Ďalší Slovák v UFC? Martin Buday má životnú šancu!

Ďalší Slovák je na prahu slávnej UFC. Martina Budaya delia od podpisu zmluvy s najlepšou svetovou MMA organizáciou dve víťazstvá. Nebude to však jednoduché.

Ďalší Slovák v UFC? Martin Buday má životnú šancu! Foto: Pixabay

Dana White's Contender Series: Martin Buday vs. Hugo Cunha

Klub Spartakus Fight Gym, v ktorom rodák z Trnavy pôsobí, priniesol pred niekoľkými dňami na sociálnych sieťach informáciu o tom, že Martin Buday dostane 12. októbra 2021 šancu v tzv. kvalifikačnej reality show šéfa UFC s názvom Dana White's Contender Series. Tam ho bude čakať jediný zápas, ktorý ho delí od zmluvy.

Nebude to však jednoduché. Súperom slovenského "ťažkotonážnika" bude doteraz neporazený Brazílčan Hugo Cunha. Jeho bilancia je 6 - 0. Pochádza z Rio de Janeiro, má 28 rokov, až 5 zo 6 zápasov ukončil v 1. kole, 3-krát súpera knokautoval a 3-krát uškrtil v submisii preňho signifikatnou technikou "Rear-Naked Choke".

Rovnakú 6-zápasovú víťaznú sériu však v súčasnosti ťahá aj sám Buday s celkovou profi bilanciou 7 - 1. Martin "Badys" Buday súťaží od roku 2018 pod značkou Oktagon MMA, kde naposledy nastúpil v septembri 2019 proti Danielovi Dittrichovi a momentálne je na čele rebríčka v ťažkej váhe pred druhým Poliakom Kamilom Mindom.

Prvá prekážka: Martin Buday vs. Kamil Minda - titulový zápas v Oktagone

Buday a Minda sa mali 1. mája 2021 na galavečere Oktagon 23 stretnúť v priamom súboji o zatiaľ voľný opasok šampióna ťažkej váhy. Buday sa však zranil a z duelu vzišlo.

Promotéri Oktagonu mu však sľúbili, že o svoju šancu na titul nepríde. Duel si naňho počkal a dnes už vieme, že pozvánka na kvalifikačný turnaj do UFC platí iba v prípade, ak Buday vybojuje titul na domácej scéne. Tento súboj titanov už pozná svoj dátum, uskutoční sa 19. júna 2021 na galavečere Oktagon 25 v Brne a bude to mať obrovský náboj. Pre slovenského bojovníka totiž za daných okolností pôjde o najdôležitejší zápas v živote, ktorý ho môže posunúť k ešte dôležitejšiemu.

Vývoj tohto príbehu budeme určite sledovať a preto sa pridajte k nášmu instagramovému profilu @fightlive.cz, kde nájdete vždy aktuálne novinky, videá, fotky či rozhovory.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 20 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 20 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 20 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Martin Buday

Martin Buday – takmer neporaziteľný slovenský obor

⚡Martin Buday⚡ je absolútnou slovenskou špičkou v ťažkej váhe MMA a druhým Slovákom v histórii, ktorý sa prebojoval do slávnej UFC.

Ľudovít Klein (UFC)

Ľudovít Lajoš Klein 🥊️ prvý Slovák v UFC a jeho zápasy

Ľudovít Klein je bojovník MMA, ktorý sa ako prvý Slovák v histórii dostal do slávnej UFC✨ A hneď pri svojom debute dokázal zvíťaziť❗✌

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.