Oktagon 56: Európske špičky Aby vs. Creasey sa v Birminghame pobili o titul v mušej váhe

Ďalší turnaj Oktagonu na Ostrovoch priniesol walesko-anglický titulový zápas v mušej váhe aj kúsok z Tipsport GameChangera. Pozrite si najdôležitejšie informácie a výsledky z galavečera Oktagon 56.

Aaron Aby (MMA) Foto: Profimedia

Aaron Aby 🆚 Sam Creasey
Staines / CigánikDiedrick / Hromek
InformácieVýsledkyLivestream


Hodnotenie turnaja Oktagon 56: 8,5/10

  • Dátum: sobota 20. apríla 2024, 18:00 hod.
  • Miesto: Resort World Arena, Birmingham, Veľká Británia
  • Kurzy: nájdete vo všetkých stávkových kanceláriách

Oktagon 56: informácie, preview, dátum, čas a miesto

V birminghamskej Resort World Aréne sa v sobotu 20. apríla 2024 o 18:00 h SELČ otvoria brány k prvému zápasu turnaja Oktagon 56. Aj keď tento galavečer u nás možno až tak rezonovať nebude, má na fight karte jeden titulový zápas, jeden zápas Tipsport GameChangera, niekoľko českých zástupcov a dokonca aj dvoch Slovákov.

sipka Kliknite sem, stavte si s bonusom a sledujte Oktagon 56 NAŽIVO

MMA sleduj priebeh zápasu tu

PREVIEW OKTAGON 56
🥊️ Hlavný zápas: Aaron Aby vs. Sam Creasey
🗓️ Termín: Sobota, 20. apríl 2024, 18:00 h
🌍 Miesto: Resort World Arena, Birmingham, GBR
▶️ Naživo: TV Tipsport | Oktagon.TV | Premier Sport 4

Hlavný zápas: Aaron Aby vs. Sam Creasey (o titul flyweight) – analýza, kurzy a tip

Walesan Aaron Aby je absolútna európska špička v tejto váhovej kategórii. Iba 167 cm vysoký bojovník vyniká predovšetkým na zemi, keďže vlastní čierny opasok v brazílskom jiu-jitsu. Na submisiu ešte neprehral, no v postojárskych výmenách ťahá často za kratší koniec. Napriek tomu má vysoko pozitívnu bilanciu 16 výhier – 8 prehier – 1 remíza.

V Oktagone už má za sebou dva zápasy. V tom prvom proti Eliasovi Garciovi mu nedovolil pokračovať lekár. Naposledy v januári tohto roku v Newcastli porazil Chrisa Daniela na body. Okrem toho má skúsenosti z organizácii ABC či FCC. Jeho príbeh je výnimočný aj tým, že porazil rakovinu a navyše celý život bojuje s nevyliečiteľnou cystickou fibrózou.

Tipsport - registruj sa a vsaď si online

Dvojnásobný šampión organizácie Cage Warriors, Sam Creasey, už Abyho raz porazil v roku 2021. Teraz má šancu zopakovať tento výsledok pri debute v Oktagone a hneď v boji o titul. Anglický sympaťák je podobne ako jeho súper predovšetkým zemár. Jeho profi bilancia je 18 výhier – 5 prehier, na submisiu 8–0.

Vo svetovom rebríčku mu patrí 84. priečka, no vďaka svojím výborným výsledkom z minulosti sa taktiež radí medzi najlepšie mušie váhy na svete. Skúsenosti má dosť, možno viac ako jeho súper. Výškovo sú na tom rovnako, Creasey je možno o niečo atletickejší. Rozhodne má šancu na titul.

