Figueiredo chce okamžite ďalšiu odvetu s Morenom

Deiveson Figueiredo sa v priebehu šiestich mesiacov stretol v titulovom zápase s Brandonom Morenom dvakrát po sebe. Ani raz však nevyhral. A teraz chce okamžite ďalšiu odvetu.

Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno 2 - UFC Foto: ČTK/ZUMA/Taidgh Barron

Deiveson Figueiredo: Oslabilo ma ťažké zhadzovanie váhy

Brazílčan získal titul šampióna v mušej váhe UFC 19. júla 2020 po tom, čo "uškrtil" Josepha Benavideza. Ešte v novembri toho istého roka ho obháil v súboji s Alexom Perezom, no už o pár týždňov (12. decembra 2020) si dohodol ďalší titulový zápas s Mexičanom Brandonom Morenom.

Ich prvý vzájomný súboj sa po piatich kolách skončil remízou. Aj preto, že Figueiredo dostal trestný bod za nepovolený úder do slabín. Nevyhral, ale ani neprehral, a tak opasok zostal stále v jeho moci.

Obaja borci si však hneď dohodli odvetu, ktorá sa konala 12. júna 2021 na podujatí UFC 263. V nej už Figueiredo prehral. Moreno mu v polovici 3. kola nasadil "Rear-Naked Choke" a prinútil ho odklepať. Svet tak spoznal historicky prvého mexického šampióna v UFC.

Deiveson Figueiredo však prehru niesol ťažko. Už pred zápasom totiž hovoril o tom, že by sa chcel pokúsiť aj o titul v bantamovej váhe, no napokon nezvládol ani obhajobu vo svojej divízii.

"The God of War" chce okamžite ďalšiu odvetu - trilógiu

Podľa slov porazeného obhajcu za všetko môže náročné chudnutie pred vážením, ktoré ho doslova vyžmýkalo. "To zhadzovanie kilogramov nebolo zdravé. Tentokrát som mal veľké problémy splniť váhový limit. Už keď som odchádzal z hotela do arény, cítil som sa veľmi zle. Vedel som, že to nebude môj deň. V klietke som to nebol ja," povedal Figueiredo v rozhovore pre magazín Combate.

Brazílsky "Boh Vojny" nezostal nič dlžný svojej prezývke a okamžite sa chce vrátiť do boja, aby všetko napravil. "Okamžite chcem požiadať Danu Whitea o odvetu a dúfam, že ju dostanem, pretože prvý zápas som mal vyhrať, ale vzali mi bod, a tak sme išli do druhého súboja. Teraz chcem trilógiu," dušoval sa Figueiredo, ktorý nechce nechať svoj prvý opasok v UFC Morenovi.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Deiveson Figueiredo - šampión mušej váhy UFC

UFC 263: Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno - výsledok

Fight card turnaja UFC 263 obsahuje okrem hlavného súboja Adesanya vs. Vettori aj ďalší titulový zápas 🏆 V mušej váhe si to rozdajú obhajca...

Israel Adesanya - šampión strednej váhy UFC

UFC 263: Adesanya vs. Vettori - dátum, fight card a výsledky

V sobotu 12. júna sa v Arizone uskutoční výnimočný galavečer UFC 263 🔥 Ponúkne až dva titulové zápasy, odvety, návrat Natea Diaza a...

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.