UFC 279: Diaz vs. Ferguson - informácie, zápasy, kurzy

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Zlý muž svetovej MMA sa opäť vráti do klietky. Nate Diaz sa na turnaji UFC 279 pokusí o veľký comeback. S jeho súperom to však bolo komplikované. Prečítajte si, čo sa vlastne stalo.

INFORMÁCIE
DIAZ vs. FERGUSON
FIGHT CARD a VÝSLEDKYLIVESTREAM

Nate Diaz vs. Tony Ferguson Foto: ČTK/AP/Amy Kaplan

Hodnotenie UFC 279: 9,5/10

  • Dátum a miesto: 10. septembra 2022, Las Vegas, USA
  • Stávkové príležitosti: UFC môžete tipovať vo všetkých stávkových kanceláriách

Výsledky: Nate Diaz pri svojom návrate a zároveň rozlúčke zvíťazil

Zlý muž UFC dal najlepšej svetovej organizácii zmiešaných bojových umení zbohom vo veľkom štýle. V súboji dvoch milovaných i nenávidených velikánov Nate Diaz porazil Tonyho Fergusona takmer v exhibičnom štýle po submisii vo štvrtom kole. Diazova dominancia v zápase bola viditeľná nielen na Fergusonových krvavých ranách, ale aj na jeho uvoľnenosti. Zápas rozhodol "gilotínou".

Mimoriadne vyhrotenú bitku medzi Khamzatom Chimaevom a Kevinom Hollandom, ktorá sa vlastne začala už vo štvrtok v hoteli, vyhral čečensko-švédsky gangster. Trvalo mu to len niečo vyše dvoch minút. Chimaev si súpera zovrel do "D'Arce choke" a bolo hotovo.

V prvom z troch top zápasov večera videli fanúšikovia plné tri kolá a maximálne vyrovnaný boj. Daniel Rodriguez v ňom napokon porazil Číňana Li Jinglianga veľmi tesne na body po "split decision" 29:28, 28:29 a 29:28.

Ostatné dva zápasy na hlavnej karte sa skončili pred limitom. Irene Aldana knokautovala Macy Chiasson ležiac na zemi nečakaným "upkickom". No a obľúbený Brazílčan Johnny Walker ukončil Iona Cutelabu už v závere prvého kola po "rear-naked choke".

sipka Pozrite si kompletnú fight card a výsledky turnaja UFC 279

UFC 279 - informácie, preview, dátum, miesto, Khamzat Chimaev

Promotéri pripravili na víkend 10. a 11. septembra 2022 v Las Vegas poriadnu show. Nenávideného a milovaného Natea Diaza pôvodne chceli vrátiť do akcie proti mimoriadne ťažkému súperovi Khamzatovi Chimaevovi. Z toho však nakoniec vzišlo, pretože nedisciplinovaný čečenský Švéd v piatok nesplnil váhový limit o celé tri kilogramy. Kliknite sem, zaregistrujte sa, tipnite si bez rizika a sledujte UFC naživo zadarmo!

MMA sleduj priebeh zápasu tu

To spôsobilo organizátorom poriadne problémy a starosti. Najprv sa uvažovalo aj nad tým, že hlavný zápas zrušia a nebude bojovať ani Diaz. Napokon však došlo k zaujímavému kompromisu. Zloženie troch top zápasov sa úplne premiešalo.

Vrcholom galavečera bude duel vo welterovej váhe Nate Diaz vs. Tony Ferguson (pôvodne mal bojovať proti Li Jingliang). Kevin Holland (pôvodný súper Daniela Rodrigueza) súhlasil s catchweight zápasom do 81,6 kg proti Khamzatovi Chimaevovi. No a v rovnakej catchweight si to rozdajú aj Li Jingliang a Dani Rodriguez.

Pravdou však je, že na UFC 279 nenavážili aj mnohí ďalší bojovníci. Až 6 z 13 zápasov prebehne v "catchweight".

PREVIEW UFC 279
🗓️ Dátum: 10. - 11. septembra 2022
🛰️ Miesto: Las Vegas, Nevada, USA
💻 Livestream Fortuna TV, Tipsport TV
📺 Priamy prenos: Premier Sport 1, VOYO

UFC 279: Nate Diaz vs. Tony Ferguson - analýza, kurzy a tip

Nate Diaz (37) naposledy súťažil pred viac ako rokom. Neriadená strela zo Stocktonu má v profi MMA bilanciu 20 výhier  – 13 prehier. Nie sú to oslňujúce štatistiky, ale je to vizitka Diazovho prístupu. Na druhej strane je však veľmi nepredvídateľný v postoji a vynikajúci na zemi.

