UFC 294: Makhachev vs. Volkanovski 2 (odveta o titul) – informácie, fight card a výsledky

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Veľký galavečer UFC 294 s mimoriadne hviezdnym obsadením sa tento víkend konal v Spojených arabských emirátoch. Veľká titulová odveta aj mimoriadne kvalitný eliminačný zápas boli iba špičkou ľadovca.

InformácieFight cardLivestream
MAKHACHEV vs. VOLKANOVSKI
USMAN vs. CHIMAEV

Islam Makhachev vs. Alexander Volkanovski (UFC) Foto: Profimedia

Hodnotenie UFC 294: 9,6/10

  • Dátum: 21. október 2023, 16:00 hod
  • Miesto: Etihad Arena, Yas, Spojené arabské emiráty
  • Kurzy: vo všetkých stávkových kanceláriách

Výsledky UFC 294: Makhachev ostáva šampiónom, Chimaev o titul zabojuje

Islam Makhachev v hlavnom zápase v Abú Dhabi knokatuoval Alexandra Volkanovskiho už po troch minútach presným head kickom a následným dorazením na zemi. Rus tak obhájil titul v ľahkej váhe a predĺžil svoju víťaznú sériu na 13 zápasov v rade.

 

V predzápase sa bojovalo o účasť v titulovom zápase. Khamzat Chimaev sa postavil proti náhradníkovi Kamaru Usmanovi a vo vyrovnanej trojkolovej bitke zvíťazil na body po väčšinovom rozhodnutí. Znamená to, že vyzve šampióna strednej váhe Seana Stricklanda.

Ďalší zápas strednej váhy na hlavnej karte vyhral Ikram Aliskerov, ktorý Warlleyho Alvesa knokautoval v prvom kole podobným spôsobom ako to urobil Makhachev, teda koleno a dokončenie.

Said Nurmagomedov utiahol Muina Gafurova do "gilotíny" už po minúte prvého kola a zvíťazil celkom jednoznačne na submisiu.

Bez výsledku, teda "no contest" sa skončili cez víkend až dva zápasy. Tým prvým bol duel Javida Basharata s Victorom Henrym, ktorý bol zrušený pre kop do slabín, a potom na hlavnej karte už v prvom kole rozhodca zastavil aj súboj Magomeda Ankalaeva s Johnnym Walkerom kvôli nepovolenému kolenu.

UFC 294: preview, informácie, dátum, čas a miesto

V Spojených arabských emirátoch sa opäť uskutoční obrovský galavečer MMA. Najlepšia organizácia sveta prinesie. do Etihad Arény na ostrove Yas špičkovú kvalitu a tie najväčšie hviezdy. V sobotu 21. októbra 2023 o 16:00 hod štartuje turnaj UFC 294 a vy si ho rozhodnete nesmiete nechať ujsť. Kliknite sem, stavte si bez rizika a sledujte UFC 294 NAŽIVO sipka

Vrcholom večera bude odvetný titulový zápas v ľahkej váhe, kde sa stretnú dvaja veľkí šampióni. Islam Makhachev bude brániť svoj opasok pred úradujúcim kráľom featherweight divízie Alexandrom Volkanovskim.

Ešte predtým nás však naladí parádny eliminačný zápas v strednej váhe medzi Kamaru Usmanom a Khamzatom Chimaevom. Víťaz získa právo vyzvať v boji o titul Seana Stricklanda.

MMA sleduj priebeh zápasu tu

PREVIEW UFC 294
🥊 Hlavný zápas: Islam Makhachev – Alexander Volkanovski (o titul)
🗓️ Termín: 21. október 2023, 16:00 hod
🌍 Miesto: Etihad Arena, Yas, Spojené arabské emiráty
💻 Livestream: Fortuna TV, Tipsport TV
📺 Priamy prenos: TV Dajto, Premier Sport 1, VOYO

UFC 294: Islam Makhachev (c) vs. Alexander Volkanovski – odveta o titul, analýza, prognóza, kurzy a tip

Takmer neporaziteľný dagestanský Rus Islam Makhachev (31) si v posledných rokoch doslova podmanil UFC. Keď pred rokom v Abu Dhabi porazil Charlesa Oliveiru a získal titul, bolo jasné, že sa ho tak ľahko nevzdá. Opasok obhájil vo februári tohto roku v austrálskom Perthe, kde domáceho Volkanovskiho porazil na body. Ale odveta nebude jednoduchá.

Rodák z Machačkaly, ktorého trénuje aj legendárny Khabib Nurmagomedov, je bývalým svetovým šampiónom v Combat Sambo, má čierny opasok v Judo a v profi MMA kariére prehral iba jediný zápas. Jeho bilancia je 24–1, aktuálne ťahá už 12-zápasovú víťaznú sériu a ak sa s ním dostanete na zem, prehrali ste (11–0).

