javí ako veľmi správne.

zmiešaným bojovým umeniam MMA sa dostal v 15 rokoch a okamžite sa v tom našiel. Začal na sebe pracovať, zlepšovať sa a postupne to dotiahol až medzi absolútnu slovenskú špičku.

sipka Klikni SEM a získaj parádny BONUS NA TIPOVANIE za online registráciu

Milan Ďatelinka – kariéra

Svoj prvý profesionálny zápas v MMA Ďatelinka absolvoval 1. júna 2013 na akcii CMTA 2 a prehral technickým KO. O nič lepšie nedopadol ani jeho druhý zápas v apríli 2014 na PCF 9, keď už v prvom kole vzdal po submisii. Prvého víťazstva sa dočkal v roku 2015 na evente Diamonds Explosion, kde zdolal Františka Fodora po technickom KO.

Život i kariéru mu výrazne nakopla účasť v prvej sérii reality show Oktagon Výzva v roku 2016. V rámci show zdolal Jakuba Běleho aj Radeka Sopova, podľahol Marekovi Bartlovi. Následne podpísal zmluvu s organizáciou Oktagon a pod jej hlavičkou bojuje do dnes.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

V klietke získal prezývku „Mr. Comeback“ pre svoju výnimočnú schopnosť vrátiť sa do zápasov zo situácií, ktoré vyzerajú beznádejne. Medzi kamarátmi ho volajú aj „Lolo“ alebo „Ďateľ“. Milan meria 189 cm a váži zhruba 84 kg. Je považovaný za jeden z najväčších talentov česko-slovenskej MMA scény a je mu predpovedaná úspešná budúcnosť.

Veľký vplyv na jeho kariéru malo aj priateľstvo s česko-uzbeckým bojovníkom Machmudom Muradovom. Vďaka nemu sa dostal na prípravné kempy do Poľska a dokázal sa výrazne zlepšiť.

Milan Ďatelinka – Oktagon MMA

Slovenský fighter je svojou stavbou tela ideálny pre strednú váhovú kategóriu. Zostal pri nej napriek tomu, že ho promotér Oktagonu Ondřej Novotný v minulosti lanáril do nižšej váhovej divízie. Ďatelinka to dokonca vo welterovej váhe aj skúsil, schudol na 77 kg, ale s Rakúšanom Markom Kisičom prehral už po 58 sekundách.

Po tomto neúspechu o sebe Ďatelinka veľmi pochyboval. Život mu navyše komplikovali aj zranenia, a tak začal reálne uvažovať nad tým, že MMA rukavice zavesí na klinec a bude si hľadať obyčajné zamestnanie. Napokon sa však verný svojej prezývke „Mr. Comeback“ odrazil od dna a vrátil sa späť do svojej pôvodnej divízie ešte silnejší.

Od roku 2018 ťahal sériu štyroch víťazstiev v rade. Vo svojej strednej váhovej divízii v Oktagone postupne zdolal veľmi kvalitných súperov, vyšvihol sa na čelo rebríčka a vyzval úradujúceho šampióna Karlosa Vémolu.

Aj v roku 2020 však prežil krízu. Bolo to v marci na začiatku pandémie koronavírusu, keď jeho zápas s Poliakom Grzegorzem Siwym zrušili iba 3 dni pred vážením. Milan zostal nachvíľu opäť demotivovaný, ale aj tentokrát sa dokázal zkoncentrovať a na súboj s Davidom Hošekom v decembri 2020 sa pripravil výborne.

Doterajším vrcholom kariéry pre Ďatelinku bol súboj o titul v strednej váhe s Karlosom Vémolom. Milan však zápas nezvládol.