Kedysi takmer šampión ľahkej váhy dnes už pôsobí vo welterovej divízii, no popravde sa mu tam v posledných rokoch veľmi nedarilo. Vstúpil do nej síce veľkým víťazstvom nad Conorom McGregorom, no v odvete prehral, potom zdolal Anthonyho Pettisa, ale posledné dva zápasy s Jorge Masvidalom a Leonom Edwardsom nezvládol.

Tony Ferguson (38) je bývalým "interim" šampiónom v ľahkej váhe, ale posledné dva roky sa mu absolútne nedarí a vyzerá to tak, že jeho kariéra ide dole vodou a speje aj ku koncu. Jedine, že by sa mu ju podarilo ešte resuscitovať. Prehral štyri posledné zápasy v rade, postupne s Justin Gaethjem, Charlesom Oliveirom, Beneilom Dariushom a v máji tohto roku i s Michaelom Chandlerom.

Zarážajúce je, že táto séria štyroch prehier prišla po jeho dlhej 12-zápasov a 5-ročnej víťaznej šnúre v UFC. Skvelý wrestler a grappler, ktorý sa však postupne v MMA vypracoval i na špičkového strikera má v profi kariére napriek všetkému skvelú bilanciu 25 výhier – 7 prehier. Ferguson potrebuje víťazstvo ako soľ.

TIP: Ferguson zvíťazí (kurz 1,80sipka Stavte si a sledujte naživo vo Fortune!

Stavte si na výsledok zápasu Nate Diaz vs. Tony Ferguson vo Fortune!

Nate Diaz nebol favoritom proti Chimaevovi a podľa bookmakerov bude ťahať za kratší koniec aj v súboji s Tonym Fergusonom. Kurzy sú síce vyrovnanejšie ako v prípade pôvodného zápasu, no stále to viac vyzerá v neprospech Diaza. Vzhľadom na jeho dlhú pauzu to nebude mať ľahké. Mal by to byť vyrovnaný zápas, no s víťazným koncom pre Fergusona, ktorý je v posledných mesiacoch určite viac v pohotovostnom režime.

UFC 279 - fight card, program, zápasy (výsledky)

Fight card galavečera UFC 279 sa teda na poslednú chvíľu zmenila, no obsadenie turnaja zostalo rovnaké. Nikto nevypadol. Pripomeňme si nové hlavné zápasy, ktorými sú Nate Diaz vs. Tony Ferguson, Khamzat Chimaev vs. Kevin Holland a Li Jingliang vs. Daniel Rodriguez. No uvidíme aj Irene Aldanu, Macy Chiasson, Johnnyho Walkera či neprehliadnuteľného Jamieho Picketta. To však ani zďaleka nie je všetko.

UFC 279 - FIGHT CARD, PROGRAM, ZÁPASY (VÝSLEDKY)
Main card
Welterweight
Nate Diaz (SUB) 4(2:52) Tony Ferguson
Catchweight (81,6 kg) Khamzat Chimaev (SUB)
1(2:13) Kevin Holland
Catchweight (81,6 kg) Li Jingliang
3(5:00) Daniel Rodriguez (BODY)
Catchweight (63,5 kg) Irene Aldana (KO) 3(2:21) Macy Chiasson
Light Heavyweight Johnny Walker (SUB) 1(4:37) Ion Cutelaba
Preliminary card
Catchweight (67,8 kg) Hakeem Dawodu 3(5:00) Julian Erosa (BODY)
Catchweight (99,8 kg) Jailton Almeida (SUB) 1(4:27) Anton Turkalj
Middleweight
Denis Tiuliulin (TKO)
2(4:52) Jamie Pickett
Catchweight (121,3 kg)
Jake Collier 2(2:24) Chris Barnett (TKO)
Early preliminary card
Women's Featherweight Norma Dumont (BODY) 3(5:00) Danyelle Wolf
Bantamweight Alateng Heili (BODY) 3(5:00) Chad Anheilger
Women's Strawweight
Melissa Martinez
3(5:00)
Elise Reed (BODY)
Welterweight
Dairan Weeks 3(5:00) Yohan Lainesse (BODY)

Škandál pred UFC 279: Obrovská bitka v hoteli a zrušená tlačová konferencia

Turnaj UFC 279 poznačila aj obrovská hromadná bitka, ktorá sa strhla ešte vo štvrtok v hoteli v Las Vegas, kde sa do seba pustilo niekoľko hlavných protagonistov a skupín. Odštartovali Khamzat Chimaev a Kevin Holland, no a netrvalo dlho, aby sa pridali aj ďalší búrliváci. Spúšť a škody boli veľké.

