Martin Buday v UFC opäť zvíťazil, no výsledok nebol jednoznačný

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Martin Buday zostáva v UFC aj po druhom zápase stále neporazený. Nepríjemného poľského debutanta Lukasza Brzeskiho porazil na body po vyrovnanom zápase a trochu prekvapujúcom i nejednoznačnom rozhodnutí.

Martin Buday Foto: OKTAGON MMA

UFC on ESPN 41 (San Diego): Martin Buday zdolal Lukasza Brzeskiho

Budayova víťazná séria, ktorú započal už v roku 2017 stále trvá a počet výhier už zaokrúhlil na desať. Tú "jubilejnú" zaknihoval 30-ročný Trnavčan v noci zo soboty 13. augusta na nedeľu 14. augusta 2022 v San Diegu. Na turnaji UFC Fight Night: Vera vs. Cruz takticky ustál náročný zápas s poľským debutantom.

Pre Martina Budaya to bol druhý zápas a druhé víťazstvo v UFC. Nerodilo sa však ľahko. Lukasz Brzeski, ktorý sa po ročnom odklade kvôli dopingu dočkal premiéry v prestížnej organizácii, bol dobre pripravený. Vyrovnaný duel napokon rozsúdili bodoví rozhodcovia, no ani tí sa celkom nezhodli.

sipka Kliknite sem, zaregistrujte sa v Tipsporte, získajte bonus a sledujte UFC live!

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Buday mal dobrý začiatok, keď od prvých sekúnd zápasu išiel vyslovene do súpera nátlakovým a útočným spôsobom. Brzeski to však v polovici prvého kole dokázal zlomiť a túto čast zápasu napokon úplne otočil na svoju stranu. Niekoľkokrát presným a tvrdým hákom Budaya úplne rozhodil.

Druhé kolo bolo maximálne vyrovnané. Opticky sa však zdalo, že Poliak triafa podstatne viac úderov a potvrdzovali to aj priebežné zápasové štatistiky. Buday často inkasoval na spodok, kde on sám naopak vôbec neútočil. Dokázal to však dorovnať dobrými ranami na Brzeskiho hlavu.

V treťom kole mali už obaja borci svoju jasnú stratégiu. Vyzeralo to, že jeden i druhý sú presvedčení o svojej bodovej prevahe, a tak si súboj kontrolovali. Buday však začal viac útočiť kopmi na ľavú píšťalu súpera, ktorý postupne strácal sily. Slovák v závere ukázal srdce a napriek únave zasypal Brzeskiho niekoľkými dobrými päsťami.

Víťazstvo Budaya nečakal ani Samuel "Pirát" Krištofič

V priamom prenose na televíznom kanáli Premier Sport 1 spolukomentoval zápas známy slovenský bojovník Samuel Krištofič, ktorý ponúkol množstvo skvelých a odborných postrehov. Bezprostredne po uplynutí časového limitu však predpovedal, že Buday tento zápas s najväčšou pravdepodobnosťou prehra.

Nebolo to prekvapujúce. Na obrazovke to skutočne vyzeralo, že Brzeski trafil Slováka lepšie a častejšie. Po vyhlasovaní výsledkov sme však mnohí zostali pozitívne prekvapení. Jeden z rozhodcov síce videl tesnú prevahu Poliaka, no dvaja prisúdili výhru "split decision" 29–28, 28–29, 29–28 Budayovi.

Martin Buday: Plánoval som viac klinčovať

Víťaz po zápase priznal, že mal pripravenú trochu inú stratégiu. Keďže mal Buday proti Brzeskimu značnú hmotnostnú prevahu, chcel ho tlačiť na pletivo. Bol však pripravený aj na túto možnosť, pretože veľmi dobre poznal všetky silné stránky súpera.

"Plánoval som viac kinčovať, ale niekoľkokrát to odmietol, a tak sme vybrali plán B, čiže boj v postoji. Užil som si ten zápas. Očakával som, že Lukasz bude náročný oponent a že to môže skončiť na body. Ale v podstate ma ničím neprekvapil," uviedol Martin Buday bezprostredne po zápase v rozhovore uprostred klietky.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 20 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 20 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 20 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

UFC - najlepšia MMA organizácia sveta

Kalendár MMA turnajov 2024 - UFC, Oktagon a ďalšie

Pozrite sa na kompletný program galavečerov MMA na Slovensku, v Česku i vo svete. V článku nájdete prehľadný zoznam najdôležitejších...

Štrbák vs. Ryšavý - Oktagon 21 (MMA)

Sledujte MMA online naživo – live streamy a priame prenosy zápasov

Pozrite sa, kde a akým spôsobom môžete sledovať priame prenosy a livestreamy z MMA zápasov a galavečerov.