UFC 269: Oliveira vs. Poirier - informácie, kurzy a livestream

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Ďalší veľký turnaj s dvoma titulovými zápasmi. Galavečer UFC 269 je nabitý veľkými menami aj prestížnymi súbojmi. V prvom rade Charles Oliveira vs. Dustin Poirier a ženský duel Amanda Nunes vs. Julianna Pena.

INFORMÁCIELIVESTREAM – FIGHT CARD a VÝSLEDKY
OLIVEIRA vs. POIRIERNUNES vs. PENA

UFC opasok Foto: Andre Luiz Moreira/Shutterstock.com

Hodnotenie UFC 269: 9,8/10

  • Dátum a miesto: 11. decembra 2021, T-Mobile Arena, Las Vegas, USA
  • Stávkové príležitosti: UFC môžete tipovať vo všetkých slovenských stávkových kanceláriách

UFC 269: Oliveira vs. Poirier / Nunes vs. Pena - informácie, dátum a miesto

V závere roka prináša najlepšia MMA organizácia sveta tie najviac nabité turnaje. Podobne ako pred mesiacom v New Yorku, tak aj tento víkend v noci zo soboty 11. na nedeľu 12. decembra 2021 v Las Vegas na turnaji UFC 269 uvidíme až dva titulové zápasy. V tom prvom sa o opasok v ľahkej váhe pobijú obhajca Charles Oliveira a Dustin Poirier, v druhom bude pozíciu šampiónky ženskej bantamovej váhy obhajovať Amanda Nunes proti Julianne Pena. Nenechajte si to ujsť. Kliknite sem, stavte si a sledujte UFC 269 naživo!

Box sleduj priebeh zápasu tu

Kde sledovať naživo UFC 269: Oliveira vs. Poirier (Nunes vs. Pena) - livestream, priamy prenos a PPV

Galavečer UFC 269 v impozantnej T-Mobile Arene uvidíte naživo aj prostredníctvom stávkovej kancelárie Tipsport. Stačí byť registrovaným zákazníkom, mať pretipovaných aspoň aspoň 1,20 eur a prístup k športovým livestreamom na Tipsport TV vo výbornej kvalite máte zaručený. Ak sa zaregistrujete teraz, môžete sledovať živé prenosy okamžite až na sedem dní bezpodmienečne a získate aj bonus 20 eur na prvé stávky.

Priamy prenos bude vysielať aj televízia Premier Sport 1 a to s plnohodnotným česko-slovenským komentárom. UFC turnaje nechýbajú ani v ponuke športových prenosov na internetovej platforme VOYO. Tá vás vyjde na 5,99 eur mesačne a jej výhodou je, že si tam športové prenosy môžete pozrieť naživo aj kedykoľvek neskôr zo záznamu.

Poslednou alternatívou je UFC Fight Pass. Ten si môžete kúpiť ako PPV (pay-per-view) priamo na oficiálnom webe organizácie. Je to však pomerne drahé.

UFC 269 - fight card, program, zápasy (výsledky)

Hlavný zápas večera sa skončil nevídaným odklepaním v stoji. Vyzývateľ Dustin Poirier vyhral 1. kolo, v ktorom súpera dokonca raz poslal k zemi. V 2. kole sa však karta obrátila a Charles Oliveira pre zmenu mlátil Poiriera. Rozhodnutie prišlo na začiatku 3. kola, keď agilný Oliveira vyskočil súperovi na v stoji na chrbát, zaklapol "rear-naked choke" a Američan nemal šancu, musel to vzdať.

O azda najväčšie prekvapenie tohto roka sa postarala Julianna Pena, ktorá v ženskom titulovom zápase v bantamovej váhe dostal neohrozenú superhviezdu Amandu Nunes od chrbta taktiež na "rear-naked choke".

