UFC Fight Night: Blachowicz vs. Rakic - info, analýza a tip

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Na turnaji UFC Fight Night v Las Vegas sa tento víkend predstavili aktuálna jednotka a trojka v rebríčku poloťažkej váhy Poliak Jan Blachowicz a Srb Aleksandar Rakić. Prečítajte si najdôležitejšie informácie o tomto podujatí.

INFORMÁCIE
BLACHOWICZ vs. RAKIĆ
FIGHT CARD a VÝSLEDKYLIVESTREAM

Jan Blachowicz (UFC) Foto: Dokshin Vlad/Shutterstock.com

Hodnotenie UFC Fight Night: 9,1/10

  • Dátum a čas: 15. máj 2022, 01:30 hod
  • Miesto konania: Las Vegas, USA
  • Stávkové príležitosti: UFC môžete tipovať vo všetkých slovenských stávkových kanceláriách

Aktualizácia: Blachowicz vyhral vďaka zraneniu súpera

Hlavný zápas turnaja mal napokon veľmi nešťastné rozuzlenie pre srbského bojovníka Aleksandra Rakica, ktorý na začiatku tretieho kola kvôli obnovenému zraneniu kolena z prípravy nemohol pokračovať v súboji. Do týchto chvíľ to bol však výborný duel, presne taký, aký sme všetci očakávali. Vďaka víťazstvu, nech už je akékoľvek, sa tak k titulovému zápasu v poloťažkej divízii opäť priblížil skúsený Poliak Jan Blachowicz.

Ryan Spann v hlavnom predzápase uchytil Iona Cutelabu do "gilotíny" už v prvom kole a veľmi ľahkým spôsobom tak vyhral po submisii. Davey Grant zasadil Louisovi Smolkovi KO na začiatku tretieho kola a Manuel Torres umlátil Franka Camacha na TKO taktiež už v prvom kole.

V dvoch zápasoch na hlavnej karte museli verdikt vyniesť bodoví rozhodcovia. V prípade Allana Nascimenta proti Jakeovi Hadleymu to bolo pomerne jednoznačné. Katlyn Chookagian však vo vyrovnanom súboji porazil Amandu Ribas po "split decision".

UFC Fight Night: Blachowicz vs. Rakic - informácie, dátum a miesto

Galavečer, ktorý nesie komečný názov aj UFC on ESPN 36, sa uskutoční v známom UFC Apex Centre v metropolitnej časti Las Vegas. Oficiálny dátum konania je síce sobota 14. mája 2022, ale v našom časovom pásme turnaj odštartuje až v nedeľu 15. mája 01:30 hod po polnociKliknite sem, stavte si a sledujte UFC Fight Night naživo!

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Bude to v prvom rade večer poloťažkej divízie. Napriek tomu, že nie je na programe žiadny titulový zápas, o kvalitu núdza nebude. V hlavnej úlohe večera sa predstaví bývalý šampión poloťažkej váhy UFC Poliak Jan Blachowicz, ktorého vyzve nebezpečný srbský borec Aleksandar Rakić.

UFC Fight Night: Jan Blachowicz vs. Aleksandar Rakić - analýza, kurzy a tip

Poďme sa teda na hlavných protagonistov tohto turnaja pozrieť zblízka. Obaja sú hladní po titulovej výzve a jeden z nich – samozrejme, víťaz – v ďalšom zápase s najväčšou pravdepodobnosťou o titul v poloťažkej váhe UFC zabojuje.

Skúsený "Princ z Českého Tešína", Jan Blachowicz (39), pôsobí v UFC už do roku 2014, no naplno zažiaril až v posledných dvoch rokoch, keď získal titul šampióna vo svojej divízii. Stalo sa tak v septembri 2020, keď v Abu Dhabi knokautoval Dominicka Reyesa, a následne v marci 2021 opasok obhájil v mimoriadne ťažkom 5-kolovom súboji s Israelom Adesanyom. Prišiel oňho až v októbri, opäť v Abu Dhabi, keď ho Glover Teixeira dostal na "rear-naked choke".

Bývalý šampión KSW či majster Európy v muay thai je vďaka skvele zvládnutému portfóliu bojových techník veľmi komplexným zápasníkom. Na konte ma porovnateľné množstvo knokautov aj submisií, no veľa zápasov v kariére dobojoval aj do konca časového limitu. Jeho bilancia je 28 výhier – 9 prehier.

Aleksandar Rakić (30) je Srb narodený vo Viedni, ktorý zatiaľ na konte nemá v profi MMA také bohaté skúsenosti ako ostrieľaný Blachowicz, ale pýši sa skvelými štatistikami a neustále sa zlepšuje. Aktuálna bilancia Rakića je 14 výhier – 2 prehry. Až 9-krát súperov knokautoval, i keď naposledy vytiahol KO ešte v júni 2019, keď Jimiho Manuwu "vypol" po 42 sekundách parádnych "head kickom".

