UFC 271: Adesanya vs. Whittaker 2 - info, kurzy a livestream

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Na galavečere UFC 271 opäť uvidíme v klietke hviezdneho Israela Adesanyu, ktorý bude obhajovať titul v strednej váhe v odvetnom zápase proti Robertovi Wittakerovi.

INFORMÁCIELIVESTREAM – FIGHT CARD a VÝSLEDKY – ANALÝZA a TIP

Israel Adesanya - UFC Foto: ČTK/AP/L.E. Baskow

Hodnotenie UFC 271: 9,5/10

  • Dátum a miesto: 13. februára 2022, Toyota Center, Houston, USA
  • Stávkové príležitosti: UFC môžete tipovať vo všetkých slovenských stávkových kanceláriách

Aktualizácia: Adesanya opäť obhájil, Tuivasa predviedol parádne KO

Šampión strednej váhy Israel Adesanya v tzv. "novozélandskom titulovom derby" porazil Roberta Whittakera na body a predĺžil svoju nadvládu, čo by kráľa tejto hmotnostnej kategórie. Adesanya zároveň po zápase potvrdil aj to, koho by prijal ako ďalšieho súpera. To meno je Jared Cannonier, ktorý si v rovnaký večer parádnym knokautom poradil s Derekom Brunsonom, keď ho "vypol" lakťom.

Podobne ako Tai Tuivasa odstavil v súboji ťažkých váh Derricka Lewisa. Krásny lakeť na začiatku druhého kola a Lewis išiel dole.

Na hlavnej karte sme videli aj dva zápasy v ľahkej váhe. Najprv Bobby Green v troch kolách na body porazil Nasrata Haqparasta a hneď po nich Renato Moicano utiahol Alexandra Hernandeza na "rear-naked choke".

sipka Kompletný prehľad všetkých zápasov a výsledkov na fight card nájdete

UFC 271: Adesanya vs. Whittaker II - informácie, dátum a miesto

Odvetný nigérijsko-novozélandský súboj bude vrcholom turnaja UFC 271, ktorý sa koná v noci zo soboty na nedeľu 13. februára 2022 v americkom Houstone. Dejiskom eventu je známa hala Toyota Center, domovský stánok basketbalistov NBA Houston Rockets. Kliknite sem, stavte si a sledujte UFC 271 naživo!

Box sleduj priebeh zápasu tu

Kde sledovať naživo UFC 271: Adesanya vs. Whittaker - livestream, priamy prenos a PPV

Galavečer UFC 271 bude k dispozícii naživo opäť aj prostredníctvom stávkovej kancelárie Tipsport. Ako registrovaný zákazník so vsadeným tiketom aspoň 1,20 eur máte neobmedzený prístup ku všetkým športovým livestreamom na Tipsport TV vrátane UFC. Ak sa zaregistrujete teraz, dostanete ako darček živé prenosy až na sedem dní bezpodmienečne a bonus 20 eur na prvé stávky.

Televízny priamy prenos nájdete v nedeľu nadránom na stanici Premier Sport 1. Samozrejme, s plnohodnotným česko-slovenským komentárom. UFC turnaje pravidelne vysiela naživo aj internetová platforma VOYO, ktorú môžete mať za 5,99 eur mesačne a okrem priamych prenosov tam nájdete aj záznamy všetkých športových podujatí.

Ak by vám aj to všetko bolo málo, môžete ešte vyskúšať UFC Fight Pass. Ten sikúpite ako PPV (pay-per-view) priamo na oficiálnom webe organizácie. V porovnaní s vyššie uvedenými možnosťami je to však drahé. Preto odporúčame využiť tieto dostupné livestreamy.

UFC 271 - fight card, program, zápasy (výsledky)

A koho ešte okrem Israela Adesanyu a Roberta Whittakera na tomto turnaji uvidíme? Celkom atraktívny boj by mohol ponúknuť aj hlavný predzápas v ťažkej váhe medzi Derrickom Lewisom a Taiom Tuivasom. Ale bojovať bude aj Jared Cannonier proti Derekovi Brunsonovi. Pre niekoho bude možno zaujímavejším zápasom stret Kylera Phillipsa a Marcela Roja.

Program je však rozdelený do troch častí (kariet), takže sa máte na čo tešiť. Kompletnú fight card, program zápasov, mená účastníkov a po turnaji aj výsledky nájdete v nasledujúcej tabuľke:

