UFC 268: Justin Gaethje vs. Michael Chandler - analýza a tip

Obaja patria medzi tých najlepších bojovníkov v ľahkej váhe. Obaja majú za sebou neúspešné titulové zápasy. Obaja túžia po tom istom. Justin Gaethje a Michael Chandler sa proti sebe postavia na turnaji UFC 268.

Justin Gaethje Foto: ČTK/PA/JONATHAN HAYWARD

UFC 268 - informácie, dátum a miesto

Turnaj UFC 268 sa uskutoční v noci zo soboty 6. na nedeľu 7. novembra 2021 v newyorskej Madison Square Garden. Vrcholom večera bude titulový zápas Kamaru Usman vs. Colby Covington o opasok welterovej váhy. O titul budú bojovať v ženskej slamovej váhe aj Rose Namajunas a Zhang Weili. Kliknite sem, stavte si a sledujte UFC naživo!

A predkrmom k tomu všetkému bude bitka Justina Gaethjeho s Michaelom Chandlerom. Obaja už vedia, ako chutí titul. Gaethje vyhral a niekoľkokrát obhájil opasok organizácie WSOF a vlani mu niekoľko mesiacov patril aj dočasný titul šampióna ľahkej váhy v UFC. Chandler je legendou Bellatoru, kde v ľahkej váhe trikrát vyhral titul. A v máji tohto roku mal aj on opasok v UFC na dosah.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

UFC 268: Justin Gaethje vs. Michael Chandler - analýza, kurzy a tip

Justin Gaethje má prezývku "The Highlight" a tá mu rozhodne právom patrí. Je to chlapík, ktorý vyhráva zápasy výlučne "zostrihovými" knokautami. Tridsaťdvaročný rodák z Arizony je všestranný športovec, ktorý sa na strednej škole venoval futbalu, bejzbalu aj zápasníctvu, s ktorým na univerzite prerazil i na celoštátnej úrovni.

So zmiešanými bojovými umeniami začal profesionálne v roku 2011. Vďaka úspechom v organizácii WSOF dostal pred štyrmi rokmi šancu v UFC a aj keď štart nemal jednoduchý, netrvalo dlho a zaradil sa medzi absolútnu elitu. V máji 2020 porazil Tonyho Fergusona a stal sa dočasným šampiónom v ľahkej váhe. Titul však musel potvrdiť v októbri súboji s neporazeným Dagestancom Khabibom Nurmagomedovom a ten ho doslova uškrtil.

Gaethje sa teda do klietky vracia po viac ako roku. S bilanciou 22 výhier - 3 prehry a až 19-timi knokautami je papierovým favoritom tohto zápasu. Lenže proti nemu stojí skúsený a veľmi komplexný borec.

Michael Chandler iba v máji tohto roku prehral zápas o titul ľahkej váhy s Charlesom Oliveirom, ktorý ho zmlátil na TKO už na začiatku druhého kola. Pre trojnásobného šampióna Bellatoru to bol pritom len druhý zápas v UFC.

Aj Chandler je bývalým zápasníkom, no vyprofiloval sa na viac vyrovnaného fightera ako Gaethje. Porovnateľne dobrý ako v postoji je i na zemi. Má bilanciu 22 výhier - 6 prehier. Rozmeniť sa to dá ešte na 10 knokautov, 7 submisií a 5 víťazstiev na body. "Iron" je víťazný typ a do UFC prišiel iba kvôli tomu, že chce ovládnuť ďalšiu svetovú organizáciu. Ide mu o veľa.

TIP: Zvíťazí Michael Chandler (kurz 2,39sipka Stavte si v Tipsporte

Tipujeme víťazstvo Michaela Chandlera.

Napriek papierovým predpokladom favorizujeme Michaela Chandlera. Veríme, že v tak dôležitom zápase bude rozhodovať všestrannosť a taktika, na čom by mal byť lepšie veterán Bellatoru. Každopádne môžeme očakávať vyrovnaný zápas v postoji, ktorý Justin Gaethje nebude chcieť dostať na zem. Tam sa totiž Chandler doňho zahryzne podobne ako naposledy Nurmagomedov.

Ako sledovať UFC 268: Gaethje vs. Chandler - priamy prenos, PPV

UFC turnaje môžete sledovať prostredníctvom livestreamov na webe stávkovej kancelárie Tipsport. Výnimkou nebude ani galavečer UFC 268. Ten si pohodlne pozriete na vašom desktope i v mobile na TV Tipsport a pritom si môžete vybrať zo skvelej ponuky live stávok na aktuálne udalosti v jednotlivých zápasoch.

UFC vysiela aj televízia Premier Sport 1 a internetová platforma VOYO, kde môžete turnaj sledovať naživo v priamom prenose alebo kedykoľvek zo záznamu.

Ďalšou alternatíviou, ako sa dostať k prenosu v najvyššej kvalite, je priplatiť si a cez PPV (pay-per-view) kúpiť oficiálny UFC Fight Pass. Nie je to však lacná záležitosť za jedno podujatie.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Český samuraj Jiří Procházka

Jiří Procházka vs. Jan Blachowicz - zápas už v tomto roku?

Jiří Procházka sa po víťazstve nad Dominickom Reyesom vyšvihol na druhé miesto v rebríčku poloťažkej váhy UFC a už čoskoro sa môže dostať k...

Alexander Volkanovski

UFC 266: Volkanovski vs. Ortega - informácie, dátum a program

V sobotu 25. septembra sa uskutoční jeden z najväčších UFC galavečerov tohto roka ⭐ Podujatie UFC 266 ponúkne dva titulové zápasy aj...

UFC - súboj pri klietke.

UFC Fight Night: Santos vs. Walker - informácie, kurzy a livestream

Prvý októbrový víkend prinesie aj ďalší turnaj z edície UFC Fight Night 🥊️ Hlavnými aktérmi tentokrát budú dvaja Brazílčania - štvorka a...