O titul v ťažkej váhe: Usyk vs. Dubois – informácie, zápasy, výsledky

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Úradujúci svetový šampión ťažkej váhy Aleksandr Usyk opäť bránil svoje opasky, tentoraz proti britskému vyzývateľovi. Ako to dopadlo?

USYK 🆚 DUBOIS
INFORMÁCIEKURZYVÝSLEDKY – LIVESTREAM

Oleksandr Usyk (Ukrajina) Foto: Profimedia

Hodnotenie boxu Usyk vs. Dubois: 9,4/10

  • Termín: 26. august 2023, 18:00 hod
  • Miesto: Wroclaw, Poľsko
  • Stávky: vo všetkých stávkových kanceláriách

Výsledky: Usyk obhájil tituly, zápas mal však kontroverzný moment

Ukrajinský šampión ťažkej váhy v boxe zostáva aj po tomto víkende na tróne, keď vo Wroclavi rozhodol zápas s mladíkom Danielom Duboisom knokautom v 9. kole. Pričom k zemi ho poslal prvýkrát už v 8. kole.

Ešte v 5. kole však došlo k niečomu, čo momentálne rezonuje po celom svete. Dubois trafil pravačkou Usyka do oblasti pása, po čom Ukrajinec išiel okamžite k zemi s vyrazeným dychom a bolestivou grimasou. Rozhodca zápas prerušil a dal šampiónovi čas na zotavenie. To sa však Britovi nepáčilo a po zápase vyhlásil, že to bol regulárny knokautový úder a okradli ho o víťazstvo.

Na výsledku to však už nič nezmení. Oleksandr Usyk čaká na ďalšieho vyzývateľa a podľa jeho slov priamo v ringu po tomto súboji, by si želal aj Tysona Furyho.

Kompletné výsledky tohto galavečera v boxe nájdete TU sipka

Box: Usyk vs. Dubois – informácie, termín a miesto

Po druhom víťazstve nad Anthonym Joshuom sa Oleksandr Usyk napriek určitej snahe z jednej strany s Tysonom Furym na súboji nedohodol, no všetky svoje opasky bude takmer presne po roku opäť obhajovať proti inému britskému boxerovi. V sobotu 26. augusta 2023 ho totiž v poľskej Wroclawi vyzve mladík Daniel Dubois. Nenechajte si to ujsť. Galavečer s množstvom ďalších zápasov začína už od 18:00 hod. Kliknite sem, zaregistrujte sa a vsaďte si na box celkom bez rizika!

Box sleduj priebeh zápasu tu

PREVIEW BOX: USYK vs. DUBOIS
🥊 Hlavný zápas: Oleksandr Usyk – Daniel Dubois (o titul)
🗓️ Termín: 26. august 2023, 18:00 hod
🌍 Miesto: Wroclaw, Poľsko
📺 Priamy prenos: VOYO ???

Box: Oleksandr Usyk vs. Daniel Dubois (o tituly IBF, IBO, WBA, WBO a The Ring Heavyweight – analýza, prognóza, kurzy a tip

Príbeh Oleksandra Usyka (36) je už dobre známy. Svoj prvý titul WBO Inter-Continental v cruiserweight získal v roku 2014 a WBO World o dva roky neskôr. V roku 2018 už bol držiteľom opaskov WBO, WBC, WBA, IBF a The Ring v cruiserweight.

Keďže v krížovej váhe dosiahol absolútne vrchol, v roku 2020 prešiel do ťažkej váhy a hneď pri debute porazil Dereka Chisoru a získal v kráľovskej divízii opasok WBO Inter-Continental. A potom prišli životné zápasy s Anthonym Joshuom. V roku 2021 ho porazil v Londýne a s titulmi IBF, IBO, WBO a WBA (Super) sa stal novým absolútnym šampiónom ťažkej váhy. O rok uspel aj v odvete a do zbierky pridal aj uvoľnený opasok The Ring.

Ukrajinský boxer, ktorý má na amatérskej úrovni na konte aj zlatú olympijskú medailu z Londýna 2012 a tiež titul majstra sveta či majstra Európy, je v profi boxe doteraz neporazený s 20 víťazstvami (20–0) a 13 knokautami.

POROVNANIE OLEKSANDR USYK 🇺🇸 DANIEL DUBOIS 🇺🇸
Prezývka The Cat Dynamite
Tituly IBO, IBF
WBO, WBA (Super)
The Ring
WBA (Regular)
Vek 36 rokov 25 rokov
Bilancia 20–0–0 19–1–0
Knokauty 13 18
Výška 190 cm 196 cm
Dosah 198 cm 198 cm
Postoj ľavák (southpaw) pravák (orthodox)

Mladý boxer z anglického Greenwichu, Daniel Dubois (25), kráča po ceste svojej kariéry zatiaľ zľahka, ale napriek tomu veľmi úspešne. K boxu ho už v deviatich rokoch priviedol jeho otec a tento šport mu učaroval natoľko, že sa z neho stal anglický reprezentant.

Na amatérskej úrovni má na konte zhruba 75 zápasov a množstvo rôznych titulov. V roku 2020 bol dokonca vo výbere Veľkej Británie na OH v Tokiu, ale namiesto toho sa rozhodol stať profesionálom a upísal sa promotérovi Frankovi Warrenovi z Queensberry Promotions.