Pôvodne mal Makhachev tento víkend bojovať s Oliveirom, toho však vyradila operácia, a tak prišla logicky na rad ďalšia titulová odveta v poradí a ďalší veľký vyzývateľ. Takto vyzeral ich prvý vzájomný zápas:

Austrálčan Alexander Volkanovski (35) bol až do tohto roku v UFC neporaziteľný. Ukončil to práve Makhachev a teraz je čas vrátiť mu požičané aj s úrokami. V júli už stihol obhajobu titulu v perovej váhe proti Yairovi Rodriguezovi a teraz čaká mnohonásobného rekordéra organizácie ďalšia práca.

"Alexander Veľký" je iným typom bojovníka ako jeho najbližší súper. Je predovšetkým postojárom a kickboxerom. Má však taktiež čierny opasok v Judo, no profiluje sa iným štýlom. Šampiónom featherweight divízie je už od roku 2019, na konte má skalpy mnohých veľkých hviezd, je považovaný za jedného z najlepších MMA zápasníkov všetkých čias a s bilanciou 26–2 skutočne naháňa strach.

NÁŠ TIP: Makhachev zvíťazí (kurz 1,40sipka Stavte si vo Fortune aj bez rizika!

  • Makhachev rozhodne bude lepší na zemi a bude mať aj výškovú výhodu, keďže má o desať čísel viac (178–168), čo mu môže pomôcť v postoji, kde je viac doma Volkanovski. Preto nie je prekvapením, že kurzy hovoria jasne v prospech Rusa. Nebudeme sa s bookmakermi hádať a súhlasíme s tým, že obhajca by mal svoj opasok udržať.
FORTUNA KURZY: MAKHACHEV vs. VOLKANOVSKI
MAKHACHEV 1 (1,40) ⭐ Remíza X (45,00) VOLKANOVSKI 2 (2,96)

UFC 294: Kamaru Usman vs. Khamzat Chimaev – eliminačný zápas, analýza, stávky, kurzy a tip

Legendárny Nigérijčan Kamaru Usman (36) po ôsmich rokoch bez prehry vo welterovej váhe UFC vlani narazil na Leona Edwardsa, ktorý ho pamätným head kickom minútu pred koncom zbavil všetkého čara. Usman potom neuspel ani v odvete, ktorá sa konala tento rok v marci v Londýne, kde opäť prehral, tentoraz tesne na body.

A tak sa Usman nečakane objavil ako náhrada na poslednú chvíľu za Paula Costu v eliminačnom zápase strednej váhy proti Chimaevovi. Špičkový voľnoštýliar a postojár s profi bilanciou 20–3 sa pokúsi vrátiť späť na vrchol touto nečakanou cestou. Je však poriadne zarúbaná.

Čečenský bijec so švédskym pasom Khamzat Chimaev (29) sa vo svojej kariére môže pýšiť veľkými vecami. Je niekoľkonásobným neporazeným švédskym šampiónom voľnoštýliarov a ešte nikdy neprehral ani v profi MMA. Jeho bilancia je 12–0, má komplexné zručnosti v postoji i na zemi a je to poriadne tvrdý a nebezpečný chlapík.

Zaujímavosťou je určite jeho veľmi blízky priateľský vzťah s lídrom čečenských vojenských extrémistov Ramzanom Kadyrovom, čo ho radí medzi veľmi kontroverzné osobnosti najmä v americkej UFC. Chimaev túži po sláve a po titule v tejto organizácii, no a ešte nikdy k nemu nebol bližšie. Ak porazí Usmana, bude pred ním už iba jedna jediná prekážka.

NÁŠ TIP: Chimaev zvíťazí (kurz 1,37sipka Tipujte vo Fortune!

  • Chimaev je komplexnejší, všestrannejší a určite na tento zápas aj pripravenejší. Trénoval pre tento víkend už niekoľko mesiacov, kým Usman sa k tomu dostal tak trochu ako "slepé kura k zrnu". Bude zaujímavé sledovať, ako si Nigérijčan poradí a nakoľko sa dlhodobá Chimaevov tréning zameraný na Costu zúročí proti inému súperovi. Tipujeme však víťazstvo Čečenca.
FORTUNA KURZY: USMAN vs. CHIMAEV
USMAN 1 (3,10) Remíza X (45,00) CHIMAEV 2 (1,37) ⭐

UFC 294: fight card (karta), program, zápasy, bojovníci a výsledky

Okrem dvoch hlavných analýzovaných zápasov sa v sobotu v SAE predstavia aj ďalší známi bojovníci. Skvelý súboj očakávame od aktuálnej dvojky a sedmičky v poloťažkej váhe Magomed Ankalaev vs. Johnny Walker. Do akcie zasiahnu aj Ikram Aliskerov, Said Nurmagomedov, Tim Elliott, Javid Basharat, Viktoria Dudakova či Bruno Silva.

