Martin Buday vyhral v UFC aj svoj tretí zápas, nebolo to ľahké

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Posledný aprílový víkend sa v UFC predstavil slovenský bojovník Martin Buday a pripísal si svoj tretie víťazstvo v elitnej organizácii. Ako sa zrodilo?

Martin Buday (UFC) Foto: Profimedia

UFC Fight Night: Martin Buday porazil Jakea Colliera

Turnaj UFC Fight Night, resp. UFC Vegas 72 v komornom Apex Centre bol rozdelený na dve karty. Vrcholom "Prelims" bol práve súboj ťažkej váhy medzi Martinom Budayom a Američanom Jakeom Collierom. Po úvodnej časti to vyzeralo, že slovenského ťažkotonážnika čaká neriešiteľný problém, ale napokon to zvládol.

sipka Kliknite sem, tipujte UFC bez rizika a sledujte turnaje naživo!

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Collierova dominancia v 1. kole

V prvom kole Collier na Budaya doslova vyletel. Od prvých sekúnd bol mimoriadne agresívny, dynamický a priamočiary. Tvrdé a presné údery najmä z prednej ruky "Badysa" zasahovali celých 5 minút. V závere prvej časti dokonca Buday skončil na zemi so súperom na chrbte. Schúlil sa a bránil, kým dostával jeden úder za druhým. To však už Američanovi dochádzali sily, ale vtedy to ešte nebolo celkom badateľné.

Vyrovnané 2. kolo

Únava sa na Collierovi výrazne začala prejavovať od začiatku druhého kola. Už nebol taký aktívny, priamočiary ani nebezpečný. Viac úderov triafal Buday, využíval najmä stratégiu zdvihákov prevažne zo zadnej ruky. Často takto prerazil Collierovu obranu. Dvaja ťažkí bojovníci sa však svojou váhou navzájom vyčerpávali, keďže sa súboj stále viac prenášal do klinčov k pletivu.

Posledné 3. kolo z posledných síl

Ako sa rozbehlo poslendé tretieho kolo zápasu, bolo zjavné, že obaja bojovníci toho už majú fyzicky plné zuby. Buday kvôli tomu možno aj zo straty koncentrácie nechtiac pichol Colliera do oka. Obaja si tak mohli nachvíľu vydýchnuť. Bol to však už veľmi ťažkopádny boj. Prvý to nevydržal Američan, ktorý skončil na zemi a Buday mal tak záver zápasu úplne vo svojej réžii. Doslova si na súpera "zasadol" a mlátil ho, čo to šlo.

Práve to napokon rozhodlo o tom, že nitriansky obor aj napriek jasne prehratému prvému kolu zápas na body vyhral. Všetci traja rozhodcovia sa zhodli.

Martin Buday tak vo svojom treťom zápase v UFC zaznamenal tretie víťazstvo a svoju celkovú bilanciu v profesionálnej MMA upravil na 12 výhier – 1 prehra. Celkovo ťahá už 11-zápasovú víťaznú sériu.

Zároveň sa Buday týmto triumfom vyrovnal Serghei Spivacovi druhou najdlhšou víťaznou šnúrou aktívnych bojovníkov v ťažkej váhe UFC. Lepší je iba Sergei Pavlovich (6 výhier v rade). Po zápase však Martin v rozhovore priznal, že nie je spokojní so svojím výkonom.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Martin Buday

Martin Buday – takmer neporaziteľný slovenský obor

⚡Martin Buday⚡ je absolútnou slovenskou špičkou v ťažkej váhe MMA a druhým Slovákom v histórii, ktorý sa prebojoval do slávnej UFC.

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

Ľudovít Klein (UFC)

UFC Fight Night: Klein vs. Miller - Slovák odstúpil kvôli chorobe

Ľudovíta Kleina čakal siedmy zápas v rámci UFC proti legendárnemu Jimovi Millerovi. Napokon však k tomu nedôjde❗