Rozhovor s Ivanom Buchingerom pred zápasom s Paradeiserom na Oktagon 50

Päťdesiaty turnaj Oktagonu prinesie titulový zápas o opasok šampióna ľahkej váhy dvoch skvelých slovenských zápasníkov MMA. V klietke sa stretnú Ivan Buchinger a Ronald Paradeiser. Ivan Buchinger v predzápasovom rozhovore prezradil, že sa pokúsi vyhrať na submisiu.

oktagon-50-ivan-buchinger.jpg Foto: Oktagon MMA

Ivan Buchinger patrí medzi najlepších slovenských zápasníkov MMA, je bývalým šampiónom XFN, M-1 Global či Cage Warriors a dvojnásobným šampiónom Oktagonu v dvoch váhových kategóriách. Buki je aj 5-násobným majstrom sveta v karate.

Na turnaji Oktagon 21 sa Buchinger stretol s Ronaldom Paradeiserom v titulovom zápase o šampióna ľahkej váhy. Súpera uškrtil už v prvom kole a získal titul. Už v sobotu 9. decembra čaká dvojicu zápasníkov odveta na turnaji Oktagon 50. V predzápasovom rozhovore Buki prezradil svoju taktiku i náročnú prípravu na zápas s Ronym. Kliknite sem, stavte si a sledujte Oktagon 50 NAŽIVO sipka

Box sleduj priebeh zápasu tu

Oktagon 50 - Ivan Buchinger
Foto: Oktagon MMA

Buki, v predzápasovom rozhovore ste hovorili, že Ronyho dostanete na submisiu. Máte už v hlave aj možný scenár, akou technikou by to mohlo byť?

"Scenár nemám, ale viem, že keď ja budem utekať naňho, tak on bude utekať odo mňa. Keby som s ním chcel otvorene zápasiť, on bude so mnou boxovať z ústupu. Nechce so mnou ísť na zem a chce to udržať v postoji. No keď sa už dostaneme na zem, chcem to čo najrýchlejšie ukončiť."

Ako sa tešíte na atmosféru v Ostrave?

"Myslím si, že fanúšikovia tu aj na Slovensku sú výborní, a viem že, že ma majú radi, takže sa na nich teším veľmi."

Očakávate, že do zápasu Rony vletí tak, aby vás prekvapil?

"Ja si nemyslím, že do toho zápasu nejako vletí. Bude trpezlivo vyčkávať a pôjde do toho, až keď vycíti príležitosť."

Na čo ste sa pri príprave sústredili? Predsa len váš výškový rozdiel je enormný.

"Nevedel som sa veľmi pripraviť na jeho výšku, pretože som nenašiel žiadneho podobného sparing partnera, ako je Rony. Hľadal som hlavne takých, ktorí majú opačný guard, a s tými som skúšal bojovať. Ten opačný postoj mi totiž takisto dosť prekáža. Asi o tom bola moja príprava. Celkovo bola trošku ťažšia, lebo som mal zápal ucha a bol som chorý. Ale všetko, čo som mohol, to som dotrénoval."

Aká je vaša predikcia zápasu?

"Predikciu nemám, lebo teraz fakt neviem povedať, čo sa tam stane. Pre oboch to bude veľmi ťažký zápas. Pokúsim sa to rozhodnúť na submisiu."

Stavte si a sledujte Oktagon 50 naživo na Tipsport TV!

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Oktagon 50 - tlačová konferencia a verejné váženie

Oktagon 50: Tlačová konferencia a verejné váženie VIDEO

Tlačová konferencia Oktagon Time odtajnila rebríček P4P a priniesla meno prvého kráľa organizácie Oktagon MMA. Známy je už aj dátum odvety...

Oktagon 50: Keita vs. Samsonide

Oktagon 50: Keita vs. Samsonidse – bitka o titul šampióna perovej váhy

Záver roka bude v úspešnej česko-slovenskej organizácii opäť veľký. Na turnaji Oktagon 50 nás čakajú dva titulové zápasy. Jeden z nich...

oktagon-50-pez-vs.magnor.jpg

Oktagon 50: Peňáz vs. Magnor – informácie, tip a livestream

Na turnaji Oktagon 50 v Ostrave sa predstaví český talentovaný zápasník Matěj Peňáz v zápase s Nórom Olem Magnorom.