Kompletný menoslov všetkých bojovníkov, program a rozpis zápasov na jednotlivých kartách nájdete v nasledujúcej tabuľke. Po skončení turnaja tu doplníme aj výsledky.

UFC 294: FIGHT CARD, PROGRAM, ZÁPASY, VÝSLEDKY
Main card
Lightweight (o titul)
Islam Makhachev (TKO) 1(3:06) Alexander Volkanovski
Middleweight Kamaru Usman 3(5:00) Khamzat Chimaev (BODY)
Light Heavyweight Magomed Ankalaev N/C Johnny Walker
Middleweight Ikram Aliskerov (TKO) 1(2:07) Warlley Alves
Bantamweight Said Nurmagomedov (SUB)
1(1:13) Muin Gafurov
Preliminary card
Flyweight Tim Elliott 3(3:03) Muhammad Mokaev (SUB)
Lightweight Mohammad Yahya 3(5:00) Trevor Peek (BODY)
Bantamweight Javid Basharat N/C Victor Henry
Middleweight Abu Azaitar 3(5:00) Sedriques Dumas (BODY)
Catchweight Mike Breeden (KO) 3(3:00) Anshul Jubli
Featherweight Nathaniel Wood 3(5:00) Muhammad Naimov (BODY)
Women's Catchweight Victoria Dudakova (BODY) 3(5:00) Jinh Yu Frey
Middleweight Sharabutdin Magomedov (BODY) 3(5:00) Bruno Silva

UFC 294 NAŽIVO sipka LIVE stream zadarmo, TV priamy prenos, PPV online

Dobrou správou pre slovenských fanúšikov UFC je, že turnaj UFC 294 odvysiela v priamom prenose v sobotu večer aj TV Dajto. V rovnakom čase pobeží prenos aj na platenom kanáli Premier Sport 1 a taktiež ho prinesie platená streamovacia služba VOYO, takže možností je veľmi veľa. Okrem toho je vždy k dispozícii aj oficiálne PPV: UFC Fight Pass.

Samozrejme, platí aj livestream zadarmo na webe stávkových kancelárií. UFC 294 môžete sledovať na Fortuna TV na akomkoľvek zariadení aj cez mobilnú aplikáciu. Stačí mať tento týždeň aspoň jeden ľubovoľný vsadený tiket a v sobotu večer na hráčskom konte finančný zostatok aspoň pár centov.

Navyše, ak sa vo Fortune zaregistrujete teraz ako nový zákazník, dostanete prvú stávku až do 30 EUR bez rizika. Môžete si tak v sobotu vsadiť na UFC aj vyššími kurzami, hrať o väčšie peniaze a zároveň sa vôbec neobávať toho, že o váš vklad prídete.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

1️⃣ Kedy sa začína galavečer UFC 294?

Galavečer UFC 294 štartuje v sobotu 21. októbra 2023 už o 16:00 hod zápasmi Preliminary card. Hlavný program potom príde na rad od 20:00 hod. Keďže sa podujatie koná v Spojených arabských emirátoch, časy sú aj pre nás v Európe veľmi prijateľné.

2️⃣ Kto nastúpi hlavnom zápase UFC 294?

V hlavnom zápase turnaja UFC 294 sa proti sebe postavia dvaja šampióni. Islam Makhachev bude obhajovať opasok v ľahkej váhe proti Alexandrovi Volkanovskimu, ktorý je aktuálnym držiteľom titulu v perovej váhe.

3️⃣ Ako a kde sledovať UFC 294 dnes naživo?

Turnaj UFC 294 budú v sobotu 21.10. na našom území vysielať naživo až dve televízie, prenos nájdete na online platforme, na oficiálnom PPV kanále a je tu tiež možnosť pozrieť si všetky zápasy uplne zadarmo. Návod, ako na to, nájdete v tomto článku sipka

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

Charles Oliveira (UFC)

Charles Oliveira - príbeh rekordéra UFC

Bývalý šampión ľahkej váhy v špičkovej UFC je držiteľom niekoľkých rekordov v tejto organizácii 🏅 Prečítajte si príbeh Brazílčana Charlesa...

Fortuna - stav si bez rizika!

Fortuna: tipujte bojové športy s bonusmi

Stávková kancelária Fortuna 🥊️ Ako si vytvoriť účet, ako vkladať a vyberať peniaze, Fortuna TV + priame prenosy z UFC a stávka 30 € bez...