Pavol Neruda – život a kariéra spolumajiteľa Oktagonu

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Jedným zo spolumajiteľov a promotérov česko-slovenskej organizácie Oktagon MMA je Pavol Neruda. Z bývalého vyhadzovača, plavčíka či fotografa je dnes inšpiratívny manažér, ktorý má veľké ciele.

ŽIVOTOPISCESTA K MMA – ZROD OKTAGONUZAUJÍMAVOSTI

Pavol Neruda - Oktagon MMA Foto: OKTAGON MMA

PROFIL: PAVOL NERUDA
Meno Pavol Neruda
Pôvodné meno Pavol Šipkovský
Vek 39 rokov
Výška 183 cm
Vudelanie vysokoškolské
Bývalé profesie vyhadzovač, plavčík, fotograf, manažér printovej spoločnosti, obchodník na burze
Súčasné zamestnanie spolumajiteľ a promotér organizácie Oktagon MMA
Ďalšie projekty spolumajiteľ siete Barbershopov, Oktagon Gymu, umeleckého ateliéru, podcast Nerudacast

Pavol Neruda - životopis

Jeho pôvodné meno je Pavol Šipkovský. Vyrastal v bratislavskej Petržalke, kde odjakživa prichádzal do kontaktu s rôznymi skupinami ľudí. Patrili medzi ne aj sídliskoví gangstri s pochybnou minulosťou, ktorých priťahovalo násilie. Keďže sa venoval boxu, stretával sa s nimi veľmi často.

Napriek tomu, že sám sa snažil násiliu v uliciach vyhýbať, 7 rokov pracoval ako vyhadzovač, takže zastať si svoje miesto bolo v podstate jeho prácou. Pouliční bitkári ho napriek svojej komplikovanej povahe vďaka ich neľahkým životným osudom aj inšpirovali.

sipka Kliknite sem a tipujte rôzne bojové športy s bonusom za online registráciu

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Podľa jeho vlastných slov ho však z nebezpečných vôd pouličných gangov vytrhlo až cestovanie po svete a spoznávanie iných kultúr. Postupne sa dostal aj k inej práci. Práve niekoľkomesačné pobyty v USA, kde robil plavčíka i v černošskej štvrti vo Virginii, mu otvorili oči a urobili z neho chápavého a otvoreného človeka.

Neskôr pracoval v zahraničí aj ako fotograf. Precestoval rôzne kúty sveta. Tento spôsob obživy potom vymenil za obchodovanie na burze, čo mu fungovalo celkom dobre. Bol manažérom printovej spoločnosti a je tiež spolumajiteľom siete Barbershopov.

Založil dokonca politickú stranu s názvom Hlas, z ktorej napokon po nezhodách, mediálnej kritike, ale aj kvôli tomu, že sa jej členovia odklonili od pôvodného názorového prúdu, odišiel. Značku Hlas napokon kúpila skupina okolo Petra Pellegriniho a dnes sú s upraveným názvom Hlas - SD podľa preferencií najsilnejším politickým zoskupením na Slovensku.

Neruda počas pandémie koronavírusu v karanténe rozbehol dokonca svoj vlastný podcast s príznačným názvom Nerudacast, kde si pozýva zaujímavých hostí a rozoberá rôzne nápady, inšpirácie a názory nielen na podnikanie a šport.

Pavol Neruda - cesta k MMA

Keď ho známy Ilja Škondrič v roku 2010 pozval na jednu domácu MMA akciu, Nerudovi sa tento šport a jeho atmosféra natoľko zapáčili, že začal premýšľať nad vlastným projektom. Jeho výhodou bolo, že poznal tieto typy ľudí, vedel, čo ich dokáže osloviť a ako ich predať.

Z menších nápadov a projektov sa v jeho hlave postupne rodili a skladali širšie kontúry, až jedného dňa začal uvažovať o vlastnej televíznej show, kde by príbehy týchto ľudí dokázal predstaviť širokej verejnosti. Neboli to iba príbehy bojovníkov v klietke. Boli to osudy ľudí s často neľahkou minulosťou.

Keď svoju myšlienku a projekt ponúkal rôznym slovenským televíziám, spočiatku sa mu vôbec nedarilo získať potrebný vysielací priestor. Preto sa spojil so svojim známym, Ondřejom Novotným, ktorého už poznal ako komentátora rôznych galavečerov bojových športov. Dúfal, že mu pomôže získať priestor v televízii.

Dopadlo to však trochu inak. Obaja sa rozhodli, že spolu rozbehnú vlastný projekt s názvom Oktagon MMA. Novotný využil svoje kontakty a reality show Oktagon Výzva sa dostala na televízne obrazovky. Presne v tomto momente sa postavili základy dnes už veľmi úspešnej česko-slovenskej organizácie.

oktagon-51-pavol-neruda.jpg
Foto: Oktagon MMA

Pavol Neruda - založenie a zrod organizácie Oktagon MMA

Organizácia Oktagon MMA začala oficiálne pôsobiť v roku 2016. Napriek tomu, že to malo progresívny trend a sľubnú budúcnosť, vyžadovalo si to veľa času a najmä finančné prostriedky. Museli zháňať sponzorov, sám Neruda na seba vzal nemalú hypotéku, aby projekt podporil.

