Conor McGregor je najlepšie zarábajúcim športovcom

Hviezda UFC Conor McGregor sa stal najlepšie zarábajúcim športovcom za rok 2020. Podľa rebríčka Forbes Ír zarobil zhruba 180 miliónov dolárov.

Conor McGregor Foto: G. Holland/Shutterstock.com

Conor "Notorius" McGregor - najlepšie platený športovec za rok 2020

Napriek tomu, že v roku 2020 aj kvôli pandémii koronavírusu Conor McGregor nastúpil iba na jeden zápas, v ktorom Donalda Cerroneho knokautoval už po 40 sekundách, jeho ročný príjem ďaleko prevýšil všetkých ostatných športovcov sveta.

Bojovník MMA v ročnom zárobku výrazne prevýšil aj futbalové hviezdy ako Lionel MessiCristiano Ronaldo. Na svoj účet si pripísal dvakrát viac LeBron James, Neymar aj Roger Federer.

Najlepšie platení športovci 2020 - rebríček

Prehľad desiatich najlepšie zarábajúcich športových osobností za rok 2020 nájdete v nasledujúcej tabuľke. Všimnite si výrazný náskok, s ktorým McGregor kraľuje rebríčku, ktorý nám okrem iného hovorí aj to, že nad hranicu 100 miliónov dolárov sa v tomto roku dostalo iba 5 profesionálnych športovcov.

FORBES RICH LIST - TOP 10 NAJLEPŠIE PLATENÝCH ŠPORTOVCOV ZA ROK 2020
Conor McGregor MMA 180 miliónov USD
Lionel Messi Futbal 130 mil. USD
Cristiano Ronaldo Futbal 120 mil. USD
Dak Prescott Americký futbal 107,5 mil. USD
LeBron James Basketbal 96,5 mil. USD
Neymar Futbal 95 mil. USD
Roger Federer Tenis 90 mil. USD
Lewis Hamilton Formula 1 82 mil. USD
Tom Brady Americký futbal 76 mil. USD
Kevin Durant Basketbal 75 mil. USD

Najbližší zápas Conora McGregora v UFC

Po poslednej prehre v odvetnom zápase s Dustinom Poirierom 24. januára 2021 na galavečere UFC 257 sa bývalý šampión perovej a ľahkej váhy v súčasnosti pripravuje na návrat, i keď zatiaľ nemá dohodnutého ďalšieho súpera.

McGregor je v súčasnosti šestkou v rebríčku ľahkej váhy UFC a 15. mužom v tzv. Top Rank Pound-for-pound rebríčku, ktorý odzrkadľuje celkové poradie najlepších MMA fighterov sveta.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Conor McGregor - najväčšia hviezda UFC

Conor Notorious McGregor – MMA zápasy, štatistiky a životopis

Conor McGregor je jeden z najslávnejších MMA zápasníkov v histórii. Jeho popularita zásadným spôsobom ovplyvnila vzostup tohto športu.

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

MMA súboje v klietke sa tešia veľkej obľube.

MMA (Mixed Martial Arts) – história, pravidlá a zaujímavosti

MMA je v našich končinách stále viac populárnejší bojový šport. V tomto článku vám prinášame prehľad všetkých základných informácií,...