"Rocket" zatiaľ nemá na konte také skalpy ako Blachowicz, naposledy zdolal Thiaga Santosa a Anthonyho Smitha. V UFC, kde bojuje od roku 2017, zatiaľ prehral iba raz. V decembri 2019 na turnaji v Južnej Kórei na body s Volkanom Oezdemirom. Rakić je v prvom rade postojár a striker. Môžeme sa teda tešiť na atraktívný zápas.

TIP: Jan Blachowicz zvíťazí (kurz 2,20sipka Stavte si a sledujte NAŽIVO!

Tipnite si výsledok zápasu Jan Blachowicz vs. Aleksandar Rakić vo Fortune!

Miernym papierovým favoritom je Srb s kurzom 1,68. Blachowicza bookmakeri aj odborníci v tejto konfrontácii už možno považujú za trochu starého, lenže s jeho skúsenosťami a komplexným bojovými schopnosťami Poliaka v tomto dueli nemožno odpisovať. Rakić bude určite nebezpečný v postoji, je tiež o niečo vyšší, ale ak sa súboj dostane na zem, nemá tam veľa zbraní. Práve preto tipujeme jednotku – víťazstvo Jana Blachowicza.

UFC on ESPN: Błachowicz vs. Rakić - fight card, program, zápasy (výsledky)

Vrcholom tohto turnaja budú dva atraktívne zápasy v poloťažkej váhe. Okrem toho hlavného medzi Janom Blachowiczom a Aleksandrom Rakićom, si pred koncom turnaja v tejto divízii zmerajú sily aj Ryan Spann a Ion Cutelaba.

Na hlavnej karte rozhodne zaujme aj súboj jednotky v ženskej mušej váhe Katlyn Chookagian proti Amande Ribas. Pre mnohých je určite zaujímavý aj súboj Daveyho Granta s Louisom Smolkom v bantamovej hmotnostnej kategórii. No a uvidíme aj Franka Camacha či Allana Nascimenta.

UFC FIGHT NIGHT: BLACHOWICZ vs. RAKIC
KARTA, PROGRAM, ZÁPASY / VÝSLEDKY
Main card
Light Heavyweight Jan Blachowicz (TKO) 3(1:11) Aleksandar Rakić
Light Heavyweight Ryan Spann (SUB) 1(2:22) Ion Cutelaba
Bantamweight Davey Grant (KO) 3(0:49) Louis Smolka
Women's Flyweight Katlyn Chookagian (BODY) 3(5:00) Amanda Ribas
Lightweight Frank Camacho 1(3:27) Manuel Torres (TKO)
Flyweight Jake Hadley 3(5:00) Allan Nascimento (BODY)
Preliminary card
Women's Flyweight Viviane Araújo (BODY) 3(5:00) Andrea Lee
Lightweight Michael Johnson (KO) 2(3:22) Alan Patrick
Women's Strawweight Virna Jandiroba (BODY) 3(5:00) Angela Hill
Flyweight Tatsuro Taira (BODY) 3(5:00) Carlos Candelario
Middleweight Nick Maximov 1(1:16) Andre Petroski (TSUB)

Ako a kde sledovať naživo UFC on ESPN 36 - priamy prenos a livestream

Priamy prenos z tohto turnaja môžete v noci zo soboty na nedeľu sledovať opäť na televízom kanáli Premier Sport 1, ktorý patrí medzi platené športové stanice a UFC vysiela pravidelne. Živý prenos aj záznam z turnaja nájdete aj v ponuke streamovacej služby VOYO.

Ak by ste chceli, môžete si najlepšiu svetovú MMA vychutnať aj prostredníctvom oficiálneho UFC Fight Pass, ktorý si zakúpite ako PPV (pay-per-view) na jeden turnaj či ako mesačné predplatné.

Ako sme si už zvykli, turnaj UFC Fight Night tento víkend opäť prinesie naživo prostredníctvom livestreamu stávková kancelária Fortuna. Podujatie v ponuke Fortuna TV môžete sledovať ako registrovaný zákazník s pozitívnym zostatkom na vašom hráčskom konte. Ponuka pre nových zákazníkov: Zaregistrujete sa vo Fortune teraz a dostanete atraktívne vstupné bonusy!

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

Jan Blachowicz (UFC)

Jan Blachowicz - profil poľskej hviezdy UFC

Rodák z Tešína Jan Blachowicz je v súčasnosti jednoznačne najlepším poľským MMA bojovníkom. Je úradujúcim šampiónom poloťažkej váhy v UFC.

RFA Grand Opening

RFA Grand Opening - dátum, karta zápasov, tip a livestream

Po Warm Up turnaji prichádza nová bojová organizácia RFA s oficiálnym Grand Opening galavečerom, ktorý sa uskutoční 14. mája v...