Pekný zápas na hlavnej karte predviedol aj Sean O'Malley, ktorý zmlátil Rauliana Paivu na TKO už pred koncom 1. kola. Podobne to dopadlo aj v mušej váhe, kde Kai Kara-France zbil Codyho Garbrandta. Naopak súboj vo welterovej divízii medzi Geoffom Nealom a Santiagom Ponzinibbiom bol mimoriadne vyrovnaný až do konca a po "split decision" napokonvyhral na body prvý menovaný.

Kompletné výsledky a spôsoby ukončenia na Preliminary Card aj Early preliminary card nájdete v nasledujúcej tabuľke.

UFC 269 - FIGHT CARD, PROGRAM, ZÁPASY / VÝSLEDKY
Main card
Lightweight (title) Charles Oliveira (submisia) vs. Dustin Poirier
Women's Bantamweight (title) Amanda Nunes vs. Julianna Pena (submisia)
Welterweight Geoff Neal (na body) vs. Santiago Ponzinibbio
Flyweight Kai Kara-France (TKO) vs. Cody Garbrandt
Bantamweight
Raulian Paiva vs. Sean O'Malley (TKO)
Preliminary card
Featherweight
Josh Emmett (na body) vs. Dan Ige
Bantamweight
Pedro Munhoz vs. Dominick Cruz (na body)
Heavyweight
Augusto Sakai vs. Tai Tuivasa (KO)
Middleweight Jordan Wright vs. Bruno Silva (TKO)
Early preliminary card
Middleweight Andre Muniz (submisia) vs. Eryk Anders
Women's Flyweight Miranda Maverick vs. Erin Blanchfield (na body)
Featherweight Ryan Hall (na body) vs. Darrick Minner
Bantamweight Randy Costa vs. Tony Kelley (TKO)
Women's Flyweight Gillian Robertson (submisia) vs. Priscilla Cachoeira

UFC 269: Charles Oliveira vs. Dustin Poirier - analýza, kurzy a tip

Súboj aktuálneho a bývalého šampióna ľahkej váhy sľubuje tú najvyššiu kvalitu. Oliveira získal opasok 15. mája tohto roka, keď v Houstone knokautoval Michaela Chandlera už na začiatku druhého kola. Dustina Poiriera pripravil o dočasný titul v tejto divízii pred dvoma rokmi legendárny Khabib Nurmagomedov, ktorý potom prestúpil do inej váhovej kategórie.

Charles Oliveira (32) so špecifickou prezývkou "Do Bronx" je UFC rekordérom v počete submisií aj knokautov. Vďaka čiernemu opasku v brazílskom jiu-jitsu je veľmi ľahké povedať, v čom je rodáz od brazílskeho Sao Paulo najsilnejší. V súčasnosti a zrejme ani nikdy predtým nebol v UFC lepší wrestler a grappler ako on.

V postoji však už v najlepšej MMA organizácii dokázal po knokautoch vyhrať 9 zápasov. Napokon aj ten posledný titulový zápas rozhodol skvelým boxerským úderom na bradu. Jeho celková profi bilancia je 31 výhier - 8 prehier a v súčasnosti ťahá šnúru 9 víťazných zápasov v rade.

Dustin Poirier (32) je známy ako dvojitý kat slávneho Conora McGregora. Američan v tomto roku zdolal jednu z najväčších hviezd súčasnej UFC dokonca dvakrát. V januári ho v Abu Dhabi stĺkol v polovici druhého kola, v júli vyhral aj vďaka Írovej škaredej zlomenine členka, ale Poirier mal opäť v zápase navrch. Rodák z Louisiany sa tak dokonale pomstil za knokaut v prvom kole ešte z roku 2014.

Práve vďaka týmto víťazstvám nad Conorom McGregorom teraz Poirier môže opäť bojovať o titul, ktorý chce viac ako čokoľvek iné. Sebavedomý striker s výnimočnou výdržou a odolnosťou sa taktiež môže pýšiť skvelou bilanciou 28 výhier - 6 prehier. Až 14-krát vyhral knokautom.

TIP: Dustin Poirier zvíťazí (kurz 1,66sipka Stavte si a sledujte naživo!