Prezident Dana White napokon z bezpečnostných dôvodov mimoriadne zrušil aj oficiálnu tlačovú konferenciu pred galavečerom. Podľa všetkého nebolo ľahké držať a strážiť znepriatelených borcov od seba. Nevraživosť medzi Chimaevom a Hollandom sa však UFC napokon rozhodla preniesť do klietky, kde sa obaja rivali do seba môžu pustiť pod dohľadom rozhodcov.

Sledujte UFC 279: Chimaev vs. Diaz NAŽIVO - priamy prenos, PPV, livestream

Bitku Diaza s Ferguson a ďalšie vypäté súboje si budete môcť pozrieť v priamom prenose na televíznej obrazovke vďaka platenému kanálu Premier Sport 1. S najväčšou pravdepodobnosťou vysielanie odštartuje s hlavnou kartou zápasov v nedeľu (11.9.) od 04:00 hod ráno. Turnaj nájdete tiež v ponuke živých športových prenosov na VOYO. Platforma neskôr bude mať k dispozícii aj celý záznam z podujatia.

UFC Fight Pass, teda oficiálny PPV (pay-per-view) prístup si môžete zaplatiť na sledovanie každého turnaja UFC a tento, samozrejme, nebude výnimkou. Ak však nemáte Premier Sport 1 ani VOYO, poradíme vám lepšiu alternatívu...

Všetky turnaje UFC vysiela pravidelne aj Fortuna TV a to dokonca celkom zadarmo. Aby ste mohli sledovať športové livestreamy na webe Fortuny celkom zadarmo, stačí byť len registrovaným zákazníkom, mať týždeň pred vybraným podujatím vsadený akýkoľvek tiket a na hráčskom účte aspoň niečo viac ako nulu.

Ak sa zaregistrujete sa vo Fortune teraz ako nový zákazník, dostanete okamžitý prístup k livestreamom, prvú stávku bez rizika až do 30 EUR a k tomu aj 30 free spinov do online kasína, ak by ste sa chceli zabaviť aj iným spôsobom.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

1️⃣ Kedy sa uskutoční galavečer UFC 279?

Galavečer UFC 279 je naplánovaný na 10. – 11. septembra 2022. Dejiskom bude americké Las Vegas, takže v našich končinách bude opäť prebiehať v nočných hodinách. Zápasy hlavnej karty by mali odštartovať od 04:00 hod v nedeľu (11.8.) ráno.

2️⃣ Kto sa stretne v hlavnom zápase na UFC 279?

Zlý muž UFC, Nate Diaz, sa napokon v hlavnom zápase galavečera postaví Tonymu Fergusonovi. Jeho pôvodný súper Khamzat Chimaev nenavážil a organizátori sa tak rozhodli úplne prekopať tri top zápasy turnaja. Pozrite si kompletnú fight card turnaja sipka

3️⃣ Ako si môžem pozrieť UFC 279 naživo?

Priamy prenos v televízii aj livestream na internete. UFC 279 môžete sledovať hneď niekoľkými spôsobmi a je iba na vás, ktorý kanál, resp. platformu si vyberiete. Prečítajte si návod a výhody jednotlivých možností sipka

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

Makhmud Muradov

UFC 280: Muradov vs. Borralho - dátum, kurzy a livestream

Makhmud Muradov✨ definitívne spoznal meno súpera, ktorému sa postaví v najbližšom zápase. Na veľkom turnaji ho preverí kvalitný Brazílčan❗

UFC - najlepšia MMA organizácia sveta

Kalendár MMA turnajov 2024 - UFC, Oktagon a ďalšie

Pozrite sa na kompletný program galavečerov MMA na Slovensku, v Česku i vo svete. V článku nájdete prehľadný zoznam najdôležitejších...