UFC 272: Ľudovít Klein vs. Devonte Smith - dátum, info a tip

Slovenský MMA bojovník Ľudovít Klein sa opäť postaví do klietky v UFC. Zápas s Devonte Smithom pritom prijal iba týždeň galavečerom, ktorý sa uskutoční už túto sobotu 5. marca.

Ľudovít Klein Foto: Fortuna

Aktualizácia: UFC 272 - Lajoš Klein v existenčnom zápase zvíťazil

Zabojoval! Ľudovít Klein vo svojom najdôležitejšom zápase v doterajšom pôsobí v UFC zvíťazil a zachoval si šancu na predĺženie zmluvy v elitnej MMA organizácii. Vo vyrovnanom zápase s Američanom Devonte Smithom rodák z Nových Zámkov síce mal aj problémy, ale napokon ho dokázal strhnúť na svoju stranu.

Aj keď očividná optická prevaha sa proti domácemu bojovníkovi premietla iba do "split decision" bodového víťazstva, rozhodcovia napokon Kleina nepotopili.

sipka Tu nájdete kompletné výsledky všetkých zápasov UFC 272

UFC 272: Ľudovít Klein vs. Devonte Smith - informácie, kurzy a tip

Ľudovít Klein bude doslova bojovať o svoje prežitie v prestížnej UFC. Jeho štvrtý zápas v tejto organizácii je prakticky existenčný. Takže ide o veľa. Klein sa v rámci ľahkej váhy postaví Devonte Smithovi v sobotu 5. marca 2022 na významnom turnaji UFC 272, ktorý zastreší známa T-Mobile Arena v Las Vegas. Toto si nenechajte ujsť. Zaregistrujte sa, stavte si celkom bez rizika a sledujte UFC naživo!

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Kto je však Lajošovým súperom v tomto súboji? Američan Devonte Smith (28) pochádzajúci z Clevelandu ťahá svoju profesionálnu dráhu v MMA od roku 2015. Do UFC sa dostal v auguste 2018 vďaka úspechu na "kvalifikačnom" turnaji Dana White's Contender Series.

V prestížnej organizácii potom začala dvom víťazstvami. Najprv knokautoval Juliana Erosu, potom jeho rýchlym a tvrdým pästiam podľahol aj Dong Hyun Ma. V auguste 2019 však sám padol pod útokom Khamu Worthyho a takmer dva roky sa v klietke neukázal. Vráti sa vo februári minulého roka, kedy totálne zmlátil Justina Jaynesa. Vo svojom poslednom vystúpení, v októbri 2021, však opäť prehral. V tvrdom súboji nevyzrel na Jamieho Mullarkeyho.

Smith je veľmi pohyblivý a rýchly postojár, ktorý rozdáva tvrdé rany. Jeho profi bilancia je 11 výhier - 3 prehry. Až 10-krát zvíťazil KO, iba jediný raz porazil súpera v submisii. Zaujímavosťou je, že "King Kage", ako znie jeho prezývka, ešte nikdy neabsolvoval celý zápas.

Ľudovít Klein - UFC 272 Foto: Fortuna

Ľudovíta Kleina (27) už netreba extra predstavovať. Mladý, no už pomerne skúsený slovenský borec v UFC bojuje od septembra 2020, kedy do súťaže vstúpil v Abu Dhabi fantastickým KO head kickom proti Shaneovi Youngovi. V nasledujúcich dvoch zápasoch však Lajoš ťahal za kratší koniec. V máji 2021 podľahol na body Michaelovi Trizanovi a v októbri toho istého roku ho po veľkej chybe nasadil "anakondu" Nate Landwehr.

Napriek tomu má "Mr. Highlight" na konte vo svojej profesionálnej kariére stále iba 4 prehry a naproti tomu až 17 výhier. Klein je podobným typom bojovníka ako Smith, avšak o niečo komplexnejším. Aj keď to v UFC zatiaľ nemal šancu ukázať, okrem skvelého postoja, dobrej práci v klinči, vie vyhrávať zápasy aj na zemi.

TIP: Lajoš Klein zvíťazí (kurz 2,60sipka Stavte si a sledujte NAŽIVO vo Fortune!

Tipujeme víťazstvo Ľudovíta Kleina.

Hneď na úvod si treba povedať, že pomerne výrazným papierovým favoritom je podľa bookmakerov vo Fortune, ale aj všade inde, Američan. Kurz na Ľudovíta Kleina je "až" 2,60. A to napriek spomínanej komplexnosti, ktorou Slovák disponuje aj v grapplingových a wrestlingových technikách.

Ak nezostane pri prísnej taktike, mohol by sa z toho vykľuť pomerne atraktívny zápas dvoch silných strikerov. Tým pádom by sme videli zrejme aj veľa krvi. Koniec-koncov, najmä Slovákovi ide o novú zmluvu v UFC, takže prehrať nemôže. Veríme, že Lajoš sa vďaka svojim širokým zručnostiam môže v tomto zápase dostať na koňa a zvíťaziť.

UFC 272: Klein vs. Smith naživo - livestream, priamy prenos, PPV

Galavečer UFC 272 bude v noci zo soboty 5. marca na nedeľu 6. marca vysielať v priamom prenose televízia Premier Sport 1. Práve vďaka slovenskej účasti to bude prioritou. Ak máte prístup k tomuto športovému kanálu, môžete sa opäť tešiť na kvalitný česko-slovenský komentár aj s odborným hosťom v štúdiu.

Naživo si budete môcť pozrieť zápas Lajoša Kleina v UFC aj prostredníctvom livestreamov na webe stávkových kancelárií. Živý prenos určite nebude chýbať v ponuke Fortuna TV.

Pre prístup k živému vysielaniu vo Fortune sa stačí zaregistrovať, vsadiť aspoň jeden tiket v priebehu posledných 7 dní a mať na hráčskom účte akýkoľvek kladný zostatok. Každý nový zákazník teraz vo Fortune dostane ako darček prvý voľný tiket bez rizika až do 30 eur.

Poslednou možnosťou, ako UFC 272 s Lajošom Kleinom cez víkend legálne sledovať, je zaplatiť si oficiálny UFC Fight Pass. Ten je však zbytočne drahý a k dispozícii máte výhodnejšie vyššie spomenúte alternatívy.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

Martin Buday

Martin Buday – takmer neporaziteľný slovenský obor

⚡Martin Buday⚡ je absolútnou slovenskou špičkou v ťažkej váhe MMA a druhým Slovákom v histórii, ktorý sa prebojoval do slávnej UFC.

Ľudovít Klein (UFC)

Ľudovít Lajoš Klein 🥊️ prvý Slovák v UFC a jeho zápasy

Ľudovít Klein je bojovník MMA, ktorý sa ako prvý Slovák v histórii dostal do slávnej UFC✨ A hneď pri svojom debute dokázal zvíťaziť❗✌