Napriek finančnej náročnosti projektu Neruda s Novotným v roku 2017 odmietli výhodnú ponuku na odkup celej organizácie a rozhodli sa na svojom sne pracovať sami.

Neodradilo ich ani založenie konkurenčnej organizácie XFN, ktorá v tom čase bola veľmi ambiciózna a snažila sa preberať najlepších bojovníkov z Oktagonu pod svoje krídla. To sa jej aj darilo, pretože ponúkala fighterom naozaj vysoké odmeny. V roku 2018 sa tak Oktagon ocitol v kríze.

sipka Prečítajte si všetko, čo potrebujete vedieť o organizácii Oktagon MMA

Ondřej Novotný a Pavol Neruda (vpravo) so šampiónom Ivanom Buchingerom - Oktagon MMA. Foto: OKTAGON MMA

Neruda a spol. to však ustáli. Oktagon prežil a znova prosperoval. Navyše XFN sa vďaka premršteným odmenám zadlžila a padla. Oktagon tak zostal jedinou stabilnou a kvalitnou organizáciou na našej scéne, bojovníci mu začali viac a viac dôverovať, až sa napokon stal špičkovým projektom.

Úloha Pavla Nerudu v organizácii je najmä zastrešovať reklamu, vymýšľať nové projekty a starať sa o celkový chod firmy. Keďže má veľký zmysel pre detail, vytvára aj vizuálnu podobu rôznych propagačných materiálov, ktoré Oktagon prezentujú. V rámci organizácie Oktagon MMA spustili Európsku MMA ligu majstrov Tipsport GameChanger, ktorú sponzoruje stávková kancelária Tipsport. Prvý ročník Tipsport GameChanger vyhral srbský zápasník Bojan Veličkovič v roku 2023, ktorý získal 300 000 EUR. Projekt bude pokračovať aj v ďalší rok a tentokrát v inej váhovej kategórii.

Podľa Pavlových slov sa s Ondřejom Novotným navzájom dopĺňajú. Často sú ako dobrý a zlý policajt, keďže práve Novotný je ten, ktorý má v rôznych situáciách tvrdšie slovo a adresnejšiu kritiku, za čo ho mnohí nemajú veľmi radi. Neruda však tvrdí, že Novotnému to fantasticky myslí a bez týchto jeho vstupov a korigovania by Oktagon nefungoval tak dobre.

Pavol Neruda - zaujímavosti, koníčky, osobný život, manželka a dieťa

Neruda je okrem iného známy tým, že obľubuje umenie, dizajn a vyžíva sa v minimalizme. Je milovníkom kvalitnej kávy, ktorú neváha hľadať na najrôznejších miestach sveta. V minulosti bol známy aj svojimi vyhranenými politickými a spoločenskými názormi, ktoré ho dostávali do konfliktov.

Dnes je v tomto už iný. Stal sa z neho pokojný, nekonfliktný a priateľský človek otvorený novým názorom, ľuďom a zážitkom. Rád pilotuje menšie lietadlá a obľubuje aj námorníctvo. Netají sa ani tým, že si rád zájde s priateľmi do kasína.

V máji 2021 sa Pavol Neruda v kruhu najbližšej rodiny oženil s partnerkou Zhenyou Ponomarenko. Manželia by mali privítať prvého potomka začiatkom roku 2024.

Palo Neruda - Instagram

Spolumajiteľa a promotéra Oktagonu nájdeme aj na Instagrame, kde má jeho profil @pavolneruda zhruba 65 tisíc followerov. Neruda tu zdieľa fotografie a videá z Oktagonu, zo svojho osobného života, z cestovania, zo zážitkov s priateľmi a s partnerkou. Nájdeme tam aj rôzne príspevky propagujúce produkty a značky vrámci jeho reklamných spoluprác a pod.

Zdroj informácií: bezfrazi.cz

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Oktagon MMA (logo)

Oktagon MMA – všetko o česko-slovenskej organizácii

Kompletné informácie a program najväčšej česko-slovenskej MMA organizácie Oktagon spolu s prehľadnm programom akcií.

MMA súboje v klietke sa tešia veľkej obľube.

MMA (Mixed Martial Arts) – história, pravidlá a zaujímavosti

MMA je v našich končinách stále viac populárnejší bojový šport. V tomto článku vám prinášame prehľad všetkých základných informácií,...

UFC - najlepšia MMA organizácia sveta

Kalendár MMA turnajov 2024 - UFC, Oktagon a ďalšie

Pozrite sa na kompletný program galavečerov MMA na Slovensku, v Česku i vo svete. V článku nájdete prehľadný zoznam najdôležitejších...