Alex Pereira - životopis, zápasy a štatistiky v MMA

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Brazílsky zápasník Alex Pereira patrí k najlepším bojovníkom organizácie UFC. Prinášame vám prehľad jeho zápasov i informácie o živote a kariére.

INFORMÁCIEŽIVOTOPISKICKBOX

PREHĽAD MMA ZÁPASOV
Pereira vs Procházka
Pereira vs Blachowicz
Pereira vs Adesanya

Alex Pereira - profil bojovníka Foto: Profimedia

Alex Pereira - životopis, kariéra, výška, váha a vek

Alex Pereira je profesionálny MMA bojovník a bývalý kickboxer. V súčasnosti zápasí v rámci organizácie UFC v strednej a poloťažkej váhe a je bývalým šampiónom strednej váhy. Brazílčan Pereira je považovaný za jedného z najlepších kickboxerov na svete. Počas svojej kickboxerskej kariéry získal dva tituly Glory v poloťažkej a strednej váhe. Meria 193 cm a váži okolo 93 kg.

Alex Pereira - profil
Meno Alexandro Alex Pereira
Prezývka Poatan
Dátum narodenia 7. 7. 1987
Národnosť brazílska
Váha 92,9 kg (poloťažká váha)
Výška 193 cm
Tím Teixera MMA a fitness
Výhry v MMA 9 (7x KO/TKO, 2x na body)
Prehry v MMA 2 (1x KO/TKO, 1x submisia)

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Alex Pereira - prezývka Poatan

Mnoho fanúšikov bojových športov zaujíma význam Pereirovej prezývky Poatan, ktorú používa. Podľa dostupných informácií toto slovo pochádza z domorodého jazyka tupi a znamená Kamenná ruka. Pereirovi dal túto prezývku jeho prvý tréner kickboxu Belocqua Wera.

Alex Pereira - život, detstvo, rodičia, štart kariéry, rozvod a deti

Pereira sa narodil v brazílskom meste São Bernardo do Campo a jeho rodičia pochádzajú z domorodých kmeňov Amazonského pralesa. Alex sa narodil ako tretie dieťa zo siedmych a má troch bratov a tri sestry. Jeho sestra Aline sa venuje kickboxu a MMA, v súčasnosti zápasí v organizácii LFA.

Vyrastal v brazílskom slume a v dvanástich rokoch odišiel zo školy a začal pracovať v autoservise. Už v trinástich rokoch sa stal závislým od alkoholu. Ako 21-ročný začal trénovať box a kickbox, aby sa svojej závislosti zbavil, čo sa mu podarilo a od roku 2013 je úplným abstinentom. V roku 2012 začal Alex profesionálne zápasiť v kickboxe. Svoj súkromný život si dnes veľmi stráži, podľa dostupných informácii je rozvedený a má dvoch synov.

Alex Pereira - kariéra v kickboxe a dva tituly šampióna v organizácii Glory

Brazílčan odštartoval svoju profesionálnu kariéru v kickboxe v roku 2012 a zápasil v organizáciách ako WGP, Jungle Fight a It's Showtime. Preslávil sa v roku 2013, kedy vyhral titul panamerického šampióna WAKO. V roku 2014 podpísal zmluvu s poprednou kickboxerskou organizáciou Glory, v rámci ktorej sa mu podarilo vyhrať dva tituly šampióna.

V roku 2017 vyhral titul Glory šampióna strednej váhy na podujatí Glory 46 v Číne porážkou Simona Marcusa. Titul šampióna strednej váhy Glory obhájil ešte štyrikrát. Medzitým sa podarilo Pereirovi získať titul šampióna poloťažkej váhy Glory počas turnaja Glory 68 v Miami, kde sa postavil Donegimu Abenovi, ktorého knokautoval v treťom kole. Pereira sa stal historicky prvým šampiónom v dvoch váhových kategóriách organizácie Glory naraz.

Alex Pereira - začiatok kariéry v MMA, UFC a štatistiky (sherdog)

V roku 2015 nastúpil Pereira do svojho prvého profesionálneho MMA zápasu s Quemuelom Ottonim a tento zápas prehral uškrtením v treťom kole. Následne vyhral svoje ďalšie dva MMA zápasy prostredníctvom knokautu. V roku 2020 podpísal zmluvu s organizáciou Legacy Fighting Alliance (LFA) a vo svojom prvom zápase v rámci organizácie si to rozdal s Thomasom Powellom, ktorého zdolal po knokaute v prvom kole.

Potom, ako mu vypršala zmluva s organizáciou Glory, podpísal brazílsky zápasník v septembri 2021 zmluvu s UFC. Vo svojom prvom zápase na UFC 268 - Usman vs. Covington sa postavil proti Andraesovi Michailidisovi, nad ktorým vyhral v druhom kole na TKO a bol odmenený v rámci turnaja za Výkon večera.

Bilancia a štatistika
Výhry Prehry
9 2
7 KO/TKO 1 KO/TKO
0 submisí 1 submisia
2 na body 0 na body

Alex Pereira - prehľad všetkých MMA zápasov a UFC šampión strednej váhy

V novembri 2022 na turnaji UFC 281 v zápase o titul UFC šampióna strednej váhy zvíťazil Pereira v piatom kole na TKO. Získal tak titul šampióna strednej váhy UFC a bol opäť ocenený za Výkon večera.

Titul šampióna si udržal do apríla 2023, keď sa stretol s Adesanyaom v hlavnom zápase a bol knokautovaný v druhom kole. Získal ho späť v novembri, keď v New Yorku zdolal Jiřího Procházku.