UFC 271 - FIGHT CARD, PROGRAM, ZÁPASY / VÝSLEDKY
Main card
Middleweight (title bout) Israel Adesanya (BODY) vs. Robert Whittaker
Heavyweight Derrick Lewis vs. Tai Tuivasa (KO)
Middleweight Jared Cannonier (KO) vs. Derek Brunson
Lightweight Alexander Hernandez vs. Renato Moicano (SUB)
Lightweight Bobby Green (BODY) vs. Nasrat Haqparast
Preliminary card
Heavyweight Andrei Arlovski (BODY) vs. Jared Vanderaa
Women's Flyweight Roxanne Modafferi vs. Casey O'Neill (BODY)
Bantamweight
Kyler Phillips (SUB) vs.
Marcelo Rojo
Light Heavyweight Carlos Ulberg (BODY) vs. Fabio Cherant
Early preliminary card
Bantamweight
Leomana Martinez vs. Ronnie Lawrence (BODY)
Middleweight A.J. Dobson vs. Jacob Malkoun (BODY)
Bantaweight Douglas Silva de Andrade (TSUB) vs. Sergey Morozov
Welterweight Jeremiah Wells (TSUB) vs. Mike Mathetha
Light Heavyweight William Knight vs. Maxim Grishin (BODY)

UFC 271: Israel Adesanya vs. Robert Whittaker - analýza, kurzy a tip

Odveta, na ktorú sa čaká už od októbra 2019, kedy Adesanya v súboji dvoch "interim" šampiónov strednej váhy porazil Whittakera a stal sa právoplatným kráľom tejto divízie. Ani jeden z nich v tejto hmotnostnej kategórii odvtedy neprehral zápas. Zaujímavosťou je, že obaja súperi sú z Nového Zélandu. Adesanya dokonca žije v Aucklande, kde sa Whittaker narodil. Bude to teda aj také malé derby.

Israel Adesanya (32) po triumfe nad Whittakerom obhájil titul proti Yoelovi Romerovi aj Paulovi Costovi. V marci 2021 sa trochu ješitne rozhodol zaútočiť aj na titul v poloťažkej váhe, ale Poliak Jan Blachowicz ho k opasku nepustil. Upustil od tejto snahy a výzvu vo svojej divízii na odvetu s Marvinom Vettorim. Ten ho v júni minulého roku pri všetkých obhajobách potrápil asi najviac, ale Israel Adesanya titul šampióna strednej váhy nestratil.

Rodák z nigérijského Lagosu, ktorý už dlhodobo žije na Novom Zélande a má aj novozélandské občianstvo, je jedným z najlepších MMA bojovníkov sveta, absolútna špička v tomto športe. Jeho profesionálna bilancia je impozantná: 21 výhier - 1 prehra. Nebyť tak trochu arogantného a nepremysleného pokusu o titul v ťažšej váhovej kategórii, bol by stále neporazeným. Prednosťou Adesanyu je boj v postoji, keďže má boxerský a kickboxerský background. Na zemi takmer vôbec nebojuje.

Za to Robert Whittaker (31) je o niečo komplexnejším týpom bojovníka. Síce prehral o nieco viac zápasov ako Adesanya, no od roku 2014 iba jediný. Práve s Nigérijčanom. "Rozparovač", ako znie prezývka rodáka z Aucklandu momentálne žijúceho v Sydney, od osudnej prehry vyhral všetko. Porazil postupne Darrena Tilla, Jareda Cannoniera aj Kelvina Gasteluma. Teraz chce opasok šampióna.

Whittaker vo svojej profi kariére absolvoval v MMA 28 zápasov s bilanciou 23 výhier - 5 prehier. Vie sa mlátiť v postoji a skvelý je aj na zemi. Okrem boxerských a kickboxerských techník má čierny opasok v hapkido, go-džú karate aj brazílskom jiu-jitsu. Len tak niečo ho v klietke neprekvapí.

TIP: Adesanya zvíťazí (kurz 1,33sipka Stavte si a sledujte NAŽIVO na Tipsporte!

Tipujeme víťazstvo Adesanyu.

Nigérijčan síce nie je taký dobrý v grapplingu, má však inú veľmi zásadnú výhodu. Adesanya má 193 cm a Whittaker "iba" 180 cm. Predstavte si pred sebou takmer dvojmetrového kickboxera, ktorý je mimoriadne pohyblivý, má dlhé ruky a nohy, ktoré rozdávajú tvrdé a presné údery.

Ak je Whittakerovou jedinou šancou dostať súpera na zem, bude to mať mimoriadne ťažké. Najprv sa totiž k nemu musí dostať. Ak Adesanya neurobí zásadnú chybu, očakávame jeho víťazstvo.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 20 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 20 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 20 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

RFA - tlačová konferencia

Real Fight Arena (RFA) – MMA organizácia, turnaje a bojovníci

Nová česko-slovenská MMA organizácia Real Fight Arena chce postupne ovládnuť domácu scénu bojových umení 🥊️ Prečítajte si o nej viac.

UFC logo

Slávna organizácia UFC – program, eventy a ďalšie informácie

UFC je najlepšou svetovou MMA organizáciou, ktorá združuje špičkových bojovníkov z celého sveta na tých najväčších podujatiach.

UFC - najlepšia MMA organizácia sveta

Kalendár MMA turnajov 2024 - UFC, Oktagon a ďalšie

Pozrite sa na kompletný program galavečerov MMA na Slovensku, v Česku i vo svete. V článku nájdete prehľadný zoznam najdôležitejších...