Oktagon 9: Milan Ďatelinka vs. Pavel Salčák

Po deprimujúcej prehre s Kisičom v nižšej váhe sa Ďatelinka chcel vrátiť do hry súbojom proti o 12 rokov staršiemu Čechovi Pavlovi Salčákovi. Zápas bol súčasťou akcie Oktagon 9 v Bratislave a netrval dlho. Vďaka sérii tvrdých úderov slovenský mladík súpera dorazil už po 2 minútach a zápas vyhral technickým KO. Bola to prvá zo štyroch výhier, ktorého napokon doviedli až k očakávanému súboju o titul.

Oktagon 11: Milan Ďatelinka vs. Miroslav Brož

V marci 2019 sa Ďatelinka na Oktagone 11 v Ostrave postavil ďalšiemu silnému českému borcovi Miroslavovi Brožovi. Ani s ním sa však nezdržoval príliš dlho. Dobre miereným úderom ho knokautoval už v 1. kole po 3 minútach a 20 sekundách. „Mr. Comebach“ získal rešpekt, o ktorý ho však túžil pripraviť jeho ďalší súper.

Oktagon 13: Milan Ďatelinka vs. Václav Mikulášek

Václav Mikulášek si na Ďatelinku veril a prakticky bol aj favorizovaný. Lenže slovenský borec v tomto zápase prekvapil mimoriadne silnými schopnosťami na zemi. „Babu Jagu“ uškrtil už po 80 sekundách zápasu a mnohým padla sánka.

Oktagon 20: Milan Ďatelinka vs. David Hošek

Na ďalší zápas sa kvôli pandémii postavil až po dlhých 18 mesiacoch. V predvečer Silvestra 2020 proti sebe v klietke stáli talentovaný Slovák a talentovaný Čech. Obaja vedeli, že víťaz bude môcť vyzvať Karlosa Vémolu na titulový zápas.

Ďatelinka aj proti Hošekovi využil svoje schopnosti v submisii na zemi. Súpera dostal opäť už v prvom kole do pozície, v ktorej to musel „odklepať“ a vzdať. „Mr. Comeback“ sa dostal na vrchol rebríčka strednej váhy Oktagonu a v ceste mu už stojí iba Vémola.

Oktagon 22: Milan Ďatelinka vs. Karlos Vémola

Vďaka spomínanej víťaznej sérii nabral Ďatelinka odvahu vyzvať českú hviezdu Karlosa Vémolu na súboj o titul v strednej váhe na akcii Oktagon 22, ktorá sa konala 27. marca 2021.

Vémola tvrdil, že sa mladý Ďatelinka unáhlil a bude to ľutovať. Slovák však deklaroval, že je na vrchole svojej fyzickej aj mentálnej formy. V zápase to však na to vôbec nevyzeralo. „Ďateľ“ začal súboj prázdnym high-kickom, po ktorom ho Vémola okamžite zložil na zem a za 2 minúty a 12 sekúnd ukončil zápas.

RFA Grand Opening: Milan Ďatelinka vs. Nenad Avramovic – prvý zápas v novej organizácii

Po ohlásení novej bojovej organizácie na Slovensku s názvom Real Fight Arena (RFA) sa jednou z jej nových akvizícií stal aj Milan Ďatelinka. Svoj prvý zápas absolvoval 14. mája 2022 na veľkom turnaji RFA Grand Opening v bratislavskej NTC aréne proti srbského bojovníkovi Nenadovi Avramovicovi, ale úplne ho pokazil. Slovenský bojovník v pozícii vysokého favorita začal veľmi naivne, naopak Avramovic ako keby si naštudoval súperov posledný zápas s Vémolom, dostal sa mu rýchlo na chrbát a v čase 2:28 v prvom kole Ďatelinku prinútil odklepať.

RFA 6: Milan Ďatelinka vs. Dominik Humburger

"Mr. Comeback" sa opäť vrátil do akcie. Po prehre pri svojom debute v RFA s Nenadom Avramovićom sa Milan Ďatelinka v sobotu 12. novembra 2022 na turnaji RFA 6 v Prievidzi postavil ďalšiemu poriadne ťažkému súperov, ktorým bol český vojak a zatiaľ neporazený MMA bojovník Dominik Humburger. Ani tentokrát to však nevyšlo. "Ďateľ" prehral po technickom knokaute v druhom kole, keď neudržal rovnováhu, spadol a súpera ho na zemi doslova "zbombardoval".