V tabuľke nižšie nájdete prehľad všetkých MMA zápasov a výsledky brazílskeho bojovníka Alexa Pereiru.

ALEX PEREIRA - ZÁPASY
Výsledok Súper Turnaj Spôsob
Kolo/čas
??? ???
Výhra Jiří Procházka UFC 295 - Procházka vs. Pereira (11. 11. 2023) TKO (Lakte) 2/4:08
Výhra Jan Blachowicz UFC 291 - Poirier vs. Gaethje 2 (29. 7. 2023) Na body 3/5:00
Prehra Israel Adesanya UFC 287 - Pereira vs. Adesanya 2 (8. 8. 2023) KO (Údery) 2/4:21
Výhra Israel Adesanya UFC 281 - Adesanya vs. Pereira (12. 11. 2022) TKO (Údery) 5/2:01
Výhra Sean Strickland UFC 276 - Adesanya vs. Cannonier (2. 7. 2022) KO (Údery) 1/2:36
Výhra Bruno Silva UFC Fight Night 203 - Santos vs. Ankalaev (12. 3. 2022) Na body 3/5:00
Výhra Andreas Michailidis UFC 268 - Usman vs. Covington 2 (6. 11. 2021) TKO (Koleno a údery) 2/0:18
Výhra Thomas Powell LFA 95 - Pereira vs. Powell (20. 11. 2020) KO (Úder) 1/4:04
Výhra Marcus Vinicius Fialho da Silveira JF - Jungle Fight 87 (21. 5. 2016) TKO (Údery) 2/4:55
Výhra Marcelo Cruz JF - Jungle Fight 85 (23. 1. 2016) KO (Úder) 1/4:07
Prehra Quemuel Ottoni JF - Jungle Fight 82 (24. 10. 2015) Submisia (Uškrtenie) 3/2:52

Alex Pereira prechádza do poloťažkej váhy

V apríli tohto roku oznámil Pereira svoj prechod zo strednej váhy do poloťažkej váhy. V zápase sa stretol s bývalým UFC šampiónom poloťažkej váhy Janom Blachowiczom v júli 2023 a zápas vyhral nejednohlasne na body. O titul šampióna poloťažkej váhy sa Pereira pobije s českým zápasníkom Jiřím Procházkom na turnaji UFC 295 11. novembra 2023.

UFC 295: Alex Pereira vs. Jiří Procházka

Na galavečere UFC 295 Alex Pereira 11. novembra 2023 vyzval "českého samuraja" Jiřího Procházku v súboji o uvoľnený titul šampióna poloťažkej váhy. Obaja tento opasok už v minulosti vlastnili a chceli ho späť

Pôvodne sa mal Pereira s Procházkom stretnúť v co-main zápase turnaja a do hlavného zápasu mali nastúpiť Jon Jones so Stipom Miocicom. Jones sa ale zranil a zo zápasu odstúpil. Ako hlavný zápas tak organizácia ohlásila práve súboj Pereira vs. Procházka.

Očakával sa tuhý boj, ale vzhľadom na schopnosti oboch zápasníkov bol v hre aj rýchly knokaut prakticky kedykoľvek. A to sa napokon potvrdilo. Zhruba minútu pred koncom druhého kola Pereira kontraúdermi poslal Procházku na zem, kde ho dorazil lakťami, zvíťazil TKO a stal sa opäť šampiónom!

Alex Pereira vs. Jan Blachowicz

Vo svojom premiérovom zápase v poloťažkej váhe na turnaji UFC 291 sa Pereira pobil s bývalým šampiónom UFC v poloťažkej váhe Janom Błachowiczom. Pereira zápas vyhral na split decision, čo znamená nejednomyseľné rozhodnutie rozhodcov. Na celý zápas sa môžete pozrieť vo videu.

Alex Pereira vs. Israel Adesanya 1

Alex Pereira sa stal šampiónom UFC v strednej váhe v novembri 2022, keď sa mu podarilo zvíťaziť nad Israelom Adesanyaom. Pereira v tomto zápase knokautoval Adesanya v piatom kole a prebral mu titul šampióna strednej váhy po šiestich obhajobách. Bojovníci majú za sebou aj niekoľko kickboxerský zápasov, ktoré absolvovali v rámci organizácie Glory.

Alex Pereira vs. Israel Adesanya 2

Pereira sa zo svojho titulu šampióna UFC strednej váhy radoval len pár mesiacov. V apríli tohto roku sa stretol v klietke opäť s Adesanyaom, ktorý chcel získať svoj titul späť a Pereiru v druhom kole knockautoval. Po tomto zápase prešiel Pereira do poloťažkej váhy.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Jiří Procházka (UFC)

Jiří Procházka – český fighter, ktorý si podmanil UFC

Je najlepším českým bojovníkom v prestížnej UFC, prvým Čechom, ktorý získal titul v UFC a je na najlepšej ceste zapísať sa navždy do...

Karlos Vémola

Karlos Vémola – legendárny český MMA bojovník

Karlos „Terminátor“ Vémola je jeden z najvýraznejších českých MMA bojovníkov v súčasnosti. Bol prvým Čechom, ktorý sa predstavil v UFC.

Leandro Silva (Oktagon MMA)

Leandro "Apollo" Silva - životný príbeh a kariéra

Brazílsky fighter Leandro Silva, ktorý v súčasnosti pôsobí v česko-slovenskej organizácii Oktagon, má skúsenosti aj z UFC a za sebou úžasný...