Martin Buday už pozná dátum debutu aj prvého súpera v UFC

Slovenský bojovník Martin Buday sa dozvedel meno svojho prvého súpera v ťažkej váhe UFC. Je ním Američan Chris Barnett a stretnú sa 16. apríla 2022.

Martin Buday Foto: OKTAGON MMA

UFC: Martin Buday vs. Chris Barnett

Martin Buday dostal ponuku na zápas s Chrisom Barnettom už v januári, tú však odmietol, keďže kvôli zlomenine nosa nebol v ideálnom tréningovom rozpoložení. Na druhý termín už však prikývol. Stretnú sa teda 16. apríla 2022 na turnaji UFC Fight Night 206. Jeho dejisko zatiaľ nie je známe.

sipka Zaregistruj sa, získal bonus a sledujte turnaje UFC naživo!

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Chris Barnett je tak trochu zvláštna postavička svetovej MMA. Narodil sa v Tampe na Floride, má 35 rokov, no v UFC za sebou zatiaľ iba dva zápasy – debutoval v roku 2021. V tom prvom ho Ben Rothwell utiahol na "gilotínu", v druhom dal dole Giana Villanteho po parádnom "spinning wheel kicku" na TKO a získal bonus za výkon večera.

Je to taký malý okrúhly medvedík, ktorý nemá príliš atletickú postavu. S výškou 175 centimetrov ho prezývajú príznačne "Huggy Bear". Do jeho objatia by ste sa však dostať nechceli. Barnett má v profi MMA skvelú bilanciu: 22 výhier - 7 prehier. Na zemi je nemotorný, ale na svoje proporcie je to výborný kickboxer. Až 17 zápasov výhral po knokaute. Má nebezpečné päste, lakte, vie kopať a je aj poriadne obratný.

Martin Buday má od svojho súpera až o 20 centimetrov viac (195 cm), čo mu bude v klietke určite veľkou výhodou. Najmä preto, že zápas sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude odohrávať v postoji, kde hrajú výška a dosah významnú úlohu. Výrazným papierovým favoritom je však podľa bookmakerov napriek tomu Barnett, nasvedčujú tomu aj prvé zverejnené kurzy vo Fortune.

Rodák z Trnavy, ktorý sa pripravuje pod vedením trénera Attilu Végha, má pritom za sebou skvelé výsledky a výbornú bilanciu. Z desiatich zápasov 9-krát vyhral a iba raz prehral. Aj to ešte v roku 2017. V súčasnosti ťahá "Badys" sériu ôsmich víťazných zápasov v rade.

Buday sa do UFC kvalifikoval iba v októbri 2021, keď na turnaj Dana White's Contenders Series zbil Lorenza Hooda už v prvom kole. Spomeňme si aj na tvrdé KO, ktoré predtým uštedril Kamilovi Mindovi, keď získal titul v Oktagon MMA. A napriek tomu, že to uňho nebýva zvykom, v septembri 2019 sa v zápase s Danielom Dittrichom prezentoval na zemi skvelou "kimurou".

Náš tip: Martin Buday pri svojej premiére zvíťazí

Budeme optimisti a budeme veriť, že druhý slovenský bojovník začne v UFC podobne ako jeho predchodca Ľudovít Klein, teda nečakaným víťazstvom. Svetová elita ho zatiaľ nepozná, možno aj preto mu príliš neverí. Veríme však, že "Badys" o svojich kvalitách presvedčí okamžite.

Tipujeme víťazstvo Martina Budaya.

Kurz na Martina Budaya vo Fortune je veľmi zaujímavý. Ak mu veríte a on vás nesklame, môžete si tak prísť na slušné peniaze. Bookmakeri sa však prikláňajú na stranu Chrisa Barnetta. My si však myslíme, že 20-centimetrová výšková priepasť bude preňho priťažké sústo.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.