Tipujeme víťazstvo Dustina Poiriera.

Papierovým favoritom je Američan, ktorému aj na Tipsporte verí viac ako 80 % stávkujúcich. Niet divu. Poirier má podstatne viac skúseností z titulových zápasov aj zo súbojov proti tým najlepším bojovníkom sveta. Veď zápasil s McGregorom, Nurmagomedovom či Hollowayom. To by v nedeľu ráno mohlo stačiť aj na ukončenie parádnej série Oliveiru.

UFC 269: Amanda Nunes vs. Julianna Pena - analýza, kurzy a tip

Tieto dámy sa mali v boji o titul stretnúť už v auguste tohto roka, lenže šampiónka Amanda Nunes bola toho času pozitívne testovaný na Covid-19. Organizátori teda presunuli majstrovský zápas na UFC 269.

Brazílčanka Amanda Nunes (33) je ženskou svetovou superhviezdou v zmiešaných bojových umeniach. Aktuálna šampiónka perovej aj bantamovej váhy v UFC má v posledných rokoch fantastickú formu. Vyhrala už dvanásť zápasov v  rade.

Amanda porazila v dvoch váhových kategóriách tie najlepšie bojovníčky na svete  vrátane Rondy Rousey, Valentiny Shevchenko, Cris Cyborg či Holly Holm. Naposledy 6. marca ubránila svoj opasok v perovej váhe proti Megan Anderson. Jej celková profi bilancia je 21 výhier (17 pred limitom) - 4 prehry.

Julianna Pena (32) je Američanka s mexicko-venezuelským pôvodom. V UFC pôsobí od roku 2015. Je síce víťazkou turnaja The Ultimate Fighter 18, ale v takomto titulovom zápase ešte nikdy predtým nebojovala. Naposledy sa predstavila v januári v Abu Dhabi, kde "uškrtila" Saru McMannovú v treťom kole.

Je to výborná postojárka a podobne ako Nunes skvelá aj v grapplingu, jej kariérna bilancia v MMA 10 výhier (7 pred limitom) - 4 prehry. Keď sa však pozrieme na históriu zápasov Julianny, vidíme, že so silnými ženami ako Valentina Shevchenko a Germain de Randamie, ktoré Amanda porazila, ona prehrala.

TIP: Amanda Nunes zvíťazí knokautom (kurz 1,55sipka Stavte si a sledujte naživo!

Tipujeme víťazstvo Amandy Nunes KO/TKO.

Základný kurz na víťazstvo Amandy je 1,09. To svedčí o tom, akou veľkou favoritkou je aj v tomto zápase. Preto sme pre vás vybrali ponuku na spôsob ukončenia zápasu. Brazílčanka viac ako polovicu výhier v svojej kariére vyriešila KO alebo TKO, čo odporúčame tipovať aj tentokrát. Po prvé je v tomto spôsobe boja lepšia ako jej súperka a po druhé Pena ešte nikdy nebojovala v 5-kolovom zápase, takže po 3. kole jej teoreticky môže dôjsť šťava, klesnúť pozornosť a príde knokaut.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Ľudovít Klein

Ľudovít Klein prehral v UFC druhý zápas v rade

Slovenský MMA zápasník Ľudovít Klein vo svojom treťom vystúpení v prestížnej organizácii UFC podľahol Američanovi Nateovi Landwehrovi. Čaká...

Martin Buday

Martin Buday sa stal druhým Slovákom v UFC!

Slovensko má ďalšieho bojovníka v UFC. Martin Buday celkom jednoznačne vyhral svoj "kvalifikačný" zápas na turnaji Dana White's Contender...

Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno

UFC 270: Brandon Moreno vs. Deiveson Figueiredo - livestream a tip

Atraktívny turnaj UFC 270, ktorý sa uskutoční 22. januára 2022 ⏰, prinesie dva atraktívne titulové zápasy. Jeden z nich bude doslova...