Dubois od začiatku boxuje v ťažkej váhe, kde pozbieral už niekoľko titulov: WBC Youth, English title, British title, Commonnwealth title, WBO European, WBO Global, WBO International, WBC Silver a WBA (Regular). Rovnako ako Usyk, aj on má na konte 20 profesionálnych zápasov s bilanciou 19–1. Poraziť ho dokázal iba Joe Joyce v roku 2020. Proti veľkým menám ťažkej váhy však zatiaľ nebojoval.

NÁŠ TIP: Usyk zvíťazí (kurz 1,11sipka Stavte si vo Fortune!

FORTUNA KURZY: USYK vs. DUBOIS
USYK 1 (1,11) ⭐ Remíza X (26,00) DUBOIS 2 (7,06)

Pri všetkej úcte k Duboisovi, napriek skvelým výsledkom zatiaľ nemá na konte dostatočné skúsenosti na to, aby dokázal v ringu konkurenovať tak silnému a skúsenému boxerovi, akým je Usyk. Pre mladého Angličana to vlastne bude "krst ohňom" na tej absolútne najvyššej úrovni. Ťažko totiž momentálne hľadať na svete lepšieho boxera ako Usyk. I keď Tyson Fury by určite oponoval. Každopádne, tento zápas Ukrajinec určite zvládne. Tipujte jednotku.

Usyk vs. Dubois – fight card, program, zápasy (výsledky)

Pod nosným zápasom Oleksandr Usyk vs. Daniel Dubois na fight card určite pribudnú aj ďalšie pridružené súboje. Momentálne však nepoznáme program celého galavečera. Jednotlivé zápasy budú pribúdať v najbližších týždňoch postupne. Článok teda budeme na tomto mieste aktualizovať.

BOX: USYK vs. DUBOIS – FIGHT CARD
Zápas o titul
(o tituly IBF, IBO, WBA, WBO, The Ring)

Heavyweight

Oleksandr Usyk (KO) 9/12 Daniel Dubois
Ďalší program
Lightweight Denys Berinchyk (BODY) 12/12 Anthony Yigit
Middleweight Dmytro Mytrofanov 2/12 Hamzah Sheeraz (TKO)
Light heavyweight Daniel Lapin (TKO) 6/10 Aro Schwartz
Middleweight Fiodor Czerkaszyn 8/8 Anauel Ngamissengue (BODY)
Middleweight Rafal Wolczecki (TKO) 3/8 Roberto Arriaza
Welterweight Vasile Cebotari (TKO) 6/8 Joel Julio
Heavyweight Nursultan Amanzholov 1/8 Lazizbek Mullojonov (TKO)
Featherweight Oleksandr Solomennikov (TKO) 1/6 Piotr Gudel
Super welterweight Aadam Hamed (TKO) 1/4 Vojtěch Hrdý
Super lightweight Yaroslav Khartsyz (BODY) 4/4 Konrad Czajkowski
Super lightweight Ziyad Almaayouf (BODY) 6/6 Janos Penzes
Super lightweight Bryce Mills (BODY) 6/6 Damian Tymosz

Kde sledovať Box o titul v ťažkej váhe: Usyk vs. Dubois – LIVE stream, TV priamy prenos, PPV online

Priame prenosy zo zápasov o titul v ťažkej váhe si zvyknú vyberať do programu aj slovenského televízie. Tentokrát máme potvrdené živé vysielanie z turnaja vo Wroclavi v sobotu (26.8.) večer v ponuke českej streamovacej služby VOYO. Podobne by to teda mohlo byť aj na Slovensku.

Ak priamy prenos v sobotu večer nenájdete, v pondelok (28.8.) od 21:30 hod pobeží na televíznom kanáli Nova Sport 1 záznam z celého boxerského podujatia. Viac informácií o živých prenosoch nájdete TU sipka

Livestream na webe stávkových kancelárií určite nebude. Už teraz však vo Fortune nájdete kurzy k tomuto zápasu. Zaregistrujte sa vo Fortune ako nový zákazník a na súboj Usyka s Duboisom si budete môcť vsadiť pred zápasom i počas neho v live stávkach so vstupným bonusom aj úplne bez rizika.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Tyson Fury ako kráľ

Box – najpopulárnejší bojový šport

V tomto článku sa dozviete niečo o histórii, pravidlách, váhových kategóriách, najvýraznejších osobnostiach a ďalších zaujímavostiach zo...

Deontay Wilder vs. Tyson Fury - box

Kalendár slovenských a zahraničných zápasov v boxe 2024

Pozrite sa na najzaujímavejšie česko-slovenské a zahraničné galavečery v boxe. Prinášame vám prehľadný kalendár akcií u nás i vo svete.🏆

Vemola vs. Vegh 2 - datum a cas

Odveta zápasu storočia Vémola vs. Végh – dátum, vstupenky a kurzy

Je to potvrdené❗ Česko-slovenská MMA scéna zažije odvetu Zápasu storočia✨ Attila Végh a Karlos Vémola opäť v rámci Oktagon MMA.