NÁŠ TIP: Zvíťazí Creasey (kurz 1,40sipka Stavte si a sledujte v Tipsporte

  • Vzhľadom na to, že sa obaja páni už v klietke stretli a vtedy sa tešil Angličan Creasey, môžeme predpokladať, že by mohol mať navrch aj tentokrát. Predsa len prichádza priamo z kvalitnej Cage Warriors, kde bol šampiónom. Navyše sa zdá, že v postoji to zvláda lepšie ako Aby. Tipujeme dvojku.
TIPSPORT KURZY: ABY vs. CREASEY
ABY 1 (2,75) Remíza X (45,00)
CREASEY 2 (1,40) ⭐

George Staines vs. Tomáš Cigánik – kurzy a prognóza

Mladý Angličan George Staines je čerstvým víťazom britskej Oktagon Výzvy. Zároveň sa pýši postom amatérskej európskej jednotky v ľahkej váhy a na konte má ako amatér s bilanciou 16–1 aj niekoľko titulov. Aký bude jeho ostrý vstup do profesionálnej MMA?

To záleží aj od toho, ako sa naňho pripraví slovenský amatérsky šampión Tomáš Cigánik, ktorý medzi profíkmi zatiaľ taktiež iba začína. Vyskúšal si už dva zápasy vo Fabriq MMA, kde zdolal Davida Tiepa a podľahol Petrovi Gabalovi. Cigánik má titul aj z prestížnej írskej organizácie Clan Wars. Ale v tomto zápase nie je favoritom.

NÁŠ TIP: Staines zvíťazí (kurz 1,28sipka Stavte si v Tipsporte

  • Typovo podobní borci môžu predviesť dobrý výkon. Misky váh sa však z nášho pohľadu prikláňajú k Angličanovi. Staines má toho za sebou na britskej amatérskej úrovni viac a jeho aktuálne kvality, ktoré ukázal aj v Oktagon Výzve z neho robia oprávneného favorita. Cigánik zrejme prehrá.
TIPSPORT KURZY: STAINES vs. CIGÁNIK
STAINES 1 (1,28) ⭐ Remíza X (45,00) CIGÁNIK 2 (3,37)

Ammari Diedrick vs. Daniel Hromek – stávky, kurzy, tip

Londýnčan Ammari Diedrick je mimoriadne nebezpečným postojárom. Okrem MMA sa venuje aj kickboxu a skúsenosti zbieral v takých vyhlásených podnikoch ako Glory či LFL. Pri svojej premiére v Oktagone v decembri prehral na body so silným Maté Kertészom, no neukázal sa v zlom svetle. Jeho štatistiky na profi úrovni sú 5 výhier a 2 prehry, 4–0 na knokauty.

Európsky šampión Muay-thai, Daniel Hromek, si v postoji odkrútil už viac ako 50 zápasov. V súčasnosti to skúša v zmiešaných bojových umeniach, kde zúročuje najmä svoje kickboxerské schopnosti. V Oktagone sa mu zatiaľ príliš nedarilo, zo štyroch zápasov vyhral iba dva. Jeho bilancia čo by MMA profesionále je zatiaľ 3 výhry a 3 prehry.

NÁŠ TIP: Diedrick zvíťazí (kurz 1,53sipka Stavte si v Tipsporte

  • Aj v tomto prípade to bude mať slovenský zástupca zrejme veľmi zložité. Hromek má nesporné postojárske kvality aj skúsenosti, no v Diedrick je v MMA už skúsenejší a vycibrenejší. Práve to podľa nás zohrá rolu v jeho prospech.
TIPSPORT KURZY: DIEDRICK vs. HROMEK
DIEDRICK 1 (1,53) ⭐ Remíza X (45,00) HROMEK 2 (2,39)

Fight card Oktagon 56: Birmingham – program, zápasy, bojovníci a výsledky

Dámy majú prednosť, a tak sa galavečer v Birminghama začne Free Prelims zápasom medzi Megan Morris a Aitanou Álvarez.

Už krátko na to na karte Prelims príde na rad aj spomínaný súboj Ammariho Diedricka s Danielom Hromekom. Po nich sa predstaví český borec Max Handanagić proti Jamesovi Dixonovi.

Uvidíme aj kvalitný fight Denisa Frimponga s Callumom Mullenom. A potom zavŕši túto časť karty český bojovník Jakub Dohnal proti Jamesovi Hendinovi.