RFA 12: Milan Ďatelinka vs. Cristian Corujo

V sobotu 9. septembra 2023 nastúpil Milan Ďatelinka na svoj tretí zápas v rámci organizácie RFA. V Mestskej športovej hale v rodnej Považskej Bystrici mal pôvodne čeliť Chorvátovi Ivanovi Vladimirovi. V súboji, ktorý sa mal pôvodne konať už v júni. Vladimir však aj tentokrát odstúpil. Narýchlo ho nahradil Španiel Cristian Corujo, ktorý od Ďatelinku dostal rýchly technický knokaut už v prvom kole. Po troch prehrách tak konečne prerušil negatívnu sériu.

Milan Ďatelinka – prehľad všetkých zápasov v MMA:

Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
Výhra Cristian Corujo 1. kolo TKO RFA 12 09.09.2023
Prehra Dominik Humburger 2 (1:04) TKO RFA 6 12.11.2022
Prehra Nenad Avramovic 1 (2:28) Submisia RFA Grand Opening 14.05.2022
Prehra Karlos Vémola 1 (2:12) Submisia Oktagon 22 27.03.2021
Výhra David Hošek 1 (2:38) Submisia Oktagon 20 30.12.2020
Výhra
Václav Mikulášek 1 (1:20) Submisia Oktagon 13 27.07.2019
Výhra
Miroslav Brož 1 (3:20) KO Oktagon 11 16.03.2019
Výhra
Pavel Salčák 1 (2:00) TKO Oktagon 9 15.09.2018
Prehra Marko Kisic 1 (0:58) Submisia Oktagon 4 12.11.2017
Výhra
Tomáš Lejsek 2 (1:30) KO Oktagon 2 07.04.2017
Výhra
Radek Sopov 1 (1:54) TKO Oktagon Výzva 1 04.08.2016
Prehra
Marek Bartl 1 (4:55) TKO Oktagon Výzva 1 04.08.2016
Výhra
Jakub Běle 2 (2:38) Submisia Oktagon Výzva 1 04.08.2016
Výhra František Fodor 1 (3:31) TKO TKO 10.10.2015
Prehra Marian Jakubik 1 (2:25) Submisia PCF 9 26.04.2014
Prehra Michal Vostrý - TKO CMTA 2

01.06.2013

Milan Ďatelinka – chuligán a láska k futbalu

O Ďatelinkovi je známe, že bol v minulosti členom futbalových „hooligans“ Slovana Bratislava. Takmer pred každým zápasom „belasých“ v slovenskej Fortuna lige sa zúčastňoval vopred dohodnutých bitiek s fanúšikmi súperiaceho tímu na tajných odľahlých miestach mimo civilizácie.

Podľa jeho vlastných slov to vnímal ako relax a odreagovanie. I keď v súčasnosti v tejto spoločnosti už nepôsobí, svoju minulosť nikdy neľutoval. Aj naďalej sa považuje za člena komunity bratislavských futbalových chuligánov. Ako profesionál z MMA sa však už týchto aktivít nemôže zúčastňovať kvôli povesti aj riziku zranenia.

sipka Poznáš všetky pravidlá a techniky MMA? Osviež si znalosti kliknutím TU

Milan Ďatelinka – ďalšie zaujímavosti

Okrem futbalu a hooligans boli Ďatelinkovou celoživotnou láskou odjakživa aj sladkosti a dobré pivo. Práve z tohto dôvodu si počas roka svoju váhu stráži iba ťažšie a pred zápasmi má veľké starosti s chudnutím do hmotnostného limitu. Preto si namiesto welterovej radšej vybral ťažšiu strednú váhu.

