Dominick Reyes - The Devastator s nezvyčajným príbehom

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Jeden z najlepších bojovníkov poloťažkej váhy v UFC má veľmi zaujímavý životný príbeh aj športovú kariéru. Veľmi túži po opasku šampióna vo svojej divízii, zatiaľ sa mu však nedarí urobiť posledný krok.

ZAČIATKY A NFL - UFC - REYES vs. PROCHÁZKA - ZÁPASY - ZAUJÍMAVOSTI

Dominick Reyes - UFC Foto: Profimedia

Dominick Reyes - profil
Meno Dominick Reyes
Narodený 26. 12. 1989, Kalifornia, USA
Prezývka The Devastator
Národnosť USA
Výška 193 cm
Váha 93 kg
Váhová kategória poloťažká váha
Výhry v MMA 12 (7x KO/TKO, 2x submisia, 3x na body)
Prehry v MMA 3 (2x KO/TKO, 1x na body)
Tím Cage Combat Academy

Dominick Reyes - životopis a začiatky

Narodil sa v roku 1989 v Kalifornii, má však mexické korene. Kvôli chudobným pomerom, v ktorých žil, kvôli svojmu pôvodu aj okoliu, mohol kedykoľvek skončiť ako člen jedného z miestnych gangov, kšeftovať s drogami alebo sa venovať iným nelegálnym činnostiam. To sa však nestalo aj vďaka dobrej výchove rodičov. Tým sa v Dominickovi aj jeho staršom bratovi Alexovi podarilo už od detstva vybudovať veľmi pozitívny vzťah k športu i vzdelaniu.

sipka Tipujte UFC s bonusom zadarmo za jednoduchý a rýchlu online registráciu

Dominick sa ako chlapec venoval aj bojovým umeniam, ale miloval predovšetkým americký futbal. Keď odišiel na univerzitu do New Yorku, okrem vzdelania sa chcel presadiť aj ako profesionálny hráč amerického futbalu.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Dominick Reyes - futbalová kariéra a draft do NFL

Počas štúdia v rokoch 2009 až 2012 bol stabilným členom základnej zostavy univerzitného tímu Stony Brook Seawolves. Stal sa dokonca kapitánom mužstva a dvakrát bol vďaka svojim výkonom zaradený do výberu najlepšieho tímu konferencie. Univerzitu dokončil ako jeden z najlepších hráčov v jej histórii.

Bol skutočne na najlepšej ceste stať sa profesionálnym hráčom a začali sa oňho zaujímať aj kluby z NFL. Draft v roku 2013 mal byť jeho splneným snom. Lenže skauti a odborníci po analýze jeho schopnosti prichádzali s názorom, že na profiligu je príliš pomalý. A tak si ho napokon nevybral ani jeden tím.

Dominick Reyes - nová kariéra v MMA

Sklamaný a demotivovaný to už s futbalom ďalej skúšať nechcel. Na tento šport zanevrel. Svoju pozornosť sústredil späť k bojovým športom. Zdokonaľoval sa v MMA a zúčastňoval sa aj turnajov, vďaka ktorým si privyrábal a napredoval. Svoj prvý profi zápas v klietke absolvoval 4. decembra 2014 v organizácii King of the Cage a zvíťazil KO už v prvom kole. Podobne ako vo väčšine ďalších zápasov.

Takže bojoval, pomáhal otcovi v stolárskej firme, pracoval aj v stavebníctve a hľadal svoju novú cestu. V zmiešaných bojových umeniach mu bol vždy oporou aj jeho starší brat Alex Reyes, ktorý sa tomuto športu venoval profesionálne už od roku 2007. Dominick mohol trénovať v jeho gyme a tak sa neustále zlepšovať.

Obaja bratia boli v bojových športoch talentovaní, ale Dominick mal po neúspešnom drafte do NFL v sebe veľké sklamanie, ktoré mohol prekonať iba iným veľkým úspechom. Keďže v priebehu necelých šiestich rokov vyhral všetkých 6 zápasov v klietke, z toho 4 knokautom a 2-krát už po niekoľkých sekundách, pozvánka do najlepšej svetovej organizácie UFC nebola prekvapením.