Prvým zápasom na hlavnej karte bude stret Georga Stainesa so Slovákom Tomášom Cigánikom. Hneď na to prídu postupne na rad dvaja Česi. Najprv Andrej Kalašnik proti Liamovi Etebarovi, potom Daniel Škvor proti Willovi Fleurymu.

Na programe je aj jeden dohrávaný zápas osemfinále Tipsport GameChanger 2024 medzi Angličanom Akonnem Wanlissom a Švédom Sahilom Sirajom. No a potom už príde na rad titulový fight v mušej váhe Aarony Aby vs. Sam Creasey.

sipka Natipujte si na zápasy Oktagon 56 v Tipsporte

OKTAGON 56: FIGHT CARD, PROGRAM, ZÁPASY, VÝSLEDKY
Title fight
Flyweight Aaron Aby 5(5:00) Sam Creasey (BODY)
Tipsport GameChanger
Lightweight Akonne Wanliss (KO) 1(0:48) Sahil Siraj
Main card
Catchweight 68 kg Shem Rock (SUB) 1(1:47) Stefano Catacoli
Light Heavyweight Daniel Škvor 2(1:14)
Will Fleury (SUB)
Welterweight Andrej Kalašnik (TKO) 1(0:43)
Liam Etebar
Lightweight George Staines (BODY) 3(5:00)
Tomáš Cigánik
Prelims
Featherweight
Jakub Dohnal
2(4:43) James Hendin (TKO)
Lightweight
Denis Frimpong (BODY) 3(5:00)
Callum Mullen
Middleweight Mick Stanton (TKO) 3(4:01)
Kamil Wojciechowski
Welterweight Ammari Diedrick (KO) 1(4:56) Daniel Hromek
Featherweight Bakhtyaar Oryakhail (TKO) 3(2:04) Mbaye Gaye
Free Prelims
Women's Flyweight Megan Morris

3(5:00)

Aitana Álvarez (BODY)

Ako sledovať naživo Oktagon 56: LIVE stream, TV priamy prenos, PPV online

Všetky turnaje tejto organizácie si, samozrejme, môžete vždy pozrieť naživo prostredníctvom plateného PPV (pay-per-view) prenos na oficiálnej platforme Oktagon.TV. V predpredaji vás to vyjde na 12,99 eur. Ak máte k dispozícii nový televízny kanál Premier Sport 4, za dodatočný poplatok si môžete sprístupniť priamy prenos z turnaja aj tu.

Ak ste zákazníkom stávkovej kancelárie Tipsport, tak potom stále platí livestream zadarmo na Tipsport TV sipka Postačí mať v priebehu 30 dní pretipované aspoň 1,20 eur. Ak sa zaregistrujete v Tipsporte ako nový zákazník, máte prostáp ku všetkým športovým prenosom vrátane Oktagonu na prvý týždeň úplne zdarma a ešte dostanete aj kredit 30 eur na prvé stávky, taktiež úplne zdarma.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Oktagon MMA (štúdio)

Oktagon live dnes - aktuality, výsledky, rebríček, kurzy

⭐ Oktagon MMA je stále najväčšou a najúspešnejšou česko-slovenskou organizáciou zmiešaných bojových umení 🥊️ Napriek novej konkurencii sa...

Tlačová konferencia Fight Night Challenge 6

Fight Night Challenge 6: Flexking a Strýco Filip si zmerali sily v hlavnom zápase

Organizácia Fight Night Challenge sa predviedla so šiestym turnajom v poradí. V hlavnom zápase bojovali raper Flexking a moderátor Strýco...

Vemola vs. Vegh 2 - datum a cas

Odveta zápasu storočia Vémola vs. Végh – dátum, vstupenky a kurzy

Je to potvrdené❗ Česko-slovenská MMA scéna zažije odvetu Zápasu storočia✨ Attila Végh a Karlos Vémola opäť v rámci Oktagon MMA.