Džudo Grand Slam - informácie, kalendár a program turnajov

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Grand Slam turnaje v džude patria medzi tie najprestížnejšie podujatia tohto športu. Zúčastňujú sa ich stovky najlepších džudistov a džudistiek z celého sveta. Svoje zastúpenie má aj Slovensko. Pozrite si kalendár džuda pre rok 2021, kde nájdete aj ďalšie pravidelné akcie.

INFORMÁCIE - TURNAJE 2021 - PRIAME PRENOSY

Džudo súboj Foto: Shutterstock

Hodnotenie Grand Slam a ďalších turnajov džude: 9,7/10

  • Dátum a miesto: 11. 1. – 13. 6. 2021, Európa
  • Ponuka stávok: V niektorých stávkových kanceláriách sa občas objavia vypísané kurzy aj na džudo. Odporúčame sledovať ponuku.

Judo Grand Slam 2021: Milan Randl, Peter Žilka, Filip Štancel a ďalší

Aj keď tohtoročnú sezónu v džude do veľkej miery ovplyvňuje pandémia koronavírusu, vo februári sa uskutočnil Grand Slam v izrealskom Tel Avive, kde sa slovenskému zástupcovi Milanovi Randlovi podarilo v kategórii do 90 kg obsadiť výborné 5. miesto a získať veľa bodov do olympijskej kvalifikácie.

Na postupovej priečke zaručujúcej účasť na OH v Tokiu sa momentálne nachádza Slovák Peter Žilka, ktorý sa však v Tel Avive nepredstavil. Olympiáda sa blíži a v kalendári bude ešte niekoľko kvalifikačných turnajov, takže okrem Randla a Žilku budú môcť o štart pod piatimi kruhmi teoreticky zabojovať aj Filip Štancel v kategórii do 81 kg a Matej Poliak (do 66 kg). Uzávierka kvalifikácie je až 28. júna 2021. Kliknite TU a tipujte džudo či iné bojové športy s bonusom zadarmo!

Džudo 2021 - kalendár, program a výsledky

Kalendár turnajov v džude je počas sezóny veľmi bohatý. Okrem grandslamových turnajov po celom svete sa konajú aj rôzne kontinentálne poháre, Grand Prix turnaje a veľké šampionáty ako napr. majstrovstvá Európy v džude.

Posledným veľkým olympijským kvalifikačným turnajom budú v roku 2021 majstrovstvá sveta v Budapešti. Letné olympijské hry v Tokiu, ktoré budú po ročnom odklade absolútnym vrcholom tejto sezóny, sa konajú v na prelome júla a augusta.

DŽUDO 2021 - kalendár, prehľad turnajov
Dátum
Miesto konania
23. 6. - 8. 8. 2021 LOH Tokio 2021
6. - 13. 6. 2021 Majstrovstvá sveta, Budapešť, Maďarsko
8. - 9. 5. 2021 Grand Slam Paríž, Francúzsko
16. - 18. 4. 2021 Majstrovstvá Európy, Lisabon, Portugalsko
1. - 3. 4. 2021 Grand Slam Antalya, Turecko
26. - 28. 3. 2021 Grand Slam Tbilisi, Gruzínsko
5. - 7. 3. 2021 Grand Slam Taškent, Uzbekistan - program a výsledky
27. - 28. 2. 2021 European judo Open, Praha
18. - 20. 2. 2021 Grand Slam Tel Aviv, Izrael - program a výsledky
11. - 13. 1. 2021 Masters Dauhá

V roku 2020 sa malo pôvodne konať celkovo 7 grandslamových turnajov v džude po celom svete. Koronavírus však urobil svoje a akcie v Ázii či Južnej Amerike boli napokon zrušené.

Slovenský zväz judo (Slovak judo federation)

Najlepšími slovenskými džudistami v súčasnosti sú Peter Žilka, Milan Randl, Filip Štancel, Matej Poliak a medzi ženami Viktória Majorošová. Historicky najúspešnejším džudistom spod Tatier je doteraz strieborný medailista z olympiády v Aténach 2004 Jozef Krnáč. Okrem olympijskej medaily mal tiež bronz z majstrovstiev sveta a striebro z majstrovstiev Európy.

Našich džudistov združuje Slovenský zväz judo, na ktorého oficiálnom webe nájdete všetky informácie, aktuality, novinky, rebríčky a všetko dôležité, čo potrebujete o tomto športe v našej krajine vedieť.

Úspešných džudistov má aj Česká republika. Dvojnásobný majster sveta a trojnásobný európsky šampión Lukáš Krpálek na poslednej letnej olympiáde v Riu 2016 získal zlato.

Džudo - IJF World Tour v televízii, online prenos, livestream

Priame prenosy z grandslamov a iných väčších turnajov v džude zvykne vysielať český kanál ČT Sport, ktorý je dostupný aj na Slovensku. Na webe Českej televízie sa dajú prenosy sledovať aj online. Inak na internete určite nájdete aj ďalšie možnosti ako sledovať livestreamy z turnajov džude zadarmo či za poplatok.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

1️⃣ Koľko grandslamov v džude sa uskutoční v roku 2021?

Keďže pandémia koronavírusu výrazne osekala pôvodný program grandslamov, tento rok sa konajú iba v Európe a v programe je pôvodne 5 týchto turnajov. Okrem toho sú však plánované, samozrejme, aj majstrovstvá Európy, majstrovstvá sveta a napokon olympijský turnaj v Tokiu. Kalendár turnajov nájdete TU

2️⃣ Zúčastnia sa grandslamov v tejto sezóne aj slovenskí džudisti?

Slovenskí džudisti sa pravidelne zúčastňujú najväčších turnajov po celom svete. Výnimkou nie je ani tento rok. Milan Randl napr. na Grand Slame v Tel Aviv vybojoval 5. miesto a iba krôčik ho delil od medaily.

3️⃣ Kde je možné sledovať džudo naživo?

Aj keď slovenské televízie prenosy z turnajov v džude príliš nevysielajú, je možné ich nájsť vo vysielaní ČT Sport, ktorá je dostupná aj na Slovensku.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.