Dominick Reyes - UFC

Vo svojom prvom zápase v slávnej UFC 25. júna 2017 šokoval celú scénu vrcholovej MMA, keď knokautoval Joachima Christensena už po 29 sekundách. Krátko na to sa do UFC dostal aj jeho brat Alex a vďaka vzájomnej podpore sa stal Dominick doslova neporaziteľným. Bez väčších problémov vyhral aj ďalších 5 zápasov a dostal príležitosť zabojovať o titul.

Vo februári 2020 sa v Houstone postavil Jonovi Jonesovi, ale zápas nezvládol. Druhýkrát sa o titul pokúsil v septembri toho istého roku, ale nad jeho sily bol aj Jan Blachowicz. Teraz čaká na ďalšiu šancu zabojovať o opasok šampióna, ale najprv bude musieť zdolať nebezpečnú českú prekážku.

UFC: Dominick Reyes vs. Jiří Procházka

Zápas medzi Dominickom Reyesom a Jiřím Procházkom sa mal pôvodne uskutočniť už 27. februára 2021, ale Američan sa zranil. Súboj sa tak presunul na 1. mája. Motivácia pre oboch borcov bola obrovská, pretože víťaz zápasu môže čoskoro vyzvať aktuálneho šampióna poloťažkej váhy, ktorým je Jan Blachowicz.

Na galavečere UFC Fight Night: Reyes vs. Procházka sa však napokon písala história českej MMA. Procházka na konci 2. kola vytiahol nečakanú otočku, z ktorej vyletel tvrdý a presný lakeť Reyesovi priamo na hlavu a ten padol na zem vypnutý. Jiří Procházka vyhral KO.

Dominick Reyes - prehľad zápasov, štatistiky, bilancia

Od roku 2014, kedy sa Dominick prvýkrát predstavil na scéne profesionálnej MMA, má bilancia 12 víťazstiev a 3 prehry. Tie prišli hneď za sebou po jeho skvelej 12-zápasovej sérii. A vieme, že v oboch prípadoch to boli titulové zápasy.

Výsl. Súper Kolo(čas) Spôsob Udalosť Dátum
Prehra Jiří Procházka 2 (4:29) KO UFC Fight Night 1.5.2021
Prehra Jan Blachowicz 2 (4:36) TKO UFC 253 26.9.2020
Prehra Jon Jones 5 (5:00) Na body UFC 247 8.2.2020
Výhra Chris Weidman 1 (1:43) KO UFC on ESPN 6 18.10.2019
Výhra Volkan Oezdemir 3 (5:00) Na body UFC Fight Night 147 16.3.2019
Výhra Ovince St. Preux 3 (5:00) Na body UFC 229 6.10.2018
Výhra Jared Canonnier 1 (2:55) TKO UFC Fight Night 129 19.5.2018
Výhra Jeremy Kimball 1 (3:39) Submisia UFC 218 2.12.2017
Výhra Joachim Christensen 1 (0:29) TKO UFC Fight Night 112 25.6.2017
Výhra Jordan Powell 1 (0:53) KO LFA 13 2.6.2017
Výhra Marcus Govan 1 (0:27) KO HFC 32 11.2.2017
Výhra Tyler Smith 1 (1:35) TKO KOTC - Martial Law 18.9.2016
Výhra Kelly Gray 3 (5:00) Na body KOTC - Sinister Intentions 17.10.2015
Výhra Jessie Glass 1 (0:55) Submisia Gladiator Challenge Carnage 3.4.2015
Výhra Jose Rivas Jr. 1 (3:23) TKO KOTC - Fisticuffs 4.12.2014

UFC: Dominick Reyes vs. Jon Jones - prvý útok na titul

Bolo to 8. februára 2020, kedy mohol Dominick Reyes ziskom titulom v poloťažkej hmotnostnej kategórii v UFC dal definitívne zabudnúť na neúspešný draft do NFL v roku 2013. Bol by to krásny príbeh, ale proti stál najlepší MMA fighter v súčasnosti a určite jeden z najlepších bojovníkov v histórii Jon Jones.

Bol to dlhý a vyrovnaný zápas. V úvodných dvoch kolách mal navrch Reyes, v druhej polovoci prebral postupne taktovku Jones. Keď po piatich kolách rozhodcovia vyniesli verdikt v prospech Jonesa, nebola to iba skrvavená tvár Dominicka Reyesa, v ktorej sa značila nevôľa a prekvapenie. S týmto výsledkom nesúhlasilo množstvo fanúšikov, ale aj odborníkov, ktorí zápas sledovali.

