Karlos – dokument o MMA zápasníkovi Karlosovi Vémolovi

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Dokumentárny film o českom MMA zápasníkovi Karlosovi Vémolovi bude mať premiéru v slovenských kinách 25. januára. Viac o dokumente, tvorcoch aj samotnom zápasníkovi sa dozviete v článku.

Premiéra – O filmeTrailer
Kariéra v UFCOktagon MMA

karlos-dokument-o-karlosovi-termintorovi-vmolovi.jpg Foto: Oktagon MMA

Karlos – premiéra dokumentárneho filmu v kinách, dátum

Do slovenských kín sa chystá dokumentárny film o známom českom MMA zápasníkovi Karlosovi Vémolovi. Slovenská premiéra filmu Karlos bude vo štvrtok 25. januára 2024.

sipka Kliknite sem a sledujte MMA zápasy naživo a zadarmo!

Celovečerný dokument vznikal 15 rokov a sleduje život českého Terminátora od jeho kariérnych začiatkov, kedy sa presťahoval do Londýna a živil sa ako vyhadzovač, až po jeho najväčšie okamihy slávy. Súčasťou dokumentu sú Vémolove osobné archívne materiály – videá i fotografie.

Film Karlos by tak mal priniesť komplexný pohľad na známeho českého bojovníka, ktorý je zároveň aj otcom štyroch detí, manželom, športovou ikonou i kontroverznou celebritou.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

KARLOS - informácie o filme
Žáner: dokumentárny film
Krajina vzniku: Česko
Dĺžka: 90 minút
Premiéra: 25. januára 2024
Scenár a réžia: Michal Samir a Šimon Šafránek
Kamera: Tomáš Kotas
Strih: Šimon Hájek

Film Karlos – režisér, obsah, obsadenie

Dokumentárny film Karlos režisérskej dvojice Michal Samir a Šimon Šafránek prináša komplexný portrét kultového MMA zápasníka Karlosa Vémolu, ktorý sa stal počas svojej kariéry fenoménom a kontroverznou celebritou. Režisér Michal Samir začal s českým Terminátorom natáčať pred mnohými rokmi v Londýne, kam sa Karlos odsťahoval hneď po škole a živil sa ako vyhadzovač.

Vémolova životná cesta smeruje od jedného extrému k druhému, ako v tom dobrom, tak aj v zlom. Ako malý chlapec vyrastal v Olomouci, často sa bil. Po škole odletel do Londýna, kde sa živil ako vyhadzovač v bare. Následne začal zápasiť, kvôli drogám sa dostal do väzenia a po jeho návrate nasledovala jeho cesta na vrchol.

Pre mnohých v Česku i na Slovensku sa stal Vémola nielen výnimočným MMA zápasníkom, ale aj vyhľadávanou celebritou, ktorá svojimi škandálmi pravidelne plnila titulky bulvárnych plátkov.

Režisér dokumentu Michal Samir si počas rokov natáčania získal Karlosovu dôveru a vďaka tomu sa mu dostal hlbšie pod kožu. V dokumente uvidíte Vémolu ako zápasníka, ale aj ako manžela, otca a neústupného človeka, ktorý je náročný na svoje okolie.

Karlos Vémola – MMA kariéra v UFC

Karlos Vémola bol prvý Čech, ktorý sa dostal do prestížnej organizácie Ultimate Fighting Championship (UFC). V roku 2010 tam debutal zápasom s Jonom Madsonom, s ktorým prehral na body. Po prehre prestúpil o váhovú kategóriu nižšie a vo svojom druhom zápase porazil Setha Petruzelliho v prvom kole na TKO.

Vémola si v slávnom zámorskom podniku odkrútil šesť zápasov, z ktorých dva vyhral a štyri prehral. Posledné dva, ktoré prehral na submisiu, znamenali koniec jeho pôsobenia v UFC.

vemola-vs.vegh-2-odveta-storoia.jpg
Foto: OKTAGON MMA

Karlos Vémola v organizácii Oktagon MMA – odveta zápasu storočia Vémola vs. Végh

Po odchode z UFC žil Vémola striedavo v Česku a v Anglicku a snažil sa o návrat do organizácie. Nasledovalo niekoľko víťazných zápasov až prišiel nevydarený súboj s Jackom Hermanssonom. Počas neho utrpel nepríjemné zranenie ruky a jeho kariéra sa na čas zastavila.

Od decembra 2017 zápasil Terminátor v organizácii XFN a v roku 2019 prestúpil ku konkurenčnej organizácii Oktagon MMA. Vo svojom druhom zápase v Oktagone so slovenským zápasníkom Attilom Véghom utŕžil Vémola svoje prvé KO v živote. V Oktagone však neskôr získal titul v strednej aj poloťažkej váhe.

Na turnaji Oktagon 51 inkasoval Vémola svoje druhé KO v kariére od slovenského zápasníka Samuela Krištofiča. V júni 2024 čaká na českú legendu odveta s Attilom Véghom, ktorá sa uskutoční na futbalovom štadióne Eden v Prahe.

Dokument Karlos – trailer, ukážka (2024)

„Film, rovnako ako Karlosov život, je nebezpečná jazda, ktorá sa začína v olomouckých Hodolanoch, pokračuje cez kluby na londýnskych perifériách a eskaluje na križovatke, na ktorej sa teraz Karlos ako človek, aj ako zápasník vo svojom veku ocitá,“ povedal k dokumentu režisér Samir. Nižšie si môžete pozrieť ukážku k dokumentu Karlos.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Attila Végh - zápas storočia, Oktagon MMA

Attila - dokumentárny film Attilu Végha

Dokumentárny film s názvom Attila dobyl slovenské, ale aj české kinosály na začiatku roka 2020 ⭐ Príbeh slovenskej MMA legendy Attilu Végha...

Vemola vs. Vegh 2 - datum a cas

Odveta zápasu storočia Vémola vs. Végh – dátum, vstupenky a kurzy

Je to potvrdené❗ Česko-slovenská MMA scéna zažije odvetu Zápasu storočia✨ Attila Végh a Karlos Vémola opäť v rámci Oktagon MMA.

Karlos Vémola

Karlos Vémola – legendárny český MMA bojovník

Karlos „Terminátor“ Vémola je jeden z najvýraznejších českých MMA bojovníkov v súčasnosti. Bol prvým Čechom, ktorý sa predstavil v UFC.