V roku 2020 konečne absolvoval operáciu očí, počas ktorej mu odstránili dioptrie a zbavil sa tiež problémov so suchým okom, čo mu robilo problémy aj pri nosení kontaktných šošoviek.

Milan je vyučený stolár, ale tomuto remeslu sa doteraz pracovne nikdy nevenoval. Ako človek je pokorný a skromný. Vyhýba sa aj tradičnému provokačnému „trashtalku“ pred zápasmi.

Aj Ďatelinka, tak ako mnoho ďalších úspešných slovenských bojovníkov, spojil v príprave svoje sily so skúseným Attilom Véghom v jeho Spartakus Fight Gym. Végh si vybral aj z toho dôvodu, že už sám Vémolu dokázal poraziť. Okrem toho však trénuje aj v gymoch CSW SlovakiaBoxerňa Žilina.

Milan Ďatelinka – Instagram, Sherdog, Tapology

Počet followerov na Ďatelinkovom instagramovom profile @milan_datelinka najmä po oznámení súboja s Karlosom Vémolom prudko stúpol. V súčasnosti sa pohybuje niekde okolo 55 tisíc.

Milan však tvrdí, že sa nechce zviditeľňovať prostredníctvom Vémolu. Tento zápas je pre neho, samozrejme, mimoriadne dôležitý, ale tak ako v klietke s „Terminátorom“ 27. marca, tak aj v celej svojej kariére, chce dokázať, že na to mám predovšetkým po športovej stránke.

Už teraz je však jasné, že tento veľký titulový zápas Ďatelinku z hľadiska marketingu a sponzoringu posunie na celkom inú úroveň. So svojím talentom má však na to všetko vysoké predpoklady.

Profil Milana Ďatelinku nechýba ani na známych veľkých MMA weboch ako SherdogTapology. Na týchto stránkach o ňom nájdete všetky dôležité informácie ako zápasy, štatistiky, techniky a ďalšie informácie.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 20 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 20 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 20 € zadarmo

1️⃣ Aký je najbližší zápas Milana Ďatelinku?

„Mr. Comeback“ naposledy nastúpil do tretieho zápasu v rámci organizácie RFA v sobotu 9. septembra 2023 v Považskej Bystrici proti španielskemu bojovníkovi Cristianovi Corujovi.

2️⃣ V akej váhovej kategórii Ďatelinka nastupuje a kto ho trénuje?

Milan už niekoľko rokov navštevuje centrá CSW Slovakia a Boxerňa Žilina. Pred súbojom o titul s Vémolom spojil sily aj s jeho posledným premožiteľom Attilom Véghom a začal sa pripravovať navyše v Spartakus Fight Gyme. Bojuje v strednej váhe.

3️⃣ Aké sú Ďatelinkove prednosti a bojový štýl?

Slovenský fighter má prezývku „Mr. Comeback“, pretože sa okrem iného vie výborne vracať do takmer stratených zápasov, ale posledné štyri zápasy vyhral veľmi rýchlo už v prvých kolách. Dalo by sa povedať, že je to komplexný typ bojovníka, ktorý je silný v stojí, ale aj na zemi. Prehľad všetkých Ďatelinkových zápasov nájdete TU

18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Karlos Vémola

Karlos Vémola – legendárny český MMA bojovník

Karlos „Terminátor“ Vémola je jeden z najvýraznejších českých MMA bojovníkov v súčasnosti. Bol prvým Čechom, ktorý sa predstavil v UFC.

Oktagon MMA (logo)

Oktagon MMA – všetko o česko-slovenskej organizácii

Kompletné informácie a program najväčšej česko-slovenskej MMA organizácie Oktagon spolu s prehľadnm programom akcií.

RFA - tlačová konferencia

Real Fight Arena (RFA) – MMA organizácia, turnaje a bojovníci

Nová česko-slovenská MMA organizácia Real Fight Arena chce postupne ovládnuť domácu scénu bojových umení 🥊️ Prečítajte si o nej viac.