Všetci pochopiteľne chceli odvetu, pretože s týmto rozhodnutím sa nedokázal zmieriť nikto z Reyesovej strany, vrátane samotného fightera. Jones sa však po zisku titulu v poloťažkej váhe rozhodol hľadať novú výzvu a divíziu opustil. Reyes jeho krok považoval za zbabelý útek pred spravodlivou odvetou.

UFC: Dominick Reyes vs. Jan Blachowicz - druhý útok na titul

Keď odchod Jonesa opäť uvoľnil opasok v poloťažkej váhe, Reyes dostal ďalšiu šancu získať ho 26. septembra 2020. Jeho súperom bol Poliak Jan Blachowicz a ten sa na zápas pripravil výborne. Bol veľmi silný a presný.

Tesne pred koncom 2. kola Blachowicz trafil Reyesa na bradu, ten zostal otrasený a následné séria rýchlych úderov ho dorazila. Američan prehral technickým KO, opäť nezískal titul a Blachowicz oslavoval.

Dominick Reyes - NBA, MLB a zaujímavosti

Okrem amerického futbalu má Reyes veľmi rád aj basketbal. Veľmi pozorne sleduje NBA a keďže pochádza z Kalifornie, je veľkým fanúšikom Los Angeles Lakers. Ako pravý Američan, samozrejme, sleduje aj bejzbal a MLB, kde fandí, ako inak, svojim obľúbeným LA Dodgers.

Dominick je okrem iného aj milovníkom extrémnych alebo adrenalínových športov ako lyžovanie, snoubording, horský bicykel a pod. Je nadšeným chovateľom psov, má rád knihy a kvalitné dokumentárne filmy či seriály.

Dominick Reyes - Instagram, Twitter, Facebook

V Kalifornii mimoriadne obľúbený a po celom svete známy bojovník Dominick Reyes je, samozrejme, aktívny aj na sociálnych sieťach. To už k profesionálnym MMA fighterom jednoducho patrí. Na jeho instagramovom profile @domreyes24, kde má zhruba 300 tisíc followerov nájdete fotografie z tréningov aj zo súkromia.

Aktívny je aj na iných sociálnych sieťach. Pridáva príspevky na Twitter, výnimkou nie je Facebooku, no a zaujímavosťou je, že stále častejšie streamuje aj na Twitchi.

Dominick Reyes - Sherdog a Tapology

Podobne ako profily mnohých iných bojovníkov aj Dominicka Reyesa nájdeme na najväčšom MMA portáli Sherdog. Dočítate sa tu o jeho profesionálnej bilancii, o tom, akým spôsobom vyhral či prehral zápasy, nejaké základné údaje, nájdete tu kompletný prehľad jeho zápasov a pod.

Tie isté informácie, no možno v ešte lepšom a detailnejšom spracovaní, so zaujímavými dátami a grafmi nájdete aj na webe Tapology, kde má Reyes taktiež svoj plnohodnotný profil.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

1️⃣ Kto bol posledným súperom Dominicka Reyesa?

Dominick Reyes sa 1. mája 2021 predstavil v hlavnom zápase turnaja UFC Fight Night proti českémý samurajovi Jiřímu Procházkovi. Viac o tomto zápase si prečítajte TU

2️⃣ V akej váhovej kategórii súťaží Dominick Reyes?

Mladší z bratov Reyesovcov nastupuje v poloťažkej váhovej kategórii, kde sa už dvakrát neúspešne pokúšal o titul a stále sa udržiava na popredných priečkach v rebríčku.

3️⃣ Aký je štýl boja Dominicka Reyesa?

Reyes je veľmi vysoký, má až 193 cm, čo využíva ako svoju výhodu. Pomáha si však aj obratnosťou, ktorú nadobudol ako hráč amerického futbalu. Veľa zápasov vyhral tvrdým knokautom po head-kickoch alebo tvrdých pästiach.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Jiří Procházka (UFC)

Jiří Procházka – český fighter, ktorý si podmanil UFC

Je najlepším českým bojovníkom v prestížnej UFC, prvým Čechom, ktorý získal titul v UFC a je na najlepšej ceste zapísať sa navždy do...

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

MMA súboje v klietke sa tešia veľkej obľube.

MMA (Mixed Martial Arts) – história, pravidlá a zaujímavosti

MMA je v našich končinách stále viac populárnejší bojový šport. V tomto článku vám prinášame prehľad všetkých základných informácií,...